Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.11.2023, 21:14:35
Jo, tohle si myslím taky.
Móda je stejně zvláštní. Dřív si dámy z lepší společnosti pořizovaly takové ty něžné psíčky typu maltézáček, a pitbull byl pes dělníka z doků nebo takové té drsné spodiny. Střední třída spíš napodobovala bohaté. Teď se móda bohužel pro psy a i lidi změnila a místo malých něžných pejsků si kdejaký ňouma pořídí ,,drsného"psa a straší s ním okolí.
a já bych se s čoklem nemazala. Jakápak místnost, stačí bouda, řetěz a musí být rád, že dostane zbytky. Dobrý je ho občas pořádně preventivně seřezat, aby si nevyskakoval.
Kdysi jsem měla strašilky.
Musím říct, že po přečtení názvu tématu, mě jako první napadly štěnice, pardon 😂
Já jsem toho názoru, že zkušenost by nás už měla naučit, že to , co se nám může jevit, jako nerealizovatelný blábol, je bohužel v rukou zelených aktivistů zcela možné. Pár let, co to je? Odpor vůči podobným nesmyslům, se má dávat najevo, hned od počátku. Jak se to rozjede, jde to mnohem hůř.
Nedělám si vůbec iluze, že kterémukoli z politiků, jde o blaho kohokoli, kromě něj. Ale o co jim hodně jde, jsou volební hlasy. Pokud pochopí, že je díky podobným věcem, jako pozitivní seznamy mohou ztratit, budou konat a naopak. Proto musí být názor chovatelů slyšet, musí si uvědomit, že nás je hodně a že dokážeme být hlasitější, než parta zelených bezmozků.
Anonymní: Včera zprávy TV Prima, jak soused zastřelil druhému sousedovi přes plot fenu! Natočila ho kamera, nikde jinde to medializované nevidím, chtěla jsem hodit link, zvláštní. Viděli jste to?
Jo, taky jsem to viděla. Celkem nechápu, co jim tak dlouho trvá vyšetřit. Ten chlap byl jasně na sousedním oploceném pozemku, tam se nikdo cizí dostat nemohl.
Ono nakonec opravdu nezbude, než mít zbrojní pas a agresivního psa na místě zastřelit.
Tak já jsem slyšela, že někteří chovatelé dávají v zimě slepicím pauzu a začnou je míň krmit, ale nikdy jsem to nedělala. Navíc mám isa brown hybrid, ty jsou šlechtěné na vysokou snůšku, tak nějak nevidím důvod. Až přestanou nést, jdou do polívky a koupím mladé.
Hybridky 5slepiček, 5 vajec denně.😆
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 29.10.2023, 19:33:42
Nejde mi o to někoho umlčovat, sama na tohle vlákno ani nechodím. Jen mi prostě přijde, že hádky vznikající při debatách o politice zbytečně ovlivňují debaty mnohem víc se týkající chovu zvířat.
Nicméně máte pravdu, číst to nemusím, ani nebudu 👍.
Za sebe musím říct, že bych se přimlouvala za omezení debat na téma politiky. S chovatelstvím má něco společného pouze velmi , velmi okrajově a jedinné co spolehlivě vyvolá jsou hádky a vzájemná averze. Míst, kde se dá debatovat na jakékoli politické téma je mnoho, zde by stačila chovatelská témata.
Nezměnily jste seno? Může být prašné.
Odpověď na příspěvek uživatele Vanisa z 29.10.2023, 13:04:08
Nemáte i máte pravdu. EU byla díky iniciativě několika neziskovek a petici, kterou založili a podpořila ji nezanedbatelná masa lidí, oslovená a musí konat i kdyby nechtěla. Proto je právě v tuhle chvíli důležité dávat co nejvíc a pokud možno masově najevo nesouhlas. Jinak se snadno může stát, že vám zakáží i toho křečka.
https://living.iprima.cz/co-rika-predni-cesky-herpetolog-karel-zavadil-na-snahu-eu-omezit-chov-nekterych-domacich-mazlicku-415948?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
A už to začíná. Když si rozhovor přečtete, chovatel v něm dělá obrovskou chybu. Říká, jak by se mělo začít zakazování od někoho jiného, než od hadů. Jako chovatelé se naopak musíme sjednotit a vůbec nepřipustit, aby parta nějakých neřádů prosadila jakýkoli zákaz.
Jakmile se jim podaří uspět v některém bodě, budou pokračovat. A týká se to nejen chovatelů tvz exotičtějších druhů. Umím si docela dobře představit, jak takový šílenci, jako jsou třeba Poslední generace, v rámci boje proti CO2, zkusí zakázat třeba držení psů a koček, konečně žerou maso a jejich uhlíková stopa není malá.
V zájmu nás všech a našich zvířat, by na žádné výstavě neměl chybět podpisový arch s peticí proti vzniku pozitivních seznamů. Kildně bychom mohli všichni apelovat třeba i na různé prodejny chovatelských potřeb, veterináře, prostě každého, kdo má co do činění se zvířaty.
U nás houby moc nerostou, ale krásnou procházku jsme měli taky.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Favus_dr%C5%AFbe%C5%BEe
Já se s touhle nemocí naštěstí nesetkala, ale pokud to probíhá jak popisuje Wikipedie, nevidím důvod, proč by nešla zkušeným chovatele kvalifikovaně odhodnout i z fotografie.
Nicméně asi stačí zabít napadené zvíře- zdroj infekce a vydesinfikovat kurník.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 26.10.2023, 19:55:16
Máte pravdu, je to překrmením. Nicméně, když odstavujem pozdějc, nedějě se to. Kotce máme velké a pár dní navíc mi nevadí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.10.2023, 10:11:50
Ony by mezi honci byly vysoké ztráty uhořením.
Souhlasím, typická salámová metoda. Vyhlásit cíl, který není reálně splnitelný, všechny pořádně vyděsit a tím se zviditelnit - bod první splněn. Vzápětí vše zlehčit, aby nepřítel - chovatelé ztratili ostražitost, následně rozdělit chovatele - zaměřit se třeba na chov hadů(vyvolávají odpor a zákaz chovu by šel snadno prosadit), následně se zaměřit na další v seznamu. Vůbec nepochybuju, že se podobní dobroserové pustí se stejnou vervou i do chovatelů hospodářských zvířat.
Je to aktivistická pakáž, neužitečná, zbytečná a škodlivá. Začíná to zdánlivě rozumným značením hospodářských zvířat apodobně a končí to tolikerým omezením, že se na to ve výsledku chovatelé vykašlou. Ať už chovatelé exotických zvířat nebo domácích.
Zákazů a omezení má být co nejmíň.
Jasně. Ale ne ve zverimexu, u řezníka.
Nevím, za kolik ho máte k dostání vy, ale u nás je řezník cenově dostupnější než zverimex a nestané se, aby maso smrdělo.