Rozbor stolice se dělal - myslím ten na Giardie a Tritrichomasis?
U nás starší kocour také neměl průjem pouze zvracel, a kdyby se to neprojevilo u mladšího průjmem (a to jsem měla kocoura vyšetřeného “diagnoza lačné zvracení” než jsem si přinesla malého.)
První veterinář, mi nabídl pouze Famosan, a s tím, že problémy jsou způsobeny krmení syrovým masem (neboli snažil se prodat granule.) Pak jsem šla k zdejšímu veterináři, ale ten provedl pouze běžný rozbor, který nic neprokázal. Teprve, až pak jsem našla doktorku, která dokázala odhalit příčinu a kocoury vyléčit. (Bohužel má pouze omezené ordinační hodiny, tak mám i běžného veterináře pro případ náhlých problémů)
Tak nám konečně dorazily všechny části na kočičí stěnu. Kočky spokojený. Akorát se oba předhání, kdo bude spát v té kulaté rozetě nahoře u okna. Hamaka je zatím prý smrtelně nebezpečná, tak jsem zvědavá jestli tam někdo někdy bude odpočívat 😁…
Ve zdi to drží fest. Ty odpočívadla a stupínky z RajenPets udrží i mě.
Kočičí kolo - Eva pěna. Výdrž od listopadu 2022 do května 2024 - tj. 16 měsíců. Sice bezpečnější než koberec, ale mohlo by to vydržet ještě déle, kdyby si z toho kluci neudělali oblíbené škrabadlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.05.2024, 19:56:33
Ale to snad má každý majitel. Nejhorší na tom je že oba kocouři mají odlišné chutě. Mladší by se zbláznil bez tuňáka starší zase bez kuřete.
PS. A také někdy po určité době jim určitě konzervy přestanou chutnat /a ne panička jim určitě ne nakoupila do zásoby - potvory jedny./. No a pak jsme stedrym dárcem v Dasence.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 29.04.2024, 09:59:52
I u nás je vybíravost problém. Někdy mám pocit, že je to kdo z koho. Především jako majitel dvou kocourů mám problém s tím, že oba mají odlišné chutě. Klimentek je tuňákový, a Iginek zase kuřecí. Ale já trvám na tom, aby oba dva jedli to samé. Takže pokud nechceš, necháš bráchovi a ty máš granule. Bohužel mě někdy malý vytrestá lačným zvracením.
Zkoušíte nějaké tipy, jak omezit vybíravost nebo jste rezignovali? Naštěstí starší už z vybíravosti vyrostl, tak doufám, že se i mladší vzpamatuje a bude hezky hamat všechno.
PS. opravdu si nemyslím, že je dobrý nápad v případě kočky s citlivým zažíváním měnit granule na základě reklamy. Většinou si přivodíte akorát průjem. Mluvím z vlastní zkušenosti, zkusila jsem kocourovi změnit granule na základě DTestu a jediné, co jsem měla byl kocourek, který mi ležel v klíně. (to je další rozdíl mezi mými kocoury - když je staršímu špatně tak se od páníčky nehne, mladší ten se jde někam schovat - jinak je to normálně kocourek tahací.)
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.04.2024, 16:40:20
Vede to k poškození červených krvinek - je to stejné jako, kdyby se kočce dala cibule nebo šalotka.
Navíc mi tam vadí i ty pivovarské kvasnice, ty se dávají při nechutenství. Pokud by se jednalo o kvalitní granule tak, by tam být nemusely kočka by je sežrala i bez nich.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.04.2024, 13:14:25
Lepší je prevence, to my když jsme měli parazity, tak jsem postel převlékala ob dva dny, kocoury jsem koupala 2 x, vše jsem přejala párou, peřiny odvezla do čistírny…
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.04.2024, 16:10:36
Pokud má někdo citlivé zažívání určitě nebude měnit značku na základě reklamy. A já osobně čtu vždy složení a za mě neprůchodné. Na citlivé zažívání je Fortiflora od Puriny.
PS. Jsem ráda že už mi kocouři od listopadu nevrací a nemám smysl zbytečně kvůli reklamě zkoušet štěstí
Zvíře není hračka - zde vyvstává otázka zda se děti budou schopni postarat o dané zvíře. Nemyslím si, že je dobrý nápad pořídit zvíře 5-6 letému dítěti, které ještě v základu nechápe princip zodpovědnosti. Osobně bych dítěti pořídila pouze zvíře v případě, že bych se o něj chtěla starat. Z toho důvodu bych doporučila tazatelce kotě rozmluvit a zkusit např. křečka nebo kanárka.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.04.2024, 17:44:40
P.s. A máš nějakou veterinářku, která bude v pohotovosti, když něco. Já tedy bych také, kdybych opět měla závažnější problém šla za mladou doktorkou, která je kousek od kanceláře, sice jí to baví, ale ordinuje pouze 3 dny v týdnu půl dne.
Tak nyní děkuji bohu, že jsem musela s kocourem na pohotovost do Lbc. Tam to také zvládají běžnou péči, ale zase není ta péče individuální, ale alespoň mají zkušenosti, jelikož se starají o kočičky v ZOO.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 21.04.2024, 19:20:26
Jen mě napadlo, jak odlišíte, která moč je od jednoho konkrétního kocoura. U nás se používá naběračka. Igelit byl také vyzkoušen ještě když jsem měla jednoho kocoura a chudáček držel, jen aby mi neudělal binec. Také vyzkoušeny ty úžasné kuličky na moc ani jedno nepoužil.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.04.2024, 19:32:17
Tak to já jsem na maturitě měla v češtině smůlu. Vylosovala jsem si Francouzskou poezii 20. století. Tedy téma, které se mi vůbec nelíbilo, tak jsem tam dobrých 10 minut mluvila o zájmenech (čož byla podotázka) - druzích, skloňování. Kdyby se tam nepřišel podívat ředitel, který byl velký obdivovatel - tak by mi to i prošlo.