Aktuálně: 3 734 inzerátů210 915 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 01.08.2023, 09:09:28 xxx.xxx.47.71

Tak pokud jde o jména. 

Starší kocour je přejmenovaný - původní jméno Boromir (podle Pána Prstenů se mi nelíbilo, nejsem moc fanoušek - jméno chovatelka dala jelikož kocour je dark brown tabby, jeho brácha byl světlý - tak se jí líbil kontrast světla x tmy)

Oficiálně jsem ho pojmenovala Ignác - podle dědečka (jelikož mají stejný den narození - nemluvím o výrazu tety, když se dozvěděla, jak se můj kocour jmenuje.) Ve výsledku je to Igin (Ignác je to pouze, když dělá něco špatného a používám to jako výchovnou metodu.) Jméno se k němu hodí, a neumím si představit, že bych mu říkala jinak. Přezdívkou mu říkám Myško (podle povahy je stydlivější.)

Mladšího jsem pojmenovala prvním jménem, které mě napadlo, když jsem ho uviděla tj. Kliment. Opět jsem chtěla jméno oficiální a tzn. volající. Volám na něj nejčastěji Klimi. Přezdívku má Medvídek (možná, kdybych vymýšlela jméno později dostal by jméno Metoděj.) 

biaca
biaca 30.07.2023, 20:19:08 xxx.xxx.0.1

Podle mého záleží spíše na podmínkách, které majitel svým kočkám poskytne. Já mám dva bengály v garsonce bez problémů. 

Důležité je nepodcenit výběr kotěte, nastudovat si co jednotlivá rasa vyžaduje a takové podmínky jí zajistit. Ale chovatel by měl poradit s výběrem, tj. nevybrat dominantní zvíře.

biaca
biaca 30.07.2023, 16:22:15 xxx.xxx.0.1

Já jsem měla jednoho bengála, a musela jsem druhého dokupovat. Určitě jsou lepší dva, i když jsem se kocourovi věnovala, nestačilo to (především trpěl, když jsem byla déle v práci než byl zvyklý - pak byl v depresi.) Starší mladšího zbožňuje a když už ho má dost tak ho zavře v ložnici. A vyhrají si spolu. 

Rozdíl ve financí už není tak velký, záchod nám stačí jeden, ale asi záleží na konkrétní kočce.  (ale musím ho 2x do týdně měnit), Jeden pytel granulí vydrží měsíc, konzerva se sní celá, dva kousky masa. 

biaca
biaca 30.07.2023, 12:26:11 xxx.xxx.0.1

Ne, nesoutěží každý králík, ale každý králík může zvládnout manipulaci. Tj. tato kniha se zabývá clicker tréninkem králíků. A prvním modem je u každého zvířete, které začíná s clickrem naučit na odměnu. Clicker by mu mohl poskytnout větší míru jistoty. 

Navíc si myslím, že knížka může být docela zábavná pro Any, tak případně pro druhého králíka. 

Clicker trénink zcela změnil výchovu zvířat. Nemyslíte? 

biaca
biaca 30.07.2023, 11:39:17 xxx.xxx.0.1

To neříkám, nečekám, že bude mazlík - ale nemusí při podávání krmiva vrčet. Jednoduše, aby si králík vytvořil pozitivní asociaci (jako ten pes v experimentu Pavlova). Ostatní se uvidí. 

ps. a reálné to je, jinak by nebyly soutěže hop.

Jako malá jsem měla zverimex králíčka - a musela jsem si ho sama ochočit. Ale nakonec zvládala i pár povelů a snesla manipulaci - i když první rok byla velmi plachá. Nebylo to jako nyní, kdy si od chovatele přivezete už ochočeného králíka. Ale tenkrát byla jiná doba, 

biaca
biaca 30.07.2023, 04:48:10 xxx.xxx.0.1

Já s Vámi nesouhlasím, podle mého je každé zvíře cvičitelné. Králík je podle mě dostatečně chytrý, aby pochopil základní principy Pavlova reflexu. Do jaké míry je jednotlivé zvíře cvičitelné je dáno povahou. (podle mě by nemusel vrčet s trochou práce - navíc za pokus nic nedá případně bude mít vycvičeného druhého králíka) 

Jsem přesvědčena, že ta knížka od I. Müller by mladé Any mohla doopravdy pomoci. 

Nyní jsou opravdu možnosti zcela jiné než před 30 lety, tehdy se kupovali králíci ve zverimexu (často Vám pak vyrostl obyčejný králík), chovatelé jako dnes nebyli. Nyní si domů přivezete vymazleného králíčka, tehdy to bylo polodivoké zvíře. Nyní nároky na cvičení hop jsou úplně jinde než kde byly před 30 lety. 

biaca
biaca 29.07.2023, 14:41:16 xxx.xxx.47.71

Dědkem, jsem pána nenazvala proto, že bych k němu neměla úctu. Naopak, pán byl obdivuhodný, držitel Janského plakety, ale bohužel tento pes svou aktivitou byl nad jeho síly. Každý den psa venčil, i když mu chůze způsobovala bolesti. 

biaca
biaca 29.07.2023, 13:30:14 xxx.xxx.47.71

To je jedno odkud ten králík je, jednoduše pokud to chcete změnit, hledejte knihy o králičím hopu nikoliv o péči o králíka. 

biaca
biaca 29.07.2023, 13:10:58 xxx.xxx.47.71

V tom je přesně ten rozdíl, Vy jste mu psa koupili, Vy jste byli srozuměni, že péče o psa může připadnout na Vás. Její matka s dalším psem nesouhlasí - viz. zmíněno dříve.  (Ze života, kamarádka si pořídila psa (velkého černého knírače), ale začala pracovat, začalo se jí dařit a práce jí baví. A kde skončil pes u 75 dědka. )

Navíc jediné, co já k motivu tazatelky vidím je sen, ale sen se dá přeci modifikovat - májí už Malamuta, a agility přece není jen o tom, že pes někde běhá, je spoustu cviků, které se dají cvičit klidu (např. válej sudy, styď se, úklon…) navíc tazatelka má dle mého zverimexového králíčka (u něj byla zanedbána socializace a ani mu později nebyla poskytnuta - a toto je výsledek, já věřím, že s trochou práce by mohl být přívětivější, ale bude to chtít hodně trpělivosti a ne chtít všechno hned.) 

Tady má slečna knížku, jak vycvičit králíčka, když už k tomu tak zodpovědně přistupuje. 

Kniha Vycvič si mazlíčka od Isabel Müller.

biaca
biaca 29.07.2023, 11:00:47 xxx.xxx.47.71

Já teda jsem také za to psa si nepořizovat, holčině je 14 - nyní bude nastupovat na novou školu, a neví co to bude obnášet (a jak píše učení jí moc nejde, a rodiče mohou dávat za vinu psovi, že na školu kvůli psu kašle.)

Sice je hezké, plnit si sny, ale bohužel nejprve by se měla zaměřit na budoucnost, aby se měla jak v budoucnu uživit. Pes může počkat až bude mít větší jistoty v životě. 

biaca
biaca 28.07.2023, 18:32:07 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 28.07.2023, 18:20:12

Inzerci má Ifauna stále pěknou - stačí si přečíst koupené recenze. 

Bylo zde jasně vysvětleno proč se přes prázdniny nedělají úpravy - a je to zcela pochopitelné většina chce totiž mít dovolenou. 

biaca
biaca 28.07.2023, 17:45:09 xxx.xxx.47.71

A co takhle nechat webu čas, ať si reklamu udělá sám. Dobré stránky reklamu nepotřebují, udělají si sami. 

Jestli Vás tak trápí inzerce, tak existují inzertní portály, které se na to primárně zaměřují viz. bazoš nebo sbazar. 

biaca
biaca 27.07.2023, 12:11:30 xxx.xxx.47.71

šťastná kočka = spojený majitel 

U kočky je především důležitý majitel, i bytová kočka muže být šťastná pokud má dostatek pozornosti a poskytnutých možností. 

Podle mého je kočka šťastnější bytová než venkovní micka bez jakéhokoliv zabezpečení, které dá majitel maximálně nažrat. (Průměrná životnost podle jednoho výzkumu je 2-3 roky)  Pro kočku je největší neštěstí líný majitel, který si nezjistí podmínky chovu a očekává, že se kočka nějak o sebe postará. 

biaca
biaca 27.07.2023, 10:54:42 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 27.07.2023, 10:50:10

Ne, tak to není - já už od roku 2006 chtěla bengála, když jsem ho poprvé uviděla. Ale teprve před 2 roky jsem si ho pořídila. 

Pravdou je, že pro začátečníky jsou britské kočky doporučovány a navíc jsou nejlevnější. (Ale kočka žije 10 let) Burmilly už se pohybují v jiné cenové relaci, ale jsou to úžasné kočky (sousedka je má, a jsou velmi přítulné navíc nejsou tak líné.) 

ps. Já velký milovník hybridů - to je jako nyní, strašně se mi líbí chausie (ale opět budu muset počkat už budou běžnější, nyní je problém sehnat F5) 

biaca
biaca 27.07.2023, 10:44:26 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 27.07.2023, 09:57:34

U britských je ten problém, že jsou dost samostatné a mají rádi svůj klid. Z toho důvodu jsem si tuto kočku nepořídila - potřebovala jsem kočku, která mi div nepoleze do zadku 😊

Ale v tom případě by byla lepší tato Burmilla - je obdobná, ale je více fixovaná na majitele. 

Obrázek
biaca
biaca 27.07.2023, 08:57:29 xxx.xxx.47.71

Já bych také šla asi do ragdolla nebo do mainské kočky - pokud bych chtěla dlouhostrsté plemeno. 

Znala jsem 2 perské kočky, a obě byly velmi plaché. 

biaca
biaca 27.07.2023, 08:24:22 xxx.xxx.47.71

V tom případě pokud jste začátečník nevím, jestli je perská kočka to nejlepší. Vyžaduje docela náročnou péči o srst navíc to nejsou kočky s kterými je lehká manipulace. 

Dalším důležitým faktorem, který kromě ceny musíte zvážit, je čas kolik chcete kočce věnovat a jaké podmínky jí můžete nabídnout. Já bych pokud chcete nějakou kočku do bytu vybírala mezi jinými plemeny. 

I když já mám v bytě dva bengály, ale pouze proto, že k tomu mám přizpůsobené podmínky, a navíc mám čas se kocourům věnovat.

biaca
biaca 26.07.2023, 16:52:57 xxx.xxx.47.71

Já jako prvochovatel koček jsem také nakoupila věci, které nyní vím, že kluci nevyužijí např. hračky se šantou, kozlíkem, pelíšek (ano donutila bych ho v něm spát - ale není nad nejhorší deku v bytě, která dělá největší ostudu, tak to je teprve pelíšek), mosty nyní slouží jako dekorace (jednoduše pro kočku ztratilo během prvního měsíce kouzlo - zato takový houpací vak - tak na tom jsou pořád), hřebeny a nůžky, postoj pro koťata….

Já bych raději byla připravena na nečekané situace než později pak na rychle shánět, podle mého, když si někdo pořídí zvíře neví, jestli se mu přesně trefí do vkusu … Naučení na klec je podle mého nezbytnost (ale rozhodně bych nekupovala dvě) - v případě řízení se člověk musí soustředit na řízení a ne kde je zvíře,nebo případně v nemoci (když by bylo potřeba, aby zvíře zachovalo klid a nepobíhalo jako šílené)…Takže bych se přikláněla pro klec v práci, jelikož v domě to nebude plnit svůj účel tj. aby zvíře v ní mělo klid (neboť nevěřím, že by tam kočky nelezly) 

Navíc je to stejné jako, když majitelé koček dávají svým kočkám obojky s rolničkou, aby věděli přesně, kde kočka je, místo aby si dali práci s výchovou. 

biaca
biaca 26.07.2023, 09:33:30 xxx.xxx.47.71

Plně chápu Tenurri, já bych postupovala obdobně - psa bych si zpočátku kvůli klukům brala do práce (tj. nenechala bych samotné štěně s kocoury.) 

Klec jako pelíšek není špatné řešení /pokud by byla stále otevřena - obdoba boudičky, tedy místa kde se pes může schovat a mít klid - i když v mém případě by tam asi klid neměl z důvodu kluků (především malého). U mě by zpočátku sloužila ložnice, která je zabezpečená a bez elektřiny - tedy štěně si nemá jak ublížit, v práci by v nejhorším sloužila lodžie.

Naučení psa na klec také nevidím, jako špatné řešení - např. při řízení - osobně já potřebuji klid. 

biaca
biaca 25.07.2023, 15:57:09 xxx.xxx.47.71

Zdravím, stále mám problém, že stejný příspěvek se mi vkládá 2x. Nevíte čím to je? Ps. prosím o smazání příspěvku Materiální zajištění. 

Plánujete zavést tlačítko smazat příspěvek?