Aktuálně: 3 734 inzerátů210 913 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 25.07.2023, 15:07:09 xxx.xxx.47.71

Tenurri, ale Vy budete muset brát v potaz, jak ještě zareaguje Willy než jen jestli štěně zvládá samotu.

Ps. jinak také jsem četla, že klec jako pelíšek není špatné řešení s otevřenými dvířky (je to místo, kde má pes klid - ale pochybuji, že u nás by to se dvěma bengály nefungovalo.) 

Ale ne, že bych napsala jako Alena, když psa zavřu do 40 C vedra venku, a ještě měla pocit ublížení jelikož klec je luxusně vybavena, za zavření čivavy v kleci. Určitě bych nešla přes nářek, ale pokusila bych se dosáhnout pozitivní motivací. 

biaca
biaca 25.07.2023, 14:06:31 xxx.xxx.47.71

Zdravím, 

rozhodla jsem se sem dát závěr mé historky s kocourem. Jelikož věřím, že mé zkušenosti mohou pomoci ostatním. 

Takže Kliment (mladší kocour) - vyšel pozitivně na tritrichomasis. Tzn. opět zopakována léčba Verafloxem. 

Výsledek už po třech dnech byly vidět výsledky. Igin měl více hravý, jako by už se nestresoval ze zbytečného zvracení navíc podle mého mu klesá i hladina kyseliny listové (jelikož už tolik nevyčůrá.). Mladšímu se zlepšuje stolice. (nyní už pouze tak z ¼ břečka). 

Nyní jsem také byla důslednější - kocouři vykoupáni, vydezinfikováno, vyprány pelíšky, pořízena fontánka na vodu s filtrem. (tak doufám, že se nám už ten parazit nevrátí), Klimenta dál budu cpát probiotiky, aby měl stolici úplně normální. 

Jinak budu vděčná, pokud máte nějaký návrh na prevenci proti těmto parazitům. Jelikož mě nenapadá nic, co bych mohla udělat, aby se jim nákaza nevrátila. 

Sice mám strach jak budou od zítra reagovat, jelikož budu muset být kompletně 8 hodin v práci, jelikož jsem tam sama. Doufám, že letos to bude lepší než loni, kdy Iginek byl nehorázně deprimovaný. 

biaca
biaca 24.07.2023, 13:48:11 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2023, 13:40:57

Neříkám, že je to u všech, ale včera jsem takhle našla Sibiřského huskyho. Který se záhadným způsobem z České Lípy za dva týdny přestěhoval do Náchoda za 6.000. s PP

biaca
biaca 24.07.2023, 13:34:23 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2023, 13:30:41

Kometo, 

já podvodné inzeráty identifikuji podle obrázku - není možné, aby se pes za dva týdny např. z České Lípy přestěhoval do Brna. Vždycky když si myslím, že je podvodný inzerát dám filtr, a prohlédnu si fotky jestli náhodou nejsou stejné (většinou jsou pouze proházené) nebo posledně ty bengály (aby někdo tvrdil, že je to sněhový bengál - tak takového neznám)

biaca
biaca 24.07.2023, 13:27:04 xxx.xxx.47.71

Zdravím, 

nechci se k tématu “Čivava v kleci” vracet, ale jedna věc mě na tom celém naštvala. A to obhajoba slečny p. Alenou. Jak pes se v tom kotci má skvěle, jelikož ho má nadstandardně vybavený a kolik peněz do psa investovali. 

Podle mého by mělo jít materiální zajištění ruku v ruce s emocionálním. 

Ale pokud to není možné tak se domnívám, že poskytnutí zvířeti pozornosti je více než luxusně vybavený výběh. Umím si představit, že zvíře pokud budu mít finanční potíže pocítí omezení komfortu, (tedy méně hraček, pamlsků), ale ne emocionální (tj. zvířeti koupím hračky, dám mu nažrat, pustím na zahradu - ale osobně se mu věnovat nebudu /okolnosti nehrají roli/ - tak bych mu raději hledala lepší domov než, aby zvíře emocionálně strádalo)

biaca
biaca 23.07.2023, 20:07:42 xxx.xxx.0.1

Fikovnice, opravdu kinetozu nevyřešíš tréninkem - ono nejde jenom o kocoura, ale také o Tebe, podle mě kocour vždy odráží naše pocity. Z toho důvodu si myslím, že ten problém se zvracením za jízdy budeš mít pořád, i kdyby jsi s ním každý večer na krásno hrála v autě.

biaca
biaca 23.07.2023, 19:58:39 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.07.2023, 19:43:22

Tak to musím říct, že klobouk dolů, že se Vám ty slepice podařily takhle zachytit. Já když chci mít oba kocoury na fotkách, aby to trochu vypadalo tak je to 1 pokus z 20. 

biaca
biaca 23.07.2023, 19:33:06 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.07.2023, 19:18:52

Megi - já mám opravdu kocoura vycvičeného na přepravku tzv. povel “dovnitř”. Ale je zde jeden rozdíl, když jedeme na veterinu - mé rozpoložení (z toho důvodu to bude vždycky boj, když chci staršího dostat do přepravky).

Ano, vždy si říkám, vezmu si dostatek času, abych kocoura do ní dostala dobrovolně, ale stejně nějak vycítí, že je něco jinak. Můj starší kocour zvládá povely sedni, pohodlíčko (neboli lehni - jelikož na tento povel si vždy sednul), zůstaň, pac, kruhem, tunelem, skok, podlez, míček (aport tedy nezvládá - a to jsem vyzkoušela všechny možné tipy jak ho to naučit - spirálky mi nosí pouze z lásky). Odnaučila jsem ho pomocí pozitivní motivace skákat na kuchyňskou linku, sporák, chodit spát na “dobrou noc” a neotravovat, vycházet s malým…

Tak si opravdu nemyslím, i když to Nevečeřelová tvrdí, že kocour jde na přepravku zvyknout. V některých úkonech je třeba respektovat kocoura např. velmi těžce jsem se smiřovala, že se Igin nenaučí aport (prostě mu ten cvik nesedí). Když je v přepravce a cestujeme tak tam leží a trucuje. 

Edit: u mladšího přepravku nepoužívám, ale mám ho v postoji a zvládá to bez problému.. Ale to je strašně společenský kocour

biaca
biaca 23.07.2023, 19:19:46 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.07.2023, 19:15:15

Mě jí upravil Zbyněk - určitě, by to udělal i pro Vás. Ale nechci mluvit za něj. 

biaca
biaca 23.07.2023, 19:12:28 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.07.2023, 19:08:41

Copak nechápe, že jste naznačil, že jeho příspěvky ignorujete a on si snaží získat Vaši pozornost. To je to co pána XY štve - na jednu stranu mu diskuze vadí, ale na druhou stranu nesmí být v ní opomíjen. 

biaca
biaca 23.07.2023, 15:36:50 xxx.xxx.0.1

Ano, nyní je tam ten sibiřský husky - stejný pes nyní v Náchodě, před pár týdny z České Lípy (už jsem napsala soukromou zprávu Zbynkovi a očekávám, že obratem zmizí)

biaca
biaca 23.07.2023, 15:09:30 xxx.xxx.0.1

Zcela jednoduše jako zpráva pro admina, nebo případně napsat soukromou zprávu. Včera jsem zrovna jeden inzerát na bengály nahlásila, asi budu jednou v budoucnu muset napsat článek a vysvětlit co je sněžný bengál. 

biaca
biaca 23.07.2023, 15:05:48 xxx.xxx.0.1

Asi v garáži - já jsem také jako malá dědovi říkala, aby prodal auto a koupil mi místo toho poníka. Naštěstí to nevyšlo - délka života je 30 let, a co s poníkem budou dělat až děti vyrostou? 

biaca
biaca 23.07.2023, 14:47:21 xxx.xxx.0.1

Pokud chcete něco víc o clicker treninku - tak zkuste B. Dexel. (ta se tím přímo zabývá.)

A tady ta paní má docela dobrá videa, ale např. aport, se mi podle jejího videa naučit nepodařilo (vždycky by se měla respektovat osobnost kočky.) Ale základní povely má pěkně vysvětleny. 

https://www.youtube.com/@CatSchool

Já mám např. mladšího minkového kocoura, a ten doopravdy má problémy se soustředěním takže mu to trvá déle(ale to je u této barvy normální - minkové jsou prý nejvitálnější). Starší je vycvičený. Ale není hloupý, do přepravky na povel umí, ale ne k veterináři 

biaca
biaca 23.07.2023, 14:12:33 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.07.2023, 14:07:15

Kometo, moderátoři mohou dát ban a zablokovat přístup viz. chvd. /pravděpodobně lze blokovat i IP adresy/ Už jsem ho tu dlouho neviděla, aby opět provokoval názorem mrzačení koček kastrací. 

biaca
biaca 22.07.2023, 19:49:48 xxx.xxx.0.1

Tak pokud chcete fotečku na tapetu - myslím, že tato je výstavní - výroční fotka k 1 roku. (Jedna z oblíbených fotek mého mladšího.)

ps. také mi chybí fotky z původní ifauny. Třeba jednou se založí vlákno, kde budou fotky našich miláčků.

Obrázek
biaca
biaca 22.07.2023, 17:20:45 xxx.xxx.0.1

Kometo, já jsem také podle videa nepostupovala a klaplo to. 

Předtím než jsem si přinesla malého, tak jsem jim vyměnila dečky (jednu od chovatelky jsem dala staršímu, a chovatelka dala mladšímu dečku Igina.).

První den jsem je měla oddělené Klimentka v pokojíku, Igina v kuchyni. Střídala jsem to hodinu s Iginem, hodinu s Klimim (tj. první noc jsem se nevyspala.) 

Druhý den Igin, i malý na sebe byli zvědaví - tak jsem jim pomoci pitíčka - asi metr od sebe dala, a každou hodinu jsem mističky přibližovala, až večer jsem je měla u sebe, a když už pak večer společně leželi na škrabadle Klimi dole, Igin nad ním tak už jsem je neoddělovala. 

Oddělovala jsem je pouze první týden, když jsem byla v práci - a když jsem byla v práci poprvé, když jsem je nechala samotné doma - tak jsem je pak našla oba čekající u dveří, jak se olizují bez jakéhokoliv boje. 

Ale podle mého hraje velkou roli povaha kocourů, plány jsou jedna věc, skutečnost jiná. 

Ps. Kometo, já ani nevím jak Vaši kocouři vypadají nechcete dát foto? 

biaca
biaca 22.07.2023, 16:52:40 xxx.xxx.0.1

chvd - měl alespoň odvahu psát pod vlasním nickem a provokovat. Očekávám že už žádná další kritika nebudu - jelikož všichni vědí o koho se jedná. Je zvláštní, že lidé, kteří mají v úmyslu provokovat jsou většinou anonymové. 

biaca
biaca 22.07.2023, 16:45:56 xxx.xxx.0.1

Megi, já  jsem velký zastánce clicker- tréninku a své kocoury mám vycvičené. Ale kocour zvláštním způsobem pozná, že jdeme pouze cvičit, tj. a spolupracuje, a kdy jdeme na veterinu (to holt musí být po mém a do přepravky ho dostanu - sám tam nevleze)

Kinetoza, pokud není psychického původu nevymizí. Má neteř ji má také, ale dá se jí zamezit pomalou jízdou tj. z toho důvodu jsem Fíkovnici navrhovala kočárek (tedy alespoň jí to určité míry pomáhalo)