Aktuálně: 3 730 inzerátů210 833 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 21.06.2023, 18:05:54 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.06.2023, 18:03:00

Nekastrovala bych hned, ale až po prvním hárání. 

biaca
biaca 21.06.2023, 17:49:24 xxx.xxx.47.71

Upřímně má největší obava je, jak by pes vycházel s kočkami. Proto bych pravděpodobně šáhla po chovateli, který sám doma kočky a pes je na ně zvyklý. (nejsem ochotna snížit komfort svých koček - a to zatím dělá úvahy v teoretické rovině.) 

Zdraví - ano, vím, že pes může onemocnět - z toho důvodu bych chtěla kavalíra  s PP. (s provedenými testy na srdce a klouby.) 

Kastrace - na rovinu netroufla bych si na odchov - a pes by se zklidnil ( i když ne vždy to tak je stačí se podívat na mého mladšího kocoura) navíc v oblasti, kde bydlím je plno psů, nevím jestli bych uhlídala. 

Cena není tak podstatná, i když upřímně by také hrála trochu roli. Chci doopravdy mazlíčka. Komfort by pes měl zajištěn, jak už všichni, kteří mě sledovali na ifauně ví, že jsem blázen do agility a nedostatkem pozornosti netrpí. I když by se jednalo o mého prvního psa. 

biaca
biaca 21.06.2023, 16:37:06 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.06.2023, 16:01:12

U mě je to složitější - zatím jsem se pouze poptávala. Bezpodmíněčně bych chtěla psa na mazlíčka (přeci jenom pak zaleží na výchově nikoliv na vzhledu - a kavalíra, kvůli agility). 

Pes by musel být zdravý (chyby exteriéru nevadí) a klidnější(introvert -nemám zahradu, ale bydlím pouze v bytě). Osobně výstavy považuji za zbytečný stres pro zvíře. A pokud nechcete uchovnit zdá se mi zbytečné kupovat výstavního psa. Navíc si myslím, že bych neměla zkušenosti na odchov ani prostory. Ze zvířete by se brzy stal kastrát. 

A pak hlavně by musel vycházet s kočkami (nesměl by je honit - musel by být na ně zvyklý)

Kavalírek je můj sen - jako byl bengál. Prostě jednoduše chtěla jsem znát možnosti. 

biaca
biaca 21.06.2023, 15:47:16 xxx.xxx.47.71

Já konkrétně myslela kavalíra. Ten stojí 30-60 tis. A chovatelé často preferují psy, které mohou prodat jako výstavní. Obyčejný člověk si psa pořizuje jako mazlíčka - a mě osobně na vzhledu nezáleží (já chci zdravého psa). I zde v inzerátech nabízejí kavalíra za 5. tis (podle mého názoru chovka - protože na fotkách je stejný pes - jak z Litoměřic, tak z Kutné Hory)

biaca
biaca 21.06.2023, 10:41:40 xxx.xxx.47.71

Pokud by si kupovala psa, chtěla bych zvíře s PP, ale pouze na mazlíčka (tedy psa, který neodpovída vzhledově - ale jinak má dané vlastnosti plemena) Opravdu se mi zdá přehnané dávat za mazlíčka 60-70 tis., když majitel neplánuje chov. Často se v inzerátech objevuje, že zvíře je výstavních kvalit a davají tedy přednost zájemci, který se tomu bude věnovat.

biaca
biaca 20.06.2023, 13:46:46 xxx.xxx.47.71

Zajímalo by mě spíše do jaké míry léčba je hrazena z pojištění. Osobně mám staršího kocoura pojištěného, ale nedostali jsme od pojišťovny ani korunu. Jaké mate zkušenosti s pojištěním zvířat?

biaca
biaca 18.06.2023, 13:34:23 xxx.xxx.0.1

Tak posílám svá zlatíčka - Iginova největší zbraň jeho žebrající oči, mladší Kliminek nežebrá ten vše ukradne

Obrázek Obrázek Obrázek
biaca
biaca 17.06.2023, 10:02:06 xxx.xxx.0.1

Chce to čas - můžete zkusit pamlsky k uspíšení, ale pak, aby Vám kotě nechodilo pouze když máte něco dobrého. Jak dlouho ho vlastně máte? 

biaca
biaca 16.06.2023, 18:07:06 xxx.xxx.47.71

Orientační ceny by měly být uvedeny na stránkách svazu chovatelů daného plemena, aby si kupující udělal jasnou představu - po bych považovala za férové jednání. Ne tím, že bude obvolávat chovatele a chovatel pokud přestřelí cenu tak ji akceptuje, a pokud podstřelí tak teprve se dozví skutečnou cenu. Nemyslím, že by chovatel prodal štěně levněji jen proto, že by mělo skvělé podmínky.

Ps. ale jinak s Vámi souhlasím, osobně chci, aby chovatelka věděla, jak se kluci mají a každý měsíc ji posílám krátký report, u mě se kluci skutečně mají jako prasátka v žitě (cenové náklady za kluky už několikrát překonaly pořizovací cenu.) 

biaca
biaca 16.06.2023, 15:34:31 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Edůza z 16.06.2023, 15:14:47

Tak piši znova - pořidte spirálky, šuštící míčky, hračky ze Silver Vine - to je hit u obou mých kocourů. (možná se mladší konečně naučí aport). Mladší má rád mávatka z péří, i stařší má jedno svoje mávatko, které zbožňuje od Kongu. Kulodráha na ozdobu (mladší si v ní akorát vybijí vztek, když ho naštvu.)

Ps. doufám, že příspěvek nebude dvakrát

biaca
biaca 16.06.2023, 11:24:58 xxx.xxx.47.71

Napadlo mě takové téma, které ještě nikde nebylo moc probírané. A to jsou zuby koček? Čistíte svým kočkám zuby? Kvůli zubnímu kameni? Necháváte zubní kámen odstraňovat?

Já osobně svým kocourům zuby nečistím (na pastách je napsáno, že může způsobit žaludeční problémy - a těch už jsem si u svých bengálů užila dost - stačí, když dám novou konzervu a ona jim nesedne a už blinkají.) A pomocí pamlsků se mi nechce - stačí, že mají granule (jako pamlsky používám pouze mrazem sušené maso).

Obrázek
biaca
biaca 15.06.2023, 19:31:45 xxx.xxx.0.1
Bodlinka:

Asi jsem se k tomu už nechtěla vracet, ale budiž. Jako člověk s pregraduálním studiem jsem funkčně gramotná a ještě na fauně bylo majitelem zvířete jasně uveden anamnestický údaj "On hodně pije a močí už nějakou dobu. Já pořád odkládala vyšetření, ale teď jsem si řekla, že už MUSÍM." Že došlo ke zhoršení stavu ve stejné době jako se zhoršil zdravotní stav majitelky nic nemění na tom, že to pu/pd prostě trvalo už předtím a nejsem si vědoma toho, že by patofyziologie toho procesu u lidí byla natolik odlišná, aby bylo možné omluvit neprovedení vyšetření ve chvíli, kdy se to objevilo. že se někdo stará dobře o své lidi i  zvířata neznamená, že občas něco neprokaučuje a dobré výsledky někde nejsou bianco šek pro průšvihy jinde. ale o to mi asi nešlo. zarazila mě prostě ta reakce, že největší problém je nemožnost dovolené, místo zajásání, že by to nemusel být paraneoplastický syndrom nebo end stage ledviny, ale léčitelná záležitost. to, že ta dovolená by nebyla v ohrožení až tak moc, kdyby se pu/pd řešilo okamžitě, to je prostě takový bonus.

Já osobně nevím, z mého pohledu je pěkné jednat racionálně, když se Vás situace netýká, ale jednat pokud se situace týká Vás už je něco trochu jiného. Podle mého Fikovnice byla v šoku a nedokázala si zcela srovanat myšlenky. Omlouvám se mluvím, ale jsem laik, ale říkát co by kdyby, na situaci nic nezmění. Životní zkušenost. 

biaca
biaca 15.06.2023, 17:20:36 xxx.xxx.0.1
Fikovnice:

Tak ještě jedna věc:

Vahine, ano, toto je jedna podpásovka...

Ale pro mě nesrovnatelně větší je osočení z nepéče o má zvířata, ze zanedbávání jejich zdraví, naprosto nulová sebereflexe ve snaze o pochopení, že někdy člověk nemůže reagovat HNED, protože je holt velmi vážně nemocný. A to pomíjím, že někdo, kdo dokončil pregraduální studium, by měl znát a vědět, co je sepse. Ale Vahine pochopila jsem, že to zřejmě nemá cenu. Komu není shůry dáno, ani v apatyce nekoupí...

Howgh!

Fikovnice - osobně si myslím, že se o zvířata staráte - z mého pohledu máte obdiv - vzít si útulkovou kočku a poskytnout jí milující domov (já osobně jsem vždy chtěla bengála nebo habešsku - pokud bych nechtěla papírovou také bych si vzala z útulku.) A to, že Vás kritizují, že řešíte finance (i když máte málo jste ochotna platit léčbu je obdivuhodné.). Sousedka /důchodkyně nechala svého kocoura raději utratit, jelikož si léčbu nemohla dovolit. /👍

biaca
biaca 15.06.2023, 15:40:52 xxx.xxx.0.1

Také se snažím přispět svou troškou do mlýna. Loni jsem na narozeniny Igina, odvezla tašku krmiva do útulku - tak jsou vděční za každou maličkost, a pak ještě jsem odvezla kotěcí žrádla, jelikož malý už od začátku ho odmítal a žral Iginovo. Letos se to v srpnu chystám udělat zase, protože ne všechny kočičky jako Igin mohou mít štěstí na svůj vlastní domov. 

biaca
biaca 15.06.2023, 14:50:12 xxx.xxx.0.1

Odnaučovat skání na parapet se mi zdá zbytečné - stačí tak dát stoličku, aby kočka měla lepší přístup a zabezpečit okna - a Vy budete spokojená (zeď v bezpečí), a kočka taky výhled z okna.

Ale jestli doopravdy chcete odnaučit prodávají odpuzovače, (ty jsem původně měla natřené kabely, aby se kocour nepřizabil) - ale po aplikaci smrdí, aby mi kočka neskála na indukci /tak jsem za ní nakapala vonný olejíček s vůní citrónu/. 

biaca
biaca 13.06.2023, 21:20:18 xxx.xxx.47.71
Fikovnice:

Jinak já Vás znám jen trochu, ani nevím, jak dlouho jste byla na IF...

Ale máte v profilovce nádherné kočičáky, tak Vám moc přeji, ať se vzájemně a ve zdraví užíváte.pink-flower Kočky jsou prostě úžasná zvířata... A omlouvám se, Fido je navíc napůl člověk...kiss Mimo jiné to jeho chození ven uprostřed Brna na noc, přiběhnutí ráno na náš signál, občasný příjezd výtahem až před mé dveře...a jako úplný vrchol byla ta historka, když z venku přijel výtahem, do mého patra a ještě si zazvonil na zvonek u bytu...loughing Četla jste to kdysi na IF???

Ano, jsem to já - kdysi na IF jsem měla pouze Igina (ten velký tabby brown bengál) - ale přeci je škoda nepochlubit se s malým Klimim. 

biaca
biaca 13.06.2023, 19:48:06 xxx.xxx.47.71

Fikovnice, chtěla jsem Vám jen vyjádřit podporu. Ať se to nyní zdá, že Fido získal samé špatné karty, má v ruce jeden triumf, a tím jste Vy. Když jste Fida, zachránila z útulku dala jste mu šanci na život, dostal život ve kterém ví, že je milován. Věřím, že to s Fidem zvládnete a budete mít ještě hodně hodin předení na klíně. Držime palce a tlapky. 

biaca
biaca 07.06.2023, 16:58:37 xxx.xxx.0.1
lesnizinka:

thumb-up fešáci. Štíhlouncí...U nás je to tedy naopak, byla bych ráda, kdyby Viktínek trochu přibral, pořád mi přijde hrozně vychrtlý. On má kožich, hustý, tak to klame, ale přijde mi, že pod ním nemá žádné maso, cítím kosti. V jídle pořád nimrá. Teď snědl tři pidikousky plecka, s velkým nucením a přemlouváním. No se mu nedivím, hodila jsem ho na pánev a dusila tam následně asi půl litru vodysmiling-devil Hnusthumb-downJsem nasr...už člověk neví, kde to maso kupovatrolling-eyes

Pravda maso je těžké někde kupovat. Já většinou mám kuře z kuřecího ráje, kde je levnější a čerstvé. /z Kauflandu či velkoochodu jim moc nejedou/ Pak mu také jednou za půl roku objednávám maso od dodavatele, který dodává do Lbc zoo (tj. kuřátka pro malého a myši) No a krevety bych stejně jinde než v Kauflandu pro Igina nesehnala. P.s. ohledně váhy mě nyní zaráží nepoměr (mají stejný původ, stejné rodiče - ale přesto malý je o 1,3 kg lehčí než Igin v 11 měsících) PSS: Igin trochu před zimu přibral snažíme se shodit (zatím máme 100 g dole - potřebuji ho dostat na 6 kg z 6,5 kg) 

biaca
biaca 07.06.2023, 13:33:22 xxx.xxx.47.71

Zdravím, 

jen konečně mám profilovku - a jsou na ní oba dva kluci. Tak ať se také můžete pokochat - už tam není pouze Iginek, ale i malý Klimi (i když už je fotka trochu staršího data - stále je o 1/3 menší než Igin.)