s želvou určitě NE
Příspěvky uživatele
lupus4
Martin Urban:Plánuji GPS lokátor pro Yorkshira, nemáte někdo zkušenost s nějakým lokátorem vhodným pro Yorkshira.
Děkuji
🙂to bych ho raději naučil přivolání 😉
chápu pro honiče aj. lovecké a chronické zdrhače
Verun:Hele já jsem jednou jela s dědkem čepičářem(sváteční řidič, co řídí v zásadně v klobouku) na kruháči ve dvou, normálně mi tam vjel, já se uhla až na kostky, objeli jsme společně čtvrt kruh a jako akvabely odbočily, na druhém kruháči to udělal zase….
Obvoďáci to taky moc neřeší, zdravotní způsobilost, můj děda by snad dostal potvrzení i v 93 letech, kdyby mu strejda nezabavil fáčko…
No tak to bylo jednou a kolikrát vás riskantně předjížděli před horizontem nebo na plné čáře “mladíci ” ? Mě včera cestou na Šumavu a zpět (cca 120 km) min 5x a to jsem jel cca 95 na 90…
Na blba za volantem narazíte ve všech věkových kategoriích a statistika hovoří jasně - nejvíc nehod - 19 - 29 let
🙂 nádherná fotka
bambule:Pokud přecházíme u zvířete na nové krmení, provádím to postupně. Ubírání starého a postupně přidávání nového krmení je osvědčený postup.
Platí ovšem pouze u psů se zhuntovaným zažíváním granulovou mono dietou. A aby se mohlo zhuntovat zase jiným směrem je potřeba postupovat “obezřetně”. což je k pláči.😢
U psů se zdravým zažíváním změna nevadí. Je bohužel na vás (ne na psovi) co a jak mu “uděláte”.
🙂
strakapoud není “mírný” , nerozpakuje se plenit hnízda a ptáci to vědí…
stačilo aby se objevil na zahradě , kde mi hnízdily kvíčaly a okamžitě na něj útok ala “kamikadze”, hnízdo ochránily
To je teď móda ? Stydět se za to , že vím o něčem víc než nějaký “neinformovaný”? Aby se náhodou necítil špatně ?
“moji odchovanci ” mají kroužek (3mm) stejný jako výst. zebřičky, hýlové, vrabci, jikavec…. atd nekroužkuju ale každý rok (zmeškám vhodnou dobu, nelezu jim tam víc jak 1x)
ale každý rok se alespoň nějaká zpětně objeví 😉
tak dokončilo 20, poslední jel 45:13on / 21:18 of
tak já zas fakta a vlastní zkušenost 😉
ale neutne, o tom se vede diskuze, obě strany se ohánějí "studiemi" Ale já to cítím takhle, ani nikomu nezazlívám, že v létě nekrmí. A např. Andrle sám sobě odporuje.
Navíc miluju pozorovat, když mi staří známí přivedou ke krmítku právě vyvedená mláďata. Všech 8 koňader z “naší” budky se vždy před soumrakem přilítlo dojíst před nocí…
Četné vědecké studie i terénní pozorování ale hovoří jinak. Je již prokázáno, že ptáci i přes intenzivní celoroční krmení dál sbírají stejné množství „přirozené“ potravy a mláďatům předkládají téměř výhradně živý hmyz. Krmítko využívají jen v nesnázích (což je bohužel velmi často) jako doplněk či záchranu. Není tedy důvod jim celoroční přikrmování upírat, krmení samo o sobě je i v jarních a letních měsících přínosné. Zejména pak kvalitní lůj, pomůže ptákům překonat krizové okamžiky při hnízdění. Například pokud se sýkorám v květnu vylíhnou holátka během chladného, deštivého týdne s nedostatkem hmyzu, krmení výrazně zvýší jejich šanci na přežití. Ne proto, že by je rodiče cpali lojem, ale proto, že se jím nacpou sami a nalezený hmyz pak mohou dát svým mladým. Kdo by si o tom chtěl přečíst více, tomu doporučím knihu Krmíme ptáky- ale správně. Jde o nejmodernější a nejobsáhlejší publikaci o krmení ptáků na českém trhu, a navíc veškerá tvrzení podkládá vědeckými studiemi, z nichž na mnohých se podílel i sám autor.
Krmíme ptáky- ale správně.
Krmíme ptáky - ale správně - Nakladatelství Kazda (knihykazda.cz)
tak prvních 11 je v cíli…
JV ten náskok udržel , na 512 km vyrazili 25/1 v 13:26 s 16ti psy
dojel 27/1 ve 14:01 se 14, byli 38:08on / 10:27of
šílený 😉
pro srovnání desátý byl 44:20on / 11:07 of (psi 16 /10)
TO ŽÁDNÝ JINÝ ZVÍŘE NEDOKÁŽE , co tihle pesani
🙂je třeba lidi řádně vyděsit, alespoň bude v lese klid…
v žebříčku “lidovrahů” celosvětově vede suverénně hmyz (komáři), rovněž všemi milované (i mnou) včelky jsou na čelném místě a mají na svědomí za rok víc životů, než vlci za 500 let …
kometa:Taky si pamatuji. Vlastně - proč se s jejich chovem přestalo? Zase nebyl tak náročný.
přestaly se vykupovat kůže (skončila ?Kara?) + odbyt do Ruska…kůže byly za cca 80 Kč a to bylo málo, jednak pomaleji rostou (7 - 8 měs), velká spotřeba vody a kvůli kvalitě srsti je bylo nutné držet do zimy a vůbec úpadek chovu kožeš. zvířat
Sardullah:Rodiče mojí spolužačky nutrie chovali. Primárně tedy kvůli kožešině, ale vím, že z masa dělali i klobásy a nebo maso pekli.
pečená nutrie na zelenině = báseň na pekáči 👍kam se na ni hrabe králík
megi-the-pes:No nevím, bobří ocas a medv. tlapy, středověké postní jídlo, bobr byl prý ryba a v receptech se píše o sladké omáčce, ble, dík, nechcu. Z čeho ten ocas je? A tlapa? Něco jako prasečí ucho, nožka? Na žvýkání pro psa by to šlo, myslim.
vy mi připomínáte toho “estéta” co nechtěl uzený jazyk - nebude přeci jíst něco , co mělo zvíře v hubě, prej si dá raději vajíčko 😄
tak polštářky z medv. tlap by ten jazyk mohly strukturou připomínat (jen můj odhad)
balu:Proč byste ocas vyřadila z konzumace? Naši předci přece věděli, co je dobré. Měli to odzkoušené generacemi.
bobří ocas, medvědí tlapy - staré delikatesy 😉 starých trapperů
Veruna asi nikdy nečetla zálesáckou literaturu E.T.Seton aj.
bobří tuk přidávají do "kalorických bomb" musheři na Aljašce psům i teď
Anonymní:Přidám se. Dokdy prikrmovat abych jim nějak neublížil nebo nenarušil bioritmus, do konce února?
klidně celý rok
balu:Které hovado má toto na svědomí?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-straznici-zachranovali-zubozeneho-ridgebacka-40458133#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
to je tahle https://www.facebook.com/juditinka.benjaminek