Aktuálně: 3 764 inzerátů209 246 diskuzních příspěvků18 236 uživatelů

Příspěvky uživatele

chvd

chvd
chvd 18.06.2023, 17:40:42 xxx.xxx.0.1
Lenkok:

Jako, že by jste do pozitivního seznamu nechtěl psy a že by byli je plyšový?

To ne. Ale chov by mel byt vice regulovany. Samozrejme smysluplne ... coz se asi stejne nemuze podarit nam lidem. Nicmene bojovat proti jakemukoliv seznamu, ktery jeste neni na svete, mi moc smysluplne neprijde. Nebo existuje nejaky jeho konkretni navrh alespon?

chvd
chvd 18.06.2023, 02:00:08 xxx.xxx.0.1

Ja nevim, mi to nezni uplne blbe, ten pozitivni seznam. Samaozrejme zalezi na tom, jak by vypadal. Vzdy jsem byl nazoru, ze i chov psu by mel byt mnohem vice regulovany. Kvuli tem psum. Ponevadz je to hruza, kolik vidim chudaku zvirat vsude kolem sebe.

chvd
chvd 18.06.2023, 01:52:11 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

Znám z vyprávění Svazarmovské vycvikářky : zakouslou slepici přivázala psovi "pod bradou" a nechala ho tak celý den. Přes slepici se nedostal ani napít. Na konci dne už mu slepice ošklivě páchla.

Bylo to drastické, hraničilo to s týráním - ale mělo to úspěch. Na slepice už se ani nepodíval.

Zajimava metoda, pripomina mi to takovou tu univerzalni:

Za zopakovani prohresku amputace nohy. Sestou slepku uz proste neprozene.

chvd
chvd 18.06.2023, 01:44:18 xxx.xxx.0.1

Ano, vlade zbyvaji jeste dva roky. Ja jsem za to docela rad, protoze neverim, ze by se zmenil ten zhruba 30 lety trend, kdy kazda prichozi vlada je v prumeru horsi nez ta predesla. A my si stale vybirame a svobodne volime horsi a horsi a horsi.

chvd
chvd 18.06.2023, 01:40:26 xxx.xxx.0.1

No legenda jsem zrovna nebyl, ale holky psaly nejspise o mne.

chvd
chvd 17.06.2023, 15:35:19 xxx.xxx.0.1

To by pak bylo otazkou, v ktere casti te exponencialnosti vyhodnoti, ze lide nejsou pro planetu prinosem a zachova se podle toho.

chvd
chvd 17.06.2023, 15:21:32 xxx.xxx.0.1

Fikovnice: hlavne si nedelat nic z toho, co rikaji/pisi lidi (snad s vyjimkou tech opravdu nejblizsich) Na netu je kazdej moudrej a to bez detailni znalosti konkretni situace. protoze jsme z podstaty nasilna civilazace, spouste z nas dela dobre byt agresivni, ublizit druhemu.Nechat se tim toxikovat muze znamenat vetsi pravdepodobnost udelani chyby nekde tam, kde nam na tom zalezi. Tak se nenechte hlavne.

chvd
chvd 17.06.2023, 15:05:11 xxx.xxx.0.1

Myslim, ze psi se vzajemne moc nepoziraji. Jsou to totiz milacci a cumacci, maji krasne oci a nemaji nasilne sklony. Ale je mozne, ze nektere modelove rady tato kriteria nesplnuji. Tak jak tak zadavatel by mel byt opatrny.

chvd
chvd 16.06.2023, 15:48:31 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

Do Austrálie byli převážení zločinci a stejně tam jsou lidi celkem hodní. Na ulici násilí běžný není. Jak s tím nějaký ichtyl začne, lidi začnou ječet a pošahanec je zpacifikovaný, jako kdekoliv jinde. 

V Australii nasili neni? Lidi jsou tam celkem hodni?

Vzdyt tam je to od covidu skoro neco jako liberalne-pharmalobisticka diktatura.

Nasili v ramci represi tam bylo hodne a hodni lidi? Vzpominam na tu jednu demonstraci tusim v Sydney ci Melbourne. kdyy na mistni policii prislo tusim 3x vice udani na osoby, ktere se ji ucastnily nez bylo tech zucastnenych osob.

chvd
chvd 16.06.2023, 15:32:06 xxx.xxx.0.1

Buggyra:

A pak ze nasili neni vlastni nasi civilizaci. A     jak! A kuupodiiivuuu i tem, kterivolaji po nenasili.

https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15190-ztrata-plachosti-u-vlku/

chvd
chvd 16.06.2023, 15:23:36 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

Jasný, změňte. Já už jsem to pomalu uzavírala :-)

Shodneme se, že se neshodneme, to bude asi nejplodnější výsledek diskuse :-)

A tak to nebyva myslim moc caste, ze dospely clovek s vlastnim nazorem zmeni po par strankach svuj pohled na svet. Nebo byva?

chvd
chvd 16.06.2023, 15:20:54 xxx.xxx.0.1

Buggyra

Mohu pozadat o vysvetleni, jakym zpusobem jsem mel ARGUMENTOVAT na ten ony prispevek?

Překrucujete totiž vy. Assil mluví zcela k věci, přirovnává to ke znásilnění, kde krev teče a někdy se i kost zlomí.

To je jako co? To jste si mohl odpustit ne? Navíc to zatím sedí nejvíce na Vás. Místo abyste mluvil k věci, už zobecňujete, to do slušné debaty moc nepatří.

chvd
chvd 16.06.2023, 15:17:05 xxx.xxx.0.1

Buggyra:

Nebo jinak - vy běžně využíváte svojí fyzické převahy v normálním životě, abyste dosáhl svého? Považujete to ve svém životě za normální chování?

Ne, nevyuzivam.

Ve svem zivote ano, ale ne ode mne. Neboli bezne to vidim kolem sebe, ja to ve svem chovani aplikoval minimálne. Jina vec ale muze byt, kolikrat to hralo roli, aniz bych se o to, aby ji to hralo, snazil.

Jaké jiné mechanismy máte na mysli? Myslíte manipulaci, psychický nátlak a podobně? Jak často ve svém životě vy tyto postupy uplatňujete vs. jak často uplatňujete úplně běžné komunikační prostředky nebo směnu za účelem oboustranné výhodnosti? Využíváte psychického nátlaku denně? Jednou týdně? Jednou za měsíc? A jakou statistickou hodnotu vám to nakonec dá? Je to skutečně normální a běžné pro vás?

chvd
chvd 16.06.2023, 15:13:31 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

Při kolika vyžadováních velkého chlapa po malém chlapovi jste zaregistroval, že figuroval faktor velikosti? Já jsem takových požadavků za život zažila mnoho a jestli faktor velikosti figuroval dvakrát, za ty stovky interakcí, tak hooodně.

Dokonce i různí různě velcí chlapi měli různé požadavky na mě, malou holku, a ani tak jsem nezaregistrovala za celý svůj život, že by hrál faktor velikosti toho chlapa nějakou roli, kromě případů řekněme napočítaných na jedné ruce. Třeba můj šéf v práci po mně něco chce téměř denně. Jaký statistický výsledek by z toho byl? Naopak kdyby můj šéf v práci měl tendenci využít své velikosti k tomu, aby podpořil některý ze svých požadavků vznesených vůči mně, (myslím, že by byl hodně rychle hodně malej, a to vůbec nemluvím o tom, ) jak by na to koukala většina společnosti v mém okolí? Jako na něco normálního nebo jako na něco nenormálního? Máte šéfa? Váš šéf normálně využívá své fyzické převahy, aby podpořil svoje požadavky na vás?

Buggyra:

Při kolika vyžadováních velkého chlapa po malém chlapovi jste zaregistroval, že figuroval faktor velikosti? Já jsem takových požadavků za život zažila mnoho a jestli faktor velikosti figuroval dvakrát, za ty stovky interakcí, tak hooodně.

Tak ono je tezko mit jistotu, co hralo roli u osoby, ktere do hlavy proste nevidim. Nicmene mam nazor, ze to hraje roli ve velke casti pripadu, samozrejme neni to jediny ovlivnujici faktor.

Dokonce i různí různě velcí chlapi měli různé požadavky na mě, malou holku, a ani tak jsem nezaregistrovala za celý svůj život, že by hrál faktor velikosti toho chlapa nějakou roli, kromě případů řekněme napočítaných na jedné ruce. Třeba můj šéf v práci po mně něco chce téměř denně. Jaký statistický výsledek by z toho byl? Naopak kdyby můj šéf v práci měl tendenci využít své velikosti k tomu, aby podpořil některý ze svých požadavků vznesených vůči mně, (myslím, že by byl hodně rychle hodně malej, a to vůbec nemluvím o tom, ) jak by na to koukala většina společnosti v mém okolí? Jako na něco normálního nebo jako na něco nenormálního? Máte šéfa? Váš šéf normálně využívá své fyzické převahy, aby podpořil svoje požadavky na vás?

Ale ja preci psal o situaci velky vs maly chlap a o roli velikosti v te komunikaci. Samozrejme ve Vami popisovanych situacich ty velikosti hraji jinou roli. A jak jsem psal, roli hraji i jine faktory, popisoval jsem to proste z hlediska te velikosti jakoze vetsi velikost znamena vetsi silu(samozrejme pri ohlednuti od jinych faktoru), tudiz pro mensiho hrozbu...a samozrejme jsem netvrdil, ze zrovna velikost hraje zasadni roli pri kazde komunikaci.

Sefy jsem mel, zadny nebyl vetsi nez ja. Nicmene za cely zivot jsem neslysel, ze by nejaky sef (pominuli tedy sefy rekneme v mimozakonne oblasti) vyuzival sve velikosti k ukolovani svych podrizenych, ale znova, nic takoveho ani podobneho jsem ani nepopisoval, ani nemel na mysli.

chvd
chvd 16.06.2023, 11:46:03 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

jak kdo vnimame sluvko "normalni". Normalni=spravny? nebo spise Normalni=neblbec? nebo spise Normalni= bezny/standardni? nebo jeste jiny vyznam

No, jasně, všechny tyhle významy pod to zahrnuji. Normalita je prostě jistá oblast kolem střední hodnoty výskytu daného jevu. Šířka oblasti se definuje na základě různých kritérií. 

Takže normální jako správný může znamenat odpovídající nejběžnějšímu výskytu daného jevu, to je v tom kontextu pak správná hodnota. Normální jako neblbec může znamenat, že člověk s podprůměrným IQ je mimo normu, taky platné. Normální jako běžný a standardní je též naprosto správný výklad. Násilí v lidské společnosti není normální stav věci. Ani ve smyslu správný (vy byste chtěl, aby na vás bylo pácháno násilí? Považujete to za správné?) ani ve smyslu běžný a standardní (Ve vašem zaměstnání se lidi standardně chovají násilně? Na ulici? Ve vaší rodině se běžně chováte vůči sobě násilně?). Pokud vezmeme v potaz válečné konflikty nebo jiné násilnosti, jaká výseč populace se jich účastní, kolik času v lidských dějinách probíhaly války za účasti kolika procent populace? Ohledně násilí, kolik násilných činů je ve statistikách třeba ve srovnání s uzavřenými sňatky, registrovanými řidičáky nebo jinými událostmi v lidském životě? Myslím si, že data by hovořila jasně. Kolik lidí ve vaší ulici se chová na veřejnosti násilně vs. kolik lidí ve vaší ulici se chová na veřejnosti nenásilně, hm? Podle čeho vy byste tedy posoudil normalitu, abyste jako normální označil násilí člověka vůči člověku? Který význam normality byste zvolil a jaké kritérium pravděpodobnosti použil, aby z toho násilí vyšlo jako většinový jev?

Buggyra:

Násilí v lidské společnosti není normální stav věci

jakto, ze ne, vzdyt je preci bezne a frekventovane..

Aha, Vy pisete, ze neni, podle mne tedy je. Samozrejme taky jde o to, jestli se bavime jen o fyzickem nasili nebo o nasili obecne. jenze ony se tak nejak prolinaji. Kdyz prijde velkej chlap za malym a neco po nem vyzaduje, ten malej by to neudelal, ale udela to diky tomu, ze ten velkej se tvari, ze je pripravenej vyuzit toho, ze je velkej ...

Jinak chapu Vas pohled, rozumim tomu, co pisete...teda doufam :). Pokud teda nasilim myslite vylozene jakoze hrube fyzicke nasili, tak to neni standard pro nasi civilizaci, to zase ne. Za tu dobu, co tu jsme uz mame vypracovane postupy, jak byt mnohem nasilnekjsi i bez primeho hrubeho fyzickeho nasili.

chvd
chvd 16.06.2023, 11:34:07 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

došly argumenty?

Na co z tohodle bych mel argumentovat a jak? :

--------------

1-Překrucujete totiž vy.

2-Assil mluví zcela k věci, přirovnává to ke znásilnění, kde krev teče a někdy se i kost zlomí.

3-To je jako co?

4-To jste si mohl odpustit ne?

5-Navíc to zatím sedí nejvíce na Vás.

6-Místo abyste mluvil k věci, už zobecňujete, to do slušné debaty moc nepatří.

treba takhle?:

A1-Neprekrucuji, Vy prekrucujete!!!!!

A2-Nemluvi k veci, ja ml mluvim k veci. nebo treba: Nevim o cem mluvi, ale pise nesmysly.

A3-Coby? Veta? Reakce? To nepoznate?

A4-Ne ne ne, na me to nesedi, sedi to na Vas.

A5- vubec, dejte si na me pozor, at Vam neroslapu vsechny babovicky.

--------------------------

Neminim proste debatovat o ostatnich diskutujicich.

chvd
chvd 16.06.2023, 11:24:39 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

chvd:

Tak preci zalezi na souvislosti toho prirovnani. A tady to podle me bylo mimo souvislost. 

chvd
chvd 16.06.2023, 11:19:33 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

Vy jste někdy nebyla pod nátlakem autority? Hrozně rychle s to může zvrhnout a poučky od rodičů nestačí. 

To je strasne obecne formulovane.

Pod natlakem "autority" jsem urcite byl mnohokrat.  Pokud jste to spise myslela tak, jestli jsem nekdy sebou nechal vlacet, tak nejak vyrazne asi ne. Nebo ano a neuvedomuji si to. Nicmene vim, ze nektere zeny k tomu maji sklon. Muzi ale taky, jen to resi jinak. Samozrejme to neplati obecne.

Jasne, poucky od rodicu nestaci, mnohdy nestaci vubec nic, mnohdy to konci spatne, mnohdy to nekonci vubec. Takze myslet si, ze nejaka osveta tohle muze nejak vyznamneji zmenit, asi neni dobry napad.

chvd
chvd 16.06.2023, 11:16:07 xxx.xxx.0.1
impact:

No tě pic mrtvolo. stars

Aaaahooooj. Netfrd, ze jsem mrtfffola, sak si na pohreb ani kytici nedonesla :)

chvd
chvd 16.06.2023, 10:47:17 xxx.xxx.0.1

Holky to mají často hooodně těžký

Kazdy to ma tezky, pokud odmita odpovednost za sebe sameho nebo ji neni schopen.