Aktuálně: 3 734 inzerátů210 913 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

biaca

biaca
biaca 10.01.2024, 08:04:14 xxx.xxx.47.71

Vím, koupím ho jinde, ale musím si zavolat jak je to s dopravou. Případně převést na jiné stelivo 

biaca
biaca 10.01.2024, 06:23:16 xxx:xxx.9cfd:9b05

Dobrý den, 

všiml si někdo jak bylo nehorázně zdraženo stelivo? Jedná s o pytel 9 kg. 

V listopadu jsem za stelivo platila na bitibě 389 Kč a nyní ho mají na bitibě za 699 Kč 

Je to možné nebo se jedná o chybu? 

biaca
biaca 05.01.2024, 15:48:04 xxx.xxx.47.71

Osobně jsem se poučila, že nemá smysl zkoušet desítku granulí - i když vyhraje v DTestu. Já krmím Joserou, (pouze Sensi - ostatní příchutě nemají rádi). Pokud musím použít gastrogranule tak používám Specific nebo Concept. (ale už jsem je dlouho nepoužila). 

Zkoušení konzerv jsem omezila - nyní už se držím dvou značek - Piper, a Conceptu Gastro. Pak ještě kupuji tuňaka Cosmu a Schesir 

Ale nyní už je ze 60% držím na mase, a světe div se problémy ustaly. Už měsíc bez jakýchkoliv problémů - kocouři mají pevnou stolici, nezvrací. 

biaca
biaca 28.12.2023, 11:20:49 xxx.xxx.47.71

Tak tedy opravdu jsem o problémech s ledvinami u bengálů neslyšela - možná by bylo nejlepší se obrátit na chovatele bengálů třeba by řekl něco více.

Základní kniha, která se podle mého věnuje bengálům a je opravdu skvělá (tedy nepopisuje pouze vzhled a vznik rasy, ale i zdravotní problémy) 

Bengalen - die goldenen Katzen od Claudia Rohner 

Pak je na trhu ještě kniha od Susanne Herzog - Bengal Katzenpflege, ale podle obsahu - se těmito problémy ani nezabývá, jelikož jimi netrpí (ale zatím jí nemám dočtenou). 

biaca
biaca 27.12.2023, 18:26:44 xxx:xxx.8847:3d2d

Tedy bengálové by problémy s ledvinami mít neměli. Tedy geneticky může mít problémy se srdcem (ale většina chovatelů své chovné jedince testuje). 

A s těmi kapsičkami, bych počkala - především, aby jste si nezpůsobila další problémy. (myslím průjem). 

Asi bych zkusila ještě další názor - dle všeho základní problémy bengálů jsou Gastro (velmi jednoduše se posere, a často se drobné problémy rozvinou v zánět a větší náchylnost k parazitům) a pak genetické problémy se srdcem, ale to si každý zájemce ověří při koupi. 

Ale kouknu se - jestli neseženu nějaké informace. 

biaca
biaca 05.12.2023, 04:15:33 xxx:xxx.7d9d:b688

Entero gel je lepší dát půl lžičky a ušetřit si případne problémy než se pak snažit případný průjem zastavit. A podávání enterogelu pravidelně je bezpečné bez nežádoucích účinků jak uvádí výrobce i po konzultaci s veterinářem . Jinak do konzerv přidávám probiotika. 

biaca
biaca 04.12.2023, 19:24:08 xxx.xxx.47.71

Jinak normálně na průjem zabírá Aptus Atapectin, Entero gel je pouze vláknina, kterou většinou přidávám klukům do polévek, aby se neposrali. 

Pak také na obnovu mikroflory Optiballast s pektinem. (opět vláknina.)

No a jako probiotika používám Fortifloru a hodlám vyzkoušet Aptus Aptobalance. 

A navíc jim jednou za měsíc kupuji jednou za měsíc yoggies Jogurt s probiotiky. 

biaca
biaca 04.12.2023, 19:14:04 xxx.xxx.47.71

Ano, dneska už neplakal a nebyl stále na klíně. A dneska se mi ani v autě neposral. Čekám jaká bude stolice, jelikož včera toho moc neměl. 

Naštěstí mi už dneska snědl kapsičku s králíkem, a ráno se milostivě nechal nakrmit granulemi. 

Furt přemýšlím, kde jsem udělala chybu - jelikož Klimi má stolici v pořádku, jediný rozdíl je ten, že Igin je pomocníček v kuchyni, kdo ví co zase sežral. 

biaca
biaca 03.12.2023, 14:37:29 xxx:xxx.52de:c60

Ano, problém je, že kluci měli ten tritrichomasis  a tím jsem si rozhodila celé zažívání a vyvoláva pravidelné průjmy, jelikož se mi stále nedaří obnovit tu mikrofloru. Pokud mají kluci pouze průjem, většinou to řeším Aptusem a Fortiflorou. 

Opravdu jediný problém s touto rasou je jejich citlivé zažívání - probírala jsem to i s několika chovateli a ty mi to potvrdili, že zažívání bengálů se nesmí rozhodit jinak je to běh na dlouhou trať. 

biaca
biaca 03.12.2023, 13:26:02 xxx:xxx.34ba:decd

Já jsem jela na veterinu především kvůli průjmu. A je to má první kočka tak mám strach abych něco nezanedbla jelikož kočka nesmí zůstat bez jídla. Upřímně Igin má průjem už ve středu měl řidší stolici tak jsem mu dala půlku aptusu. V pátek už vůbec nezral a nyní žere pouze kuře nic víc a vodnatý průjem má stále. Je to pět dní a prášky proti průjmu vůbec nezabraly jako bych mu nic nedala

Navíc nechtěl ani krevety po který v normálním případě nezná bratra. 

biaca
biaca 03.12.2023, 11:54:32 xxx.xxx.27.6

Naopak na veterine jsem byla naposledy v září. Nyní jsem byla jelikož mi probiotika a aptus po pěti dnech nezabírali a má sníženy apetit

biaca
biaca 03.12.2023, 10:08:35 xxx:xxx.bc7e:78c3

Tak jsme dnes byli na pohotovosti v Lbc. Tedy jsme dostali antibiotika a poslali jsme trus na rozbor. Giardie ani cpv to není včera jsem udělala domácí test. Zítra musíme opět a úterý též. Opravdu nechápu co by to mohlo být ji to samé co Klimi a ten je ok. Teplotu nemá dehydratovy není břicho na pohmak čisté. Jinak mě velmi překvapily příznivé ceny.

biaca
biaca 02.12.2023, 15:39:46 xxx:xxx.52de:c60

Ano pomohl ten Mirataz - já vím co by mu zachutnalo, ale pokud chci zastavit průjem tak ho tím rozjíst nemohu. Snažím se do něj nacpat kuře a sežral mi trochu tuňáka. 

Jednoduše si nadávám jaký jsem hlupák , že jsem dopustila, aby si rozhodil zažívání. Takže ho není mám na Aptusu a probiotikách a čekám až zaberou. 

biaca
biaca 02.12.2023, 10:05:58 xxx.xxx.47.71

U veterináře mi natřel mastičku na ouško, ale doklad napsal rukou a nepřečtu název té mastičky. 

biaca
biaca 02.12.2023, 08:33:04 xxx.xxx.47.71

Zdravím,

včera jsem byla u veterináře se starším kocourem a dostali jsme mastičku na podporu chuti, která se maže na ouško. Mirater - bohužel nepřečtu název? 

Není to poprvé, co při rozhození zažívání mají omezený apetit - myslíte, že by bylo možné si opatřit do lékárničky? 

biaca
biaca 01.12.2023, 18:14:04 xxx.xxx.47.71

Některé kočky moc na konzervy nejsou. Já mám doma oba typy - starší je na granule, mladší na konzervy. U nás se sice večer sní, tedy ta konzerva, plus k obědu mi starší kocour sní tuňáka, ale pouze jedna porce denně - pak hezky nakrmit granulkami. No a mladší zase úplný opak, tak granule tak večer na chuť, ale že by je žral to moc ne. I když maso by mu nemuselo uškodit. Na zácpu bych zkusila osobně Malt pastu od Miamoru. 

A bohužel, jak jsem tady všechny varovala, že bengalům se nesmí rozhodit zažívání, tak se mi to tento týden u staršího povedlo. A máme průjem a opět lack appetite. Ale velmi mi na to pomáhá Aptus - takže očekávám, že ho zase rozjím (zatím jsem do něj dnes dostala strips kuřete a tuňáka, plus mi sežral 10 granulek.)  

biaca
biaca 30.11.2023, 14:38:18 xxx.xxx.47.71

Každé kotě má svá specifika - u nás kotěcí blbnutí odneslo povlečení - nevím, jestli to byl zlozvyk, který si přinesli od chovatelky, ale udělali to oba. Ale postupem času to přejde, u nás nyní povlečení v bezpečí už ho nekoušou. 

biaca
biaca 29.11.2023, 14:53:28 xxx.xxx.47.71
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 29.11.2023, 13:52:54

Já bych schopnosti našich politiků moc nepřeceňovala - stačí se podívat na konsolidační balíček p. Stanjury, kdy zdanil kojeneckou vodu, ale na víno jaksi zapomněl.