Aktuálně: 3 730 inzerátů210 823 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.07.2023, 18:02:18 xxx.xxx.230.181

My měli postupně hodně psů, ale nejsrandovněji přišla ke jménu naše malá čubina. Před 12lety jsem měla tak trochu těžší období a byla jsem z toho smutná. Aby mě rodina rozveselila, pořídili mi štěně o kterém mi tvrdili, že je to čistokrevná čivava. No tak jsem ji tak pojmenovala, protože teď když někdo namítá, že se kolem mého miláčka čivava pouze zdálky ochomýtla a čivavu nevlastním, mohu hrdě prohlásit, že rozhodně vlastním Čivavu. Ale slyší na Čivinku.🤭

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.07.2023, 07:47:35 xxx.xxx.230.181

No, zatím je klid. Psa jsem od toho incidentu neviděla. Nemám ráda psí rvačky, i když ten můj nakrásně vyhraje, stejně bych musela na veterinu, co kdyby. A Herýsek nemá veterináře rád.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.07.2023, 07:41:18 xxx.xxx.230.181

Já na tyhle věci nějak nedokážu věřit. Mám báječného šéfa, zná se s kdekým, taky třeba s Kočkovými a také jejich sestřenkou věštkyní Kludskou. Historky, které nám o setkáních s touhle partou vypráví, moji skepsi vůči vědmám dost potvrzují.😂🤪

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.07.2023, 07:32:05 xxx.xxx.230.181
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 31.07.2023, 07:27:10

jenže problém byl v tom klacku🙂. Čím víc na kohouta útočíte, tím je agresivnější. zvlášť když je to chlapák, co dokáže hejno bránit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.07.2023, 07:26:41 xxx.xxx.230.181
JardaPecival:

Násilí? Manželku možná(samo až po písemným souhlasu GDPR), ale moh by někdo někoho takovýho lískat proutkem?? Leda nějakej sado maso ten, chysta 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

to jsou nádherné slepičky😍

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.07.2023, 14:29:18 xxx.xxx.230.181

On ani ten retrívr nemusí nadšeně vítat psy na své zahradě. 

Ono by se asi mělo rozlišit mezi psem, co jen má upozornit štěkotem na návštěvu a mezi psem, co má případně vetřelce pacifikovat.

Ono je to určitě o plemeni, ale jistě záleží i na povaze a výchově. Mě třeba ten náš nijak jako žádný radikál - zabiják nepřijde. Jako lidé se ho bojí (to je vpořádku), před většinou návštěv ho zavírám, ale zas tolik lidí k nám nechodí. S cizími dětmi bych ho hrát nenechala. Pravda je, že na velké a ostré psy jsem já i celá rodina zvyklá a asi víme jak se chovat, ale že by měl Hery touhu zabít kohokoli na potkání, to rozhodně ne. Vyděsit, to jo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.07.2023, 10:02:43 xxx.xxx.230.181
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 28.07.2023, 09:41:39

Určitě je nutné dodržovat opatrnost, proto máme ten kotec, kam ho zavírám, když přijde návštěva. Pes není v kotci stále, jen když je na dvoře někdo cizí. Ale tohle dodržuju s každým ostrým psem, kterého jsme kdy měli. 

Co se týká zlodějů, pokud chce někdo spáchat sebevraždu, kdo jsem já abych mu v tom bránila. 

Ale vážněji, už se stalo, že Hery na lidi zaútočil, respektive dostal se s nimi do kontaktu, kdy je mohl pokousat, protože k nám vlezli na dvůr. Řval, zahnal je okamžitě zpátky k bráně, ale úplně mu stačilo, že stojí strnulí hrůzou, nepokousal je i když mohl.

Venku na procházce nebo když jsem v sadu, který je neoplocený se pohybuje kolem mě, neutíká a nechává lidi na pokoji. 

Co se týká věku, kdy začal hlídat, no cca 7měsíců už hlídal a nechtěla bych se s ním popotahovat, roztomilý přátelský medvídek, tedy k cizím, nebyl nikdy. Teď mu jsou tři roky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.07.2023, 09:01:34 xxx.xxx.230.181

Tak my třeba máme doma jako hlídače středoasiata+dvě nehlídací feny. Respektive fenky hlídají ve smyslu štěkají, ale nic neubrání, protože je jedna malá a druhá mmírumilovná. SAO je pro mě skvělý pes. Snáší a má rád zvířata, která zná, vychází se psy, které zná, aspoň ten náš. Domů nechce, nemá rád uzavřené prostory a chce vidět na pozemek, který hlídá. Miluje děti. Majitel musí počítat s tím, že silou s ním nepořídí, pes vás poslechne, protože vás má rád a úplatky ve smyslu pamlsků, hry apod nefungují. Jsou strašně chytří, pamatují si všechno a na to musí člověk pamatovat.

Obrázek Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.07.2023, 20:13:33 xxx.xxx.230.181

Já nechápu oblibu sterilních trávníků, když takhle je to mnohem hezčí. To je náš sad v loni

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.07.2023, 13:13:04 xxx.xxx.230.181

My doma krmíme převážně vojtěškou. Tedy sušená vojtěška, 2xdenně oves+granule bez léčiva, v zimě řepa, přez léto krouhané kopřivy. K tomu sežerou slámu z podestýlky a mladí a kojící samice vločky.

Vojtěšku sejem na jaře s nějakým obilím, většinou ječmenem. Ten se poseká a usuší jako seno a vojtěška proroste. 

Obrázek Obrázek Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.07.2023, 07:50:11 xxx.xxx.230.181
kometa:

Ta poslední fotka… Gustík je ředitel zeměkoule? Neboli Big boss?🙂

Rozhodně by tu funkci bral😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.07.2023, 07:49:24 xxx.xxx.230.181
Zrzavci:

Brýtro pani Drvodělková,

zdá se, že kačák nějak nestojí o popularitu a chce zvostat v utajení 😀 😀 

Gustik mého muže pobavil, děkuji převelice. Jak voni to kucí mezi sebou mají, v záběrech vypadá Gustav opravdu jako, že tvrdě velí a Kačákovi moc nepovolí, jsou kámoši, nebo ne?

Oni se spíš vzájemně tolerují. Kačák má svojí kachničku, ta není ochočená a jen ten mumraj pozoruje schovaná v křoví. Husy jsou čistě býložravci a kachna a IB zvlášť dává přednost hmyzu, takže si vklidu žijí vedle sebe. Kačák je už starší pán, je mu hnedle deset, takže Gustíka nechává vyvádět a vyžírá mu s kačkou granule. Nevadí si a i když po něm Gustík natahuje krk, když nejsme doma chodí s nimi.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.07.2023, 07:39:39 xxx.xxx.230.181

Dobré ráno!

Já neměla vůbec čas. Musela jsem sesbírat okurky, vybírala jsem včely, ty se navíc zlobily protože šla bouřka, tak jsem schytala něco žihadel a pak jsem do ½ třetí ráno vytáčela. Na souboj s počítačem už mi nezbyly síly.🙂

Stejně sem nepřišla na ten fígl, jak ho správně vložit, ale aspoň odkaz, tak snad bude fungovat😄

Tady posílám siestu s Gustíkem 😜

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.07.2023, 15:38:59 xxx.xxx.230.181
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.07.2023, 14:56:28

Ale klidně jo. Všechno se dá vyřešit, nejprve se zuřivě zaútočí. Zbabělý vetřelec upustí zmrzlinu a dá se na útěk, pronásledován hrdinou husou. Ta se po zahnání vetřelce v klidu vrátí a sežere kořist.ps. Jen nevím, co s tou kastrací.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.07.2023, 15:24:57 xxx.xxx.230.181
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.07.2023, 14:53:42

chtěla jsem poslat ještě video s kačákem, jak se nechá házet do vzduchu, ale nejde mi to. Počítač zvítězil🤔. Gustav už bydlí venku, doma byl jen měsíc, dokud mu nenarostlo peří. Teď už je radši na trávě a já jsem taky ráda, že je na trávě a to i kdyby radši nebyl. 😂

Tak, já celkem věděla, že bude smrdět, už mi takhle párkrát mladou drůbež do kuchyně nastěhovali, prý aby jim nebyla zima a já měla zábavu. Občas si tiše říkám, kdo vlastně usoudil, že mě to baví, mít smrdutou kuchyň, ale asi málo protestuju.