Úplně jednoduše. Jak sekal, narazil na vyhrabanou díru. Sekačku nechal vrčet a šel kopnout do drnu, aby díru zahrnul. A pak už stačila vteřina nepozornosti.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Hlavně se nechlubte nikde fotkami. Pseudozáchranářů co vás s chutí napráší, je neskutečně moc.
Ne, ne. Varina se držet nemusí. Ta se právě dá i pustit. Navíc , když máte syna co umí pracovat se železem, tak vám ji vylepší o delší nože.
Tak nějak to ale bylo 😂.
On to tak má. Jednou mu spadla v lese na hlavu dubová větev,krásně rozpůlila takovou tu ochranou helmu. Říkal že v první chvíli myslel že oslepl, ale to mu jen tekla krev do očí. Tak jel na chirurgii a zeptal se Šijete?
Já už si zvykla, jen okolí to někdy úplně nedává.
Holt život s mým mužem přináší každ den nové zážitky. Člověk to musí brát s humorem, přednostně černým.😄
Znáte bubnovou sekačku vari. A takhle dopadne noha po setkání s nožem. Je to zhruba jako když prokrojíte housku na dvě poloviny.
Jasně že byl u doktora. Ovšem napřed dojel domů na varině a místo aby buď zavolal sanitku nebo někoho z rodiny, odvezl se sám na pohotovost. Tam vyklidil plnou čekárnu - část lidí omdlela, části se jen udělalo . špatně. Nicméně že ho pustí mimo pořadí prvního se shodli ve chvíli, kdy chtěl botu sundat.
Počítá se porouchaný manžel?😃
Tome, já jsem pořád přesvědčená že metoda, tedy myšleno Blaník, víceméně funguje. Ano, letos se do oběhu dostalo něco dalšího a zkrátka to působí negativně na stav vašich včel. Někde jsem četla v souvislosti s letošní melecitozou(nedokážu dohledat kde) že včelstva , která mají delší dobu k dispozici pouze medovici , začnou mít problém s trávením. Autor to přivítal příliš vysokému obsahu minerálních látek a popisoval příznaky až podobné otravě. Každopádně to prostě v konečném výsledků vedlo ke kolapsu některých včelstev.
Ještě k tomu letnímu léčení. Já mám v létě na položkách vždy mravence. Gabon působí asi v delším časovém období, ne takovou rychlostí jak fumigace a mravenci určitě zkreslí počty spadu kleštíka. Proto moc nespoléhám na spolehlivost počítání kleštíků na podložce v tomhle období.
Já nevím co přesně v Ekopolu našli, (jestli vůbec něco) ale co vím s jistotou je, že včelám neškodí nebo rozhodn míň než kyseliny. Navíc i věřím tomu, že likvidace konkurence a zvlášť té, co pochází mimo EU je víc než žádoucí.
Kyseliny do včel prostě dávat nebudu, mě to přijde jako týrání a jestliže je jiná možnost a ta zjevně je, půjdu touhle cestou. Kyselinami jsem krásně zlikvidovala zavíječe a to je fajn. Zárověň mě to definitivně přesvědčilo nedávat je včelám do úlu. Když dokonale ničí jeden druh nevím, proč by měly prospívat druhému.
Já to udělala taky odhadem, ale když jsem četla ty počty u vás ostatních, připadala jsem si jako líný lajdák😃, nicméně teď už jsem klidná😜
Dneska sme zabili nemocnou slepici, tak jí zkusím dát blíž k fotopasti a třeba se nechá čupakabra vyfotit líp.
Tak jsem se dívala na podložky a většinou mají od zanedbatelnýh počtů až tak do 50 kusů. Až na jedno včelstvo, tam jich je moc. CCa ty 300. Jak ti chlapi počítáte? Já je po jednom počítat nechci!!
No nic . Za 10 dní jim tam fouknu znovu.
Váhám, tak se zeptám zkušených😃, má cenu u toho výrazně víc napadeného včelstva zvážit výměnu matky ?⁸
Fakt je, že ten nosál mě taky napad, ale kde by se tam vzal. Jezevec, já vím že na kopci cca 3,5 - 4km jsou, mají tam v lese nory. Ale tady je mít nemůžou, je tu hodně vysoká hladina spodní vody a že by šel přez pole? No, možná. Nutrii tam nevidím, ale ta fotka je mizerná, občas procházejí.
Teda na to co ta past stála, jsem čekala lepší fotky. Ale už jsem nachytala známou, co šmejdila😀, tak jsem jí poslala portrét😇.
Prasátko doufám ne, to by znamenalo rozebraný plot. Taky tam nebylo nic rozrytýho. Liškuuž tam fotopast zachytila, jak je světlá, tak byla líp rozpoznat. Asi skončím u čupakabry😀
Jenom pro upřesnění, Tome, já vaší metodě věřím a věřím že většinou je účinná. Bohužel, tahle sezona byl zkrátka extrém a doufám, že se nebude dlouho opakovat. Za mě jste udělal vše podle nejlepšího svědomí a vědomí. Nemohl jste dopředu počítat s nemocí a určitě ne s počasím. Vaše metodika se víceméně osvědčila, ale zkrátka nelze počítat se vším. Navíc si myslím, že třeba ve vašem okolí mohl i začít s včelami někdo, kdo si s tím hlavu až tak moc nedělá a vaše včely si prostě něco zavlekly. Nebo tak něco.
Co se týká té chemie, v době, kdy mám na úlech medníky neléčím a plásty určené do medníků mám zvlášť. Ano, radši bych neléčila vůbec, ale realita je taková, že to jinak zkrátka neumím.
Zdravím.
Dnes v noci nám fotopast cosi vyfotila u úlů. Mohl by to být mýval?
Poslední fotky je ze stejného místa, ale ve dne.
Myslím, že letos bude příčinou problémů extrémně rychlý nástup jara. Včely začaly s prací dřív, a kleštík také. Možná k tomu přispěla i virová infekce, jak zmiňoval Goro. Včely si přinesly nákazu, která se pak rozšířila.
Osobně nejsem zastánkyní používání kyselin – připadá mi, že je to pro včely příliš tvrdé řešení. Nicméně k jarnímu a letnímu ošetření používám Ekopol a Gabon. Na jaře pracuji s Ekopolem, v létě s Gabonem. Ano, je to chemie, i když o Ekopolu se názory různí. Zatím mi to funguje, a pokud přestane, budu hledat jiné řešení. Dneska plánuji první fumigaci Varidolem, ale dostali jsme ho se zpožděním, protože náš předseda chytil covid. Uvidíme, kolik kleštíků spadne.
Ráda bych se i nadále snažila postupovat co nejvíce podle vaší metody, Tome, ale nemohu si dovolit vynechat léčbu. I když v mém nejblžším okolí nejsou další včelaři stejně nejsou dost daleko, znám několik organizovaných, kteří loni přišli o většinu včelstev, stejně jako pár těch, co včelaří „na divoko“ a téměř neléčí. Jsem přesvědčená, že pokud bych své včely průběžně neošetřovala, mělo by to fatální následky.
Mirek:Ty hybridy jsou skutečně jiný živočišný druh než slepice které chovali třeba mojí prarodiče? Krmili šrot s vařenými bramborami a obilí. Pochybuji, že měli třeba sójový šrot. Hned odpovím na argument, že měli menší snášku. Možná, když by krmili dnešní směsi byla by i snáška podobná.
Víte, teoreticky to zjevně máte nastudované, teď už jen zbývá zakoupit několik hybridek a dokázat, jak budou při vámi popisovaném jídelníčku snášet. 😀
To je mi opravdu líto. Snad to nebude až tak špatné, třeba se to ještě zmátoří. Každopádně držím palce i na nohou.