Aktuálně: 3 734 inzerátů210 916 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

lupus4

lupus4
lupus4 19.02.2024, 14:28:42 xxx.xxx.205.61
Anonymní:

Fenečka měla necelých 200g, ostatní přes 300g…ale uplně přesně to nevím…Chovatelka mi napsala že si nemyslí že by neprospívala a že žádné zdravotní komplikace nepředpokládá. Upřímně, nevím jak se k tomu postavit. Nabídla mi ještě jinou fenečku, která je volná. Děkuju Vám, potřebovala jsem to s někým probrat a znát jiný názor.

vezměte tu druhou , nebo žádnou 😉

Rodiče mají jaké zdravotní testy  + výsledky ?

lupus4
lupus4 18.02.2024, 20:50:15 xxx.xxx.205.61

je sranda, že zejtra z těch na.ranejch “pražáků” , co nestihnou “ouřad” , jsou min z 80% náplavy …

lupus4
lupus4 18.02.2024, 18:39:25 xxx.xxx.205.61

Tady je jaro , +13°C, polojasno, nad řekou první rackové, v lese peří z uloveného strakapouda…

lupus4
lupus4 18.02.2024, 18:07:32 xxx.xxx.205.61

Blikla na mne  reklama na faunaportál,  tak jsem tam juknul a hoši už  zase ZAVEDLI diskuzi, téměř stejné rubriky jako dříve , evidentní snaha vrátit předchozí stav -  jen tam skoro nikdo NENÍ , 😛

lupus4
lupus4 18.02.2024, 14:08:15 xxx.xxx.205.61

zase příhoda (reálná) mojí kamarádky 

Jak dokonale vytočit řidiče kamionu, který na tebe blikal a najížděl ti na kufr? zeptáš se ho: "Šukáš taky tak blbě jako řídíš?" Nezabil mě, chtěl telefonní číslo. Tak jsem mu ho dala - na svého bratra, ten mne taky sere. Jsem zvědavá, jak se postaví k faktu, že ho chce ošukat kamioňák.. Ano, jsem opět v obvyklé kondici.

A jak to dopadlo ? 

zavolal a zvedla to švagrová 🤣

lupus4
lupus4 17.02.2024, 17:28:43 xxx.xxx.205.61

Tady těžko radit, jestli je pořád kontrolujete - může hrát roli i stres , jsou ještě dost malí, někdy postačí odendat střechu budky, jiný separuje toho rodiče, který škube a druhý je sám dokrmí, někdo dá nad mladé mřížku, aby staří mohli krmit, ale ne škubat…ruční dokrmení je taky možnost (poslední)ale časově náročná a chodíte-li do práce…

lupus4
lupus4 16.02.2024, 17:20:27 xxx.xxx.205.61
janaa:

Hele,co jsem zjišťovala,tak jednak dorůstají do velikosti 1-4 cm, jednak jsou samičky výrazně větší, a pak se samičky výrazně zvětší po oplodnění. Takže taková různost je asi normální.

Každopádně už mám zas tik v oku, i když u nás jsem je ještě neviděla

mně šlo jen o to, zda třeba výjimečně , přezimují i dospělci, no a prej ne 

lupus4
lupus4 16.02.2024, 09:51:57 xxx.xxx.205.61
Verun:

Proč nefotíte, alespoň mobilem? lépe se pak s někým poradíte, když máte obrázek.

No to je jako s těma vosama, co je straky vykopaly pod sněhem a prej už tam být taky neměly. 

Proč nefotíte, alespoň mobilem? lépe se pak s někým poradíte, když máte obrázek.

a proč ? když vím o koho jde…

bylo už vysvětleno, prostě předčasné jaro…normálně prý jsou už v březnu, takže si jen o pár dnů, díky počasí, pospíšili…

lupus4
lupus4 15.02.2024, 21:07:44 xxx.xxx.205.61
Odpověď na příspěvek uživatele Cvrk z 15.02.2024, 20:50:00

Takže když je v únoru tejden přes den teplo, v noci kol 0,  tak to stihnou ? To je právě to , co se mi nezdá…

lupus4
lupus4 15.02.2024, 16:12:37 xxx.xxx.205.61
aldamax:

to byl dojezd Roba Cooka na YQ  

No vidíte, závod jsem si nezapamatovala, jsem sklerotik. Zato ty psy si  vybavím kdykoliv, neuvěřitelný dojezd.  Pokusím se uchovat v paměti aspoň  jméno  Rob Cook, zaslouží si to.

Bohužel se odhlásil z letošního Idi, (soukromé a i finanční problémy), naježděno má dost, ale nebyl nikde “kempovat přes noc” a ani nezkusil svůj obvyklý test on/of, takže se nepovažuje (z hlediska psů) za připraveného…škoda

Přihlášeno jen 40, zase to vidím na souboj Brenta Sasse (vyhrál 3 x YQ, 1 x Idi) a DallaseSeavey (1 x YQ, 5 x Idi) + ???

lupus4
lupus4 15.02.2024, 14:57:58 xxx.xxx.205.61

na svých toulkách se psem , mám i oblíbená “kochací” místa…

Na jednom z nich už třetí rok po sobě se pravidelně potkávám s Majkou fialovou a dnes 15.2. , cca víc jak +10°C, nadm. výška kol 450 mnm.

tak stejný pařez (jako loni i předloni) vršek jižního svahu, dost dubového listí, zase Majka fialová a to hned 3 ks - jeden přes 2cm, druhý o trochu menší, třetí cca 0,5 cm … což VŮBEC NESEDÍ na info z wiki viz

Triungulin v prvním stádiu sežere včelí vajíčko a potom se přemění do druhého stadia, živícího se včelími zásobami. Brzy se přemění na larvu třetího stadia a v tomto stadiu také přezimuje. Na jaře se přemění do čtvrtého stadia, pak se zakuklí a přemění v dospělého brouka. 

to by s trochou dobré vůle sedělo možná na tu malou, ale určitě ne na první dvě, navíc půlka února x jaro

Ač nikdy do přírodních dějů nezasahuji, dneska jsem ze zvědavosti přemístil (na dubovém listu) ty dvě velký k sobě - jestli se “hledají” , no nehledaly, zcela vůči sobě lhostejné se vydaly každá za svým…

díky za odpověď 😉

Obrázek
lupus4
lupus4 15.02.2024, 14:41:55 xxx.xxx.205.61

tak stejný pařez (jako loni i předloni) vršek jižního svahu, dost dubového listí, teplo určitě přes + 10°c

a zase Majka fialová a to hned 3 ks - jeden přes 2cm, druhý o trochu menší, třetí cca 0,5 cm … což VŮBEC NESEDÍ  na info z wiki viz

Triungulin v prvním stádiu sežere včelí vajíčko a potom se přemění do druhého stadia, živícího se včelími zásobami. Brzy se přemění na larvu třetího stadia a v tomto stadiu také přezimuje. Na jaře se přemění do čtvrtého stadia, pak se zakuklí a přemění v dospělého brouka.

to by s trochou dobré vůle sedělo možná na tu malou, ale určitě ne na první dvě,

navíc půlka února x jaro

PS. musím se zeptat cvrka na hmyzu 😉

lupus4
lupus4 14.02.2024, 18:34:55 xxx.xxx.205.61

letos nebudu hlásit konipase horského - byl tady celou zimu 😉

lupus4
lupus4 14.02.2024, 13:19:24 xxx.xxx.205.61
mastnacek:

Nekdo proste debilem je a zustane, vid pusyku?

masťo - jak ty  dovedeš poznat a definovat svoji diagnosu , prostě krása nesmírná😉

Pak se nají sojových bobů a…

jako návrh jídelníčku, nic moc (proto asi jistá mozková dysfunkce)

zrovna strkám do trouby 1,5 kg v. plece …no nic

fialka už nemá čím argumentovat a po té, co jí selhala křišťálová koule, tak do toho, ťukajíc  svejma zkrvavenejma rukama, ze zoufalství míchá i želvy, až úplně zapomněla na “přátelské ” včeličky a až z  Maďarska  dorazí agresivní  asijská sršeň  to teprve bude  sranda…ale Krkonoše jsou daleko, to my na Šumavě se už těšíme

lupus4
lupus4 14.02.2024, 10:26:06 xxx.xxx.205.61

THE TIMES 1928 

Vážený pane profesore Birde, kdyby platila Vaše teorie, že hojná konzumace zeleniny a bohatý milostný život savcům prodlužují věk, museli by králíci být nesmrtelní.

Prof. Jacob Cohen