tak zpátky k tématu
Příspěvky uživatele
lupus4
tak to s námi (některými) ještě není tak zlé
“dutinovej ” bažant se přiznám mi vůbec nenapadl 🙂 myslel jsem jen na droboť
Jo takhle ! Tak to jsem špatně pochopila.
tak to evidentně nejste sama (že ? megi, Ph atd…)
To aby se pes s důvěrou a v klidu nechal ošetřit nebo sebou nechal různé manipulovat je ale taková komplexnější záležitost , souhra socializace, výchovy a výcviku .
tak to samozřejmě 100% 👍 jen u psů se špatnou zkušeností je OsS dobrá cesta 😉
jdeme ven , je tam ažuro a pod nulou
na holubí či hrdličí mi to přijde moc kulatý…ale třeba jsou jen blbě vyfocený
mě k němu “navedl” útulkový Vojtíšek, páč mu přerůstaly drápky a střihání silně nesnášel (asi ho někdy blbě střihli) a “zápasit ” s 5kg půljozefčíkem mi přišlo jako hovadina, …. potom mu to nevadilo 😉
jenomže Lůďa ke mě přičel ve 2,5 letech, naprosto zkaženej, že ho chtěli utratit…hysterickej, nejistej agresivní čokl, takže udělat z něj “delfína” byl první krok…napadal všechno - divný lidi, kola, auta, psy bez rozdílu, v lese lovil…asi byl hodně bit, páč dodnes při spatření plácačky na koberce stáhne ocas a kouká se někam uklidit
dnes je z něj pohodář, že je na volno za městem prakticky furt, jen přivolávám před psy, páč mi ho zvalchovala malina (fena) a tím vrátila agresi ke psům hooodně zpět, na Šumavě jde na vodítko tak max 1x za měsíc…dnes dává psy co si ho nevšímaj, tak na 3m, ty co blafnou nebo vrčej, tam by ihned startoval do konfliktu…
takže pomalu s těmi “soudy”
PS. u psů, co jsem měl od štěněte, to samozřejmě nebylo třeba , huskouni by mi olizovali i kdybych jim uřezával nohu tupou pilkou 😉
tak nevím, jestli jsem se vyjádřil dost srozumitelně 🙂
jako za 2. NEJ v soužití nepovažuji cvik lehni,
ALE OŠETŘENÍ SE SOUHLASEM 😉
Rustica:Skvělý nápad, přidávám se a rovnou s hádankou. Čí jsou hnízda a vejce na obrázcích? Kdo pozná aspoň tři? Něco je těžší něco snazší.
konečně něco zajímavého
takže JEN TIPY
první asi kosí,
u druhých mě chybí měřítko , páč to klidně můžou být od vlaštovky, ale třeba i káně -podobně zbarvených je spousty druhů
třetí tipuju konopka
čtvrtý asi zvonohlík
páté zas chybí měřítko, asi něco “dutinového” je ale hodně kulatý tak nevím
tak já používám lehni, jen když mu potřebuju vyfénovat nebo vyluxovat břicho (po lehni následuje hají - kdy si ho převaluju jak je třeba z boku na bok či záda ) obojí má rád viz. “ošetření se souhlasem” 👍 což mi přijde jako 2. NEJužitečnější věc (hned po 99,9% přivolání) k spokojenému soužití 😉
počítám, že po 8 letech má už dostudováno (z 30.11.2015, 18:52:01)😀
želví stoly inspirace
Jestli jí teta měla 30 let na podlaze, tak to na foto vypadá až neskutečně dobře
Tož udělejte “želví stůl” do rohu, prostě “ohrádku na nožičkách”, alespoň 10 - 20cm nad zemí (průvan a běhání po podlaze není úplně to pravé)čím větší, tím lepší (min 1m x co můžete), co do ní máte na stránkách (substrát zem/písek 1/1,úplně stačí zem z krtinců+ písek z děts. hřiště, nebo narýpejte drny, pár kamenů - placáků na potravu,) teď v zimě asi jen peking.zelí, endivii, skočit do lesa pro ostružiník, do jednoho kouta lampu s výhřevem + dobrým UVB v takové výšce aby měla na karapaxu cca 35 °C, do protilehlého mokrý hobliny na spaní, do třetího drcený vaj. skořápky …budete-li ji tak jednou za 4-5 dní koupat (voda kol +25°C - hloubka kol 3cm) tak nemusí mít misku s vodou (stejně ji za půl hod zaprasí)při tom se většinou napije i vyprázdní
S UVB vám moc neporadím, páč vývoj teď nesleduju (moje želvy přes zimu spí) - já mám Ultrawitalux 300W , svého času nejlepší ,( pro případ, že by se mi některá nezdála ve formě na zimování, nebo při kontrole) ale už jsou možná lepší - nevím.
Venkovní výběh na jižní stranu, doporučuju odebrat drny a položit na “dno” pletivo, (pak drny vrátit) protože stepky jsou velcí “hraboši” a klidně by se mohla zahrabat tak hluboko a daleko, že ji nenajdete. Zase čím větší, tím lepší pro jednu bych to viděl tak na 4 x 4 i nepravidelný a “kulaté rohy” Musí mít i možnost stínu, keře, bouda…+ velká miska na vodu cca 2 -3 cm hluboká
foto pro inspiraci 😉 samo, že bouda pro jednu , stačí rozměry cca 50 x 30
tam může být ccca duben - listopad a máte-li dobrej sklep na brambory , tak tam ten zbytek.
Záleží kde žijete a na nadm. výšce zda jižní Morava či hory…
Na fauně bylo v terravětvi vlákno s dotazem na chov homo sapiens, byl to vynikající humor, myslím, že tam zabrousila i fíkovnice - pamatuješ ? rady ohledně teplot, potravy , substrátu, finanční náročnosti , dobou odstavu, rozmnožování …atd…atd…varování, že odchov zejména 1,0 je neprodejný
nakonec to končilo oddělenými chovy 1,0 a 0,1 poddruhu H.s. romanus 😉
🙂o zápachu nebyla řeč, co ten výběh ?
Obojí je možné, bedýnka či třeba menší dřez s prosátými(neprašnými) , zcela mokrými hoblinami vedle terka či žel. stolu je lepší na údržbu, než jdete spát jí tam zahrábnete, ráno vyndáte ¨
Máte možnost udělat venkovní výběh? (nebo alespoň na balkóně )
Tam by ji bylo nejlíp.
Dejte fotku plastronu, ať se mrknem jestli to není Julius 🙂i když u sólo želvy je to jedno…
Pavel:Nebyl tím druhým ostříž?
OMG na něco ještě menšího jste si nevzpomněl ? Je ještě menší než poštolka a když je vypasenej tak má cca 25 dkg . Než nahodíte kamkoli své dojmy zkuste se před tím jen malinko informovat.
Loví hlavně v letu a živí se velkým hmyzem (vážkami, motýly aj.) a menšími ptáky. Čili i ta nejmenší zakrslá slepice je 2x větší a těžší než on. Loví v otevřené krajině, často nad rybníky. Je schopen ulovit i vlaštovku či jiřičku .
Tak opravdu můžeme ostříže jako “podezřelého” lovce slepic vyloučit 😀. Navíc je jich u nás málo a je tažný …😉
pro Bugh. malou či kuře by dala i zoufalá krahulice (to bude “ten druhej” 😉
A to je takovej problém, když pustíte slepice provětrat na zahradu nechat u nich na tu chvíli jednoho či dva z vašich psíků ? Alespoň byste mohla pocvičit s dorostencem indivindy 😉
škoda, že nejsou taky tak iniciativní i v chovu závodních chrtů 😢
🙂 je hezké, že tak důvěřujete Riaditeľi Slovenského poľovníckeho zväzu (SPZ) Imrichu Šubovi
měl by z vás radost
ti ale lžou odjakživa, u šelem stavy “nadhodnocují”, u spárkaté už min. 100 let podhodnocují…chtělo by to postudovat, než Imro něco vypustí 😉
dovolím si zacitovat zprávu od kamarádky Evy (cca před 3 lety), když si zavzpomínala na nový přírůstek do smečky
Když byla Mišmiš maličká, v tento den... Tedy, provedu-li inventuru materiálních škod za posledních 24 hodin, máme zde: jedny plavky červené, jedny obnošené sandály, dveře od skříně, vodítko a medvídka Persila. Dále sežrala hovno, pak ho vyzvracela na sedačku v autě a pokusila se ho sežrat znovu. Namočila kočku do misky z vodou. Rozsypala kočkolit a vytřela ho mokrou kočkou. Vyčůrala se mi do pantofle a někam ji odnesla. Uhryzla roh od designové psí postýlky, rozžvýkala a spolkla. Pozn. do diáře - objednat antidepresiva.