Zdravím a prosím o radu zkušenějších.
Chovám slepičky Wyandotek velkých stříbrných černě lemovaných. Zatím mám teda jen tři. Jedna slepička je starší a ta už bez problémů snáší, na řadě jsou momentálně mladší dvě. Nedávno jsem našla ve výběhu na zemi vajíčko, pouze v tom kožovitém obalu, což by pro začínající nosnici mohlo být i normální. Ovšem dnes se děly věci, že mi rozum nestačil.
Pustila jsem holky na zahradu a jedna mladší slepička se po chvíli oddělila od mini hejna a běžela zpět přes výběh do kurníku. Samozřejmě jsem se těšila na vajíčko. Slepice po půl hodině vyběhla zpět a kdákala tak, že to vejce muselo být nejmíň zlaté. Šla jsem se podívat a zírala jsem na ten rozbombardovaný kurník. Všechno rozhrabané a vyházené. Vejce žádné. Tak jsem to uklidila. Jen jsem z kurníku odešla já, běžela tam zase ta samá slepice. Znova půl hodiny klid a pak dáma vyšla s takovou písničkou jako poprvé. Říkám si: “ Teď to vyšlo! " Jdu se podívat a opět kurník naruby. Vejce nikde.
Tohle se dnes opakovalo 5x! Slepice běhala do kurníku dělat binec, já běhala do kurníku uklízet. Vajíčko samozřejmě nesnesla.
Vůbec to nechápu. Trápí ji něco?