Dotace pro včelaře v období 2023 - 2027 Dne 22.2.2023 došlo ke schválení nařízení opatřeních v odvětví včelařství. Od roku 2023 do roku 2027 budou moci včelaři ročně žádat o celkovou podporu 110 milionů korun ročně. Příspěvky mohou včelaři žádat na nákup nového technického vybavení, jehož soupis uvádíme níže. U investic je maximální výše dotace 150 tisíc korun, míra finanční spoluúčasti musí být 20 %, tedy dotace mohou pokrýt až 80 % nákladů na pořízení vybavení.
Tady to je, nedalo mi to a volala jsem teď jednomu obchodníkovi, tvrdil že v právě uplynulém dotačním období se stejně jako před dvěma lety nekrátilo nic, vyplatili tedy 80% nákladů z pořizovací ceny. Samozřejmě, může dojít k situci, kdy o dotaci zažádá víc zájemců a částka se tedy bude krátit. Také je v tabulce uvedená maximální částka příspěvku, ale co jsem koukala po cenách, celkem se do ní dá se vším vejít.
Hele, vycházím z toho, co bylo před dvěma lety a to bylo až 80%, což ten rok také vyšlo. Jestli se to změnilo nevím, až budu mít čas, zjistím to.
Podle tohohle lejstra se skutečně dělat nebude a žádné jiné taky ne. Jak napíší že to,zda ise budou smysluplnější vyšetření konat je otázka široké diskuse a financí, obšírně říkají, že se nic vyšetřovat nebude.
Nám se jednou do práce nastěhovala slepice. Jak byla sama, tak se ochočila a chodila na zavolání. Měla jsem v plánu ji naučit proskakovat obručí, ale šéf jí dal výpověď, že sere na cestičky a taky nás nachytal, jak jsme jí vzali do kanclu. Tak si ji vzala kolegyně.
Daja: No přesně tak, dokonce jsem včera viděla lidičky jak asi objíždějí místa kde voda naplavila dřevo a berou si ho na přívěsný vozík a věřte, toho dřeva je fakt hafu. Jak tekla voda, kde byly nějaké zábrany ( ploty, sloupy, baráky, mosty ) tak toho dřeva a bordelu já opravdu hodně. Hlavně čeho jsem si všimla byly kolem do kola obrovské stromové kořeny.
Dája
Jasně, v tuhle chvíli bych si pořídila rychle motorovku, kamna a z těch hromad odpadu brala vše co hoří a topila jak vzteklá. Nic barák tak nevysuší, jako stará dobrá kamna a v podstatě jednoduše a zdarma. Ty vysoušeče maj spotřebu jak malá fabrika a není jich dost.
Jako tohle fakt nechápu. Proč vozit někam bordel, když je dneska pomalu na každé vsi sběrný dvůr, kamt o dáte legálně a zdarma? A ještě vám tam obvykle nějaký maník pomůže vyložit větší věci. To prostě nepochopím.
Jo, to si pamatuju. Jednou nám ta střeva utekla směr kanál, byly jak živí. Hm, asi je fakt malá, když prohlížím ty fotky.
Napadlo mě co by se dalo použít na vyváření rámků. Mám v plánu to letos pořídit a zkusit. Pamatujete si staré pračky ROMO? Dají se koupit i fungl nové nebo starší na aukru od 1Kč -zadarmo. Ta pračka má nastavitelný termostat a je hranatá, rámek by se tam měl vejít - několik najednou, co si pamatuju vodu uměla nahřát rychle a dobře držela teplotu. Na vyvaření rámků by to snad mohlo stačit, co myslíte?
https://aukro.cz/pracka-mini-romo-fulnek-typ-t-154-historicka-7071084499
Já v tomhle a teď to nemyslím jako ironii, obdivuju schopnost improvizace cikánů. Včera ve zprávách říkala nějaká paní, jak nemohou dům vysoušet, nejde ply a elektrika a myslím že zmiňovala i to že jaksi v rámci modernizace není komín. Být to cikáni, vezme první staré petry, do okna místo tabule skla, kus plechu s dírou na rouru a topení stylem - hoří to? šup do kamen.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
assil z 01.10.2024, 11:53:10
Jsem dost přesvědčená, že za dítě nesou odpovědnost rodiče. Zachrastění odrážedlem je asi přehnané, ale co když do vás tou koloběžkou najede? nebo před ní budete couvat?
Asi by soud nebyl až tak přísný, ale s dobrým právníkem byste z toho možná něco vyzískat dokázala.
Jasně. To se může stát i když bude teoreticky na vodítku a něco ho naštve. Je spousta psů, kteří se dají třeba leknutím přimět k zuřivému štěkotu a pak jen stačí, když si vás někdo vytipuje, předvede dramatický pád a bude tvrdit, že si třeba hnul se zády. Ten, co se chtěl hojit na synovi, tvrdil že po pádu z motorky má naražené levé varle a !měsíc! s tím marodil, dokonce se nechal odvézt do nemocnice. Rázem se to bralo jako vážná nehoda se zraněním. Přitom jen prudce zabrzdil na kruhovém objezdu před synem a ten do něj ťukl nárazníkem. Jak říkám, v takové chvíli není nad to mít zkušeného právníka po ruce. Nikdy nevíte dne ani hodiny, kdy si kdokoli vymyslí, že na vás vydělá.
efe: Kolik ročně za ten DAS platíte prosím?
Přesně vám to neřeknu. Platíme to měsíčně a je v tom zahrnutý můj dům, mužskýho, pozemky auta, no hodně položek a dělá to okolo 1000Kč měsíčně. Ale my si zaplatili napřed nějakou omezenější variantu, ta je podstatně levnější a když se osvědčili máme jednu z dražších variant. Pokud máte třeba nezletilé děti, vztahuje se to i na ně. Ale koukněte na ceník, mají ho on line. Nám se předplatili už první rok, kdy na kluka chtěli hodit nehodu, měl dostat 20 000 pokutu a zákaz řízení na rok, což by znamenalo i konec v práci a díky DAS, nic. Krásně to smetli ze stolu.
Pro mě je to krásná pojistka v případě jakéhokoli sporu, se sousedy, s obcí, zaměstnavatelem, obchodníky, policií, prostě co vás tak může potkat. Navíc úspora času, protože narychlo schánět právníka, jít za ním do kanceláře v pracovní době atd, většinou se to prostě nevyplatí u banálních sporů, na což třeba obchody spoléhají. Tady zvednu telefon informuju DAS, pošlu naskenované podklady, plnou moc mají a nechám to na nich. To samé před podpisem jakékoli smlouvy.
Když si to přečtete, ta dáma má prostě šikovného právníka a všechno podložila dokumentací. Taky se mohla přiživit pojišťovna, protože mám dojem, že ti mohou také ve chvíli, kdy vás označí za viníka, chtít vymáhat náhradu škody. Prostě sranda.
My doma platíme klasickou pojistku, kde je zahrnuté i pojištění zvířat, ale už nějakou dobu si navíc platíme DAS. Kdo to nezná, je to pojištění právní odpovědnosti, prostě ve chvíli, kdy kvůli čemukoli potřebuji právníka, mám ho 24/7 na drátě. Super věc, já od té doby miluju, když mi prodavačka zamítne reklamaci. Znáte to, člověk nosí týden boty označené jako pracovní, ony se rozpadnou a dozvíte se, že jste jimi prošla louží😀. Nic se nevyrovná pocitu zadostiučinění, když pak majitel obchodu obdrží výzvu od právníka, jestli nechce svůj postoj přehodnotit, protože klient má předplacenou právní pomoc a ani několik stání u soudu a znalecké posudky ho nic nebudou stát. NÁDHERA. Ale to jsou jen takové v zásadě bezvýznamné bonusy. Hlavní je, že v případě autonehody nebo v případech jako je tenhle máte krytá záda.
Zdravím! 🙂 Nedávno jsem narazila na jeden článek, který mě donutil se na vlastní pojistku podívat trochu důkladněji. V článku šlo o situaci, kde pes způsobil škodu – a teď nechci rozebírat, jestli šlo o nějakého ostrého mazlíčka nebo roztomilého chundeláče, protože něco podobného by se mohlo stát majiteli jakéhokoliv domácího zvířete. Ale ta výše náhrady škody? Ta je naprosto devastující! A to pes vlastně nikoho nezranil – jen nešťastná náhoda. Ale platit 1 000 000 Kč? To už rodinný rozpočet dostane infarkt. A co teprve, až všem chytrákům dojde, že stačí, aby na ně sousedův Alík jen zavrčel, a už mají důvod poslat účet? S trochou nadsázky by se dalo říct, že za chvíli bude člověk doma chodit jen potichu kolem psí boudy a doufat, že Alíka někdo nevyužije jako živoucí bankomat. 😄 No, člověk se občas zamyslí, jestli se nevyplatí mít v takových případech něco v záloze, třeba i v pojistce. Protože když přijde účet na milion, už není úplně prostor na přemýšlení, jestli se něco dalo udělat jinak...
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-seniorka-se-lekla-stekajiciho-psa-a-po-padu-se-zranila-majitel-zvirete-musi-zaplatit-milion-40491107#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 30.09.2024, 08:38:34
To se vám nedivím. Viděla jsem takhle umírat otráveného ježka, nebylo to pěkný. Můžete použít granule, kde je učínnou látkou Fosforečnan železitý, myslím že se jmenují ferramol, to je pro zvířata bezpečné nebo prý zabírá přímo zálivka či postřik síranem železitým, ale to jsem nezkoušela. Nicméně, měl by a navíc budete mít hezky přihnojené rostliny. Ten Síran železitý ani není tak drahý v porovnání s granulemi. (zelená skalice)