Aktuálně: 3 730 inzerátů210 822 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.10.2024, 21:37:00 xxx:xxx.26ac:47fd

Já jsem několikrát ježčí mláďata zimovala, nejvíc 4 najednou. Nikdy jsem nezaznamenala zájem o cokoli, co nemělo živočišný původ. 

Přesvědčili mě, že to je cháska mlsná, zákeřná a zlomyslná. První ježčici jsem pod dojmem odborné literatury s názvem Ježek Jožka (omlouvá mě fakt, že mi bylo 12) měla celou zimu puštěnou na volno po bytě. ŽOFKA, rychle pochopila že člověk je zdroj potravy a zábavy. Zábava spočívala v lovu na člověka. Ježek je zvíře velmi inteligentní a nesmírně zlomyslné. Všichni znají proslulé ježčí dupání. Nicméně i ježek a Žofka zvlášť chápe, že dupot varuje oběť. Pro zájemce o chov ježků přidám důležitou informaci - ježek umí chodit i zcela tiše a po špičkách. Poté, co doplíží k nic netušící oběti, zakousne se do jakékoli vyčnívající části těla, zuby podobnými velmi dlouhým jehlám. Oběť , která zavřeští a vyskočí do výšky, se vzápětí ocitne před rozkuráženou bodlinami pokrytou potvorou, která se skvěle baví a snaží se kousnutí opakovat. V případě, že je obětí, ne člověk, ale malý psík, který se pochopitelně touží pomstít, je to ještě lepší. Žofka se rozhodně nespokojila s mizernou pasivní obranou stočením do kuličky. Ne, z Žofky se stal malý bodlinatý tančík, volnou kůži přetáhla přez čumáček a nožičky, že byly sotva vidět a poskakovala proti pejskovi a vyrážela skřeky. Když nenašla oběť a nudila se, obvykle kolem 3 - 4 hodiny raní našla nějakou láhev nebo něco podobného, co honila a narážela s tím do nábytku. Jo ,chov ježků rozhodně mohu vřele doporučit. Nicméně, jako bezpečné krmivo vám může sloužit syrové, libové kuřecí masíčko, krčky, srdíčka, mouční červy, vajíčka. Občas kousíček tvrdého tvarohu. Kdo se s ježčí potravou nechce moc trápit, poslouží kočičí konzerva. Co je pro ježky nebezpečné je mléko. Milují ho, ale mají po něm život ohrožující průjmy. 

Co se týká dýně, jsem pevně přesvědčená, že žádný ježek se jí ani nedotkne, maximálně ten co se nudí a roztočí ji proti zdi, aby dělala pořádný rambajz.

Jinak, kdo budete brát ježky do rukou, ať už z jakéhokoli důvodu, dbejte na pořádné umytí rukou nebo si vemte rukavice. Když pominu to, že ježci bývají plní blech a klíšťat(pokud je budete zimovat, je nutné je zbavit parazitů a dost prostředků je pro ně jedovatých) , ježek je přenašečem např zlatého stafylokoka a to linií rezistentních na antibiotika. Stačí si pořádně umýt ruce, ale radši na to myslete a nenechte děti, aby na ně zbytečně sahaly.

https://www.prirodovedci.cz/biolog/clanky/bakterie-houby-a-jezci

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.10.2024, 14:55:20 xxx.xxx.171.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.10.2024, 14:45:38

Tomu nerozumím.  On snad někdo považuje za špatné, když zaměstnavatel vyžaduje dobrou pracovní morálku a netoleruje pozdní příchody? To by snad měla být samozřejmost.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.10.2024, 14:38:00 xxx.xxx.171.84

Vždycky se mi otvírá kudla v kapse, když slyším argument - vypadá jako zdánlivě vysoká částka, ale v rámci  rozpočtu se jedná o banalitu. To je přece z prominutím blbost. Peníze jsou peníze a je jedno jak velká je to částka. Když se šetří a šetřit na nesmyslech se má pořád, není žádná částka dost malá ani velká. Když se všechny tyhle jejich tvz drobnosti sečtou je to rázem částka obrovská. 

Vždycky jsem obdivovala prvorepublikového ministra financí Rašína.  Do práce chodil v odrbaném kabátě, jak říkal je teplý a nerozpadá se. Když po něm chtěli nesmysly typu - peníze na nové uniformy hradní stráže, vyhnal je s tím že ty rakouské se nerozpadají a k budování republiky jsou peníze potřeba jinde. Přesto i hlavně díky jeho působen naše země dnes existuje. Z toho by si měli brát příklad.

Vyhodili miliardy za cyklostezky, nesmyslné rozhledny, dotace na nesmysly všeho druhu, ale kde jsou přehrady na Moravě, dálnice, vysokorychlostní železnice, nové elektrárny?  Zatím ani jedna vláda nic z toho nedotáhla, ale hlavně že se řeší nové hadry pro paničku. Ať chodí klidně v teplákách nebo dřepí doma, je mi to jedno. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.10.2024, 13:47:16 xxx.xxx.171.84

Tak jsem dneska přebrala a zkontrolovala všechny souše. Při předchozí kontrole byly mírně napadené zavíječem, přestože jsem sířila.  Přiznávám že jsem udělala několik chyb - hodně vysoký sloupec z nástavků a neudělala jsem mezery. 

Nicméně jsem tedy zkusila 85% kyselinu mravenčí, Bohemiageal zmiňoval, že kyseliny na ochranu proti zavíječi používá a našla jsem i pár článků.  Přesný postup jsem nenašla,tak jsem to udělala tak nějak odhadem 😃.

Vzala jsem plastové podmisky, dala do nich kus molitanu a zalila kyselinou. Na sloupci z 9 nástavků 39x24 mám 1 nízskou misku pod kytky 15cm. Po zavíječi mimo pár pavučin není ani stopa. Sloupce mám dva, ten druhý je menší, kyselina stála 200, půlka mi zbyla a po měsíci pořád ta už nalitá v miskách je. Je to trochu dražší než knoty, ale určitě snazší a spolehlivější.  Snad to včelám nebude vadit, na druhou stranu, když jim nevadí vysířené souše, snad nebudou vadit ani tyhle.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.10.2024, 10:29:24 xxx:xxx.ee7e:67ed

Praktická příručka pro soužití s vlky

1.Nechoďte do lesa po setmění – Vlci sice nejsou zlí, ale ve tmě nerozeznají přátelskou návštěvu od večeře. Pokud se přesto vydáte na noční procházku, doporučuje se hodně hlučet a mít u sebe někoho, kdo běží pomaleji než vy.

2.Nedělejte hluk, když vlci večeří – I vlci mají rádi klidné jídlo. Pokud je budete rušit u jejich „menu“, možná se na chvíli ohlédnou a budou přemýšlet, jestli náhodou nejste ten chybějící dezert. Doporučení zní: nechte je dojíst v klidu, a pokud máte nutkání se přiblížit, ujistěte se, že nevypadáte příliš chutně. Vlci totiž dezerty milují – a vy byste mohli být jejich sladká tečka.

3.Nechovejte ovce jako domácí mazlíčky – Ano, ovce jsou roztomilé a vlněné, ale vlci mají jiný názor na jejich životní roli. Pes vám možná občas uteče, ale ovci vlk rozhodně nenechá uniknout. Pokud máte domácí zvířata, doporučujeme druhy, které umí rychle běhat – nebo takové, co se vlkům ani trochu nelíbí. Sázka na jistotu? Ježek.

4.Nevěste si na plot cedule typu „Tady hlídám já“ – vlci umí číst a mají smysl pro ironii. Když uvidí takovou ceduli, může je to jen povzbudit k tomu, aby zjistili, kdo vlastně hlídá. Pokud na plotu visí cedule „Pozor, vlk!“... no, to už byste mohli mít větší problémy než jen chytré cedule.

5.Pokud uvidíte vlka, který vypadá hladově – Nejlepší rada zní: v klidu se pomalu otočte a začněte odcházet. Pokud vlk přidává na tempu, nemusíte vypadat klidně, hlavně začněte běžet. A rychle. V ideálním případě mějte s sebou přítele, který to celé vezme s humorem – a možná trochu pomaleji než vy.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.10.2024, 08:59:05 xxx:xxx.bc45:8e1a
Buggyra:

Když mi lidi říkají, že se koně nebojí, tak já jim říkám, že to je v pořádku, on jich taky ne…

Existuje soubor rad, není sice místní, nicméně, bude stejně účinný na medvěda hnědého, jako je na grizlyho a medvěda černého.

Instrukce pro návštěvníky lesů obývaných medvědy:

1. Při výpravách do lesa mějte na oblečení rolničky. Medvědi vás uslyší a obvykle se vám vyhnou, protože jsou od přírody plaší (no, většinou). Pokud si všimnete, že se rolničky zastavily, znamená to, že se k vám plíží potichu. Pepřový sprej je váš přítel. Vždy ho mějte po ruce a naučte se ho rychle vytáhnout. Může se vám hodit na medvěda, i na nervózního turistu, co ho omylem namíří na vás.

2, Rozpoznávejte medvědí stopy: Medvěd černý: Je o něco menší, má kratší drápy a typicky se zdržuje v lese. Jeho stopy vypadají jako stopa psa, jen o trochu větší. Grizzly: Větší stopy, dlouhé drápy a oblíbí si především horské stezky. Když najdete jeho stopy, běžte opačným směrem, protože se asi na procházku nevydal kvůli bobulím. 

3.Poznejte trus medvědů: Medvěd černý: Jeho trus je menší, plný zbytků bobulí, semen a někdy drobných zvířat. Je relativně neškodný – stejně jako on (většinou). Grizzly: Trus grizzlyho je výrazně větší a robustnější, plný zbytků zvířat, kostí, rolniček a někdy i samotného pepře, kterým jste se před ním pokusili bránit. Pokud najdete trus s rolničkami, je pravděpodobné, že medvěd už potkal předchozího turistu. 

4.Další praktické rady: Když uvidíte medvěda černého, zkuste dělat rámus, ať ví, že tam jste. Možná vás nechá být, protože obvykle utíká před lidmi. Pokud se ale vydá za vámi, pravděpodobně si myslí, že jste snadná kořist. Utíkejte směrem z kopce, medvěd černý nemá rád prudké svahy. A hlavně se mu vyhněte, když má hlad (což je prakticky pořád). Pokud potkáte grizzlyho, zůstaňte v klidu a nedívejte se mu přímo do očí. Udělejte se co největší (ale ne tak velcí, abyste ho vyzývali na souboj). Pokud se rozhodne vás napadnout, zahrajte mrtvého. Nezaručí to, že vás nechá být, ale alespoň nebudete tak vystrašení, když to přijde. 

Vždy si pamatujte: Medvěd černý: „Utíkej, utíkej!“ Grizzly: „Přemýšlej nad životem a hraj mrtvého.“

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.10.2024, 07:56:48 xxx.xxx.171.84

Já jsem přesvědčená, že humor a ironie  jsou nejlepšími bojovníky proti očividné hlouposti.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.10.2024, 20:16:46 xxx.xxx.171.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 13.10.2024, 19:53:19

Na druhou stranu, bojovat proti podobným nápadům se dá. Krásně, tradičně, ve stylu největšího z Čechů -  Járy Cimrmana.  Tak jako ten španělský důstojník, který si nechal úředně změnit pohlaví . (To stejně bude jeden z utajených potomků velikána). Po úředn změně řekl,   že navenek sice působí jako heterosexuální muž, ale to co se počítá je jeho nitro. A v nitru je lesbickou ženou. Důstojnice, tuším Paolo Hernandez , tak získala o 30% vyšší plat, byt a půjde o několik let dřív do důchodu s lepšími výsluhami a to jen díky návštěvě úřady, kde provedla svůj coming out. 

Pevně věřím že, díky moudrým nařízením EU i u nás nastane genderová spravedlnost a mnozí z našich spoluobčanů pochopí výhody plynoucí z tolerance vůči lgbt komunitě a pokrokovým zákonům.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.10.2024, 15:04:52 xxx.xxx.171.84

Jo . Taky by mě zajímalo, jak je možný že člověk který uvažuje o hromadné sebevraždě a to včetně nemluvněte, běhá na svobodě.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.10.2024, 14:02:02 xxx.xxx.171.84

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-pripad-reporterky-slovensko-k-nam-exportovalo-davivy-politicky-marasmus-262358#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mě vždycky zajímají články o sektách, protože jsem se v dětství a jako puberťák ve svém okolí s jejich působením setkala. Je skutečně neuvěřitelné, kam jejich vliv sahá. 

Já bych i ráda občas   v něco mimo náš svět věřila, ale vždycky, když se s podobnými fanatiky setkám, rychle mě tyhle touhy opouštějí.😜

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.10.2024, 10:55:40 xxx:xxx.7d50:cf7b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 11.10.2024, 10:37:14

Drogy apod, je určitě něco spojeného s psími zápasy, nicméně, v tom on přímo jet nemusí. Z toho článku, pokud mluví pravdu, ani on sám se psi nezápasí. Kupuje  úspěšné psy a odchovává budoucí zápasníky, s kterými pak chodí na zápasy nový majitel. Jeho činnost je na hraně, ale pokud si dává pozor, je pravděpodobně opravdu těžko postihnutelný zákonem. 

Pak se nemůžeme divit, že se objevují hlasy volající po zákazu těchle plemen, protože, pokud je legální je chovat, pořád se budou dostávat i mezi běžné chovatele. Njehorší je, že on a jemu podobní si s těmi psi asi umí poradit, aby neohrožovali okolí, ale pochybuju že má zábrany je prodat úplně komukoli a když ne on, pak to udělá někdo s potomky od jeho psů. A tak se psi, kteří jsou šlechtění k agresivitě, klidně jako malá roztomilá štěňátka postupně dostanou k lidem, kteří vůbec netuší, jak potencionálně nebezpečnou potvoru mají doma.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.10.2024, 10:43:04 xxx:xxx.7d50:cf7b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.10.2024, 10:12:34

Tak, oni jsou psi, kterým i ta velká zahrada defakto stačí. Ovšem, taky, jde o to, co je velká zahrada. Pastevec, kterého máme doma je sice nadšený, když se jde několikrát týdně na procházku, ale zároveň je na něm vidět nervozita, když už je moc dlouho z baráku, jestli se tam neděje něco nekalého. Taky by byl  nešťastný, kdyby byl na zahradě sám. Ale má tam další dvě fenečky, kočky, drůbež, babičku, prostě po většinu dne má o zábavu postaráno. Když je na procházce moc dlouho, mohlo by se určitě stát, že se nám do domu vloudí zákeřný cyklista a sebere mu nějaké hračky a babičku k tomu. O výcvik se budoucí majitel starat celkem nemusí, protože pastevec sice moc dobře ví, co po něm majitel chce, ale protože to jsou jen různé malichernosti, tak je stejně dělat většinou nebude. Uplatit se nedá, protože odměnou je vize že uloví cyklistu, na žrádlo a aport kašle a majitele sice miluje, ale ze zkušenosti ví, že pokud se mu majitel schová, on ho najde snadno, naopak nikoli. Takže pokud tazatelka chce psa hlavně na zahradu a necvičit s ním , NO ani irský setr se nehodí, ale pastevec, proč ne. Jestli cvičit chce, je určitě nejsnazší ten NO.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.10.2024, 18:58:08 xxx.xxx.171.84

Já nevím jestli v tom kšeftu pořád figuruje - asi jo. Ale zaujala mě ta drzost, že veřejně přiznává, že to dělá a do inzerce uvádí i ty - snad značky? , které udávají úspěchy rodičů v zápasech. Prostě neuvěřitelný.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.10.2024, 10:47:37 xxx.xxx.171.84

Ještě se obecně vrátím k povodním. Všimli jste si, jak vedle jsou propagátoři elektromobilů? Kdyby se opravdu povedl prosadit zákaz spalovacích motorů, budeme v podobných situacích v háji.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.10.2024, 06:43:47 xxx.xxx.171.84

Lidé dělají chybu, že ty mazlíčky kupují u těch tvz chovných stanic, kde dostanou předražené mnohdy nemocné zvíře. Přitom u skutečných chovatelů čistokrevných králíků jsou ke koupi za zlomek ceny krásná zdravá zvířata. A i povahově jsou lepší, protože chovatel na agresivních nechová , ti neřídí s tvz chovnými stanicemi klidně. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.10.2024, 06:37:25 xxx.xxx.171.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 08.10.2024, 23:40:16

Souhlasím.  Opravdu nechápu, proč by se neměl moct dát utratit pes sice zdravý, ale nebezpečný.