hueské vánoce a dobrý nový rok
Příspěvky uživatele
lupus4
Tak rok uplynul jako voda a pilně se trénuje na další zimu.
Takhle např. Terry Streeper ve Fort Nelsonu
Lupus je latinsky vlk
Opravdu ? No to jste mne svou “latinou” překvapil, teď ještě vyluštit tu číslici a jste hotovej JB 007😀
N to jste vážně tak hloupej? Co o vlcích víte (mimo toho, že občas uloví NEzabezpečené ovce) ? Evidentně nic. Že se na tom někdo přiživuje, je jasný, ale to v podstatě je jako u všeho.
pro Stellu : 😉
z naší dědiny vidím neuvěřitelných moc dravců
nejspíš káňata ze severu…
hm, to máme tak za cca 2 měsíce loudavejch procházek , jó důchodci se maj
😉(čas), u nás dnes polojasno, velmi příjemně kol 3°C
ančovička:Stelli, to jsi se netrefila😀…proč myslíš, že pán má přezdívku lupus4?🙂
Stellina odpovídala Přišel, poradil 🙃 takže jste se netrefila vy 🙂
Dájo, vyprdněte se na kočky - myslete na ptáky.
Bodlinka:muslimové a židé chtějí první případ. všechno ostatní je pro ně nepřijatelné, akorát někteří uznají jako halal maso ze zvířete poraženého prvním případem tak, že do něj nejdřív pustíte elektrický proud, který ho znehybní - ztráta citlivosti na potřebnou dobu už nese riziko srdeční zástavy, takže to fujky
že je povolený jakýkoliv první způsob, to je jen strach z nařčení z antisemitismu a strach z muslimů. a peníze, peníze, PENÍZE.
Jasně, že jde jen o PRACHY 👎, navíc řezníci z porážky jsou řádně “otrlí” chlapíci a ani nemůžou bejt jiní, když za směnu musí porazit cca 300 prasat a 50 ks hovězího …a zdržovat se dlouhým vykrvováním pod dohledem nějakého “kněze”…pošlou ho do….daleka , pokud to nebudou mít extra dobře zaplacený
citace z odkazu , co jsem sem dal :
Pro všechny věřící bez rozdílu víry mám jednoduchý vzkaz. Pokud si jakýkoliv bůh zaslouží vaši úctu, tak jedině proto, že je ztělesněním dokonalé spravedlnosti, lásky a moudrosti. Je-li skutečně takový, rozhodně si nepřeje, abyste mu svoji víru prokazovali něčím tak barbarským, jako je způsobovat utrpení bezbranným zvířatům. A pokud si něco takového váš bůh přeje, nemá s dokonalostí nic společného, a pak nemáte ani důvod jej uctívat.
Přišel, poradil:V podstatě ano, myšleno to bylo tak že zachráněný vlk = zkáza pro českou přírodu o chovatelech ovcí nemluvě.
je vidět, že vaše znalosti přírody jsou “bezbřehé”
má můj naprostý souhlas
Njn, já skoro každý den narazím u řeky na konipase horského. Prohledává u břehu naplaveniny bordelu … loni tu byl taky, asi žije ze vzduchu…
Koutak:Verun,je to Ostříž lesní.Nádherný draveček podobný sokolovi.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 08.12.2024, 23:58:21
Kouťák : asi si se ukliknul, prý opovídáš mně, říkáš mi Verun a já určil jen uhynulého 1,0 samce zvonka . Dravečka jsem i ze zvětšené fotky neurčoval. Není k poznání, ale zkušenost hovoří pro 0,1 krahulíka. Možná i terček jestřába, ale toho jsem ve městě ještě neviděl. Ostříž holuba nedá, navíc už je pa…viz J5 😉
Jinak přeju spokojený svátky …
dle mne mutace Ino (a všechny způsobující červené oči), žádná “bomba” pro ptáky nejsou, ztrátou melaninu trpí u těchto mutacích hlavně oči…
PS. ještě mám lutino anduláka , vlastní odchov, v květnu mu bude 13 😉
🙃
Ale padlo tu tvrzení, které Vaše zkušenost přímo vyvrací, a sice že u F1 příbuzenská nevadí, kdežto u dalších generací ano.
ale nic nevyvrací, přijde mi , že nevnímáte psaný text, odpovědi jste dávno dostala
Tak “testovací ” (otec na dceru, či syn na matku) není u “jedlých” zvířat (drůbež, holubi, králíci) nic neobvyklého…prozradí gen. vady a tím i vhodnost či nevhodnost daného jedince do chovu
jsou-li v F1 (2, 3) vady , dál se nepokračuje
Anonymní:Rybník je oplocený pletivem plus elektrickým ohradnikem včetně asi 4 metrové hráze, takže kachny by se v tomto prostoru i pasly. Boudicku jsem myslel udělat na dřevěné paletě 120 x 160 cm, pokud by to stačilo. Děkuji
Jednu 0.1 pižmák umorduje, min 2, lépe 3. Boudy na vysezení mladých udělané tak, aby se k nim nedostal ( otvor , kterým neproleze), jinak je bude otravovat a je schopen i vejce rozmlátit…
Rybník, jestli není průtokový, tak z něj bude za chvíli smradlavá louže a pro ryby nic moc (2 vysedí klidně 35 kačat, 3 i přes 50)…
To bych tam dal na okrasu párek mandarinek, či karolinek
👍 OK 😉
Tak “testovací ” (otec na dceru, či syn na matku) není u “jedlých” zvířat (drůbež, holubi, králíci) nic neobvyklého…prozradí gen. vady a tím i vhodnost či nevhodnost daného jedince do chovu
Např. u PH naprosto normální test pro vynikajícího závodníka, zda je vhodný do chovu a všechny slavné linie jsou založené na úzké příbuzenské plemenitbě.
I opakovaně, na vnučku, pravnučku…aby % genů vynikajícího jedince se uchovaly v co největší míře. Samozřejmě se nesměla objevit sebemenší vada…
U nás , u “nejedlých” (psi, atd..) se nedělá, páč co potom s “nepodarky”
Příkladem výborné gen. výbavy jsou miliony syrských křečků v zajetí - jsou to potomci 1 páru 😉
ančovička:Možná i tak to může být 😀..ale moje drůbež dýně časem vyzobe, přestože mají přes 2000m ještě stále zeleného výběhu k dispozici, kde se celé dny pasou..jen už ty dýně nemám 😄
na té 4. fotce mi přijde , že má kohout vápenku (možná blbě vidím)