Aktuálně: 3 733 inzerátů210 934 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 25.08.2023, 10:15:36 xxx.xxx.47.71

Je pro zajímavost - recenze na googlu byly všechny smazány. Předpokládám, že i recenze na firmy budou následovat. 

biaca
biaca 24.08.2023, 17:44:15 xxx:xxx.edcc:df94

Já bych granule nezavrhovala, necpu je, ale pokud chtějí mají - sice krmím 2 x denně masem, k obědu mají oba tuňáka plus jednu konzervu dohromady. Ale vím, že pokud bych potřebovala hlídaní - tak mi nikdo masem krmit nebude. ( navíc by si myslím přišel starší kocour zkrátka, malý by mu všechno sežral.) Ráda bych zachovala variabilitu krmení a měla co nejvíce možností. Kdyby jídelníček byl na klucích, tak by Igin měl celý den krevety, a Klimi by  vyžadoval jednodenní kuřátka nebo holátka. Ale většinou je to kuřecí maso z kuřecího ráje - je levnější a čerstvější. 

biaca
biaca 24.08.2023, 11:35:27 xxx.xxx.47.71

Jednoduše potřebují zvýšit počet kliků (asi klesá návštěvnost, tak očekávají, že to půjdou lidé zkontrolovat.) 

Lze vidět na hodnocení na googlu nebo firmy, kde se postupně zvedá počet hvězdiček. Zrušení diskuzí, je popisováno, že není třeba jelikož diskuze probíhá na jejich facebooku. Nejlepší stránky na sehnání psa, ptáka apod. Rozhořčení uživatelů pominulo a nyní už mohou stoupat ke hvězdám. (hodnocení je počítáno průměrem, což znamená, že za chvíli budou zpět na původním hodnocení)

biaca
biaca 23.08.2023, 06:59:05 xxx.xxx.47.71

Vím, že to byl z největší pravděpodobností on - z důvodu oběti (starší kocour by pro krevety zabil.) Mladší by utočil vedle na lentilky. Oba mají odlišné chutě. 

P.s. s trestem mi to dlouho nevydrželo - večer už jsem mu odpustila. 

biaca
biaca 22.08.2023, 13:22:17 xxx.xxx.47.71

Tak dneska mě můj starší kocour naštval. Přišla jsem domů a po zemi rozházené veškeré sušené krevety. Nevím, jak se k tomu dostal, ale musel určitě vyskočit na linku má zakázáno, ale jak se dostal na polici ani tucha navíc dóza byla zašroubovaná. Navíc se snažím aby zhubl, a nyní sežral hlupák půlku dozy. Vynadala jsem mu a poslala ho do pokojíku - nyní se hlupák vnucuje má smůlu. Za trest mu nedám týden pamlsky.  

biaca
biaca 21.08.2023, 17:14:51 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.08.2023, 16:36:36

A co takhle nechat kotě zkontrolovat u veterináře, ten jistě bude nejlépe vědět co by starého kocoura mohlo ohrozit. Navíc případně by alespoň budoucí majitel věděl co od nového kotěte očekávat a bude snazší mu případně najít nový domov. 

biaca
biaca 21.08.2023, 09:38:29 xxx.xxx.47.71

Já mám přivolání naučeno - ale jinak. KN to nazývá odvoláním, a já vždycky kocoura přivolala a odvolala. Ten mezikrok s rolničkou mi přijde zbytečný. 

Kocouři si cviky nepletou, Igin pletl si pouze slova - SEDNI a LEHNI zní podobně. Stačilo změnit povel a už mi vždy udělá co chci. Máme povel SEDNI a POHODLÍČKO (neboli lehni.) Já osobně se domnívám, že postup zachytáváním trvá naučení cviku mnohem déle než naváděním. Je to pouze má osobní zkušenost. 

biaca
biaca 21.08.2023, 07:23:41 xxx:xxx.61ed:ceeb

Já právě pořady p. Nevečeřelové znám, ale ve spoustě věcí se s ní ohledně chovu neshoduji - tak mě zajímá názor ostatních např. v názoru na clicker trénink viz. učení na jméno, způsob učení na zachycení apod. Jednoduše vycházím z jiných kočičích psychologů. 

biaca
biaca 20.08.2023, 19:02:42 xxx:xxx.61ed:ceeb

Celkem zajímavý stream. 

https://www.stream.cz/psi-podcast/klara-neveceralova-jak-naucit-kocku-privolani-sedni-a-lehni-64646887

a) Dáváte jako odměnu dětské  přesnídávky jako Nevečeřelová? Nebo zakysanou smetanou? 

b) Způsob přivolání - Nevečeřelová doporučuje nejprve naučit na rolničku teprve poté na jméno? 

c) Sedni - lehni - učíte cvik zachycením? 

d) při clicker tréninku - aby se druhý kocour nepletl se má naučit na místo - máte je naučené? 

e) naučení kočky na záchod jaký je Váš názor. 

=============================================================

Takže mě osobně nikdy nenapadlo dát kočce přesnídávku nebo zakysanou smetanu. Tedy zkoušela jsem dýňovou, když měl malý průjem, ale s moc velkým úspěchem se nesetkala. Tak nevím jestli by se mi spíše kocour neposral, nebo jestli by to vůbec vnímal jako odměnu. 

Přivolání - učila jsem rovnou na jméno. Sice Igina mám naučeného na target, ale nebrala jsem to jako první cvik. U malého to ještě naučené nemám. 

Sedni, lehni - neučila jsem zachycením, ale naváděním na pamlsek. A musela jsem zcela jasně odlišit slova, aby si mi hlupák nesedal. 

Ale jednu věc si z videa odnesu budu Igina učit na místo, neboť nyní je to největší škůdce mého clicker tréninku s malým (navíc doopravdy se snadno narozdíl od Igina rozptýlí.) 

A ohledně učení na záchod mám zcela stejný názor jako Nevečeřelová, ale navíc si myslím, že  by měli mít svou vlastní toaletu,  abych měla případný přehled o zdravotních problémech. 

biaca
biaca 17.08.2023, 20:54:15 xxx.xxx.47.71

Prostě mi to kotě připomíná příběhy zvířat z množíren, které po dvou měsících v novém domově hynou.. 

Já bych se s touto odpovědí také nespokojila - a hledala jiného veterináře - tento se mi zdá jako nějaký šarlatán. Pravdou je, že tazatel nepíše, jak na nedostatek selenu veterinář přišel. 

Ještě mě napadá, že se může jednat o špatnou reakci na očkování, ale takové kotě by chovatel neměl prodat. (ale to se týká především hybridních koček, nemyslím, že by se to týkalo britských)

biaca
biaca 17.08.2023, 17:42:08 xxx.xxx.47.71

Já furt o tom problému přemýšlím - vždyť i ty největší šunty jako Whiskas obsahují selen. Podle mého si pravděpodobně tazatel vzal mladší kotě - jinak si neumím vysvětlit proč by kotě sláblo. Ale, že by veterinář nepoznal, že se nejedná o půlroční kotě? Opravdu by mě zajímalo odkud to kotě je.

biaca
biaca 16.08.2023, 15:33:32 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Roland z 16.08.2023, 15:31:09

A čím jste ho krmili? Selen je v mase? Opravdu se mi to nezdá. 

biaca
biaca 16.08.2023, 15:31:30 xxx.xxx.47.71

Opravdu se tady všem zdá největší problém, že kočka leze po záclonách? V bytě jsou mnohem větší nebezpečí než rozbitá dekorace. 

biaca
biaca 16.08.2023, 15:26:32 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.08.2023, 15:22:46

Spíše by mě zajímalo odkud je kotě? Kotě s PP by takové problémy mít nemělo. Jestli není z množírny, jelikož ti také prodají kotě v tzv. top stavu, ale postupně se ukazují problémy.  

biaca
biaca 16.08.2023, 09:41:48 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Brepta z 16.08.2023, 09:00:23

Za prvé já jsem se přizpůsobila kocourům - volnost závisí především na povaze kočky nikoliv na naší představě. Mám dva, starší ven chodit nechce - má strach, a mladší pouze v kšírech, i když nevěřím, že by někam odešel bez toho, aby na mě viděl. Ale věřím, že náhoda je blbec a štěstí přeje připraveným. Kocoury mám pro každý případ očipované, ale přesto si myslím, že by pro kocoura byl stres, kdyby se zaběhl.  Nehledě na to, co by mohl sežrat, kde má kdo kocoura, který by ho mohl napadnout nebo pes, který by ho mohl zakousnout. 

p.s. když jsem si pořídila staršího kocoura, měla jsem představu, že ho budu vozit v košíku na kolo - ale realita je jiná. 

biaca
biaca 16.08.2023, 06:54:18 xxx:xxx.61e6:da38
Odpověď na příspěvek uživatele Brepta z 15.08.2023, 23:27:53

Právně vymahatelný asi není - chovatel Vás asi nepřijede zkontrolovat. Ale pokud chcete přijít o investici do zvířete např. 15 tis, že Vám ji přejede auto - ano můžete kočku pouštět bez dozoru ven. Já si osobně neumím představit, že bych zde kluky jen tak vypustila (auta a psy)

biaca
biaca 16.08.2023, 06:49:16 xxx:xxx.61e6:da38

Ne, každá kočka po záclonách nešplhá - ale je třeba počítat, že může způsobit škody. 

U nás záclony v bezpečí. Starší mi zničil peřinu a povlečení /rozkousal. A mladší má v oblibě těsnění dveří. Ale jedná se pouze o věci, které lze nahradit. 

Větší problémem by bylo nedostatečné zabezpeční oken (tj. kočka  by mohla vypadnout) nebo kousání elektrických kabelů či kdyby jedla jedovaté rostliny (např. vánoční hvězdu). 

Takže zjistěte si jaké nebezpečí kočce hrozí a předejte tomu. 

biaca
biaca 15.08.2023, 08:43:39 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 15.08.2023, 07:09:51

Opravdu máte problémy s gramatikou. 

biaca
biaca 14.08.2023, 05:48:42 xxx:xxx.c214:5155
Odpověď na příspěvek uživatele Vlaštovička z 13.08.2023, 22:40:07

Pokud se jedná o Vaši první kočku, tak ta stanice vypadá Ok - zdá se domácí chov. Stravovacímu režimu se můžete přizpůsobit - bengálové mají velmi citlivý žaludek a změny nesnášejí dobře. Velmi těžko pak dochází k obnově mikroflory (u malého se o to snažím už půl roku a ještě stále to není zcela ono)

Já bych například s touto stanicí měla problém se stravou - jelikož své kocoury krmím jiným způsobem. (jsem silným zastáncem kombinované stravy - tj. i mokré krmivo, maso a granule pouze jako doplněk). 

Ps. v každém případě, by chovatel měl umožnit nezávaznou návštěvu, kde budete moci vidět rodiče, ale i chování kotěte ve smečce. 

Pss. pokud já bych vybírala kotě - chovatelská stanice by musela splnit tyto podmínky - domácí chov (nesmí být venkovní nebo polovenkovní - ani kvůli barvě.) Kotě nesmí být dominantní - z toho důvodu bych chtěla vidět jak kotě reaguje ve smečce (jelikož už mám dva kocoury a mohl by to být s dominantním jedincem problém.) A pak především podmínky ve kterých je kotě chováno (tj. aby podmínky chovatele byly co nejbližší mým - tj. strava, litter box… - abych si ušetřila zbytečné problémy.)

Z toho důvodu se mi líbí ten Wincat (chovatelka krmí stejným způsobem jako já, používá stejný litter box, chová kočky podobně jako já - a pro kotě by byla menší změna)  

Psss. Od původní chovatelky, od které mám kluky, už další kotě není možné jelikož ukončila chov.