Aktuálně: 3 221 inzerátů220 890 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 13:37:58 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.02.2024, 13:14:13

Tak v případě jako je tenhle je kupní smlouva minimum. Já osobně bych si takového psa vzala jedině zadarmo a i tehdy jedině se smlouvou, kterou můžu kdykoli ukázat, až bude kdokoli cokoli tvrdit.  Takovèhle zvíře je i zadarmo drahé, veterina musela stát mraky peněz, plus mít doma uzlík nervů, to jako fakt nestojí za dvacet tisíc. Smlouva by bylo to absolutně nejmenší co předpokládám ti lidé co si psy vzali požadovali.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:24:47 xxx.xxx.171.177

Ano, tak jak ho chápeme my, ano. Budeme dovážet zdravý med z Číny nebo Jižní Ameriky a pár vyvolených vám prodá možná plástečkový med, tak za několik tisíc za kilo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:21:53 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 03.02.2024, 10:21:54

Kupní smlouva se napíše rychle a 20 000, není to pakatel, ale ani částka, která není rychle sehnatelná. Já za nesmysly neutrácím, mám ráda rezervu, dvacet tisíc není zas tolik.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:17:38 xxx.xxx.171.177
impact:

Můžete se v DP zeptat sama, když mi nevěříte. 🙂

Já Vám bohužel podrobnosti toho, čeho jsem sama byla svědkem, na anonymní diskuzi psát nebudu. Lidí se na to ale složilo dost, jakmile došlo na to, že jsou tihle bílí koně úplatní.  Ale určitě máte právo tomu nevěřit. To Vám snad nikdo neupře.

A tak já si pamatuju, jak mě šokovalo že tady tahle chovatelka vysvětlovala, jak je normální že pětiletí psi - jorci nebo Biewři už mají nárok na to nemít skoro zuby. To mi stačí, víc říkat nemusí. Samozřejmě, dohledat to nejde, na fauně ty diskuse zmizely, ale mě stačí, že si to pamatuju, věřit může kdokoli čemukoli.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:33:50 xxx.xxx.171.177
bohemia.gall:

Stejná šablona jako u nás. Jedno jméno je fuk. Jsou všude, prakticky ve všech stranách a maji jedno společné…Aspen institute. Podle toho poznáte koho nevolit.

Taky si myslím, že na jednom jméně nesejde. Tyhle neřádi jsou jak hydra. Jednu hlavu useknete a naroste několik jiných. Mají spoustu času na sebepropagaci, protože práce je pro ně neznámý pojem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:29:38 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 03.02.2024, 09:59:03

Za chvíli takhle budeme v klecích všichni. V Polsku vlci zjevně zařadili psy na jídelníček, čekala jsem jestli místní zastánci vlků vysvětlí chovatelům, jak k tomu došlo a jak se jim bránit, ale nějak se jim nechce.

Kdysi byly doby, kdy jsem ekologům fandila, dneska má pro mne slovo ekolog zcela odlišný význam než dřív. Ekolog, je největší škůdce a pohroma pro přírodu co může být.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:22:31 xxx.xxx.171.177

Já jsem si všimla, že čím víc zemědělci pořádají akcí, zasypypávají brusel hnojem, blokují silnice a převrací kamiony s jídlem zcely ekologicky dováženým přes půl zeměkolule a postříkaným kdejakým sajrajtem, tím míň se o tom píše na seznamu a jen velmi málo mluví ve zprávách, To když ta hovada z Hnutí Poslední generace udělají nějakou akci, je to všude jako hlavní zpráva, asi aby měli co největší reklamu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:54:38 xxx.xxx.171.177

Ono je toho víc, co prosazují. Jen by mě moc zajímalo, jak mi kdo dokáže, co jsem kam zasadila. 

Když jsem dělala ve škole, měli jsme tam dost cikánů. Celkem s nimi byla zábava. Svým způsobem to byla škola života . Jednou jsem se s nimi bavila o policii a vyšetřování, protože zrovna jednoho odvezli. Říkali mi, pani mistrová, nikdy se nesmíte k ničemu přiznat. I kdyby vám řikali,  že vás někdo viděl i kdyby vás kamera natočila, nikdy se nepřiznejte. Dokud se nepřiznáte, tak vám to nedokážou. Navíc přiznání je sice polehčující okolnost, ale nemá vliv na výši trestu. Jo, něco ta moudrá dítka uměla dokonale. Nevím kolik jsem je toho ze zahradničiny naučila já, ale já se toho od nich naučila dost.😜😇

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:28:10 xxx.xxx.171.177

Zajímavý přístup. Takže, když dostanu dost peněz, klidně prodám zvíře komukoli? Jako nedělám si iluze, jde o běžnou praxi. Jen by pak ten prodejce neměl tolik vřískat. Moc tím na sebe upozorňuje. To je pak lepší skutečně,jak jen to přesně bylo, držet hubu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:12:48 xxx.xxx.171.177

Tak , kdyby tohle někdo řekl jako humornou vložku v televizi, řekla bych si, že se zbláznil. A vida podobní komici se dostanou až do parlamentu. 

Tady si děláme starosti s nosemou, kleštíkem, asijskou sršní a přitom je vidět, že největší a nejnebezpečnější škůdci včelaření jou pseudekologové a jejich tvz vědecky podložené nápady. A protože pseudoekolog prací mnoho času neztráví, zbývá mu ho o to víc na prosazování podobných šíleností a přesvědčování veřejnosti, že tak činí v zájmu vyššího blaha.

Jak říká klasik A du blejt velebnosti.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.02.2024, 13:11:55 xxx:xxx.f24:15de

Já používám trouchnivý topol. Ale hoří hodně rychle, tak chci letos zkusit choroš, nevím co to je za druh, ale utrhla jsem je z topolů. Tak snad to bude v pořádku.

Známý mi doporučoval sušený vratič, tak možná taky přidám.

Papír bych se bála použít. Jednou jsem zkusila trochu přidat a lítaly jiskry.

Canabis, no to by bylo žihadel😄

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.01.2024, 17:15:06 xxx:xxx.8a24:3694
tom4:

Odpovídáte si vlastně sama-je to jednoduché-pán prodává matky a chce abyste si je co dva roky kupovali u něj, zároveň varuje před dovozem odjinud. Můžu se prosím ptát -oblast, kde včelaříte ?

U Mělníka. Nicméně, nechci mu nasazovat psí hlavu, matky si dělá pro vlastní včelnici, neprodává je nebo o tom nevím.  Ale ne co dva roky, každý rok by se mělo začínat s novou. Na jaře oddělek, na podzim ,,starou" zamáčknout a spojit před zimou.

Já se přiznám, že po téhle přednášce jsem sama sobě položila otázku, jestli nemám doma spoustu užitečnější práce a protože odpověď zněla ano, vymluvila jsem se na neodkladné povinnosti a šla domů. Takže nevím, jestli hodlá okolí zásobit vzácnou genetikou nebo se máme začít věnovat chovu matek.😜

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.01.2024, 16:18:59 xxx:xxx.8a24:3694

Tak zrovna tenhle pán, který se to snažil prosazovat, si matky dělá sám. Zároveň nám na schůzi říkal, jak musíme místní genetiky chránit a důrazně varoval, před tím, abychom si obstarávali matky odjinud.  Na jednu stranu chápu, že máme v okolí vzácnou genetiku, kterou by mohl narušit příchod cizích matek. Na druhou stranu, pokud je naše místní genetika tak křehká, že vyžaduje pravidelnou výměnu matek, může to naznačovat, že není úplně odolná nebo hodnotná.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.01.2024, 07:58:38 xxx:xxx.6964:2bc5

Ale já souhlasím s vámi a s Jánom. Jen klidně ještě navíc přidám do syrupu ten pelyněk. I kdyby to bylo k ničemu, já budu mít lepší pocit a včelám neškodí.

Pelyněk je ohromná rostlina s prokazatelně léčivými účinky na mnoho potíží, klidně zabírat může a houby určitě taky. Je škoda, že se tímhle směrem nevydá Dol, který má peníze a vybavení na objektivní výzkum. Protože, pokud to dělá kdokoli metodou pokus omyl, přírodní léčiva nebudou mít nikdy vyrovnané výsledky, už jenom kvůli různému obsahu léčivé látky. Takové to, jak v pohádkách baby kořenářky chodily sbírat bylinky na určitá místa v  určitou dobu, věděly babizny co dělaj. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 20:29:09 xxx.xxx.171.177

Právě proto že mám jen 12 úlů, jsem klidně ochotná jim pelyněk přimíchat. Ostatně, když to vezmu čistě logicky, není tu nikde argument, proč by houby fungovaly a byliny ne. 

Navíc Tome 50, sám  chcete, aby se včelaři a aktivněji zapjili😜 což Tom4 právě udělal, díky 👍

Pokud budete moct napsat, jak pelyněk použít, ráda to zkusím.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 18:51:41 xxx:xxx.6964:2bc5

Já na bylinky věřím. Lecos se s nimi dá vyléčit. Jenže u všech bylin, je problém s obsahem účinné látky, protože obsah  nebo řekněme složení se mění, podle toho, kde rostlina narostla a taky podle toho v jaké fázi růstu ji utrhnete a použijete.  Jiný obsah drogy má třeba před květem, jiný po odkvětu. Některé účinné látky se ztratí sušením atd, atd.

Já v tomhle nemám žádné hluboké vědomosti, je to ohromně zajímavé a ještě víc složité. Nicméně, pokud na viry mohou zabírat přípravky z hub, proč by nemohl zabrat pelyněk.  Minimálně neuškodí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 18:42:38 xxx:xxx.6964:2bc5

přišlo mi, že je to blbost, tak se právě radši ptám.

Prý byl na nějakých seminářích, kde to doporučovali. To je aspoň vidět, hodnota těch seminářů🤒