Nejhorší je, že spousta lidí, kteří netuší pořádně o co se jedná, tuhle zhůvěřilost podpoří v domnění že pomáhá zvířatům. Doporučuji všem chovatelům vysvětlovat svému okolí, co to je za zákon, který jde absolutně proti lidem i zvířatům.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Škoda že sem nepřispívá ten pán co dělal úžasné úly z rákosí. Kdybych byla tak šikovná, určitě bych brala ty. Byly nádherný a myslím že vydrží neskutečně dlouho. Navíc rákos má úžasné izolační vlastnosti.
A tak já třeba chci přejít na ty nízké nástavky , tedy na medníky. Když pominu vše ostatní, tak kvůli váze. Už je mám doma, ale musí to počkat napřesrok. Teď jsem nadopovaná léky na bolest a nesmím se hýbat 🤪 tak to holky musí vydržet tak jak jsou.
Já se zeptám, když mám zatepleno vlnou, je to ok?
Já hlásím jedno vyrojené včelstvo. Mám všechna včelstva na 3nástavcích 39x24, jen 3 s medníkem 39×15. Vyrobila se jedna matka a uletěla bohužel.
https://medium.seznam.cz/clanek/alena-vachtova-meli-bychom-se-inspirovat-spanelskym-zakonem-na-ochranu-zvirat-hlasuji-pro-60816
Pozor, už to začínají vnucovat Čechům pod záminkou ochrany zvířat. Přečtěte si i diskusi, je výživná.
Ach jo, kdybych mohla, jdu to vyzkoušet. Letos budu ráda, když včely udržím v kondici,. Ale aspoň sbírám informace.
To je mi moc líto, tohle je smutná zpráva.
Až se stydím napsat, ale u nás jsou včely v pohodě. Nosí jak vzteklé a staví jak vzteklé. Zkouší vaši metodu bez mřížky a vypadají docela spokojeně. Dala jsem všem až na 3 loňské pozdní oddělky medníky 39x24, vystrojené vaší metodou a tedy dívala jsem se jen zhora, ale rozhodně je zanášejí.
Jak teď chodím dlouho z práce, šla jsem před cca 14 dny do včel a jak jsem unavená, nedala jsem jim jeden rámek. Musím říct škoda. Během strašně krátké doby vystavěly vzorný plást - trubčinu a už byl komplet zakladený, no zrušila jsem ji a dala stavební rámek.
Tak ať se vám včely dají rychle do cajku, dobrou noc.
On je problém i v tom, že hromada zemědělců z různých důvodů používá i zcela neschválené pesticidy hlavně z číny. Celkem není problém je získat, když víte na koho se obrátit. A co obsahují tyhle šmakulády, se můžeme jen domnívat.
Taky by mě zajímalo, jestli včely ovlivňují mikroplasty. Vliv na nervový systém teplokrevných živočichů rozhodně mají.
Prý se tak dá včelařit, ale dá to mnohem víc práce a musíte být hodně zkušený, aby jste byl úspěšný . Pro začátečníka jsou rámky nesrovnatelně jednodušší.
Jo, vlastně na podzim počet včelstev na stanovišti.
V zásadě nic dalšího, mimo měli. Pokud máte na mysli zákonné povinnosti.
Asi 5 minut 😀
Já tedy nevím, není lepší jim nechat třeba nějaký med? Já jim nechávám část medu a samozřejmě cukr. Na jare jsem přikrmila jen oddělky a nemám pocit, že bych je šidila.
Já mám odjakživa problém v létě spát. Jak se prodlužuje den, budím se den odedne dřív. Vidět ráno včely není problém 😀
tom4:U divizny jsem dlouho nechápal, jak může být pro včely zajímavá, když tam nikdy nevidím ani křídlo. Pak jsem dostal radu jít tam brzy ráno-ano, divizna je včelami obsypaná, ale jen cca do 10.hod ráno. Pak atraktivita zmizí a až zase druhý den ráno
Já si to teď přečetla znova a líp pochopila, máte pravdu, létají na květy dopoledne.
To je zvláštní, já na divizně vídám včely pokaždé, když kvete. Vždycky mají nožičky obalené pylem.
No, co jen říct. Výmluvy na komunisty po tolika letech vlády demokracie už tolik netáhnou. Naštěstí je tu válka 🤮
https://medium.seznam.cz/clanek/mlsoun-almeria-hororova-oblast-spanelska-ktera-zasobuje-evropu-zeleninou-3872
Dobrou chuť! Když pominu ,,kvalitu" levné zeleniny z tohohle plastového moře, levicově smýšlející člověk, by se třeba také mohl zamyslet nad tím, že nákupem podobné ňamky přispívá k vykořisťování tisíců dělníků, kteří tam otročí za méně než minimální mzdu.
Mimochodem, skalním podpůrcům greandelu tohle plastové peklo nevadí, naopak. Údajně snižuje teplotu v oblasti, takže je to příklad hodný následování.
Dávám dešťovku. Rosu mají rády. Na zahradě mám divizny, jednak se mi líbí, snadno se semení, mají dlouhou dobu kvetení v srpnu, prostě řada sympatických vlastností. Všimla jsem si, že pro včely, jsou atraktivní nejen květem, ale právě i listy, které jsou hustě porostlé stříbřitou plstí, která zadržuje spoustu rosy. Včely ji nadšeně sají.🙂