Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 22.06.2023, 19:58:34
To, ze o vakovlkovi mluvi hodne lidi ve vaseom okoli, bubline, ani trochu preci neznamena, ze by to vetsine nemohlo byt jedno. Zkuste si udelat pruzkum a jit se zeptat na vakovlka lidi na ulici nebo klidne i do zoo.
Tak mohli by prezit, to ano, ale zrovnaa tak by mohli vymrit. Bud se my lide chovejme racionalne a s respektem vuci sobe navzajem a vuci okolnimu svetu a nebo prijmeme, ze jsme hovada a smirme se s nasledky naseho chovani.
To ze tygri zabiji lidi jsem zminil, nebot mi prijde, ze vy o tech tygrech pisete jako o roztomilych kocickach, co je je treba chranit a muckat. Ale jsou na Zemi stale ista, kde je lide povazuji za sve nepratele , vubec je nechteji obdivovat, ale naopak zabijet.
Myslím že kdyby někdo před vás postravil 2 tygry třeba sumaterské a o jednom řekl že je čerstvě odchycený a druhý narozený v lidské péči a přitom byly oba narozeni v lidské péči, tak by jste to nepoznal.
To dopredu nelze rict. nevime, jak by byl patrny rozdil v chovani. Nicmene jsem si skoro jisty ze pokud byste toho odchovaneho v zajeti soupnul do prirody, tak neprezije. V tom vidim hodne zasadni rozdil mezi temi tygry.
Ve volné přírodě se okolo jejich území nepohybují stovky či tisíce lidí. V menších výbězích si zvyknou snaději na to že to co je za sklem je prostě mimo, jakýsi jiný svět a lidi pak tolik nevnímají. Slyšel jsem o tygřici co zásadně žrala pouze v noci, protože se ve velkém výběhu začla bát lidí včetně chovatelů.
Jenze to jsou jen takove ty dohady a odhady, odpozorovane a mnohdy vymyslene temi, kteri se chteji jen delat zajimavi. V podstate mohu tvrdit opak a pokud ho bude tvrdit napriklad nejaky osetrovatel ze ZOO, nebude mu to jak vyvratit.
Ano, samozřejmě že vodušky občas musí toto malé území opusti, nicméně je pak ihned zabráno a musí si jej znovu vybojovat.
To je najednou hodne jina formulace, predtim jste to pouzival jako argument, jak zviratum staci malo zivotniho prostoru.
A my umíme vytvořit živočišný druh? Vytvořili jsme domestikované formy, ale druh? Možná nějaký je, budu rád, když mi rozšíříte vědomosti.
Nejspise umime. Nejspise to nebude vubec slozite pro nekoho, kdo je z oboru a ma potrebnou,mmch nikterak narocnou vybavu. A nejspise toho v teto oblasti dnes jiz umime mnoooohem vice, nez si 99,99ˇ% z nas umi jen v nastinu predstavit. Samozrejme je otazka, co budeme brat jako novy druh:. O tom se stale vedou debaty. Nicmene genova manipulace je s nejvyssi pravdepodobnosti dnes jiz tak daleko, ze nejspise neni treba mit pochyby, ze jsme schopni vytvaret nove druhy.
Tato varinata tady je u nosorožčích rohů, tygřích kostí, . Jak to vypadá v realitě, vidíme všichni... Tresty směšné. Nosorožci stále umírají. Kdo chce hledá způsoby.
Njn tak znasilnena casto chce nejmene trest rozctvrceni pro znasilnitele, byvaly majitel autoradia zase chce 15 let pro zlodeje, co mu ho ukradl, to tak proste je ....kazdy si hrabe na svem pisecku .... tresty vsak resi pramalo. Problem je v nas, ne v malych trestech.