Aktuálně: 3 238 inzerátů220 864 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.05.2024, 21:10:59 xxx.xxx.171.178

Nejhorší je, že spousta lidí, kteří netuší pořádně o co se jedná, tuhle zhůvěřilost podpoří v domnění že pomáhá zvířatům. Doporučuji všem chovatelům vysvětlovat svému okolí, co to je za zákon, který jde absolutně proti lidem i zvířatům.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.05.2024, 20:59:19 xxx.xxx.171.178

Škoda že sem nepřispívá ten pán co dělal úžasné úly z rákosí. Kdybych byla tak šikovná, určitě bych brala ty. Byly nádherný a myslím že vydrží neskutečně dlouho. Navíc rákos má úžasné izolační vlastnosti.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.05.2024, 16:46:12 xxx.xxx.171.178

A tak já třeba chci přejít na ty nízké nástavky , tedy na medníky. Když pominu vše ostatní, tak kvůli váze. Už je mám doma, ale musí to počkat napřesrok. Teď jsem nadopovaná léky na bolest a nesmím se hýbat 🤪 tak to holky musí vydržet tak jak jsou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.05.2024, 10:26:59 xxx.xxx.171.178

Ach jo, kdybych mohla, jdu to vyzkoušet. Letos budu ráda, když včely udržím v kondici,. Ale aspoň sbírám informace. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2024, 21:19:57 xxx:xxx.f24:15de

To je mi moc líto, tohle je smutná zpráva.

Až se stydím napsat, ale u nás jsou včely v pohodě. Nosí jak vzteklé  a staví jak vzteklé. Zkouší vaši metodu bez mřížky a vypadají docela spokojeně. Dala jsem všem až na 3 loňské pozdní oddělky medníky 39x24, vystrojené vaší metodou a tedy dívala jsem se jen zhora, ale rozhodně je zanášejí. 

Jak teď chodím dlouho z práce, šla jsem před cca 14 dny do včel a jak jsem unavená, nedala jsem jim jeden rámek. Musím říct škoda. Během strašně krátké doby vystavěly vzorný plást - trubčinu a už byl komplet zakladený, no zrušila jsem ji a dala stavební rámek.

Tak ať se vám včely dají rychle do cajku, dobrou noc.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2024, 21:07:43 xxx:xxx.f24:15de

On je problém i v tom, že hromada zemědělců z různých důvodů používá i zcela neschválené pesticidy hlavně z číny. Celkem není problém je získat, když víte na koho se obrátit. A co obsahují tyhle šmakulády,  se můžeme jen domnívat.

Taky by mě zajímalo, jestli včely ovlivňují mikroplasty. Vliv na nervový systém teplokrevných živočichů rozhodně mají.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.03.2024, 16:31:14 xxx.xxx.62.226

Prý se tak dá včelařit, ale dá to mnohem víc práce a musíte být hodně zkušený, aby jste byl úspěšný . Pro začátečníka jsou rámky nesrovnatelně jednodušší. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.02.2024, 20:22:54 xxx:xxx.f24:15de

Já tedy nevím, není lepší jim nechat třeba nějaký med? Já jim nechávám část medu a samozřejmě cukr. Na jare jsem přikrmila jen oddělky a nemám pocit, že bych je šidila.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 21:41:23 xxx.xxx.171.177

Já mám odjakživa problém v létě spát. Jak se prodlužuje den, budím se den odedne dřív. Vidět ráno včely není problém 😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 19:51:35 xxx:xxx.f24:15de
tom4:

U divizny jsem dlouho nechápal, jak může být pro včely zajímavá, když tam nikdy nevidím ani křídlo. Pak jsem dostal radu jít tam brzy ráno-ano, divizna je včelami obsypaná, ale jen cca do 10.hod ráno. Pak atraktivita zmizí a až zase druhý den ráno

Já si to teď přečetla znova a líp pochopila, máte pravdu, létají na květy dopoledne. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 18:18:53 xxx.xxx.171.177

To je zvláštní, já na divizně vídám včely pokaždé, když kvete. Vždycky mají nožičky obalené pylem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 11:54:27 xxx:xxx.f24:15de

No, co jen říct. Výmluvy na komunisty po tolika letech vlády demokracie už tolik netáhnou. Naštěstí je tu válka 🤮

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 10:58:39 xxx:xxx.f24:15de

https://medium.seznam.cz/clanek/mlsoun-almeria-hororova-oblast-spanelska-ktera-zasobuje-evropu-zeleninou-3872

Dobrou chuť! Když pominu ,,kvalitu" levné zeleniny z tohohle plastového moře, levicově smýšlející člověk, by se třeba také mohl zamyslet nad tím, že nákupem podobné ňamky přispívá k vykořisťování tisíců dělníků, kteří tam otročí za méně než minimální mzdu. 

Mimochodem, skalním podpůrcům greandelu tohle plastové peklo nevadí, naopak. Údajně snižuje teplotu v oblasti, takže je to příklad hodný následování.

https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/sklenikove-peklo-spanelsku-prospiva.a-nam-by-mozna-mohlo-prospet-taky

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 10:41:35 xxx:xxx.f24:15de

Dávám dešťovku. Rosu mají rády. Na zahradě mám divizny, jednak se mi líbí, snadno se semení, mají dlouhou dobu kvetení v srpnu, prostě řada sympatických vlastností. Všimla jsem si, že pro včely, jsou atraktivní nejen květem, ale právě i listy, které jsou hustě porostlé stříbřitou plstí, která zadržuje spoustu rosy. Včely ji nadšeně sají.🙂