Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 29.04.2024, 09:59:52
I u nás je vybíravost problém. Někdy mám pocit, že je to kdo z koho. Především jako majitel dvou kocourů mám problém s tím, že oba mají odlišné chutě. Klimentek je tuňákový, a Iginek zase kuřecí. Ale já trvám na tom, aby oba dva jedli to samé. Takže pokud nechceš, necháš bráchovi a ty máš granule. Bohužel mě někdy malý vytrestá lačným zvracením.
Zkoušíte nějaké tipy, jak omezit vybíravost nebo jste rezignovali? Naštěstí starší už z vybíravosti vyrostl, tak doufám, že se i mladší vzpamatuje a bude hezky hamat všechno.
PS. opravdu si nemyslím, že je dobrý nápad v případě kočky s citlivým zažíváním měnit granule na základě reklamy. Většinou si přivodíte akorát průjem. Mluvím z vlastní zkušenosti, zkusila jsem kocourovi změnit granule na základě DTestu a jediné, co jsem měla byl kocourek, který mi ležel v klíně. (to je další rozdíl mezi mými kocoury - když je staršímu špatně tak se od páníčky nehne, mladší ten se jde někam schovat - jinak je to normálně kocourek tahací.)
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.04.2024, 16:40:20
Vede to k poškození červených krvinek - je to stejné jako, kdyby se kočce dala cibule nebo šalotka.
Navíc mi tam vadí i ty pivovarské kvasnice, ty se dávají při nechutenství. Pokud by se jednalo o kvalitní granule tak, by tam být nemusely kočka by je sežrala i bez nich.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.04.2024, 13:14:25
Lepší je prevence, to my když jsme měli parazity, tak jsem postel převlékala ob dva dny, kocoury jsem koupala 2 x, vše jsem přejala párou, peřiny odvezla do čistírny…
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.04.2024, 16:10:36
Pokud má někdo citlivé zažívání určitě nebude měnit značku na základě reklamy. A já osobně čtu vždy složení a za mě neprůchodné. Na citlivé zažívání je Fortiflora od Puriny.
PS. Jsem ráda že už mi kocouři od listopadu nevrací a nemám smysl zbytečně kvůli reklamě zkoušet štěstí
Zvíře není hračka - zde vyvstává otázka zda se děti budou schopni postarat o dané zvíře. Nemyslím si, že je dobrý nápad pořídit zvíře 5-6 letému dítěti, které ještě v základu nechápe princip zodpovědnosti. Osobně bych dítěti pořídila pouze zvíře v případě, že bych se o něj chtěla starat. Z toho důvodu bych doporučila tazatelce kotě rozmluvit a zkusit např. křečka nebo kanárka.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.04.2024, 17:44:40
P.s. A máš nějakou veterinářku, která bude v pohotovosti, když něco. Já tedy bych také, kdybych opět měla závažnější problém šla za mladou doktorkou, která je kousek od kanceláře, sice jí to baví, ale ordinuje pouze 3 dny v týdnu půl dne.
Tak nyní děkuji bohu, že jsem musela s kocourem na pohotovost do Lbc. Tam to také zvládají běžnou péči, ale zase není ta péče individuální, ale alespoň mají zkušenosti, jelikož se starají o kočičky v ZOO.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.04.2024, 19:20:26
Jen mě napadlo, jak odlišíte, která moč je od jednoho konkrétního kocoura. U nás se používá naběračka. Igelit byl také vyzkoušen ještě když jsem měla jednoho kocoura a chudáček držel, jen aby mi neudělal binec. Také vyzkoušeny ty úžasné kuličky na moc ani jedno nepoužil.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.04.2024, 19:32:17
Tak to já jsem na maturitě měla v češtině smůlu. Vylosovala jsem si Francouzskou poezii 20. století. Tedy téma, které se mi vůbec nelíbilo, tak jsem tam dobrých 10 minut mluvila o zájmenech (čož byla podotázka) - druzích, skloňování. Kdyby se tam nepřišel podívat ředitel, který byl velký obdivovatel - tak by mi to i prošlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2024, 11:22:29
Osobně děti umějí být zlé, ale pokud by to mohlo zachránit život. Pokud nějaké dítě např. bude mít silnou alergickou reakci, tak sanitka ani nemusí stihnout dorazit. Zde je potřeba zvážit rizika, která zamlčení skutečnosti sebou nese.
Navíc i praktický lékař by měl vědět, že se jeho pacient léčí na psychiatrii, protože nasazení nevhodných léků muže snížit účinnost psychofarmatik nebo případně může nějaké nemoci vyvolat např. cukrovku. Tedy nejsem odborník, ale pouze laik.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2024, 19:55:17
Škola ne, ale praktická lékařka ano. Tyhle informace by se měly ve zdravotnictví předávat - pokud k získání zbrojního průkazu stáčí pouze potvrzení od obvodní lékařky. Navíc pokud má průkaz pojišťovny, tak není důvod proč by do něj nemohl nahlédnout jak praktik, doktor nebo psychiatr.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.04.2024, 15:13:13
Tak to já podle plánu p. Jurečky jsem 20 let v deficitu, kdybych to měla brát podle mámy. Navíc očekávám pokud tam opět budou takový experti jako nyní, tak se ho nedožije nikdo.
Tahle Jurečkova reforma, pouze zvyšuje číslo, ale neřeší, kdo tyto důchodce zaměstná - navíc, nikdo neví v jakém bude zdravotním stavu.