Aktuálně: 3 731 inzerátů210 864 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 07.07.2023, 12:16:33 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Milan Javůrek z 07.07.2023, 11:40:25

Králíkům trvá než si vytvoří důvěru - zavírat klec není řešení, naopak později bude chtít čím dál méně -  dejte mu oblíbené pamlsky před klec, a postupně vzdalujte, až si zvykne nebudou potřeba. 

biaca
biaca 06.07.2023, 16:35:31 xxx.xxx.0.1

Na prvním obrázku stolice Klimenta - jak můžete vidět dole stolice normální, zbytek na konec břečka. 

Kometo, prosím zde jsou výsledky testů Igina - pokud chcete mohu dát ještě zbytek výsledků krve. 

A co byste tedy použila, když Entizol, Vám vyzvrací - faktem je, že Veraflox zabral. 

Obrázek Obrázek
biaca
biaca 06.07.2023, 14:03:29 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.07.2023, 13:27:38

Ne naopak - kocour je jinak v pohodě, ale není to občasné zvracení - je to týdenní zvracení. Prostě nechci nic zanedbat a pak litovat. Opravdu si myslím, že je to jeden z těch parazitů. Ono tady nejde o to, že jednou týdně zvrací, ale opravdu byl ty tři měsíce bez zvracení a více v pohodě. I malý. Protože tahle už se snažím x-měsíců obnovit Klimimu mikrofloru, ale pokud tam stále má toho parazita je to na nic. /a to do něj cpu jak Fortifloru tak jogurty od Joggies./

Ps. asi bych měla říct celé story k pochopení příčin. 

Měla jsem kocoura, který v dubnu minulý rok začal zvracet. K prvnímu veterináři, kterému jsem chodila dostala jsem Famosan, provedli se vyšetření několikrát odběr stolice, krev, moč, sono - nic to neukázalo. Podle prvního veterináře způsobeno způsobem krmení tj. barfem. Podle něj bych měla kocoura krmit pouze granulemi. Po Famosanu, byl kocour unavený a stejně zvracel. 

Jelikož jsem domnívala, že to nemůže být barfem šla jsem za druhým veterinářem, u nás v Jbc velmi oblíbený - ale bohužel už pán v důchodu takže nemá k dispozici nejmodernější vybavení. U něj byla provedena krev, moč, kocour byl vyšetřen vše bez nálezu. Ale PCR testy neprovádí. Přesto po vysazení Famosanu, kocour získal trochu více elánu a zvracel jednou týdně. 

Před přinesením Klimiho domů jsem nechala Ignáce zkotrolovat, zda je v pořádku tj. vyšetření moči a stolice bez nálezu a nechala jsem mu ostříhat drápky, aby malému neublížil. 

Pak jsem si přinesla domů Klimiho - malý dostal po týdnu průjem, bohužel nešel ničím zastavit antibiotika, dieta nic nepomáhalo. Ve výsledku pak dostal Igin podruhé v životě průjem. Vyšetření stolice u zdejšího veterináře dopadlo bez nálezu u obou. 

Jelikož průjem u Klimiho nepřestával rozhodla jsem se vyzkoušet novou doktorku vedle kanceláře, ta navrhla provést PCR test u kluků. Výsledky přišli pozitivní u Klimiho na Tritrichomazu. Ale u Igina negativní opět. /ale je skutečnost je, že pozivita je potvrzena u 50% případů./ Dostali jsme léky Entizol. Ani do jednoho jsem to nedostala, prášek vyvrhli, pokud jsem to zředila vyzvraceli. Z toho důvodu jsme dostali Veraflox - a to byl opravdu zázrak - Igin po dlouhé době 3 měsíce nezvracel a já byla nadšená. Klimi jelikož měl ten průjem rozjetý a celkově zničenou mikrofloru, měl průjem stále, ale snížela se frekvence - chodil normálně na záchod ne jako předtím až 7 denně. 

Od té doby jsem do malého začala cpát probiotika /vyzkoušeli jsme snad všechny dostupné na českém trhu v USA mají speciální přímo na tritrichominasis, ale ty jsem nesehnala./ Stolice se opravdu časem procentově lepšila, takže jsem to brala tak, že to je jenom neobnovená mikroflora. Ps. nedoporučuji yoeggis (po těch zvraceli) Nejlepší je opravdu Fortiflora. 

Když Igin v dubnu začal opět zvracet oběhla jsem opět běžné kolečko vyšetření - stolice, moč, krev, sono - vše bez nálezu. Pouze při testu krve zjištěna zvýšená hladina těchto dvou parametrů. Klimiho jsem do vzorce nezapočítávala, protože se lepšil. 

Konec příběhu. 

biaca
biaca 06.07.2023, 12:09:16 xxx.xxx.0.1

Tak mám uklizeno, kocouři pro jistotu vykoupáni - koupala jsem je poprvé v životě. A musím říct, že u toho u koho jsem čekala více problémů to zvládl na jedničku, u malého kterého jsem čekala více povolnějšího to bylo těžší. 

Zítra nebo v pondělí odnesu Klimiho bobíky na testy jak PCR tak ELISA. Není to tak, že bych nechtěla testovat Iginovu stolici, ale ona vždycky vyšla negativní. Ale obávám se, že jelikož už jednou byli léčeni na tritrichomonasis test i u Klimiho může vyjít negativní. 

Dnes opět žlučové zvracení - sebrala jsem i trávu. Dle výsledků uvidím co dál. Možná to pomůže i malému a případná léčba mu celkově upraví stolici. Opravdu se domnívám, že jde o parazita

biaca
biaca 05.07.2023, 17:43:41 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 05.07.2023, 17:15:39

Já starou ifaunu zpátky nechci, za ty dva roky co jsem tam chodila, ani jednou se moderátoři nezeptali co zlepšit, nechali ji žít svým životem. 

biaca
biaca 05.07.2023, 17:30:19 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.07.2023, 16:47:17

Strnutí - Igin zvrací, ale bobky pevné, ale jednou týdně zvrací. Klimi nezvrací, ale má bobek 50/50 - tj. začátek pevný, druhá polovina břečka (opravdu jsem si myslela, že se mu neobnovila mikroflora, protože se to stále zlepšuje)

A pokud nechám Klimu udělat PCR test - zjistí to pouze Trichomanasis nebo i Giardie? Nebo je potřeba jiný test?  

Předpokládám, když kočky sdílí jeden litterbox budou to mít oba - (a rady, že mám je mít oddělené nechci - protože to nejde vysvětlit kocourům proč jeden má chodit na box A a druhý na box B - to už jsem zažila ve zverimexu, kde mě paní prodavačka snažila přesvědčit, že malý musí jíst granule pro koťata, ačkoliv je nechtěl a vždy sežral Iginovi) 

biaca
biaca 05.07.2023, 16:46:38 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 05.07.2023, 16:40:25

A Bodlinko, myslíte si, že by to opět mohlo být Trichomonasis? Já jsem totiž Klimiho 50/50 průjem neřešila - brala jsem to tak, že není obnovena mikroflora ve střevech a cpu ho probiotiky? Měla bych tedy nechat otestovat jeho stolici PCR? Opravdu se to vrací, nebo je sekundární infekce? 

biaca
biaca 05.07.2023, 16:33:56 xxx.xxx.0.1

Veterinářka si myslí, že může jít o sekundární infekci - a jelikož předtím stolice nic neukázala zkusily jsme test na hladinu kyseliny a vitaminu B. 

Možná bych mohla nechat otestovat Klimiho - jestli se Trichomonasis nevrátilo. Ale zde je otázka, jestli má průjem nebo nemá obnovenou mikrofloru (protože má bobky 50 na 50 - tak do něj cpu probiotika od Puriny (tedy ty mají nejlepší výsledky.) Známu trvalo rok, než se mu jí podařilo obnovit.

biaca
biaca 05.07.2023, 16:33:56 xxx.xxx.0.1

Veterinářka si myslí, že může jít o sekundární infekci - a jelikož předtím stolice nic neukázala zkusily jsme test na hladinu kyseliny a vitaminu B. 

Možná bych mohla nechat otestovat Klimiho - jestli se Trichomonasis nevrátilo. Ale zde je otázka, jestli má průjem nebo nemá obnovenou mikrofloru (protože má bobky 50 na 50 - tak do něj cpu probiotika od Puriny (tedy ty mají nejlepší výsledky.) Známu trvalo rok, než se mu jí podařilo obnovit.

biaca
biaca 05.07.2023, 16:18:01 xxx.xxx.0.1

U mě mají syrové maso denně - takže na tom něco bude (a doporučoval mi to i předchozí veterinář - oblíbený, ale nemá dostatečné vybavení např. nedělá PCR testy apod.) 

biaca
biaca 05.07.2023, 16:11:26 xxx.xxx.0.1

Klimi je měl potvrzený PCR test - a jelikož je to přenosné, a měl Igin rovněž průjem - tak jsem je léčila oba. Pozivitu i v případě PCR testu jen polovina testů. Takže i když Igin vyšel negativní. Ronidazol jsem nesehnala, a pevné prášky Entizol jsem do nich nedostala - vyvrhli to nebo vyblili.  Přeci nenechám malého mít průjem x-dní. A Veraflox byl jako zázrak - obou velmi pomohl. 

Upřímně bych se bála malému Ronidazol podat z důvodu vedlejších účinku - je tam potřeba přesné dávkování a já na dávání prášku moc dobrá nejsem. 

biaca
biaca 05.07.2023, 15:00:08 xxx.xxx.0.1

Vím máme tu škodnou, protože jak jsem upozornila na tu Mainu na IF, tak večer už tam nebyla - ale to nic nemění na skutečnosti, že ji tam někdo za peníze takový podvodný inzerát může vložit. (byl to zvýhodněný inzerát a to znamená, že měla proběhnout kontrola - holt sliby chyby.)

biaca
biaca 05.07.2023, 14:06:41 xxx.xxx.0.1

Hlad, vždyť žere pětkrát denně  má k dispozici neustále granule. A sono nic neukázalo tak to také být nemůže. Snídaně, oběd, první večeře, druhá večeře, a k tomu jí granule. 

Potravinové doplňky má maximálně tak Malt pastu od Miamoru jednou za 14 dní, ono je jedno co, žere stejně se poblije. At ho družím na granulích, gastrogranulích, konzervách, masu.  Navíc pokud by to byla neprůchodnost, proč po Verafloxu na tři měsíce stav zmizel? Opravdu to vydrželo tři měsíce bez zvracení. 

A ano dostává pamlsky sušené mrazem - ale to je tak všechno. Jinak jsou to granule, na které je od mala zvyklý Josera, Gastrokonzervy Concept nebo Cosma, a k druhé večeři čerstvé maso. 

biaca
biaca 05.07.2023, 13:40:47 xxx.xxx.0.1

Tam jak máte editovat, vytisknout apod. tj. v takém případě by přišla okamžitě výzva Vám moderátorům, aby jste mohli posoudit, zda inzerát je nebo není vadný. 

Ps. přidáte to tlačítko editovat - ať nemusíme psát dva příspěvky a můžeme opravit starý?

biaca
biaca 05.07.2023, 13:37:56 xxx.xxx.0.1

Také bylo dobré přidat k inzerátům tlačítko nahlásit, pokud by se například jednalo o podvodný inzerát viz. Kavalíři za 5 tis. s PP. Aby se takovéto inzeráty okamžitě mazaly.