čím byste dotoval potřebu vápníku pro rostoucí štěně mamuta?? Prostě mi další doga vyrostla převážně na syrových kuřecích skeletech - já vím, že babišovská kuřata nejsou značka ideál... ale pořád mi to přijde lepší, než nějaké granule či krmné masové směsi neznámého původu dotovat \'syntetickým vápníkem\'... Hospodářství nemám, domácí zdroje tudíž nejsou...
Opravdu by mě to zajímalo
A proc je treba dotovat? Nestaci davat stravu, v ktere je dostatek vyuzitelneho vapniku? Nevim, ptam se. nebo jste to myslela tak, ze jak zabezpecit dostatek vapniku?
Nebo jak budete vedet, ze ho v normalni/bezne/ stavajici strave nema dostatek?
To dilema co popisujete...to je podle me silne relativni, co je lepsi a co horsi, netvrdim tak ani tak. Na tohle nejsou obecne rady IMO.
Domnivam se, ze vyrokova logika by mela byt obsazena automaticky v kazde diskuzi, nebo to pletu?
Zadavatelka sice položila dotaz, jestli to chování samo zmizí, ale nejspíše jí šlo hlavně o odpověď, co s tím má dělat a jak.
Bohuzel se nezabyvam vestenim jako nekteri ostatni nickove, zejmena ne vestenim ohledne toho, jak ostatni ucastnici debaty mysli, jak jsou stari, pekni, kolik odchovali svabu apod,.
Máte pravdu. Shodnout se s někým kdo na celou problematiku nahlíží bez ohledu na fakta a pouze podle svých pocitů prostě nejde. Bez základních znalostí etologie rozvíjíte myšlenku volnosti ve volné přírodě. Evoluce druhů vás unavuje. Historie vás nezajímá, stejně tak jako snaha uvést věci na přijatelnou míru. Ano neshodneme se, přechod na jiné téma však nepomůže.
Ano, presne. A to je ono.
Shodnout se s někým kdo na celou problematiku nahlíží bez ohledu na fakta a pouze podle svých pocitů prostě nejde.
Proste to nejde. Protoze to by pak nebyla ta spravna zabava, nemohli bychom exhibovat a psat veci, ktere nemaji ani zakladni logiku.
neboli i kdyby mel pravdu, nelze s nim souhlasit, pokud nenahlizi na problematiku urcitym zpusobem. Jinymi slovy korporatni mysleni. Neni podstatny, co udelas, podstatny je, jak to odprezentujes.
Omyl. On je to pořád tygr a ne hybrid (to jsou třeba nosné slepice nebo masní králíci - ale i to je pořád slepice nebo králík). Ani zmetek = abortovaný plod.
No ja Vam psal, i v jakem vyznamu jsem to slovo zvykly pouzivat.
Ja nedavam. A nikdy jsem to nedelal, prijde mi to jako uplna zbytecnost. Snad jedine pro zabavu nebo kvuli "dentalni hygiene" nebo za nejakym jinym ucelem, treba pri foceni. Navic jedine kosti zvirat z nejakeho overeneho nejlepe domaciho chovu. Protoze dnes ty kosti velmi casti nejsou uz ani kosti, tak pak se nabizi otazka, jestli budou vlastne k necemu dobre z hlediska vyzivy.
Ale my se pohybujeme v oblasti biologie, genetiky a tak, že jo. A to je něco jiného. Což víme.
Ne ne ne, hybridni auto ci pohon je preneseny vyznam.
V lidove mluve, to aspon teda u nas, pouzivame jako ze ten zmetek nebo skorozmetek, podivny krizenec, neco divneho, geneticky nestandardniho ci tak. Treba i kdyz hodnotime opacny pohlavi a je nejak nehezky vyjimecny >>> "ty jo, to je hybrid" Vy u Vas ne?
Prosím o vysvětlení, co to znamená hybrid \'v širším pojetí (lidový význam?)\' v kontextu zvířat v ZOO jak jste psal. Můžu kdyžtak rozepsat se všemi citacemi ale snad si už rozumíme.
Aha, jakoze v jakem vyznamu jsem to pouzil ja, resp. Jak jsem to myslel?
Pokud ano, tak at to co nejvice zjednodusim, myslel jsem to jako "zmrvene zvire" nebo "znicene" "degradovane" ... tygr mnozeny po generace v zajeti (nebo jen narodivsi) se v zajeti neni tygr "divoky". Takze detem chodime ukazovat neco dost jineho nez je v prirode. V podstate jde jen o ten designovy zazitek, protoze to zvire vypada dost podobne. Byl jsem srozumitelny nyni?
Máte zajímavý pohled na věc. Nevadí vám, že určité druhy v přírodě vymírájí, vlivem lidí, klimatických podmínek, nebo samotných zvířat, kdy jim lidstvo zabírá čím dál více volného prostoru, tudíž nemají zvířata před sebou samotnými tolik prostoru k úniku. Nejste pro záchranu druhů způsobem chovu v zajetí.
Jeste, ze jsou lide s takto chrabrym srdcem a modernim myslenim. Uz aby sli zachranovat treba antilopy pred lvy, aby je ti lvi nahodou nevyzrali vsechny.
... v čem má v lidové mluvě pojem hybrid širší význam?
No v té lidové mluvě. Nebo mate na mysli, jaky sirsi vyznam ci jaky je ten vyznam? U nas se to slovo bezne pouziva v pejorativnim vyznamu, i nebo ve smyslu:"neco, co je mezi necim, co je nejak odlisne" Podobne jako treba mutant, taky to slovo neni pouzivano jen v pravem slova smyslu.
Ja vazne nevim, jestli prosite o vysvetleni. To byste mel vedet Vy sam. Tak kdyztak dejte vedet, pokud zjistite, ze byste rad vysvetleni a rovnou k tomu pripiste, co konkretne chcete vysvetlit. Diky.
Máte zajímavý pohled na věc. Nevadí vám, že určité druhy v přírodě vymírájí, vlivem lidí, klimatických podmínek, nebo samotných zvířat, kdy jim lidstvo zabírá čím dál více volného prostoru, tudíž nemají zvířata před sebou samotnými tolik prostoru k úniku. Nejste pro záchranu druhů způsobem chovu v zajetí.
Jeste, ze jsou lide s takto chrabrym srdcem a modernim myslenim. Uz aby sli zachranovat treba antilopy pred lvy, aby je ti lvi nahodou nevyzrali vsechny.