Zdravím,
tato petice si zaslouží co nejvíce podpisů.
Zdravím,
tato petice si zaslouží co nejvíce podpisů.
Upřímně bych neriskovala - především bych se bála, že kocour nakazí FIV - jelikož koťata uhynula. (sousedova kočka ho může kousnout a máme po pěkném kocourovi). A ani bych neocenila parazity jako Giardie apod.
U mě by v tomto případě chodil kocour ven pouze v postoji a se mnou.
U nás je to podobné jako u Tenurri, mladší také nezahrabává - na to má přeci službu, starší kocour mu to jde zahrabat, ale ten zase rozhází písek všude kolem. Tak ve výsledku se snažím odklidit okamžitě po vykonání potřeby. (potřebu vykonávají většinou, když jsem s nimi doma.)
Bylo by dobré odstranit spamové příspěvky - viz. např. Fleky na kočce - investice do kryptoměn.
Já tedy ty kočárky obdivuji, ale ne ty obyčejné jako nabízejí na bitibě, ale ty, které se dají použít jako přepravka - tedy s odepínatelným košem.
Ono se to nezdá, ale jednou jsem Igina nesla na očkování asi 1 km a docela se těch 6,5 kg proneslo. Není to jako malého hodit do batohu.
Tak naléhavé to asi není - když původní dotaz je 3 roky starý.
Upřímně spíše záleží, jak Vám kocour vyroste. Já mám dva bengály.
Pro jednoho mám 60 , tj. tuto
https://www.zooroyal.cz/ebi-adventurer-60-serene-edition-xl-prepravka?c=9606
a pro druhého mám jen 40., kterou jsem dostala od tety. (tedy já jí spíše nepoužívám pokud nevezu oba dva kocoury - jinak používáme na cestování postoj a batoh)
Každá kočka je jinak veliká - a to i když mají stejné rodiče, starší kocour má 6,5 kg, mladší pouze 4,2 kg (a už nevyroste.)
Tak předpokládám pokud bych to koupila já - tak tam budou chtít oba, a to i kdybych koupila dvě (tak stejně budou používat jeden - a než si udělají pohodlíčko skončí oba na zemi.)
Jani, ten Kuky mi připomíná sousedčina kocoura od babičky, který se vždy na prázdniny nastěhoval k nám. Měla by jsi se s ním chlubit častěji. Takový krasavec.
U nás je také Lidl otřesný - nejhorší na tom je, že tam často nemají věci, které s velkou slávou promují v letáku. (pouze na nalákaní lidí).
Maso tam mají opravdu otřesné nekoupila bych, i když tam mají bohatý výběr - je nutno koukat na etiketu a dobu spotřeby.
Maso z DE a z Polska je úplný level než tady - hlavně je to vidět na hovězím, u nás se kvalitní hovězí musí koupit u řezníka. Např. hovězí z Kaufu na rolády – aby byl nakrájen jeden plát ne, ale hezky čtyři malé plátky
U nás spíše zaleží na původu - tedy maso z Lidlu a Penny nejedí (tedy maso u UA, které bylo balené na SK) Ale mají rádi z kuřecího ráje nebo od řezníka (ale pouze od mého bratrance) i zmražené, z Kauflandu si také vezmou, a pak mají rádi maso z Polska.
Máte štěstí, že koťata už žrala sama - původní majitel mohl být krutější. Máte můj obdiv.
Maso, by se správně mělo dát zmrazit a teprve poté podávat. Ja kupuji maso většinou kuřecím ráji nebo obchodě tedy maso pro lidskou spotřebu a objednávám pouze jednodenní kuřátka pro malého a sem tam myši.
Pošli fotku Elsy chovatelce co z nás vyrostlo, aby si ji mohla dát na facebook, ať na Tebe vyskočí její fotka. 😄
Mí kocouři jsou oba mazlové - právě v tom je ten problém u staršího kocoura, je strašný mamanek.
Problémy s touto rasou mají pouze Ti, kteří se jí nevěnují. Mí kocouři poslouchají, a jsou naučeni na základní psí poslušnost. (tahle rasa lze dobře vycvičit - není to rasa pro toho, kdo na ní nebude mít čas.)
Ano, kdyby náhodou byl by to opět kluk (bengálské kočky jsou podle mého dost svéhlavé - stačí mi bojovat s trucovitostí staršího kocoura, sice mu není moc platná proti mé tvrdohlavosti)
Ale pravděpodobnost nového kotěte je tak 30% - mám docela malý byt, a pořízení dalšího by znamenalo další litterbox (i když sousedky pode mnou mají tři kocoury ve stejném bytě.) a navíc také kluci budou stárnout a tím pádem budou stoupat i veterinární výdaje. Navíc by nové kotě opravdu muselo být pečlivě vybráno, aby vyhovovalo Iginovi. (U Klimentka se nebojím ten vychází s každým) Jednoduše zatím to vidím tak, že nové kotě by uspokojilo akorát moje potřeby, ale klukům snížilo komfort.
Zvláštní je, že počůral stejnou postel, kterou počůral první. Neznačkoval na jiném místě např. na gauči, ale na posteli, kde se vyčůral první.
Fikovnice, přesně to znám - také jsem viděla nádhernou bengálku. Z mého pohledu klenot - krásná stříbrná (mramor - když pro většinu chovatelů nemají takovou cenu jako rozety). Ještě štěstí, že to byla kočička, jinak už bych ji psala, jakou má kocourek povahu.
Je také možné, že jsi šel postel přeznačkovat - není nový kocourek dominantní? Alespoň já u svých kocourů mám jasnou hierarchii.
Já vím, že ne, ale alespoň už to máte trochu pod kontrolou - už se z toho může stát zvyk a bude to méně stresu pro oba.