Tak dnes pořád mlha, byli jsme jen v lese (kam nikdo nechodí). Ještě rostou bedly a klouzci a spousta druhů co neznám. V dáli pašíci, počet nejištěn - cca víc jak 5, jinak hodně zryto - vrhli se na žaludy, 4 srnky, 2 datlové atd…😉
Nevíte někdo , co je tohle za houbu - tvar ucha, ale bílé a na bříze ?
Tak kočka do nory určitě nedosáhne a navíc nikam nad vodu se nehrne. Šanci má jen lasička, možná hranostaj…Nej úhyn mladých je v období od vylétnutí k osamostatnění. Jako u všeho.
Ale to není pohyb na volno, to je štvanice. Nebo si myslíte, že když už nechce honit krávy, tak si chvíli počuchá, vyhrabe myš….to co dělá ta kelpie je tvrdá práce, žádné volno.
Tempo si určuje sama a je tam i krásně vidět kdy a jak zvolní, stačí se pozorně dívat…
Video je úžasné, pes je úžasný, hezký se na to kouká. Ale u nás tohle psů nikdo poskytnout nemuze. A ten pes bude na pěti letech vyřízený, zatímco ten na gauči, s nějakým tím sportem se dožije 15. let. Jsem hrozny škarohlíd. 😡
plný zákus je proti její přirozenosti ( ovce jen štípe )
Mno, jestli NEjsou obrany pro vás "životně" důležité, vybodl bych se na to. I když s šikovným figošem a psovodem se to naučit dá, ovšem nevíme NIC o vás ani psovi, a o chybách , kterých jste se zřejmě při nácvicích už dopustily, tak těžko radit “finty”.
na fotce moje R.I.P. Amina z Karlštejnských pastvin
Mooc děkuji 😊 šikovná,chytrá kočička…zato já ne.. Mína spala má křesle,já jsem bůhvíkam koukala a sedla jsem na NI 😲🤦🤦🤦🤣🤣🤣..ale jen lehce,placka z ní není😄😄,jen se probudila a koukala,co se děje 😂😂😂🤦🤦
granulema jim jen zkracujete život (zbytečná chemie + obroušení chrupu), že tak krmí i “blbochovatelé + množitelé” cizokrajných ježků není relevantní, ježci krmení přirozenou potravou žijí o 3 -5 let déle
Pokud budou celý život jenom louskat granule, tak ke stáru pak většinou chcípnou hladem, protože se už pro opotřebované zuby nenažerou. Je možné krmit konzervama a střídat to hmyzem s namletýma drobama.
Tak dnes jsme ho zahlídli při přeletu na druhý břeh, věděl o nás dřív, než my o něm.
Kde mají hnízdo netuším, v této části nejsou vůbec vhodné břehy. Možná sem zalítává až od přehrady (nádrž začíná cca 5 -6 km pod městem), tam už by se strmý břeh na “kutání” asi mohl najít. Ale zase je to tam samá chata. Viděl jsem ho loni lovit , (neúspěšný pokus) a pak se ještě třepetal na místě v letu jako poštolka. Že by “sušení” peří ? To bylo , jak jsme se dostali k němu na cca 8m a pozorovali cca 10 min. Vyplašil mi ho cyklista.
Já ale píšu o pozorování a ne o pouhém plašení. A to s dalekohledem jde. Vypozorovat místa , kde obvykle loví a rád se zdržuje, není záležitost jedné procházky.
Takže nějak sledovat, jestli a co si vytahuje z vody se moc nedá.
Tak u nás jsou taky plašší , nejblíž jsem se k němu dostal tak na 8 -10 m a to jen jednou tak blízko - obvykle odlítá tak už z cca 30 - 40 m. Ale ona existuje věc jmenuje se dalekohled a tím to fakt je vidět vcelku dobře. Chce to ale trpělivost. Mě je obvykle vyplaší pes, který pro mne přijde, aby se podíval, proč stojím jak tvrdý Y. 😉
Jako že by mu prosolená chcíplotinka prospěla? A z větve určitě né. Tam by se do nich nejspíš pustily sýkorky. 😉
Před pár lety jsem zkoušel mu nabídnout rozmražené nástražní rybky (co mívám pro undergroundový v.ž., tak 4 - 7 cm) a nesetkalo se to u něj s pochopením. A to jsem je dal do nezamrzlého vodního oka. Alespoň jsem ho u jejich konzumace nenachytal. Nevím ani, zda by si “mršinku” nevzal na pokraji smrti hladem…