Brhlík lesní si takto upravuje vchod do budky aby větší zmenšil přesně na svoji potřebu ale na fotce to bláto vypadá prazvláštně asi nezkušený stavitel.
no já jsem si říkala, kdyby holky nebyly nadány zrovna inteligencí, tak abych se s tím pak necrcala, nevím jak je naučit, aby to používaly? Já slepici ešče neumim nic naučit.
necháte otevřený zavírání…když si zvyknout z toho žrát dáte “polozavírání” (třeba kolíkem) , až si zvyknou, že se tam něco "zvedá" a nerušeně zobou (vytáhnete kolík) , tak za 3 dni to umí
trusník je výborná věc, a jen pro 4 bude snadno manipulovatelnej (nejlépe plechový s uchy) seškrábnete špachtlí do sudu s vodou a máte pak i hnojení
Dnes zahájen závod psích spřežení Femundlopet 2024 již po 25. Poklidné městečko Røros s historickým centrem, které je zapsáno na seznam kulturních památek Unesco.
Start zítra od 11:00 - 21 musherů na 650 km, kromě mnoha známých jmen startuje i amer. Hugh Neff, který má odjeto mnoho YQ a Idi. Letos tráví zimu na evr. severu.
nejlepší to (pokud dovolí počasí) dávají za cca 76 - 80 hod
v 18: 00 start 89 musherů na 450 km (v 19:18 by měl odstartovat náš Habas, )
ne , JEN 248,5 😉 což je excelentní, ale tohle bylo “krátký”. když jedou delší jsou schopni udržet přes cca 200/den
klidně týden…mají neuvěřitelnou regeneraci…v krátké době
jedna čubina z Brentova chovu je ve Volarech , uběhla 2x YQ 1000mil , Hanka K. ji na něm vydyndala, když byla s ním předloni na Idi - coby zástupce Manmatu, to čubinka už“spadla do ”B" týmu, už umí čésky a měla štěnda, která všechny zůstávají doma
Koukal sem a cumel sem. Tech zavodu je kazdy rok takova spousta. To tu smecku psu chova vzdy zavodnik nebo se daji do kupi od vice chovatelu primo na ty zavody?
Půjčování psů praktikovali z počátku (začátkem 80 let) většinou jen u ČHP. Kdy jeden den jeli skijering nebo kolo a druhý den si složili spřežení…ale to byly opravdu začátky a vlastně jen “sranda” mače…
nebo se daji do kupi od vice chovatelu primo na ty zavody?
to by nefungovalo
je třeba systematický trénink a psy “sjezdit” (ne každý pes táhne na libovolném místě
stejně) je to vcelku alchymie to správně “vyladit” 😉
Brent a psi se dostali do Circle ve 21:02 a vypadali skvěle! Dali si 4 hodiny odpočinku a vrátili se na stezku v 1:02 ráno! Všech 14 psů a Brent jsou odpočatí a připraveni znovu zdolávat Birch Creek!