myslím, že o “porozumění” významu slova to ale VŮBEC není,
klidně naučíte psa přivolání na povel uteč, sedni na jabko ….atd…prostě zvuk
to, že "rozumí" slovům předcházejícím různým situacím vyplývá ze zkušeností atd atd…
myslím, že o “porozumění” významu slova to ale VŮBEC není,
klidně naučíte psa přivolání na povel uteč, sedni na jabko ….atd…prostě zvuk
to, že "rozumí" slovům předcházejícím různým situacím vyplývá ze zkušeností atd atd…
když je hlad dokážete zdánlivě nemožné 😉
Varaxi:To dělají ty uši. Ten mě oslovil taky. 🙂
jen ušima to nebude, neumím to vysvětlit, ale něco podobnýho se mi stalo s Andulkou
- fotky cca 50 greyů a jen u Anči jsem věděl, že je to ta pravá (ovšem jsem to "trefil"- jediná měla inkontinenci 🤒) ale prožili jsme spolu krásnejch 11 let
tak jsem měl zkraje dojem - zahradnice, včelařka …sympatická a rozumná ženská, no už ho nemám 😢
marná by nebyla ani Clemmys guttata
nebo Geoemyda spengleri
😉
ančovička:Lišku ani kunu bych nikdy nezabila..není jejich chyba,že lovi slepice, co mají žrát,když v lesích už nic není?...prostě ty slepice se musi dobře zabezpečit.
Oni ale hlavně nejsou “jen” na slepicích (to by dávno pošly) ale pochytají tisíce myší (hrabošů) . Nebejt kuny ve městech , tak nás sežerou potkani…dřív než se deratizátoři rozkoukaj😉
choval je Petr Hainz, už v roce 2011 měl i F2
https://www.ifauna.cz/clanky/5044-rhinoclemmys-pulcherrima-manni.html
drvodelkafialova:Svině, tu do sklopce chytím těžko. Doufám že se splete a narazí na heryho.
Proč svině ? Taky chce bejt živa…To jako vybijeme všechno, co se ochomejtne kol “našeho”…? že je kmotra “lupič” dokládá i fotka 😉 A že si Hery neplní povinnosti není její vina 😀
impact:Blbouni na nedělním výletě. 🥰
oslovil mne (nevím proč) ten Bobík na 7 . fotce, nemít Lůďu, tak do něj jdu 😀
Zvažujeme-li to, zda kastrace zlepšuje celkově stav dobrého zdraví, nebo ho zhoršuje, pravděpodobně závisí na věku feny a na možném riziku různých potíží u odlišných plemen.
Kladná stránka kastrace fen •
Pokud je udělána před 2,5 roku věku feny, skvěle omezuje riziko nádorů mléčné žlázy, nejběžnějšího maligního nádorového onemocnění u fen.
• Téměř eliminuje riziko pyometry (nahromadění hnisu v děloze), jejíž vliv je okolo 23% na nedotčené feny; pyometra zabíjí okolo 1% nekastrovaných fen.
• Snižuje riziko zánětu análních žlázek • Odstraňuje velmi malé riziko (_0.5%) děložních, poševních a vaječníkových nádorů.
Negativní stránka kastrace fen •
Pokud je udělána před 1. rokem věku feny, podstatně zvyšuje riziko rakoviny kostí; což je běžná rakovina u větších plemen se špatnou prognózou.
• Zvyšuje riziko rakoviny sleziny o faktor 2,2 a rakoviny srdečních cév o faktor >5; což je běžná rakovina a významná příčina smrti některých plemen.
• Ztrojnásobuje riziko hypotyreózy (chorobný stav vyvolaný sníženou nebo zaniklou činností štítné žlázy s nedostatečnou produkcí tyroidních hormonů).
• Zvyšuje riziko obezity o faktor 1,6-2, což je běžný zdravotní problém u psů s mnoha spojenými zdravotními problémy.
• Způsobuje inkontinenci moči o 4-20% u fen. • Zvyšuje riziko trvalých nebo navracejících se infekcí močových cest o faktor 3-4.
• Zvyšuje riziko ustupující pochvy (vulva hypoplasia), vaginálních zánětů, hlavně u fen kastrovaných před pubertou.
• Zdvojnásobuje malé riziko (<1%) nádorů močových cest.
• Zvyšuje riziko ortopedických poruch.
• Zvyšuje riziko nepříznivé reakce na očkování.
Jedna věc je jasná – mnoho informací o kastraci, které jsou dostupné pro veřejnost, jsou nevyvážené a obsahují tvrzení, která jsou přehnaná nebo nepodložená důkazy. Spíše než-li pomáhají poučit majitele psů, mnoho z nich uvádí běžná nedorozumění o zdravotních rizicích a prospěchu spojených s kastrací psů. Běžná kastrace ve věku 6 měsíců a také moderní postup pediatrické kastrace ukazuje, že činí psy náchylnými ke zdravotním rizikům, kterým by se mohlo jinak vyhnout čekáním, než je pes fyzicky vyzrálý, nebo eventuálně v mnoha případech u psů, předcházet tomu úplně pokud není kastrace lékařsky nezbytná. Zvážení dlouhodobých rizik a prospěchu kastrace se bude různit pes od psa. Plemeno, věk a pohlaví jsou proměnné, což musí být vzato v úvahu v souvislosti s nelékařskými faktory pro každého psa zvlášť. Všeobecná doporučení pro všechny psy se nezdají být podpořena poznatky veterinární lékařské literatury. UVEDENÁ STUDIE NAPROSTO OPOMÍJÍ PSYCHICKÝ NEGATIVNÍ DOPAD...
Fikovnice:Náááhodou, já rozbila zrcadlo a fakt jsem měla 7 let neštěstí. Pak se prokletí chýlilo ke konci a já rozbila další zrcadlo!🙃😉
takže za blba v práci může zrcadlo - tím se vše vysvětluje 🙂
Zítra půjdeme i s dcerou a budeme kešovat, ale trasa bude muset být kratší.
Kolik je jí?
na fotce Junior (8O) a 9ti letá holčina, oba po 94 km dogtrekku, rozdíl pouhých 71 let, Junior byl rychlejší 😀
kometa:Jenže nám se zalíbilo právě to rozmrdané! 🙂A to jsme taky slušné ženské.
napsat to chlap, tak hned z něj bude “chlípný hnusník” (viz OS v LJ aneb KO) 😉
výbornej je ML (rád sleduju)
🙂
Lenocka:Mně vetka přímo na KVS řekla, že u nás na Tachovsku je nakaženo (pozitivních) cca 60%.
to se tam situace za 3 roky (od tabulky) teda “zlepšila”
Nepřijdete si už kapánek komisní ?
v 1. příspěvku jsem napsal cca 40%
v 2. dle info hospodáře Boba - 3-4 z 10 , tj 30 - 40%
ve vaší staré tabulce je cituji : Písek PI uloveno 1 943 x pozitivních - 712 x no a to máme 36,6%, takže zase debata k …ale jinak máte samozřejmě pravdu, aby se vám lépe usínalo 😉
OMG,…to chce kouče
Budete-li mít i kohouta společně , tak oplodněným vejcům nezabránite, ALE možná by stačilo neinkubovat vejce 😉
Přečíst si třeba knížku o chovu je moc obtížné ?
Tak jednak nechat hnízdit 4 x je 👎 podmínky chovu jste de facto nepopsal a je to dotaz ala - nejede mi auto, čím to je ? 😢
jinak příčina, že se nelíhne nic žádnému páru bude spíš ve vás než v ptácích
možností je dost (např rušení v noci myší, tak že nesedí)a u takhle oslabených párů i BFD
dejte fota ch.z. + ptáků, čím krmíte atd.