Není to doslova klec, ale voliéra - ale problémem je socializace. Kočky pak mají divokou povahu předků. Nazývá se to venkovní chov.
Příspěvky uživatele
biaca
Ano, ale je to nestydatost.
viz.
https://www.stoplusjednicka.cz/z-podivneho-stenete-s-apetitem-se-vyklubal-ohrozeny-medvidek
Ano, ale pochybuji, že tato kočka měla byť jednoho rodiče bengála. Jedná se o obyčejnou evropskou kočku domácí. Za mourka 5 tis. nestydatost.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/172589812/kote-kocky-bengalske.php
Ještě za 5. tis. - už každý mourek, který má trochu skvrny je považován za bengála. Na kočce jsou jasně vidět Ribs-bars (neboli pruhy). Kolik hlupáků se nachytá?
Ano, je rozdíl ve výchově a stravě.
Výchova - základní poznatek, který mi mí kluci dali, že nesnáší samotu a jsou velmi fixovaní na majitele. Tedy tato kočka není vhodná pro toho, kdo na ní nemá čas - jelikož riskuje, problémové chování (výchova této kočky je důležitá - nebo pokud není může být destruktivní.) Můžete si všimnout, že na bazoši nabízejí tyto kočky, které hledají nové majitele, protože péči o ně nezvládají. To souvisí i se zajištěním vhodných podmínek pro chov (určitě si nevystačíte s jedním škrabadlem - bengálka potřebuje k životu podměty, a velmi ráda zkoumá nové věci)
Strava, pokud budete bengálskou kočku krmit pouze granulemi, bude to na ní poznat.
Pak jsou zde všeobecné věci - jako je jejich akčnost, divokost, odolnost proti kočičí leukémii, snadnější péče o srst (pokud chcete gliter - musíte kočku správně krmit), hyperalegenost…
P.S. rovněž je rozdíl, jestli si berete kotě chované v klecovém chovu (tyto stanice se zabívají šlechtění plemene tj. barvami)nebo kotě odchované v domácím prostředí.
Já mám 40 m2 ale prostor mám rozšířený horizontálně plus kolo. Takže teoreticky bych mohla mít asi ještě jednoho kocoura, ale už tihle dva blbci zabírají hodně času.
Podle mého záleží také na rase kočky, aktivnější plemeno si určitě s 6m2 nevystačí.
Podle mého nezabijí zdravé kočky, ale kočky, které už jsou nějakým způsobem nemocné, případně není problém hladové kočce nacpat nějaká sedativa do jídla.
Ma ifauně psali, že kočce stačí 6 m2 s výškou 1,8 m. (vycházejí z norem FIFE). Takže teoreticky bych jich ve svém byto mohla mít 6, ale neumím si to představit.
Jo u nás taky nefunguje obyčejné škrabadlo, ale musí být to papírové - tj. když zametu do dvou hodin, mohu obdivovat novou práci. (A to máme velké škrabadlo, malé škrabadlo a lezecký vak ze sisalu (tedy ten používají).
Ps. problém také může být umístění škrabadla, tj. kočka má snahu, aby její práce byla vidět.
Jednoduše nevyhovuje mu současné škrabadlo. Kupte mu papírové škrabadlo a problém vyřešen. Sousedka měla stejný problém, nyní jí kočka neškrábe nábytek, ale pouze musí zametat.
https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_kocky/skrabadla_pro_kocky/prkna/nabytek/483961
Alespoň to se mi za dobu hlídání podařilo změnit, když už se mi ji nepodařilo převést na kvalitnější stravu.
Ne není to nesmysl - měla o tom pořad Sobotková od Klímy v prosinci
Ahoj, ani bych neřekla - nejprve to bylo, že jsem se chtěla dozvědět něco o bengálech, a tak jsem se dostala k hybridům - spíše je to oblast zájmu. Osobně se mi hybridní kočky strašně líbí (především kvůli jejich inteligenci).
Ani se neptej jestli bych nechtěla dalšího. Chtěla, ale třetí kočku si z prostorových důvodů nemůžu dovolit. Takový modrý bengál, to by byl klenot. (Tak nyní jen koukám na stránky chovatelky, kéž by - ale nejde to kluci i tak vyžadují dost péče, a bylo by to na jejich úkor.)
Nevím, jestli si z Vás bristol nestřílí.
Chausie je velmi krásné plemeno, ale bohužel zatím jeho chov je v ĆR i DE v začátcích. Tj. neseženete kočku F4 (i sama chovatelka požaduje po zájemcích zkušenosti s chovem). Podle mého se bude muset počkat takových 10 let, než toto plemeno bude běžnější. (tj. stejně jako u bengálských koček, které na začátku tisíciletí byly rarita.)
PS. někdy bych se jela podívat tam k Amy od skal na kočky (jen abych je viděla, ale pokud nejsem zájemce tak by to asi bylo hloupé - přeci jen není to ZOO)
Savannah - je docela velká kočka rovněž hybrid. A z toho důvodu není vhodné tuto kočku chovat v bytě. I když to už F4 seženete
A ani posledního hybrida bengála si nepořizujte, já osobně neznám lepší rasu, je to rasa, která by se pro svého pána rozdala, ale opravdu velmi špatně snáší samotu (pro mého staršího kocoura je utrpení, když nyní chodím na delší dobu do práce a to mám dva)
Myslím si, že nejlepší řešení pokud nejste neustále doma je britská kočka, je to kočka hodně nezávislá, snadná na údržbu, ale bohužel psovi moc podobná není.
Mainská mývalí podle mého také vyžaduje svého majitele nebo případně pořídit dvě by mělo v pořádku. (Ale zase se jedná o ohromné zvíře, tak je potřeba zvážit finanční náročnost)
Ps. pokud víte o chovu Chausie generace F4 dejte odkaz ráda se podívám.
Problémem je, jestli se Vám to podaří, Whiskas, Felix - obě obsahují zvýrazňovače chuti.
Můžete se pokusit postupně do Whiskas přidávat ND, a Whiskas postupně ubírat, pak je možné, že to příjme, ale to je běh na dlouhou trať (je také možné, že jí tato značka nechutná - jinou značku jste nezkoušela?)
Psovi podobná kočka povahou je bengálská, dá se vycvičit (můj starší kocour zvládá základní povely poslušnosti jako pes, u mladšího je to trochu složitější, ale také jich pár zvládne). A pokud budete mít od malička navyklého na postoj můžete s ním chodit i do přírody. (ale opět to zaleží na povaze).
Ps. ale pokud nemáte dostatek časových důvodů tak radím toto plemeno si nepořizovat, protože vyžaduje důslednou výchovu a bez svého majitele trpí.
To jestli si přinesete domů kočku nebo kocoura bych brala jako nejmenší problém. Důležité je, aby jste si přinesli domů zdravé zvíře (to by byl největší podvod) a pak pokud Vám místo rasy nějaký chovatel prodá mourka, s tím, že se jedná o bengála.
Dostanu, ale ne s vyjmenovanými slovy. Moc se mi líbí slova vimazaný a slovo kazyt.
🙂 Skvělá gramatika - kam jste prosím chodil na školu, že neumíte ani vyjmenovaná slova po Z.
zde máte tip, jak se doučit.
https://www.umimecesky.cz/book/cviceni-i-y-vyjmenovana-slova
Ano, otázkou je, jestli se kočky podaří přeučit na Cosmy. Nevím, jestli v těchto konzervách whiskas nejsou zvýrazňovače chuti.
Zkoušela jsem převést sousedčinu kočku na tyto konzervy, ale stejně nežrala - chtěla tento blaf od whiskas.