Aktuálně: 3 726 inzerátů210 941 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:28:10 xxx.xxx.171.177

Zajímavý přístup. Takže, když dostanu dost peněz, klidně prodám zvíře komukoli? Jako nedělám si iluze, jde o běžnou praxi. Jen by pak ten prodejce neměl tolik vřískat. Moc tím na sebe upozorňuje. To je pak lepší skutečně,jak jen to přesně bylo, držet hubu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:12:48 xxx.xxx.171.177

Tak , kdyby tohle někdo řekl jako humornou vložku v televizi, řekla bych si, že se zbláznil. A vida podobní komici se dostanou až do parlamentu. 

Tady si děláme starosti s nosemou, kleštíkem, asijskou sršní a přitom je vidět, že největší a nejnebezpečnější škůdci včelaření jou pseudekologové a jejich tvz vědecky podložené nápady. A protože pseudoekolog prací mnoho času neztráví, zbývá mu ho o to víc na prosazování podobných šíleností a přesvědčování veřejnosti, že tak činí v zájmu vyššího blaha.

Jak říká klasik A du blejt velebnosti.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 01.02.2024, 13:11:55 xxx:xxx.f24:15de

Já používám trouchnivý topol. Ale hoří hodně rychle, tak chci letos zkusit choroš, nevím co to je za druh, ale utrhla jsem je z topolů. Tak snad to bude v pořádku.

Známý mi doporučoval sušený vratič, tak možná taky přidám.

Papír bych se bála použít. Jednou jsem zkusila trochu přidat a lítaly jiskry.

Canabis, no to by bylo žihadel😄

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.01.2024, 17:15:06 xxx:xxx.8a24:3694
tom4:

Odpovídáte si vlastně sama-je to jednoduché-pán prodává matky a chce abyste si je co dva roky kupovali u něj, zároveň varuje před dovozem odjinud. Můžu se prosím ptát -oblast, kde včelaříte ?

U Mělníka. Nicméně, nechci mu nasazovat psí hlavu, matky si dělá pro vlastní včelnici, neprodává je nebo o tom nevím.  Ale ne co dva roky, každý rok by se mělo začínat s novou. Na jaře oddělek, na podzim ,,starou" zamáčknout a spojit před zimou.

Já se přiznám, že po téhle přednášce jsem sama sobě položila otázku, jestli nemám doma spoustu užitečnější práce a protože odpověď zněla ano, vymluvila jsem se na neodkladné povinnosti a šla domů. Takže nevím, jestli hodlá okolí zásobit vzácnou genetikou nebo se máme začít věnovat chovu matek.😜

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.01.2024, 16:18:59 xxx:xxx.8a24:3694

Tak zrovna tenhle pán, který se to snažil prosazovat, si matky dělá sám. Zároveň nám na schůzi říkal, jak musíme místní genetiky chránit a důrazně varoval, před tím, abychom si obstarávali matky odjinud.  Na jednu stranu chápu, že máme v okolí vzácnou genetiku, kterou by mohl narušit příchod cizích matek. Na druhou stranu, pokud je naše místní genetika tak křehká, že vyžaduje pravidelnou výměnu matek, může to naznačovat, že není úplně odolná nebo hodnotná.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.01.2024, 07:58:38 xxx:xxx.6964:2bc5

Ale já souhlasím s vámi a s Jánom. Jen klidně ještě navíc přidám do syrupu ten pelyněk. I kdyby to bylo k ničemu, já budu mít lepší pocit a včelám neškodí.

Pelyněk je ohromná rostlina s prokazatelně léčivými účinky na mnoho potíží, klidně zabírat může a houby určitě taky. Je škoda, že se tímhle směrem nevydá Dol, který má peníze a vybavení na objektivní výzkum. Protože, pokud to dělá kdokoli metodou pokus omyl, přírodní léčiva nebudou mít nikdy vyrovnané výsledky, už jenom kvůli různému obsahu léčivé látky. Takové to, jak v pohádkách baby kořenářky chodily sbírat bylinky na určitá místa v  určitou dobu, věděly babizny co dělaj. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 20:29:09 xxx.xxx.171.177

Právě proto že mám jen 12 úlů, jsem klidně ochotná jim pelyněk přimíchat. Ostatně, když to vezmu čistě logicky, není tu nikde argument, proč by houby fungovaly a byliny ne. 

Navíc Tome 50, sám  chcete, aby se včelaři a aktivněji zapjili😜 což Tom4 právě udělal, díky 👍

Pokud budete moct napsat, jak pelyněk použít, ráda to zkusím.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 18:51:41 xxx:xxx.6964:2bc5

Já na bylinky věřím. Lecos se s nimi dá vyléčit. Jenže u všech bylin, je problém s obsahem účinné látky, protože obsah  nebo řekněme složení se mění, podle toho, kde rostlina narostla a taky podle toho v jaké fázi růstu ji utrhnete a použijete.  Jiný obsah drogy má třeba před květem, jiný po odkvětu. Některé účinné látky se ztratí sušením atd, atd.

Já v tomhle nemám žádné hluboké vědomosti, je to ohromně zajímavé a ještě víc složité. Nicméně, pokud na viry mohou zabírat přípravky z hub, proč by nemohl zabrat pelyněk.  Minimálně neuškodí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 18:42:38 xxx:xxx.6964:2bc5

přišlo mi, že je to blbost, tak se právě radši ptám.

Prý byl na nějakých seminářích, kde to doporučovali. To je aspoň vidět, hodnota těch seminářů🤒

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 16:15:56 xxx:xxx.6964:2bc5

Zdravím. Chci se zeptat, jak často měníte matky?

Včera jsem byla na schůzi, nic moc se tam člověk nedověděl, nicméně, jeden z členů tam říkal, že začal matky měnit každý rok, aby byla včelstva vitálnější.

Nevím,, co si o tom myslet, jestli to není přece jen moc zasahování.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 08:36:47 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Hucho z 29.01.2024, 07:40:16

Ono to může být stanovištěm. Každopádně muchovník je nádherná rostlina a plody jsou prostě vynikající. U nás roste hrozně pomalu, celkem nechápu proč. Možná musí líp zakořenit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.01.2024, 07:30:04 xxx.xxx.171.177

Muchovník je nádherná rostlina, ale s tím že rychle roste bych byla opatrná. Možná na opravdu dobrých stanovištích s vynikající péčí, jinak roste spíš pomalu.

Kdybyste chtěli sázet hodně rychle rostoucí keř, co vypadá dost podobně, zkuste střemchu. Celá rostlina mimo plodů je mírně jedovatá. Plody ne, ale nejsou zvlášť dobré.  Zase  v době květu nádherně voní.

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.01.2024, 20:22:30 xxx:xxx.f24:15de

Černý, to je ten co vytáčí med zimě? A chlubí se, že ke včelám chodí jednou za několik měsíců?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.01.2024, 19:45:02 xxx:xxx.f24:15de

Tedy Tome, já si tu knihu snad budu muset přečíst. Něco takhle pitomého snad ani nikdo nemohl napsat vážně, třeba je to pokus o humor.