tak 13/3 v 0:29 dojel Miki Mikolášek se 6 psy, jako pátý Čech v historii (první nad 60) na 19. místě
FiL 600 (609 km) 👍
tak 13/3 v 0:29 dojel Miki Mikolášek se 6 psy, jako pátý Čech v historii (první nad 60) na 19. místě
FiL 600 (609 km) 👍
Kámoška mi tvrdila, že se v té oblasti pohybuje 14 děsně agresivních vlků , čemuž moc nevěřím, ale místní myslivec, co je má přímo v rajónu, tak na točil na fotopast vlky tři a sám je teda neviděl fyzicky vůbec.
Kámoška kecá, těch vlků je min 40 a maj s sebou nasraný bobry.
tyhle hlášky mě vždycky napřed rozveselí a pak hned rozesmutní nad tou lidskou hloupostí a neinformovaností…vyměnte kámošku asi to nebude nejostřejší tužka v penálu
tak na Idi je to vcelku jasný, Dallas vyjel teď v 07:53:00 (jsou tam o 10,5 hod pozadu) z WM, má náskok 4 hod…a ještě dovětek k losu , za to že ho nezpracoval dle regulí dostal penalizaci 2hod
také došlo ke kolapsu a úmrtí 1 psa u Isaac Teaford (r) z Galeny do Nulato - šel na pitvu
Miki oráží před posledními 49km v Jotce
tady je to chvílema jak na “besídce zvláštní školy” 😂
FiL 600 ( trať 609km)
vyhrál Nor Ronny Wingren (49) vyrazil 9/3 ve 13:11, dojel 12/3 v 8:24 (s of 30,1%)
druhý Nor Bjørnar Andersen (46) vyrazil 9/3 ve 13:29, dojel 12/3 v 9:07 (s of 29,2 %)
třetí Fin Urho Ahomaa (31) vyrazil 9/3 ve 13:37, dojel 12/3 v 9:13 (s of 19,9 %)
první žena na krásném 5.místě Norka Elisabeth Edland (65)
vyrazila 9/3 ve 13:23, dojela 12/3 ve 9:44
Miki je teď asi na 520 km , kol 18. - 20. místa 👍
impact:Psy bych nijak neškolil, na to nemám zkušenosti.
A máte vůbec nějaké zkušenosti s velkými plemeny?
mno, hlavně ho nikdo nenechá oplotit kus lesa, pokud je pozemek jako les v katastru 😉
Idi
Dallas vede a pokud se nestane něco zvláštního, nenechá si vítězství už vzít , teď kempuje vždy mimo chp.y a už je za Koyukem (804.míle) do cíle mu zbývá už “jen” 171 mil a čeká ho (jako všechny ) povinné 8hod of ve White Moutain…
nejlepší z žen je zatím na 5. místě Paige Drobny , která před cca 4 hod odjela z Shaktoolik ( 754.míle)
5 vzdalo
FiL 1200
vede Petter Karlsson, teď má povinné of 20:18 na 591. km, přijel tam v 7:45
Roger Dahl je stále 3., teď dává povinné of 20:41 taky na 591.km , přijel tam v 10:52
1 vzdal
Fil600
vede Brage Nilsen Jæger , dává povinné of 6:00 v Karasjoku na 478.KM , kam přijel v15:39
Miki do Karasjoku teď jede a je na cca 450km , zatím na cca 17. místě, tam mají všichni povinné 6 hod of, před posledními úseky 82 a 49 km,
taky tam jede Litevka Sanita Viksne s AM, co byla i na Šediváčkovi , snad stihne časový limit, zatím je na 259 km v Jergulu …
12 lidí vzdalo
ruční dokrmování (jen z plezíru) je hovadina, tak bourky jsem měl cca 14 let a “divocí” nebyli o nic víc (spíš míň) než ostatní druhy, vše je jen o slušném zacházení
vylétlé, samostatné žeroucí mládě se ochočí velmi snadno, je to jen o trpělivosti , pokud nepřišla s člověkem do styku jen při nesmyslném honění při odchytu, těm se pak nelze divit …
Mi:V tom je právě ten problém,že si lidi pořizují psy podle vzhledu a myslí si,že je předělají .Pak jsou nešťastní všichni. Je to vrchol sobectví.
porovnání u SH
1) pes co si odleadroval YQ i Iditarod
2) výstavák, co kolabuje po 20 km
Vlaštovička:Samozřejmě, že to vím a přemýšlela jsem třeba o páru těch pyrurů. Jen mě zajímal Váš názor na výběr druhu, protože se nemůžu rozhodnout, neboť má každý něco do sebe. Zatím u mě vítězí pyrurové, případně mníšci.
O neofémách jste neuvažovala ? Třeba bourci, klidní a neřvou. Do bytu vcelku ideál.
Klec 130-150 d x 50 - 60 š x 60 - 80 v. Budou-li pravidelně pouštěni na prolet, stačí na spaní i menší.
Vlaštovička:Dobrý den,
zajímá mě váš názor. Po více jak půl roce, co mi uhynul sameček andulky, zvažuji pořízení nového papouška. Po důkladném studiu v odborné literatuře mi vyšel tento seznam:
1. pyrura zelenolící
2. amazonek rodu Pionus
3. mníšek šedý
4. jakýkoli druh rodu Poicephalus
5. korela chocholatá.
Jaké máte s těmito druhy zkušenosti a který druh ze seznamu byste si vybrali vy?
Předem moc děkuji za odpověď.
Vlaštovičko, chovat singl papouška je jen projev lidské arogance a bezohlednosti vůči potřebám zvířete, ale to vy určitě nechcete, že ne ? A krotké můžete mít klidně 2 nebo i celé hejno…
tak na Idi to začíná bejt zajímavé, po ⅔ závodu, jde do tuhého a kdo předpokládal “snadné” vítězství Dallase S. je napjat. Nyní je před ním Travis Beals, který odjel z Kaltagu (629.míle) v 15:17, zatímco D.S . až v 21:01, bude TB těch 5:45 hod náskoku stačit ? Za nimi ještě dobrá 4, ale….Travis Beals jel 4x Idi za + 9dní +nejlepší umístění 5., nejlepší čas 9 dní 6 hodin. . Nejrychlejší čas z Kaltag do Nome: 2d 20h…
Dallas Seavey jel 5 po sobě jdoucích 8denních Iditarodů. Pravidelně jezdí Kaltag do Nome za 2d14 hodin. (3 x)
no uvidíme 🙂
teď FiL 1200
vede Tom-Frode Johansen, zatím je na cca 450 km, odpočívá zásadně mimo ch.p.
Roger Dahl je na 416km , drží 3. místo
jedou všichni (28)
FiL 600
vede Ronny Wingren , teď odpočívá v Jegrulu na 268 km, přijel v 13:28
Miki na krásném 8. místě rovněž už oráží v Jergulu, přijel tam v 14:49
odstoupil zatím jen 1
na FinmL. vše jasné a přehledné - dokonalá organizace balzám na fanouškovi nervy, to Polardistans je šílenej, nepřehledný, zmateční atd.
SH - 17 a 105 dní , ve spánku…
😉
🙂
na Idi v poklidu dali už všichni 24hod of, prvních 15 je už v Galeně (545 míle ), 6 z ní odjelo, včetně Dallase, který jako jediný z nich ještě nemá splněnou 8 hod of. Posledních 12 nováčků je v Cripple (425. míle). Zbytek jede do Ruby (495), respektive do Galeny….zatím nikdo neodstoupil 👍
na Finm. 1200 zatím vede Petter Karlsson, dává of v ch.p. na 269km , Roger Dahl zatím na 253.km
na Fi 600 je chvíle po startu , všichni mají za sebou od 25 - 35 km , dle st. času (Miki 29 😉)
počasí na h.vno, +3°C , přeháňky
pro zadavatele PHP fena (Poděbrady)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=7262936053827138&set=pcb.7262936767160400
tak na Finmarku v poledne 12:00 odstartovalo po 2 min 28 jezdců na 1243 km dlouhou trať
nejmladší je 24 letá Norka Hanna Lyrek, jede 1200 už počtvrté, čili žádný greenhorn 🙂
na opačném konci věkového spektra vévodí nestárnoucí Roger Dahl (72) jel 25 x , 3 x 1., mockrát na bedně, loni 4. ,
sekunduje mu Stein Håvard Fjestad (69) a další 3 přes 60 …
ančovička:Jestli vám sedi kvočny,tak je to nejlepsi řešení..jsou lepsi ,než líheň, perfektne se káčata vylihnou…moje zkušenost 👍
jen pro kvočny je to podstatně větší “záhul” 5 týdnů místo 3 😕
balu:Já jsem teda k těm vysokým číslům dožití skeptická. Dá se to ověřit? Asi sotva… Třiadvacetiletý pes? Šestadvacetiletá venkovní kočka?
Řekla bych - a teď tu o Karkulce…
tak babi měla 3barevnou kočku- jako kotě ji darovala své sestře (taky na vsi), která žila sama a číča k nikomu jinému nešla, po 22 letech, když sestra zemřela , žila kóča rok sama v opuštěným baráku, než se ji povedlo dědovi chytit a odvézt “domů”. To ji bylo 23, celý život měla 2 x ročně koťata, která když je našli “včas”(slepá) zabili, když je přivedla cca měsíční - tak rozdali…v 23 ještě přinesla domů ondatru, poslední rok pak začala “sesychat” , byla už bezzubá - uhynula v 25 ve spánku, takže vyjímky existují 😉
PS. to byly 50. - 70. léta, nikdy neviděla granuli, dostávala mlíko , sem tam odkrojky, takže převážně" barfovala" myši a nikdy nebyla na nic očkovaná