Aktuálně: 3 763 inzerátů209 245 diskuzních příspěvků18 236 uživatelů

Příspěvky uživatele

chvd

chvd
chvd 23.06.2023, 15:24:31 xxx.xxx.0.1
biaca:

chvd - pokud pomineme kočku - co bude s koťaty? Budete schopen jim zodpovědně sehnat domov - nebo je necháte potulovat na ulici a starat se o sebe sama? Nebo se bude starat o stále narůstající počet koťat - tak to pak musíte být milionář? Nebo je utopíte? 

Ale ne. Tak preci recept je v tom, starat se dopredu, ne az se stane. A pokud naopak trvam na tom, ze kocka domaci ma behat volne po ulicich, po dedine.... tak pak bych se zas nemel divit nasledkum.

chvd
chvd 23.06.2023, 15:22:09 xxx.xxx.0.1
Bodlinka:

nejlepší je smát se naprosté idiotině, protože některé názory jsou tak blbé, že nic jiného než vysmát se jejich nositeli do obličeje nezbývá. kočky jako živočišný druh přežívají i bez kastrace právě proto, že jejich schopnost množení se téměř rovná myši. životnost jednotlivých zvířat je však mizivá.

Takže pokud člověk chce udržet při životě konkrétního jedince, protože je to Micinka a ne anonymní kočka spotřební zboží statkové, kastrace je jediný způsob, jak to udělat.

No rozhodne, kvalitni chovatel si preci zduvodni cokoliv, klidne i mrzaceni zvirat. protoze preci nez se o to zvire postarat, je lepsi ho zmrzacit a nemusim se o nej uz starat, mohu ho nechat volne behat. To je kvalitni nazor, svedci o bystrosti chovatelu, kteri takto jednaji.

Proc bychom meli kocicky omezovat v pohybu, jen at si behaji a delaji co chteji, pak mohou prijit nazpet k nam a my si je pohladime a potesime se jimi. Ani nemusime kupovat plysaky. Ale kdyz nekdo necha po vesnici behat psa, co obcas srovna nejakyho drzyho spratka, to je hnedle spatne. To vime, ze jde o nezodpovedneho chovatele.

Proste to pokrytectvi naproste vetsiny nasi populace je tak zabavne, ze se tomu cas od casu proste neubranim a jdu si ty blafy zase procist.

chvd
chvd 23.06.2023, 11:24:19 xxx.xxx.0.1
Janča:

Dobrý den, řeším složitý problém. K mé 5 leté fence jsem pořídila štěně a dnes mám dvě feny 6 a 1 rok. Jde o aktivní sportovní plemeno tak dostávají granule Brit na sport. Ale pozoruji že starší fena už není tak aktivní a dost ztloustla asi by potřebovala granule pro starší psy a teď babo raď sad-face kterým psem se mám spíš řídit? Dnes už vím že mít dva psy různého stáří není vhodné.

Jak pisi ostatni, kazdej pes muze jist svy. Ohlidat to urcite lze pri dostatku vule.

Ale hlavne bych doporucil nekrmit granulema.

chvd
chvd 23.06.2023, 11:01:16 xxx.xxx.0.1

Nedivim se, co mi chodivaji newslettery, tak snad v kazdym je zminka na to, kam poslat penize, co jiz nepotrebuji :)

Rekl bych, ze to bude standard a ZOO budou fungovat jako vyborna schovka/pracka atd na penize. To samozrejme neni nic zvlastniho, proste normalni soucast nasi civilizace.

chvd
chvd 23.06.2023, 10:19:14 xxx.xxx.0.1
Leithian:

Je hezké že mluvíte o sobě který nepřispěl nikdy ničím přínosným 😉

Vy mne hcete sbalit, ze?

chvd
chvd 23.06.2023, 10:00:00 xxx.xxx.0.1
mastnacekk:

Ciste prakticky, 95% diskuze na ifaune ale kdekoli jsou sracky. Sorry jako. A prohrabat se jima k reseni je nekdy opruz. Takze tak.

Jaci prispivatele, takove prispevky.

chvd
chvd 23.06.2023, 09:56:33 xxx.xxx.0.1

Leithian:

Ty prosím už nepiš k věcem o kterejch bic nevíš. Zatím nevíš nic o ničem ale ke všemu tuna keců. 

No jiste.

chvd
chvd 23.06.2023, 09:41:31 xxx.xxx.0.1
Kilian:

...kastrace není v žádném případě mrzačeni kočky, jen předejít jejího totálního vyčerpání z říji a stálého rozeni koťat...

Kastrace je (ne vzdy) mrzaceni kvuli ulehceni si zivota/ od starosti/odpovednosti.

Kocky prezili i bez toho, aniz bychom je cilene a "preventivne" kastrovali my ci treba mimozemstani a to po docela dlouho dobu. Z toho mi vyplyva, ze pokud nyni nejak vice trpi rozenim potomku, bylo to necim zpusobeno. Nejspise nasi lidskou nezodpovednosti, povrchnosti ci hovadskosti. Pokud chceme tedy pro kocky neco udelat, meli byhom odstranit to, cim to bylo zpusobeno, coz je nejspise nase nezodpovednost. Odstranovani nasledku spatne situace nevedu k eliminaci duvodu pro vznik spatne situace. Nebo ano?

Pokud Vam prijde preventivni kastrace jako dobre  reseni pro kocky, nebylo by lepsi proste vsechny "toulave kocky" pozabijet? Sice bychom je zabili, ale pak uz by "netrpely" ty dalsi generace, ne? Rozhodne by trpelo mene kocek, nez kdyz je budeme donekonecna preventivne kastrovat.

Hypoteticky kdyz budete mit dceru, ktera si bude vybirat stale dokola partnery, kteri j budou tyrat, nechate ji vykastrovat? Tipuji, ze ne. Proc to delame tem kockam tedy, kdyz tvrdime, ze je mame radi?

chvd
chvd 23.06.2023, 09:28:18 xxx.xxx.0.1
assil:

Tak já se nedojímám, jen mi to připadá zajímavý, i s psychologického hlediska, jak už ti miliardáři nevědí co by, tak si klidně vlezou i do takovéhle plechovky, o které se všichni odborníci shodují, že to byl totální šrot a klidně si tam s sebou vezme i dítě a proč jako? Aby mohli na příští párty vykládat jak si minulý víkend zajeli k Titaniku? Je to mimo moje chápání, tak asi proto mi to připadá zajímavý.

Nemyslel jsem to konkretne na Vas, ale obecne s tim dojimanim, protoze obecne tak my "civilizovani" takhle fungujeme.

Tak ale to je preci zase standardni chovani v duchu: "mam na to, tak to ukazu", dopreju si neco, co si plebs doprat nemuze a jednou i me dite bude moci povedet:"ja u Titaniku byl uz kdyz mi bylo ....". Nebo to muze byt proste jen touha zazit nejakej adrenalin, neco, co jsem jeste nezazil.

Vidim podobne chovani zcela bezne kolem sebe samozrejme umerne moznostem te ci one osoby. Ponorka k Titanicu >>> znackovy obleceni.

chvd
chvd 23.06.2023, 08:50:40 xxx.xxx.0.1
assil:

Nemuseli čekat, ono se neví a nikdy vědět nebude, kdy k té implozi a smrti ve vteřině došlo, mohlo to být hned tím, že něco selhalo, odhadují okno, a nebo je proud hodil na vrak a tak a nebo tam opravdu těch pár dní čekali a protože to nebylo dimenzovaný na tak dlouhý ponor, nakonec to implodovalo.

A treba se vedet bude :) A treba to udelal Putin :) A kdo vi? :)

Kazdopadne na svete se deje denne mnohem vice horsich veci, tak nebudu preci ovce, abych se dojimal zrovna presne tim, co mi predchodi filantropove typu Bakala, Gates ci Soros ci podobne bytosti.

chvd
chvd 23.06.2023, 08:46:44 xxx.xxx.0.1

Jiri24:

Myslite ten kartac u zelv, tam ze jsem volal po velkychtrestech? To jsem myslel spise tak, ze by melo dojit k tomu, aby ten trest opravdu prisel.

Tresty moc nefunguji nebo moc toho neresi krom nejake zakladni hrozby pro "slusne lidi",

Nicmene je absurdni, jak se chovame, vymyslime nejakou pravni ci etickou normu a trest za jeji nedodrzovani. Pak, protoze jsme lini a nezodpovedni, tak dodrzovani one normy ci uskutecnovani sankce realne moc nevymahame a radeji tvrdime, ze norma je spatna, ze musime vymyslet novou. A tak vznikaji treba i seznamy, o kterem by mel byt ten topic.

chvd
chvd 23.06.2023, 08:35:26 xxx.xxx.0.1

Ano bude tam spousta komentaru, ta je ale skoro vsude, aleto vubec nesvedci o tom, jak velkou cast populace zajima vakovlk napr. To by byl nejlepsi proste ten pruzkum v terenu na nejruznejsich mistech. A vakovlk bude zajimat jen lidi, kteri se o zvirata zajimaji nejakym zpusobem hloubeji. Drtiva vetsina populace na tom e znalostmi o vakovlkovi bude asi jako. tedy ten nazev uz jsem slysel, vim, ze je to nejake zvire a vic nevim. Pokud bych chtel vedet, najdu si info.

Neni ro argument pro vykaslani, to ne. Ale je to argument pro to, abych se chovali racionalneji.

Rysice byla sikovna. jak by to bylo s tim tygrem, se muzeme prit do nekonecna, dopredu to stejne nikdo nevi. Ponechame si kazdy svou predstavu asi tedy :)

Chovatel si to nemusel vymyslet ve stylu, ze by zamerne nekoho mystifikoval Spousta z nas, skoro vsichni delame mnoho spatnych usudku a pak je jako pravdu posilame dal. Priklad: pani Anna si v lekarne koupi lek "Ukonciprujem", prijde domu a da si ho a prujem ji opravdu prejde. Jenze treba proto, ze uz se telo vyrovnalo s vcerejsim obedem, ktery prujem zpusobil. Pani prijde znovu do lekarny a rekne tam, ze ze ten novy lek "Ukonciprujem" funguje fakt vyborne a pan lekarnik to tak stejne rekne dalsim zakaznikum. To jen takovy priklad prenosu nespravnych informaci nechtene.

Tak jinak. Nyni bez urazky, ale zkuste si predstavit, ze by Vas strcili do lesa treba petihektaroveho a s Vami dalsi lidi treba deset chlapu a dve zenske a chodili by se na Vas koukat, jak si poradite. Nebo naopak by Vas soupli do te klce, jakou maji zvirata v ZOO a k tomu i ten vnitrni prosturek. Jasne, muzete si rict, ze to zvire si prece zvykne. To ano, ale to si zvykneme i my. Kdyz budou od utleho veku ucit divku, ze je tu jen proto, aby poskytovala sex klientum sveho pana, bude to bez problemu delat. Pokud ji nenauci treba ani mluvit a budou ji drzet izolovane, bude to proste delat a nejspise nebude ani nikterak vyrazne nespokojena pokud ty naroky na ni nebudou fyzicky prehnane. U chlapu je to samozrejme podobne...proste jsme lide a taky si zvykneme na ledasco. Nicmene proc se radeji nechovat v duchu "zij a nech zit"?

No tak proc se porad snazime tu prirodu nekam smerovat, kdyz nezvladame sami sebe? Na jedne strane se chovame tak, ze nejaky druh hubime. No a na druhe jini z nas se ten druh snazi zachranit leckdy dost nesmyslne, nebot treba jsme uz znicili jeho prirozene podminky pro zivot.

Ted nepisi, ze tresty jsou zbytecne, ale ze resi pramalo. A kde ze jsem psal o nutnosti vysokych trestu, prosim?

chvd
chvd 23.06.2023, 08:02:01 xxx.xxx.0.1
lesnizinka:

Co to melete? Máte nějaké zkušenosti, nebo jste jen ten aktivista, co ví o životě ho.no, ale je skvělý teoretik? Ta kočka chodí ven, takže bude březí co tři měsíce, dokud ji to nevyčerpá tak, že zdechne. Životnost takovýchto koček je vemi nízká.

Zajima Vas tema nebo spise ja?

Tenhle zpusob komunikace Vas naucila maminka?

chvd
chvd 23.06.2023, 02:16:36 xxx.xxx.0.1

Vy vite, ze se bude opakovat neco, aniz byste vedela, co to neco bylo? Libuse hadra ....

Tedy navrhujete zmrzacit kocku bez realneho duvodu.

Neboli "nevim co se stalo, tak pro jistotu aspon preventivne zmrzacim tu kocku"

Nebylo by setrnejsi tu kocku rovnou zabit?

chvd
chvd 23.06.2023, 00:06:20 xxx.xxx.0.1
Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 22.06.2023, 19:58:34

To, ze o vakovlkovi mluvi hodne lidi ve vaseom okoli, bubline, ani trochu preci neznamena, ze by to vetsine nemohlo byt jedno. Zkuste si udelat pruzkum a jit se zeptat na vakovlka lidi na ulici nebo klidne i do zoo.

Tak mohli by prezit, to ano, ale zrovnaa tak by mohli vymrit. Bud se my lide chovejme racionalne a s respektem vuci sobe navzajem a vuci okolnimu svetu a nebo prijmeme, ze jsme hovada a smirme se s nasledky naseho chovani.

To ze tygri zabiji lidi jsem zminil, nebot mi prijde, ze vy o tech tygrech pisete jako o roztomilych kocickach, co je je treba chranit a muckat. Ale jsou na Zemi stale ista, kde je lide povazuji za sve nepratele , vubec je nechteji obdivovat, ale naopak zabijet.

Myslím že kdyby někdo před vás postravil 2 tygry třeba sumaterské a o jednom řekl že je čerstvě odchycený a druhý narozený v lidské péči a přitom byly oba narozeni v lidské péči, tak by jste to nepoznal.

To dopredu nelze rict. nevime, jak by byl patrny rozdil v chovani. Nicmene jsem si skoro jisty ze pokud byste toho odchovaneho v zajeti soupnul do prirody, tak neprezije. V tom vidim hodne zasadni rozdil mezi temi tygry.

Ve volné přírodě se okolo jejich území nepohybují stovky či tisíce lidí. V menších výbězích si zvyknou snaději na to že to co je za sklem je prostě mimo, jakýsi jiný svět a lidi pak tolik nevnímají. Slyšel jsem o tygřici co zásadně žrala pouze v noci, protože se ve velkém výběhu začla bát lidí včetně chovatelů.

Jenze to jsou jen takove ty dohady a odhady, odpozorovane a mnohdy vymyslene temi, kteri se chteji jen delat zajimavi. V podstate mohu tvrdit opak a pokud ho bude tvrdit napriklad nejaky osetrovatel ze ZOO, nebude mu to jak vyvratit.

Ano, samozřejmě že vodušky občas musí toto malé území opusti, nicméně je pak ihned zabráno a musí si jej znovu vybojovat.

To je najednou hodne jina formulace, predtim jste to pouzival jako argument, jak zviratum staci malo zivotniho prostoru.

A my umíme vytvořit živočišný druh? Vytvořili jsme domestikované formy, ale druh? Možná nějaký je, budu rád, když mi rozšíříte vědomosti.

Nejspise umime. Nejspise to nebude vubec slozite pro nekoho, kdo je z oboru a ma potrebnou,mmch nikterak narocnou vybavu. A nejspise toho v teto oblasti dnes jiz umime mnoooohem vice, nez si 99,99ˇ% z nas umi jen v nastinu predstavit. Samozrejme je otazka, co budeme brat jako novy druh:. O tom se stale vedou debaty. Nicmene genova manipulace je s nejvyssi pravdepodobnosti dnes jiz tak daleko, ze nejspise neni treba mit pochyby, ze jsme schopni vytvaret nove druhy.

Tato varinata tady je u nosorožčích rohů, tygřích kostí, . Jak to vypadá v realitě, vidíme všichni... Tresty směšné. Nosorožci stále umírají. Kdo chce hledá způsoby.

Njn tak znasilnena casto chce nejmene trest rozctvrceni pro znasilnitele, byvaly majitel autoradia zase chce 15 let pro zlodeje, co mu ho ukradl, to tak proste je ....kazdy si hrabe na svem pisecku .... tresty vsak resi pramalo. Problem je v nas, ne v malych trestech.

chvd
chvd 22.06.2023, 22:12:00 xxx.xxx.0.1
sutrik:

Nejde jen o absolutní množství vápníku. Ale hlavně o poměr vápníku a fosforu. Např. v masu, vnitřnostech, tvarohu je více fosforu než vápníku. A to je špatně, více fosforu než vápníku zhoršuje vstřebávání (nejen) vápníku. A tělo si vápník doplňuje z kostí a zubů, tj dochází k úbytku vápníku z míst, kde je třeba.

Ne, neni to spatne. Kdyz se krmi s mirou, nic se neprehani a psuv metabolismus funguje normalne/standardne, pes nema zdravotni problemy, neni preci duvod mit nejake vetsi obavy.

chvd
chvd 22.06.2023, 17:02:48 xxx.xxx.0.1

Jiri24

Dnes jsem s hrůzou otevřel toto téma

Proc jste mel hruzu uz u otvirani?

1) Několik stránek dozadu zde padl dotaz, zda si na sebe zoo dokáží vydělat bez příspěvků. Zůstalo to bez odpovědi, tak tedy: U nás nevím, ale na západě si na sebe soukromé zahrady dokží vydělat

Nepadla odpoved, protoze se nehodila do kramu, proto jsem se i ptal :)

Bylo zde zmíněno, že pokuď by třeba vyhynul sýček či gorila, dětem to bude jedno. Možná některým ano, ale mě (narozen začátkem tisíciletí) třeba stále mrzí, že nemohu obdivovat tygra jávského a balijského, kvagu, antilopu modrou...  Jde tak pouze o váš osobní pohled, že jim to bude jedno. Věřím že to samé by nastalo se sýčkem či gorilou.

Naproste vetsine lidi to po nejake dobe bude jedno a to proto, ze o tom ani nebudou vedet.

Jakym zpusobem byste toho tygra chtel obdivovat? Treba s tema lidma tusim to je nekde jizne mezi Cinou a Indii, jak tam ti lidi pracujou celej den ve vode/bazine ci co to je a asi 1000 jich tam rocne zabiji tygri, kteri pochopili, ze ty vetsinou zensky jsou snadna korist, protoze maji velky rozestupy a ve vode se blbe pohybuji? Protoze v ZOO to uz nejsou tygri, to jsou (at zas neprovokuji temi hybridy) spise jen jakesi tygri dzukely ...

Tak velke vybehy zpusobuji stres? Jak to ta zvirata zvladnout v prirode ten obrovsky stres? Sice tam nejsou skoro lidi, ale zase tam ej spousta jinych zvirat. Jakoze vodusky ziji celej zivot na par metrech ctverecnich. jeste ze to nevi predatori, kteri je lovi, to by ty vodusky asi brzo totalne vyhubili.

,,Především je zapotřebí přesvědčit člověka, že nemá žádné morální právo vyhubit nějaký živočišný nebo rostlinný druh. Za prvé pro to, že ho není schopen vytvořit, za druhé proto, že jednoho dne ho bude moci využít a mít z něho zisk dnes zatím neznámý." Jean Dorst

Pan Dorst zemrel v dobe, kdy jsme nove druhy vytvorit neumeli.

jasne ZOO pomahaji, nam , tem zviratum nikoliv

no  u tech zelv paprscitych jste zapomnel na jinou variantu, ze chov bude zakazan a ten, kdo je doveze z prirody dostane takovy kartac, ze se to dalsim nevyplati

chvd
chvd 22.06.2023, 16:38:16 xxx.xxx.0.1
Zrzavci:

chvd

si myslim, že ten vápník, fosfor a další tam tak nějak budou seskládaný asi v nejpřirozenějším poměru. A podle mě je prostě pro šelmu přirozený  zkonzumovat kořist celou. A když vidím, jak si každej z našich psů rád zahlodá, pokouše, tak pokud to nedělá problémy (trávicí, hltání), tak nevidím důvod psu to kuře vykošťovat a prdnu mu to celý. 

Nevim, co ma byt ten nejprirozenejsi pomer. Nicmene organismus ma metabolismus, kterej si za standardni situace mmj i ty pomery resi. Takze podobne jako u lidi, drzet se hesla "vseho s mirou" by nemelo delat problemy. Selmy nutne nekonzumujou celou korist.

chvd
chvd 22.06.2023, 16:26:20 xxx.xxx.0.1
Doron:

A jakou stravu?

Jaký zdroj vápníku, kromě kostí, máte konkrétně na mysli ?

Psi stravu.

Vapnik je obsazen v v nejruznejsi strave.

Proste si nemyslim, ze pes potrebuje zrovna kosti k zivotu stuj co stuj.