Vím, koupím ho jinde, ale musím si zavolat jak je to s dopravou. Případně převést na jiné stelivo
Příspěvky uživatele
biaca
Dobrý den,
všiml si někdo jak bylo nehorázně zdraženo stelivo? Jedná s o pytel 9 kg.
V listopadu jsem za stelivo platila na bitibě 389 Kč a nyní ho mají na bitibě za 699 Kč
Je to možné nebo se jedná o chybu?
Osobně jsem se poučila, že nemá smysl zkoušet desítku granulí - i když vyhraje v DTestu. Já krmím Joserou, (pouze Sensi - ostatní příchutě nemají rádi). Pokud musím použít gastrogranule tak používám Specific nebo Concept. (ale už jsem je dlouho nepoužila).
Zkoušení konzerv jsem omezila - nyní už se držím dvou značek - Piper, a Conceptu Gastro. Pak ještě kupuji tuňaka Cosmu a Schesir
Ale nyní už je ze 60% držím na mase, a světe div se problémy ustaly. Už měsíc bez jakýchkoliv problémů - kocouři mají pevnou stolici, nezvrací.
Tak tedy opravdu jsem o problémech s ledvinami u bengálů neslyšela - možná by bylo nejlepší se obrátit na chovatele bengálů třeba by řekl něco více.
Základní kniha, která se podle mého věnuje bengálům a je opravdu skvělá (tedy nepopisuje pouze vzhled a vznik rasy, ale i zdravotní problémy)
Bengalen - die goldenen Katzen od Claudia Rohner
Pak je na trhu ještě kniha od Susanne Herzog - Bengal Katzenpflege, ale podle obsahu - se těmito problémy ani nezabývá, jelikož jimi netrpí (ale zatím jí nemám dočtenou).
Tedy bengálové by problémy s ledvinami mít neměli. Tedy geneticky může mít problémy se srdcem (ale většina chovatelů své chovné jedince testuje).
A s těmi kapsičkami, bych počkala - především, aby jste si nezpůsobila další problémy. (myslím průjem).
Asi bych zkusila ještě další názor - dle všeho základní problémy bengálů jsou Gastro (velmi jednoduše se posere, a často se drobné problémy rozvinou v zánět a větší náchylnost k parazitům) a pak genetické problémy se srdcem, ale to si každý zájemce ověří při koupi.
Ale kouknu se - jestli neseženu nějaké informace.
Entero gel je lepší dát půl lžičky a ušetřit si případne problémy než se pak snažit případný průjem zastavit. A podávání enterogelu pravidelně je bezpečné bez nežádoucích účinků jak uvádí výrobce i po konzultaci s veterinářem . Jinak do konzerv přidávám probiotika.
Jinak normálně na průjem zabírá Aptus Atapectin, Entero gel je pouze vláknina, kterou většinou přidávám klukům do polévek, aby se neposrali.
Pak také na obnovu mikroflory Optiballast s pektinem. (opět vláknina.)
No a jako probiotika používám Fortifloru a hodlám vyzkoušet Aptus Aptobalance.
A navíc jim jednou za měsíc kupuji jednou za měsíc yoggies Jogurt s probiotiky.
Ano, dneska už neplakal a nebyl stále na klíně. A dneska se mi ani v autě neposral. Čekám jaká bude stolice, jelikož včera toho moc neměl.
Naštěstí mi už dneska snědl kapsičku s králíkem, a ráno se milostivě nechal nakrmit granulemi.
Furt přemýšlím, kde jsem udělala chybu - jelikož Klimi má stolici v pořádku, jediný rozdíl je ten, že Igin je pomocníček v kuchyni, kdo ví co zase sežral.
Ano, problém je, že kluci měli ten tritrichomasis a tím jsem si rozhodila celé zažívání a vyvoláva pravidelné průjmy, jelikož se mi stále nedaří obnovit tu mikrofloru. Pokud mají kluci pouze průjem, většinou to řeším Aptusem a Fortiflorou.
Opravdu jediný problém s touto rasou je jejich citlivé zažívání - probírala jsem to i s několika chovateli a ty mi to potvrdili, že zažívání bengálů se nesmí rozhodit jinak je to běh na dlouhou trať.
Já jsem jela na veterinu především kvůli průjmu. A je to má první kočka tak mám strach abych něco nezanedbla jelikož kočka nesmí zůstat bez jídla. Upřímně Igin má průjem už ve středu měl řidší stolici tak jsem mu dala půlku aptusu. V pátek už vůbec nezral a nyní žere pouze kuře nic víc a vodnatý průjem má stále. Je to pět dní a prášky proti průjmu vůbec nezabraly jako bych mu nic nedala
Navíc nechtěl ani krevety po který v normálním případě nezná bratra.
Naopak na veterine jsem byla naposledy v září. Nyní jsem byla jelikož mi probiotika a aptus po pěti dnech nezabírali a má sníženy apetit
Tak jsme dnes byli na pohotovosti v Lbc. Tedy jsme dostali antibiotika a poslali jsme trus na rozbor. Giardie ani cpv to není včera jsem udělala domácí test. Zítra musíme opět a úterý též. Opravdu nechápu co by to mohlo být ji to samé co Klimi a ten je ok. Teplotu nemá dehydratovy není břicho na pohmak čisté. Jinak mě velmi překvapily příznivé ceny.
Ano pomohl ten Mirataz - já vím co by mu zachutnalo, ale pokud chci zastavit průjem tak ho tím rozjíst nemohu. Snažím se do něj nacpat kuře a sežral mi trochu tuňáka.
Jednoduše si nadávám jaký jsem hlupák , že jsem dopustila, aby si rozhodil zažívání. Takže ho není mám na Aptusu a probiotikách a čekám až zaberou.
U veterináře mi natřel mastičku na ouško, ale doklad napsal rukou a nepřečtu název té mastičky.
Zdravím,
včera jsem byla u veterináře se starším kocourem a dostali jsme mastičku na podporu chuti, která se maže na ouško. Mirater - bohužel nepřečtu název?
Není to poprvé, co při rozhození zažívání mají omezený apetit - myslíte, že by bylo možné si opatřit do lékárničky?
Některé kočky moc na konzervy nejsou. Já mám doma oba typy - starší je na granule, mladší na konzervy. U nás se sice večer sní, tedy ta konzerva, plus k obědu mi starší kocour sní tuňáka, ale pouze jedna porce denně - pak hezky nakrmit granulkami. No a mladší zase úplný opak, tak granule tak večer na chuť, ale že by je žral to moc ne. I když maso by mu nemuselo uškodit. Na zácpu bych zkusila osobně Malt pastu od Miamoru.
A bohužel, jak jsem tady všechny varovala, že bengalům se nesmí rozhodit zažívání, tak se mi to tento týden u staršího povedlo. A máme průjem a opět lack appetite. Ale velmi mi na to pomáhá Aptus - takže očekávám, že ho zase rozjím (zatím jsem do něj dnes dostala strips kuřete a tuňáka, plus mi sežral 10 granulek.)
Zde je jeden odkaz, který by mohl pomoc
https://kociciradce.cz/zacpa-u-kocky-priznaky-priciny-a-lecba-zacpy/
Osobně nyní řeším opačný problém - starší kocour dostal průjem a nechce žrát. Jedeme k veterináři.
Fikovnice, není třeba kupovat novou hračku - stačí, když si koupíš sprej a nastříkáš staré hračky.
Každé kotě má svá specifika - u nás kotěcí blbnutí odneslo povlečení - nevím, jestli to byl zlozvyk, který si přinesli od chovatelky, ale udělali to oba. Ale postupem času to přejde, u nás nyní povlečení v bezpečí už ho nekoušou.
Já bych schopnosti našich politiků moc nepřeceňovala - stačí se podívat na konsolidační balíček p. Stanjury, kdy zdanil kojeneckou vodu, ale na víno jaksi zapomněl.