Sednete si se štěníkem dozadu, mějte to ho u sebe, ale pro bezpečí zajištěného na postroji. Před cestou ho vyvencete a dáte to na jeden zátah, když ne, zastavíte. Pro jistotu si vemte do auta deku nebo ručník. My tahle vezli stendo RR z Maďarska a celou cestu mi prospal na klíně.
Příspěvky uživatele
Arziska
Problém může být ve střevech. Zkusila bych nasadit probiotika.
Co zkusit Bachovky? Mě pro adoptovanou fenku, která byla psychicky rozložena moc pomohly. Namichane na miru.
Není samička březí? Jsou ve stejne kleci?
Hlasuji za Feliway. To same řešila po stěhování kamarádka a pomohl okamžitě.
Vazte mimca každý den, pokud bude některé zaostávat, prikrmujte. Kočičí mleko doporucuju ředit hermankovym čajem a přidat glukopur.
Bodlinka:já bych teda velkýho psa do bytu nechtěla
jednou kdysi jsem měla týden hovawarta na privátě, v bytě, protože jsem jí brala na výstavu. bylo to naprosto pekelný, celou dobu zrovna pršelo a bylo bahno a po každé procházce jsem vytírala chodbu až do druhýho patra, protože jinak by mě sousedi asi ukamenovali a byt byl apokalypsa.
S RR tohle vůbec neřeším, do deště je většinou nedostanete. 😆
RR do bytu úplně v pohodě, pokud máte výtah. Žiju s nimi celý život a je to moje srdcovka. Doporučila bych ho i zacatecnikovi. Důležité je nepodcenit socializaci,navštěvovat školku pro stenata, kde zkušení případně poradi. Pak nebude mít pes problém s ostatními psy. Oni nemají potřebu honit si triko, jsou velmi inteligentní a moc dobře jsou si vědomi své velikosti a síly. Na klasicky cvicak zapomeňte, RR se vám na plnění povelu do aleluja vyprdne a jejich neochota lehnout si na povel do trávy, nebo na místo, které je tvrdé je pověstná. Jsou to takové volnomyšlenkářské princezny. Je třeba je vychovat, ne vycvičit. S láskou, důsledně a spravedlivě. Pohybu a zábavy potřebuji hodně, určitě nebude stačit krátká prochazka 3x denně. Často velmi špatně snáší samotu, pokud jste většinu dne v práci, na RR zapomente, byli byste všichni nešťastní. Bude váš stin, všechno bude chtít dělat s vama, u všeho asistovat, spát nejlépe v posteli, jsou to velcí požitkáři. Jsou “jiní”, ale to pozná jen ten, kdo s nimi žije.
Klára:Nám velmi vyhovují granule Rawbark, kde mi sestaví granule na míru přímo pro mého pejska 🙂.
Jedine, co mají skvele, je marketing. Kvalita granuli hruza a o nějakém sestavení na míru nemůže být řec. Videla jsem u kamarádky, jak se ty granule chovají po namočení.
Pokud budete krmit maso a kotěci granule půl na půl, nemusíte nic řešit. Pokud převládá maso, tam už to chce dodržovat poměry a rozhodne přidávat taurin, ono v samotném maseje ho nedostatek.
Mě funguje simparica nebo bravecto a když jdeme do přírody, nastrikam repelent menforsan. Máme klid.
Martina:Zdravím, jak jsou kočky náchylné na parazity v srsti? Jak často se musí koupat nebo chlupy proti parazitům ošetřovat? Jde mi o doma chované kočky.
Pokud kocky chováte doma, nemají vnější parazity kde chytit. Leda byste přinesla blechu nebo klíště z venku vy.
megi-the-pes:Tak kde si mám, sakra, pořídit toho psa?!
Nejspis odchytit na ulici
Přesně takhle to je. Čivava bez PP není čivava. Tečka. A pokud nechci psa s PP, nebudu podporovat množírny a vyberu si pejska z útulku. Je jich tam plno. Je to stejná loterie se zdravím i povahou, jako pořízení psa bez PP. I v chs je treba vybírat a používat při tom mozek.
Tenurri:To je super :)...taky bych si chtěla vybrat z celého vrhu, ale myslím si, že to nevyjde a dostanu štěně přiřazené chovatelem, že tohle k nám povahou sedne a bude nejvhodnější :D...ale zase se hlásím chovatelům pomalu rok předem, tak uvidíme.
Pokud to bude vaše přání a požadavek, tak vyjde! Jak jsem psala, byla doba covidova, dlouhé seznamy čekatelu a podařilo se. Z mé vysněné chovky, kde se čekalo rok. Ja zavolala 2 měsíce před porodem a stenatka byla už všechna rezervovana. A přesto jsem se dostala na seznam a mohla si vybrat jako první. Dnes jsou z nás s chovatelkou přátele a jsme stále v kontaktu. Záleží opravdu na vás. A jelikož si vybírám parťáka na x let, jsem v tohle opravdu nekompromisní a štěně bych si určit nenechala. Oni ví spoustu věci lip než my, vždy se mnou odjelo to prave.
Birma byla i má volba. Po zjišťování informaci u různých CHS jsem vyber plemene přehodnotila. Je důležité dobre vybrat CHS, zajímat se o povahy rodičů a vzít dobre socializovane kote. U mě nakonec zvítězila Habeška, která kockopsi povahu splňuje na 100%, ale také záleží na tom, co si pod tím představujete.
hmn:já jsem neskutečně ráda, že si kočky nevybírám ale ony si vybírají mne
a už vidím ten stres, až budu pořizovat štěně (co budu, už stresuji). Čím víc člověk ví, tím hůř, a stejně přebere......
Mám to úplně stejně. A je to takhle nejlepsi! Proto i v době covidove jsem u koupi štěněte trvala na tom, že si chci vybrat jako první a na živo, ne z fotek.
Mořská řasa.
Nás kocour je na barfu, takže si zoubky čistí sám. Známé kocour musel podstoupit odstranění kamene v 19 letech a na veterine radili podat občas kuřecí krky, které zuby ocisti. Záleží, jestli by je ale kočka granulář pozřela.
hmn:tak komfort bude automaticky snížen příchodem štěněte, pravděpodobně (ne každá kočka to pociťuje negativně), a pak je třeba od začátku vést štěně i kočky
jak více snižovat komfort?
No prave. Bude. A zadavatelka psala, ze to prave nechce. Takže je nutne si uvědomit, ze komfort se proste sníží a je třeba s tím počítat. Bengalky jsou kočkopsi, myslím, že by to mohlo být v klidu, záleží na jejich povahách a to si musí zvážit každý majitel.