Aktuálně: 3 727 inzerátů211 746 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 01.09.2024, 09:32:36 xxx.xxx.47.71

Stejně jako když jim na notebooku pustím cat video s ptáky - nemají zájem. 

P.s. jinak jsem zapomněla ještě na jednu hračku, kterou zbožnují a to je CAT koberec. 

biaca
biaca 31.08.2024, 19:27:26 xxx.xxx.47.71

Nyní jsem knížku od Nevečeřelové dočetla a změnila jsem na ní trochu názor. Měla jsem pocit, že se především v kočíčím cliker tréninku hodně rozcházíme v názorech. 

Ale velmi se mi líbili zásady, které uvedla ohledně clickru. 

1, na kočku se nikdy nekřičí 

2. za chyby odpovídá majitel - nikoliv kočka 

3. trénink za co nejmenší odměny. 

4. cvik, se vždy učí s jedním cvičitelem. 

5. kočka nesmí být hladová

6. kočka musí sama chtít. 

7. trénink je vždy ovlivněn náladou cvičitele. 

8. odměnu určuje kočka

9. Být tady a teď - což vlastně pro mě každý clicker trénink je takové vypnutí a odpoutání se od problémů. Soustředit se na daný okamžik a radovat se z drobných úspěchů. 

Kniha není taková jakou jsem očekávala, a právě tím si u mě získala velké body - není to o tom čím krmit kočku, ale o obecných zásadách, které soužití s kočkou přináší. Všem doporučuji přečíst (p.s. přečetla jsem spoustu knih o clickru, o bengálech /tedy většinou v němčině (ale i jiných jazycích)/ 

biaca
biaca 31.08.2024, 14:01:32 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.08.2024, 13:00:46

To nejsou pouze psy, ale i spousta bengálských koček je nabízena na bazoši (spousta lidí si neuvědomuje, že by si měla předem zjistit, co daná rasa obnáší - že kočka není pouze o pěkném kožíšku, ale také o povaze zvířete. )

Prvního kocoura jsem měla ve věku 5 měsíců a myslím si, že to byl ideální věk pro něj si kocoura odnést. Především, jelikož díky respektu a důsledností, se mi podařilo vychovat kocoura, který neničí nábytek, nekouše, neškrábe a snese manipulaci. 

Mladšího jsem měla ve věku tří měsíců, ale zde byla zcela odlišná situace, jelikož daný kocour si mě vybral. 

biaca
biaca 30.08.2024, 00:30:55 xxx:xxx.45af:d9c2

PS. Proč jste si brali kočičku ve věku dvou měsíců tu dobou patří ještě k mámě. 

biaca
biaca 28.08.2024, 18:04:17 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 28.08.2024, 17:54:12

Stačí dát lentilky do víček od kořenek a efekt je stejný, ale bez ryb. (Ale kočka se nesmí bát vody)

biaca
biaca 28.08.2024, 17:18:24 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.08.2024, 17:15:23

To ano, ale já bych si v bytě živou myš nepustila (mám mnoho míst kam může schovat a udělat větší neplechu, a kam se kocour nedostane). 

Ale muže koupit kobylky - ty se pak dají zabít plácačkou na mouchy.

biaca
biaca 28.08.2024, 17:16:00 xxx.xxx.47.71

Já kupuji v barfu jednodenní kuřátka, která pak kocourovi házím. (hra končí jakmile prokousne, a dělá bordel) Dále také zavírám okna, když se k nám náhodou rozhodne vlétnout moucha nebo jiná havěť. 

Dalším zpestřením pro kočku je clicker trénink, který kocoury moc baví. Dále lze kocoury naučit chodit na kšírách a venčit (u nás se to moc velkým úspěchem nesetkává.) 

Dalším způsobem, kdy se kočka vyběhá je pořízení kola, různých poliček, škrabadel. A pak si s ní také hrát pomocí mávátek. 

biaca
biaca 22.08.2024, 18:02:24 xxx:xxx.95f5:be37

Pokud kočky se tolerují - je možné posílit jejich vzájemnou vazbu tzv. vytvořením pozitivních vzpomínek. 

Já to nazývám bráškování - svým kocourům dávám vždy pouze za přítomnosti obou tyčinku od Miamoru (Malt). Zpočátku, když jsem si malého přinesla na oddělených miskách, které jsem přibližovala (ale za týden už byli velcí kámoši - prostě si sedli.) Nyní sezení opakuji, ale s tím, že jim podávám vždy kousek na prstu, a nutím je, aby se vzájemně dotýkali čumáky. (p.s. - nikdy nedávám pamlsky jen jednomu, ale vždy oběma kocourům) 

p.s. bez druhého kocoura není lentilka. 

biaca
biaca 22.08.2024, 16:48:32 xxx:xxx.95f5:be37

A kdo prohání koho? Pokud se střídají při svých honičkách je to hra. Vždycky mě pobaví, když starší kocour, který je dvojnásobný utíká před mým mladším kocourem. 

biaca
biaca 22.08.2024, 06:40:07 xxx:xxx.8317:6bc5
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 21.08.2024, 21:39:17

Problém je v tom, že tekoucí vodu můžete dokázat, ale osobně si myslím, že bych se zachovala stejně jako sousedé a žádnou pomoc bych nezavolala. Jednoduše bych si štěkajícího psa, nespojila s tím, že je tam v kleci bez jídla a vody. (ps. není to lhostejnost, ale víra v lidskou dobrotu.)

Je to stejné jako s tím Blade od toho holiče z Moravy (nevím přesně odkud) - ale pokud by ten pes nevylezl na parapet nikdo by ho nezachránil a také by zemřel hlady. 

biaca
biaca 21.08.2024, 17:44:38 xxx.xxx.47.71

Ale upřímně co by sousedé mohli dělat? Vniknout do bytu? U nás nemůže ani pronajímatel vstoupit do bytu bez souhlasu nájemce. /Jediné co by mohli udělat je přivolat Veterinární správu, aby s Policii vstoupila do bytu (ale většinou Policie ČR ani když by tam štěkal pes nevstoupila - nikdo nemohl tušit, že má ty psy zavřené v klecích bez jídla a vody.) 

biaca
biaca 20.08.2024, 20:53:27 xxx:xxx.98a9:5eee

Další zajímavý fakt proč laserové ukazovátko má být vždy červené? Já se musím přiznat že mám pouze jednu modrou rybičku a zelený xlaser ale tahle hračka ani jednoho kluka nebaví. 

biaca
biaca 19.08.2024, 17:47:12 xxx.xxx.47.71

Zdravím, 

nyní čtu vcelku zajímavou knihu od Klary Nevečeřelové a napadlo mě se podělit o pár zajímavých postřehů.  Kniha je doopravdy zatím velmi zajímavá a to jsem teprve v první třetině.

https://www.fleknet.cz/kocka-neni-pes-2/klara-neveceralova-vodickova-clovek-v-kocicim-svete/?srsltid=AfmBOoqTuhuI89xteyT8vXjxfM2EqGZczNnUZl9wmZtnEGU32-UXOOMb

Vcelku je mi přijde zajímavý názor, že by člověk měl pořizovat si kočku podle svého životního stylu. (i když propaguje především pořízení kočky z útulku - “nikdy nevíte, co dostanete, že se jedná o takovou bonboniéru”.) 

Dále kočky rozlišuje na stromové (ty já mám doma) nebo křovinové (tedy kočky, které dávají přednost pelíškům ve kterých se mohou schovat.) 

Já mám doma bezpodmínečně dva stromové typy (tj. nejvíce milují lezecký vak, a jednoduché škrabadlo bez boudiček po kterém mohou šplhat.) Nyní mám na Temu vyhlídnutý kus - silné lano zavěšené na poličku, aby mohli vyšplhat nahoru a pak vyskočit na drobné odpočívadlo. Také stále na bazoši sleduji samorosty, ale většinou se mi moc nelíbí, především všude je mnoho odpočívadel a ten šplh, který by kluci milovali by z toho neměli. Tento typ také škrábe horizontálně (z toho důvodu milují to jednoduché škrabadlo) 

biaca
biaca 19.08.2024, 17:30:01 xxx.xxx.47.71

Nahlaste na veterinární správu, oni adekvátně posoudí, zda se jedná o týrání či ne. 

biaca
biaca 13.08.2024, 21:00:59 xxx:xxx.7f0e:f507
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 13.08.2024, 20:59:21

Vyhodili ale ne vedoucí ale na příkaz ministra alespoň jednou se lidovec zachoval správně 

biaca
biaca 12.08.2024, 18:00:13 xxx:xxx.47b4:fac0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.08.2024, 16:53:41

Bohužel neznám případ kdy si za týrání někdo u nás šel sednout. Maximálně podmínka spíše to odlozi pro nedostatek dukazu