Já si myslím, že není tak snadné někomu jen tak sebrat psa. Především pokud je pes napsaný na daného člověka, který za něj platí poplatky, tak by k tomu žádný kontrolor neměl právo.
Příspěvky uživatele
biaca
U nás je to tak, že zaleží především na příchuti. A bohužel v průběhu věků za kocouři začali rozcapovat. Pokud jde o to, tak u nás vítězí tuňákové konzervy (nyní mě div nekleplo když jsem zjistila, že mi dodavatel poslal lososové místo tuňákových (bohužel, kdybych je vracela nedoplatila bych se poštovného)
Starší kocour nejraději čerstvé kuřecí, pak granule, tuňákové konzervy má rád s krevetami nebo se šunkou.
Mladší, kdyby bylo na něm tak jí pouze tuňákové konzervy, z masa ani granulí moc odvázaný není. A bohužel není to úpravou chutí, spíše mou chybou ve výchově - a nyní se proti vybíravosti snažím bojovat ne vždy s úspěchem
Podle mého ztráta zajmu podmíněna věkem, devon rex se dožívá věku 15 let. A na křížence je to obdivuhodný věk - sousedka měla kříženého siamského kocoura s ragdolem, po dvou letech jí zemřel.
Zdravotní problémy vylučuji - zaprvé bobíky má nyní ukázkové, je aktivní tj. provokuje jak paničku tak Igina. Hraje si, žere tedy pokud je tuňáková konzerva (dokonce je schopen vyhnat i druhého kocoura neboli spíše on odchází, když mu čumí do talíře.)
Maso asi také není špatné, druhý kocour ho sežere za něj. Navíc bylo ještě ten den koupené v řeznictví. Jednoduše vybíravost a to se mi moc tolerovat nechce.
Mám dotaz - také máte někdy kocoura vybíravého? V posledním týdnu mě můj mladší kocour týrá svou vybíravostí. Normálně jí čerstvé kuřecí maso - je vždy k snídani a večeři, ale nyní ho nechce. Pokud zkusím tvrdou lásku, tj. že mu nechám pouze granule - tak ty často odmítne a čeká, že dostane konzervičku tuňaka nebo kapsičku s tuňakem, až se ve výsledku pozvrací pokud ne. Myslíte, že mám vydržet a donutit ho nebo ustoupit?
Krasavec - jak ten pejsek z Garfielda.
Zdravím,
chci se zeptat máte někdo zkušenosti s Kombuchou. Nyní jí beru týden a mám pocit, že se mi celkově zlepšilo zažívání. Nebo se jedná pouze o placebo efekt - “Věř a víra Tvá Tě uzdraví” ?
S tím nepočítám, ale podle mého je to lepší způsob než být spoléhat pouze na slovo. Pokud dokument není ověřený nemá žádný význam.
Ne po bance, ale jedná se o potvrzení platby (oficiální ověření). A prostřednictvím, toho se podle mého kupující chrání, jelikož pak pokud druhá strana nesplní podmínky (a bohužel v dnešní době je nabízených dost tzn. neexistujících psů, vstupenek, pneumatik z bazaru…) může danou situaci nahlásit na Policii jako podvod. /a poctivému člověku to nebude vadit/
Pokud není potvrzení tak, je zcela jasně uveden účel platby, a případě problémů je možné vymáhat peníze zpět.
Tedy já když jsem se před dvěma lety pořizovala prvního kocoura - tak jsme měla svým způsobem štěstí, ale už nyní vím, že bych to tak neudělala. (ale chovatelka naštěstí byla velmi nápomocná.)
Zálohu jsem chovatelce poslala převodem (v hotovosti, bych ji určitě nehradila). Asi už bych si nebrala poslední kotě z vrhu. Není to tím, že by se chovatelka nevěnovala socializaci, ale povahou. Jak já říkám, Igina jsem si k mazlivosti vychovala, Kliminek to má v povaze.
Tedy u štěňat není poznat to, které bude akčnější a které bude klidnější? Já tedy myslela, že chovatel se snaží vybrat, které je nejvhodnější pro majitele. Je přeci rozdíl, když si zvíře pořídí důchodce nebo student, který má více energie.
Spíše jde např. o to, pokud je nějaké štěně ve vrhu klidnější - tak bude lepší např. pro důchodce. Nebo pokud je nějaké štěně dominantní, tak to musí být poznat na jeho chování k zbytku vrhu - není tam vždy nějaká alfa? Především jde o to, aby nevznikly zbytečné třenice ve vícečetné domácnosti.
Upřímně, já bych si také zvíře předem než se narodí nechtěla zamlouvat. Ne tím, že bych nechtěla čekat, ale z mého hlediska je nejdůležitější povaha, která se teprve u daného štěněte/kotěte projeví.
Z toho důvodu nechápu, smysl dlouhodobých rezervací - u mě je nejdůležitější, aby všechna zvířata v domácnosti byla spokojená a šťastná. Tj. Neměla bych zájem o dominantního jedince, ale submisivní tvora.
Poté by byl zdravotní stav, a na třetím místě cena.
A můj mladší kocourek Kliminek
Stejné místo jiný čas.
A. první týden doma - 4 měsíce
B. fotka ze současnosti. (Klimentka je horší vyfotit chlapec neposedí.)
Strašně se mi líbí téma před a po - tak proč také neudělat u kočiček
Tedy zde je můj nejstarší Iginek
A. 5. měsíců - dva týdny doma
B. fotka z včerejška - Nyní už za tři měsíce bude mít 3 roky.
Barborko u kočiček nabízení granulí nevyšlo ta se přesunulo k pejskum
Tomu psovi už je 20 let? To tedy vypadá dobře.
Pokud nebude kastrovat kočky se jí přemnoží a bude obviněna z týrání zvířat.
Třeba taková babička by právě kočky měla nechat kastrovat - neboť pak zaplatí ještě více, když bude muset živit x-koček. Ono není to pouze o tom pořídit si kočku, ale počítat i s výdaji, které toto rozhodnutí přináší.
Pokud nemám na chov není důvod proč nekastrovat - navíc se kočka zklidní.
P.s. podle mého by každý měl nejprve vzít v potaz, jestli si dané zvíře muže dovolit. Např. četla jsem, že většina psů v útulku jsou ti, u kterých si majitelé nemohou dovolit psa živit. Dalším důvodem, může být nezvládnutá výchova.
Za mě zvíře sebou přináší povinnost majitele živit a vychovat.