Aktuálně: 3 734 inzerátů210 891 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 19.07.2023, 12:52:16 xxx.xxx.47.71

Ahoj Fikovnice, také jsem přemýšlela o čistění zubů kocourům.  kelpa (pro Igina - nesnáší kosti), mladší ten si je vyčistí sám pomocí kostí, dostává jednodenní kuřátka, krky apod. . 

Nejde o to, že by si kluci nenechali zuby vyčistit, ale byl by to zbytečný boj. Z toho důvodu jsem našla toto, ale nevím jestli to pouze není reklamní tah. Sprej na čistění zubů. 

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B096S22762/ref=pd_vtp_h_pd_vtp_h_sccl_4/261-1683011-1467842?pd_rd_w=8G3yh&content-id=amzn1.sym.09878bf4-d830-4bd8-80b8-f712ac9b230b&pf_rd_p=09878bf4-d830-4bd8-80b8-f712ac9b230b&pf_rd_r=4VCJMBGN9NXFX3Z2MZ4P&pd_rd_wg=kHNxY&pd_rd_r=5f27dcfd-8a45-4d42-9082-a5498e8d9f3c&pd_rd_i=B096S22762&psc=1

biaca
biaca 19.07.2023, 06:03:11 xxx.xxx.47.71

Přesně nechat je se vzájemně napadnout. Naopak se snažit vytvořit pozitivní asociaci. Tj. omezila bych pamlsky, které bych dávala pouze v přítomnosti obou - kočkám najednou. Aby si kočka uvědomila, je tady ten blbec (druhá kočka, která mi leze do teritoria), tak dostanu něco dobrého. 

Ps. já, když jsem seznamovala kluky - tak jsem je už druhý třetí den měla spolu. Ale podle mého jsem měla štěstí ve dvou věcech 1. oba mají rádi stejnou sladkost nejvíce. a za 2. je to dáno povahou mladšího, který se dokáže skamarádit s každým (mají ho rádi i sousedky kocouři o patro níže.) 

Nemá smysl uspěchat, protože jakéhokoliv uspěchaní může být krok zpět 

biaca
biaca 17.07.2023, 17:07:00 xxx.xxx.47.71

Tak konečně někdo dostal trest za týrání zvířat - bohužel podle mého pouze proto, že se jedná o recidivistu. Množitelka jak článek sděluje na závěr opět nepotrestána. 

https://plzensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/konecne-vezeni-za-surove-zabiti-kotete-si-odsedi-14-mesicu-20230717.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box  

biaca
biaca 17.07.2023, 14:26:49 xxx.xxx.47.71

Původní dotaz tazatele, vypadá jako by chtěla chovat králíky a ne surikaty. Jak si představujete, že v bytě zajistí pro zvíře vhodné podmínky? Jak jste napsal je třeba chovat v páru - tj. kolikrát za rok může zabřednout? Pokud vím, toto zvíře si kope nory - kde by je zvířeti mohla poskytnout - naveze si do bytu hlínu? Dále potrava, sousedi budou nadšeni, když hlavním zdrojem potravy je hmyz….

Každý chovatel by měl zvážit své možnosti než se pustí do chovu nějakého zvířete. Vím, že to nesouvisí - ale Jackson Galaxy se velmi pěkně vyjádřil k tomuto problému. Protože přesně takový mám z dotazu pocit, koupení zvířete, abych udělala dojem - a pak výchovu nezvládnout a zvíře skončí v útulku. 

https://www.vitalessentialsraw.com/raw-guide/wild-cats-at-home-a-guide-to-understanding-and-caring-for-hybrid-cat-breeds-like-bengal-and-savannah---pros-and-cons

biaca
biaca 16.07.2023, 16:45:51 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 16.07.2023, 16:42:14

Není jisté jestli zde řádí škodná - navíc do 2 minut? Spíše jestli tady škodné nevadí, že jsem zpochybnila bezpečnost inzerce na nové ifauně. 

Přesto by to měli admini prověřit, ale pochybuji. Ať dá Anomyn scan.

biaca
biaca 16.07.2023, 15:51:48 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 16.07.2023, 15:48:38

Tak zde máte odpověď proč Vám to přišlo - jednoduše si zálohovali inzerci původní ifauny. Kšeft je kšeft. 

biaca
biaca 16.07.2023, 15:42:24 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 16.07.2023, 15:32:44

Nebyla jste inzerent na ifauně? Měli tam dost šotků - je možné, že jim to někdo naboural. 

biaca
biaca 16.07.2023, 07:09:07 xxx.xxx.0.1

Stejně původní dotaz je zábavný - pokud si někdo myslí, když někdo má kocoura má dostatek zkušeností na chov ocelotů, je na omylu. Ono stačí porovnat náročnost chovu s nižším F u hybridních koček - čím nižší F tím je potřeba zkušenější chovatel a mají přísnější požadavky na prostředí. Původní dotaz řeší jak zvládá samotu, ale co by měl chovatel v tomto případě řešit jsou podmínky. Nebo jestli ocelot kouše, zábavný dotaz. 

biaca
biaca 15.07.2023, 14:48:25 xxx.xxx.0.1

Také jsem to dělala na IF, kdy jsem odpovídala na ty podvodný inzerát na bengálské kocoury. Ale tady je jeden rozdíl - zde upozorníte na podvodný inzerát oni ho smažou, na IF toho kocoura s fialkami nechali i přes upozornění na podvod. 

Tlačítko nahlásit by u inzerce neškodilo. 

biaca
biaca 15.07.2023, 14:31:27 xxx.xxx.0.1

Ano, všude píší, jak zákon tvrdě proti tomu bojuje, ale skutečnost je jiná. Je jedno jestli jde o týrání jednoho zvířete, nebo množírny, lidé nemají strach z trestu a proto klidně nechají žít zvířata v otřesných podmínkách. Hlavním smyslem množíren je zisk, a jelikož si nevedou evidenci, tak na tom v každém případě vydělají (škodu musí uhradit pouze nahlášeným případům, kdy se kupujícímu podaří dokázat, že zvíře z takovéto množírny koupil.)

biaca
biaca 15.07.2023, 14:25:29 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.07.2023, 14:08:40

Fikovnice sekci si můžeš vybrat a omezit výběr - čtvereček napravo. Zjistila jsem to tak, že jsem omylem klikla na bezobratlí, a nešlo mi se na jinou sekci dostat, ale pak jsem si náhodou všimla, že jsem si tu sekci zaškrtla. 

biaca
biaca 15.07.2023, 14:16:28 xxx.xxx.0.1

Nečti, já osobně nevím o žádném případu, kdy by někdo kdo týral zvířata, dostal nepodmíněný trest (ačkoliv zákon “tzn. má tyto případy co nejtvrději trestat” - 6 měs. až 3 roky). Navíc takovíto lidé by měli mít doživotní zákaz chovu. 

Ani nevím, jaký trest dostal ten medik z Plzně za týrání svého psa. (myslím, že také dostal podmínku.) 

biaca
biaca 15.07.2023, 13:55:01 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 15.07.2023, 09:08:24

U nás týrání zvířat není dostatečně trestáno. A už i samotné odebrání zvířat není vůbec snadné. Pokud je nahlášeno jen týrání např. koček, jsou odebrány jen ty, ale to, že v otřesných podmínkách žijí i psy (jelikož k tomu ještě nebyl vydán příkaz k odebrání a jsou ponecháni u původních majitelů)

Nechci připomínat staré případy, ale případ Králík - kterému byl trest po odvolání snížen na podmínku z původních 1,5 roku vězení. Jediný trest, který Králík dostal byla nařízená léčba (i když byl prokázáno, že duševní nemocí netrpí)  a zákaz chovu pouze na tři roky (tj. příští rok může opět pokračovat ve své aktivitě.)

biaca
biaca 15.07.2023, 13:35:46 xxx.xxx.0.1

Upřímně, ty dárky by jste si zasloužili Vy. Mě bohatě stačí, že jste mi hned na začátku upravili profilovou fotku - a už jen to svědčí o neuvěřitelně zainteresovaném přístup moderátorů k webu. Dále jakákoliv stížnost vyřízena obratem, zájem o přizpůsobení webu uživatelům atd… Z toho důvodu doufám, že budete mít stále větší návštěvnost a i ti uživatelé, kteří si Vás po zániku IF ještě nenašli - sem dorazí. Ale děkuji za nabídku. 

biaca
biaca 14.07.2023, 09:20:15 xxx.xxx.47.71

Protože pokud nežere určitě tam bude problém - to zatím bylo to první na co se mě vždycky veterináři ptali.Určitě bych jela ale na jinou veterinu, veterináři často odmítají uznat chybu viz. Fikovnice. 

biaca
biaca 14.07.2023, 09:16:31 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 14.07.2023, 07:41:01

Já také ne - ačkoliv britské kočky jsou všude doporučovány jako nejlepší volba pro začínajícího prvo chovatele. Nevyžadují takovou péči o srst, a nemají problémy s chováním. Ale když si člověk uvědomí, že kočka žije 13-15 let, tak jsem rovnou šla do rasy, kterou jsem vždycky chtěla (a naštěstí mám štěstí na kocoury - problémové chování nemají, i když mladšího mám v pubertě.)

biaca
biaca 14.07.2023, 07:21:51 xxx.xxx.0.1

Každý z kocourů projevuje svou lásku jinak. Láska introverta a extraverta je zcela jiná. 

Můj starší kocour, který je introvert - má rád svou rutinu tj. mazlení nazýváme “povinnosti”. Pokaždé přijde ráno po snídani a večer. A vydrží klidně celou dobu na klíně. Také je mnohem více závislý na mé přítomnosti, většinu času chce být ve stejné místnosti jako já. A není to pouze u mě, i k mému mladšímu kocourovi se chodí mazlit v určitý čas tj. většinou před večeří ho jde olízat. 

Mladší kocour je více spontánnější. Ten přijde několikrát za den, a když má chuť tak si mazlení vymůže mňoukáním. Či bude tak dlouho chodit až to vzdám a jeho rozmarům se podám. Často za starším kocourem chodí jen tak, aby ho olíznul a šel dál. Navíc také máme rutinu mazlení před snídaní, kdy se nechá chovat bez jakéhokoliv povyku. Ale malý je celkově mazlivější a mnohem častěji chodí k návštěvám. 

biaca
biaca 14.07.2023, 05:18:05 xxx.xxx.0.1

Ona by se tam asi Elsička neotočila přeci jen je to 10 kg. Já vidím ten rozdíl, když mi po parapetu jde malý, jak se v klidu otočí a starý, který to musí celé oběhnout, protože se neotočí. Rozdíl 2,5 kg je znát. Navíc bydlím také ve 4.patře a také bych kocoury na venkovní parapet nepustila