Měl byste asi velký zájem o doučování češtiny a čtenářské gramotnosti.
Příspěvky uživatele
biaca
Toto je žrací míček
https://www.spokojenypes.cz/trixie-micek-na-pamlsky-pro-kocky-mix-barev-5-cm/
Ačkoliv jsem se Igina snažila uhonit nestačilo to - tak jsem mu dávala tento míček, který byl naplněný granulemi a v něm byly ještě tři lentilky. Takže i když granule měl v misce válel si míčkem - já se vyspala, kocour si poběhal a pohrál a oba jsme byli spokojení.
ps. je vhodné měnit modely, aby to neměl tak rychle hotové.
Pokud mu nestačí se utahat hrou - zkuste žrací míček, ten mu zabere tak 2 až 2,5 hodiny (používala jsem ho u staršího, když jsem se chtěla vyspat)
A u mladšího nepotřebuji, ten má zde živou hračku (i když staršímu někdy leze na nervy) navíc má kolo
Nevím, jak by to poznala, když to nepozná myš /ta má také velmi dobře vyvinutý čich - takže se podle mého může také otrávit./
https://zdravi.zvireci-psycholog.cz/co-delat-kdyz-kocka-snedla-otravenou-mys/
Pochybuji, že by se kočka mstila, ona spíše bude naštvaná za návštěvu veterináře, než za to, že byla vykastrována.
Ano, kočka má dlouhodobou paměť, ale pokud s ní už mate vybudovaný vztah, tak si spíše bude pamatovat hodiny honění mávátek, dávání pamlsku či obyčejné mazlení než to, že jste ji pro její vlastní dobro nechala vykastrovat.
Z vlastní zkušenosti vím, že pokud provedu nějaké nevhodné chování z pohledu mých kocourů (tedy hlavně staršího) - jako například návštěvu veterináře - tak půl dne trucuje, ale nakonec mi stejně odpustí a přileze jako by se nic nestalo.
Pokud pro kočku chcete bezpečí - kastrujte.
Zde asi jaké chovatelské stanice by mohly inzerovat na ifauně. Pokud bude ověření pouze přes telefon.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zvirata-zila-v-stredovekych-podminkach-chovatelce-na-kromerizsku-odebrali-psy-kraliky-i-morcata-40443299#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Nechápu jak může někdo dosahovat umístění s neočkovanými psy.
U babičky je vodní vysavač, ale ten to neřeší - neprotáhla bych tam hadici. Já škradadlo pravidelně čistím párou, a když se jeden z kluků poblije, tak sanitolem. Nové škrabadlo zatím kupovat nechci, takže asi mi zbývá pouze Vanish a kartáček.
Jednoduše jsem detailista - když generální úklid pokoje tak se vším všudy - už jsem přerovnala knihovnu, šatník. A škrabadlo, které původně bylo světle šedé už je tmavě šedé. Jednoduše bych mu chtěla vrátit původní lesk, po dvou letech používání.
Zdravím,
má někdo nějaký nápad jak plně vyčistit škrabadlo? Nemyslím, že bych pouze vyprala pelíšek - ale jak vyčistit zbytek. Tedy použila jsem páru, ale stále se mi to nezdá ono.
Nějaký nápad? Jak čistíte škrabadla Vy?
Ano, moji kocouři mňoukají hodně. Mladší tímto způsobem vydírá - když si chce hrát vydrží i půl hodiny. A starší, když loví mouchy - přeci musí oznámit, že mě zbavuje havěti 🙂
Navíc některé rasy mňoukají více jiné méně. Plus do toho přistupuje povaha. Jestli chlapec vždycky, když mňoukal dosáhl svého tak to mňoukání plní smysl.
Ale pozor mouhou také mňoukat bolestí, či steskem, či když se jim něco nelíbí.
Já ano u obou kocourů funguje Když odebírám vždy naběračka u litterboxu. Veterinář by kocourům zbytečně způsobil stres.
Osobně mě jako fígl se osvědčila stará naběračka, jednoduše když kocour začne tak jsem u něj a zachytím. Ty skvělé kuličky na odběr ne vždy fungují - u mě kocour takto trpěl půl dne a neoskočil si, ale ani si nedovolil nikde udělat loužičku. Podle mě toto je ten nejšetrnější způsob.
Fikovnice, díky za poučení dneska jsem si raději dala pizzu do trouby. I když s malým si člověk musí jídlo hlídat - jednou, mi hlupák aniž by si toho všimla sebral třetinu kuřecího steaku a to jsem si říkala proč odešel a nechal mi pouze brambory. Miláček.
Nechci se v tom vrtat, ale podle mého je to špatný nápad.
1. Čí by byl ten pes? Paní nebo manžela. Dle Vašeho vyjádření pán z psa moc nadšený není (když používáte podmiňovací způsob - jak dlouho mu to vydrží 2-4 měsíce) a pak pes bude chodit na litter box?
2, Z mého pohledu je i nepředstavitelné údržba litterboxu paní. Když není schopná vypustit psa ven, jak by mohla vynést písek z litterboxu. Dle Vašich úvah paní dle mého bydlí v paneláku nebo bytovém domě. Stolice totiž smrdí (já neudržuji litterbox čistý pouze pro pohodlí svých kocourů). Jinak byste jistě uvažovala o kreativněji např. o zřízení kočičích dvířek a pes by si mohl vykonat potřebu na oplocené zahradě bez asistence. Uvědomujete si, jak je to sobecké i vůči sousedům?
Můj expřítel má krysaříka, a opravdu to není pouze morče na nohách, ale velmi aktivní pes, i nyní ve věku 10 let.
A pořídit jí akční plemeno je řešení - ten pes skončí obézní. U krysaříků je to běžné - sousedé tady mají také pražského krysaříka, ale ten jak je obézní tak sotva sejde schody. Nechci vidět ani výdaje za veterináře.
Ps. věřím, že pes se může naučit spoustu dovedností - ale učit psa zrovna toto? U mě by bylo důležité naučit psa čůrat venku a zajistit mu venčení. Pokud nejste schopna ho zajistit, tak by to bylo dle mého týrání zvířete. Třeba by se Vám podařilo sehnat nějakého studenta, který by venčil za symbolickou cenu - ale ne učit na kočičí záchod. Ze špinavého záchodu může onemocnět jak pes tak paní. Opravdu to zvažte.
Kdo ví z jakého důvodu trvá na psovi. Je možné, že paní je alergická na kočky. Navíc na vztahu s kočkou se musí pracovat, ona neudělá něco protože, jí to někdo poručí, ale jen proto, že chce.
Ale určitě bych nedoručovala plemeno pražského krysaříka, je to torpédo i do vysokého věku. Zvažovala bych spíše plemena, která se používají jako asistenční. (myslím, že jsou to toy-pudlové.)
Ale přesto ze zdravotního hlediska, bych psa na kočičí toaletu neučila. Pes vypije dvojnásobek, a vysere 3násobek co kočka. A pokud paní nemůže venčit zadělává si akorát na zdravotní problémy. Já mám kočky 11 kg a toaletu jim čistím 3x denně, 2x za týden měním kompletně. Pokud si paní nechce platit venčení či nemá možnost psa někdo pravidelně venčit tak určitě nepořizovat. (ps. váha dohromady za dva kocoury, ale ne obézní)
Není pražský krysařík dost svéhlavé plemeno? Jestli o této rase uvažuje kvůli velikost, tak si zadavatelka podle mého zadělává na problém. Navíc naučení na kočičí WC - nemá pes více moči, tím pádem kočkolit se bude muset častěji čistit? Pokud paní chce tak mermomoci psa, tak si holt bude muset asi zaplatit venčení. (myslím, že jedno venčení stojí tak 250 Kč? )
Já si naopak myslím, že lépe by to zvládalo plemeno fixované na majitele. Např. o bengálech se říká, že je to kočko-pes. Přesto si neumím představit, že bych cestovala se starším kocourem. S mladším ano, ale to bych zase neudělala staršímu kocourovi. Podle mě opravdu záleží na povaze.
např. tento pán cestuje s obyčejnou nalezenou kočkou.
Osobně bych zkusila NovaPost - neboli ukrajinskou poštu, třeba Vám to odvezou zadarmo. (když vysvětlíte bohulibý čin)
Pokud budete najímat nějakého dopravce předpokládám, že Vám naúčtuje cenu sem a tam tj. pokud byste našla dopravce z Polska (tj. 300 km). Nikdo ve válečném stavu nebude shánět vytížení dodávky zpět, která by Vám k přepravě stačila. Pak si také můžete připlatit za HČ, pro snadnější vykládku a nakládku.
Nemáte někdo program výstavy u Ústí, dne 16.-17.9. Loni to bylo u nás, ale první den byly sfinxové a orientální kočky. Leták pouze uvádí kde a kdy, ale ne program.