Tak koukám, že Tě mají pěkně vycvičenou. Také Iginovi stále vyčítám, že mi zkazil malého. 🙂
Příspěvky uživatele
biaca
Osobně bych nového majitele kocourovi nehledala - jednoduše proto, že si nezvykne - neznámé prostředí a lidé. Jsou zde pouze dvě možnosti buď se o kocoura postarat nebo bohužel ho nechat uspat.
Já jsem celý život od otce slýchala - pokud chci smetanu, tak musím vzít i špek. Neboli ne vždy děláme věci, které nás baví a které se nám líbí. Z mého pohledu je to úcta k zemřelému. Bez ohledu na okolnosti.
S ohledem k zemřelému - myslíte, že by to takto chtěl? Dědicové budou dědit hmotné statky, ale nehmotné vyhodí někde na ulici? O majetek je zájem, ale postarat se rok, dva o kocoura už ne? Pokud by po zemřelém zůstala babka, tak ji také nevyhodíte na ulici, ale necháte ji v klidu dožít případně ji zajistíte domov důchodců, nehledě, že by to určitě měl zemřelý ošetřené věcným břemenem.
Možnosti nejsou pouze tam, kde není vůle.
No tak, u nás se to vyřešilo petrželí - kočičí tráva přeci slouží jako dekorace. Oblíbené jsou fialky - tedy od té doby co mám Igina nemám ani jednu kytku.
Já tedy doufám, že mu minimálně z dědictví zaplatí eutanazii. Tedy to minimální respekt k zemřelému majiteli, aby zvíře zbytečně netrpělo. V horším případě skončí na ulici ponechán svému osudu.
Fikovnice, on už je doopravdy starý - nové prostředí by pro něj mohlo znamenat šok, a jeho by stejně kleplo. Navíc nikdo si nevezme kocoura 21 let starého (veterinární výdaje) podle mého poptávají tímto způsobem, jelikož už ho útulky, které se zabývají adopcí po zemřelých majitelích odmítli.
např. útulek Pet Heroes se zabývá adopcemi obtížnými případy, viz. nemocných, slepých…
Mě by spíše zajímala povaha, takovou kočku jsem neviděla, ale viděla jsem kočku F2 a bylo to něco úplně jiného než mí kluci. Já osobně bych do toho nešla.
Ostatní tyto problémy nemají, pokud opravdu stojíte za webem zaregistrujte se, ať se pánové Pokorní - mohou věnovat dalším věcem než Vaším připomínkám.
Ahoj Fíkovnice,
já bohužel speciální stromy nemám. Mám v ložnici tedy velké škrabadlo, dva mostíky, a škrabací sisalový vak (to je hit). No a v kuchyni mají pouze kolo a velmi staré škrabadlo (po kocourovi od tety - ale nechci ho vyměnit, jelikož je to takové skvělé místo na manipulaci s kocoury - adekvátní výška pro podávání léků či česání a navíc je oblíbené, ale vypadá otřesně).
Poptávala jsem škrabadlo a dokonce velmi pěkný návrh jsem dostala, vlastně to byla taková větev na šplhaní větvící se nad postel (ale tvůrci za toto dílo chtěli 30 tis.) Takže pokud víš, o nějakém šikovném truhláři v okolí Jablonce n.N. - tak dej vědět měla bych tady pro něj nějakou práci - mohl by udělat i špajz v předsíni /zatím jsem sehnala pouze truhláře, který by chtěl udělat jen to moderní vysouvací skříň, ale já chci tradiční, aby se mi hodila k zbytku vybavení./
Dnešní praktika z portugalštiny. Něco takového bych chtěla pro kluky - oni by se mohli zbláznit.
Kočka podle mého celý rok být venku nemůže. Zvláště pokud budete mít kočku s PP - může se nachladit…
Ps. navíc byste měla počítat, že i když si pořídíte tzn. rasu, které nevadí chodit na kšírech, se ji to líbit nemusí. Nahoře Vám doporučují bengálskou kočku, ale ne každá to může mít ráda. Můj starší kocour chodit ven nechce, na kšírech umí i přijde na zavolání, ale venku se bojí. Staršího kocoura jsem si pořídila s ideou, že s ním budu jezdit na kole v košíku, a on se pak krásně venku vyvenčí, ale chyby lávky.
Mladšímu kocourovi to nevadí, ale také ho příliš často ven nevodím, především z důvodu staršího kocoura, jelikož on pak celou dobu pláče a mňouká. Ale ano, ten se dá venčit - u něj ani nepoužívám přepravku, když ho někam beru.
Shrnutí pokud si pořídíte rasu, která je dobrodružná - musíte počítat i s tím, že budete mít pouze exteriérovou kočku protože především vše závisí na povaze zvířete. IDEA A REALITA SE ČASTO LIŠÍ.
Pss. Jak píše Fikovnice ze 3 koček pouští jednu - i obyčejná kočka muže pokud na to není zvyklá vystrašená, tak je pro ni lepší zůstat doma.
PSSS. I když o tom nyní přemýšlím, tak s 6,5 kg závažím bych toho asi moc nenajezdila.
Mají i ve vlastní šťávě
https://www.topmarkt.cz/rybi-konzervy/g-g-tresci-jatra-ve-vlastni-stave-121g/
spíše bych se zaměřila na množství, aby ho zase neměl moc.
Tresčí játra ve vlastní šťávě. Ale nevím kolik by toho pro něj bylo vhodné - lépe by Ti to asi spočítala veterinářka. (doporučují se diabetikům)
Případně zkusit toto
https://www.nobby.cz/nobby-olej-z-trescich-jater-100g-p21153
Pomohlo by mu to s artitidou - a slouží jako prevence diabetu (mohla by pomoci s kontrolou hladiny glukozy). Ale nemám představu jaké by bylo dávkování pro kocoura, to by Ti asi lépe odpověděl veterinář.
Případně mu koupit olej z tresčí jater?
Já osobně bych místo kapek zkusila tresčí játra - zkušenosti s kapkami nemám moc dobré většinou pokud jsem zamíchala do jídla mohla jsem jídlo vyhodit.
Měli na to půl roku, a ani jedna útulková kočka v nabídce nebyla a není. Ale už se tam podívat ani nepůjdu, ať nezvyšuji návštěvnost.
Základní výbavu kupuji na bitibě.
Hračky pro kočky mám většinou z Amazonu plus tam kupuji Churu bites. (kupovala jsem tam i písek, který měli o 100 levnější, ale přišli o dopravce - takže Cat best musím kupovat na bitibě dráž.)
Další oblíbené místo k nákupu pamlsků je Rebeldog, kde kupuji především krevety pro staršího kocoura. /mám ráda značku RAW-RAW/
Pro mladšího odebírám čerstvá kuřátka z Timimo masíčka.
Verinární krmivo kupuji na VEt-s z Litomyšle
Sem - tam ještě nakoupím na Spokojený pes, ale to ojediněle.
Skvělá - upřímně bych jinou rasu ani nechtěla. Ale opravdu je velmi závislá na majiteli. Není to kočka, která vydrží dlouho sama. (nebo spíše vůbec nevydrží - a to mám dva, a pokaždé je to jako bych odjela na měsíc a to jsem byla pouze v práci.)
Klady - bezpodmínečně miluje svého majitele, cvičitelná (má mám u kocourů naučeny základní povely poslušnosti jako u psů - tedy sedni, lehni, pac, odchod…)
Nevýhody - snadno se rozhodí mikroflóra, tj. každá nepatrná změna může vyvolat průjem a velmi těžko se obnovuje. Vitální - jako kotě, velmi těžko utahatelné a potřebuje stále nové podměty s jedním mávátkem si nevystačíte. /miluje pohyb - takže pořízení běhacího kola považuji za skvělou investici/
Ale zase ke zdraví - tyto kočky jsou odolné proti kočičí leukémii, diabetu ent… Největší problém se zdravím je zažívání.
Ne toho bych se nebála - ona tahle rasa je dost sebevědomá tj. dokáže se chodit na kšírech, ale její sebevědomí je také její největší problém protože často má svou hlavu a majitele přeroste.
Stále je to kočka - která, když nebude mít důslednou výchovu bude mít majitel problém.