Aktuálně: 3 726 inzerátů210 944 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2024, 15:56:29 xxx:xxx.f24:15de

Tak jsem dneska šla částečně zkontrolovat jeden loňský oddělek a říkala jsem si, že ho zkusím zůžit. U nás je sice pod mrakem, ale neprší a je cca 12C. 

Tak za prvé -  přežily, za druhé - zásob mají dost, přepážku jsem dala.

ALE naivně jsem si myslela. že nebudou mít chuť lítat a nechtěla je trápit dýmem. Ty mi daly. Ruku mám nateklou jak tykev, neměla jsem včelařské rukavice, jen kožené a dostaly se na mě, potvory jedny čilý. tady máte fotku, ať se pobavíte🤣

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2024, 15:22:42 xxx:xxx.f24:15de

Já třeba vůbec nechápu, když už se taková baba chovem těch psů živí, proč prostě ta starší zvířata nedaruje. Argumentovat nějakou láskou jde těžko, při takových počtech je má na prachy a je spousta lidí, co si 5-6let starou fenku klidně ráda vezme. I když ono asi záleží na tom, v jakém stavu ty fenky jsou a jestli se nebojí, že se provalí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2024, 07:36:03 xxx.xxx.171.177

Ale jo, věřím že mají problémy. Ale jak říkám nejsou z týdne na týden. Chovatelka se prostě o psy nestarala. Nemá jich mít tolik a  nic jí neomlouvá . Ani nemoc, za tři neděle se možná chlupy zacuchaj, ale zuby nikdo neokecá. A prodat takové psy po 20000, je neskutečné. Stejně jako to, že znova psy množí. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 23:38:55 xxx.xxx.171.177

Tak moje čubina je minimálně dvouhrnková. Hovězí kost nebo syrová žebra tvrdá nejsou. Nebojím se dát jakékoli syrové kosti a kuřata z marketu mají spíš bláto než kosti. 

Každopádně nevěřím, že se o ty psy z reportáže někdo pořádně staral. I když pominu srst, zuby se do stavu v jakém jsou na fotce nedostanou nijak rychle. Jo, malí psi mivaj problém se zuby, nicméně chovatelka tak zkušená jako ta ženská o tomhle ví. Je jejii problém že má kdovíkolik desítek psů a nezvládá péči. Nemá jich tolik držet. Omluva nemocí je možná jen do určité míry . 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 22:34:22 xxx.xxx.171.177

Lidi to malým psům podle mého názoru způsobují tím že se k nim nechovají jako ke psům. To jsou paštičky, granulky, masíčko na drobné kousky, jsou to psi a nepotřebují to. Moje bábrdle okusuje s chutí pořádné kosti, maso si pořád pěkně natrhá. Trvá jí to dýl, ale pořád jí to baví. Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 20:38:41 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 03.02.2024, 20:36:04

Jo, jo bylo to super 🤮.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 20:27:55 xxx:xxx.f24:15de

V životě jsem psovi zuby nečistila a začínat nehodlám. Dostává kosti, tím si je vyčistí líp. Když byla mladší vždycky při orání chodila brázdou a lovila myši. Jednou se jich strašně přežrala a my ji zrovna vzali s sebou do hospody, hezky jim to tam ohodila.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 19:51:42 xxx:xxx.f24:15de

Jako nemá je ideální, ale na 14 let, ujdou. Já prostě nevěřím, že mladý pes a tamto staří psi nebyli mají při dobré péči tak strašné zuby.

povaluje se vedle mě, tak jsem to vyfotila. 

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 19:33:24 xxx.xxx.171.177

Zajímavé, mám 14 letou kříženku čivavy a zuby sice mají zubní kámen, ale má je skoro všechny. Je to sice bába, ale žere všechno.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 17:03:10 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 03.02.2024, 14:15:50

Pokud existují na tohle téma relevantní odborné studie, pak sem prosím dejte odkaz. Jinak to považuji za výmysl ekoteroristů.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 13:51:41 xxx.xxx.171.177

Ekologické organizace mají jiný dojem. Jistě by vám na to předložily vědecké studie, dost možná na toto téma budou mít i diplomové práce. Mají zhruba stejnou hodnotu, kako práce na téma kotoul, ale diplom zajistí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 13:39:44 xxx.xxx.171.177
drvodelkafialova:

Tak v případě jako je tenhle je kupní smlouva minimum. Já osobně bych si takového psa vzala jedině zadarmo a i tehdy jedině se smlouvou, kterou můžu kdykoli ukázat, až bude kdokoli cokoli tvrdit.  Takovèhle zvíře je i zadarmo drahé, veterina musela stát mraky peněz, plus mít doma uzlík nervů, to jako fakt nestojí za dvacet tisíc. Smlouva by bylo to absolutně nejmenší co předpokládám ti lidé co si psy vzali požadovali.

Omlouvám se, odpověd patřila Orionce.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 13:37:58 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.02.2024, 13:14:13

Tak v případě jako je tenhle je kupní smlouva minimum. Já osobně bych si takového psa vzala jedině zadarmo a i tehdy jedině se smlouvou, kterou můžu kdykoli ukázat, až bude kdokoli cokoli tvrdit.  Takovèhle zvíře je i zadarmo drahé, veterina musela stát mraky peněz, plus mít doma uzlík nervů, to jako fakt nestojí za dvacet tisíc. Smlouva by bylo to absolutně nejmenší co předpokládám ti lidé co si psy vzali požadovali.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:24:47 xxx.xxx.171.177

Ano, tak jak ho chápeme my, ano. Budeme dovážet zdravý med z Číny nebo Jižní Ameriky a pár vyvolených vám prodá možná plástečkový med, tak za několik tisíc za kilo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:21:53 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 03.02.2024, 10:21:54

Kupní smlouva se napíše rychle a 20 000, není to pakatel, ale ani částka, která není rychle sehnatelná. Já za nesmysly neutrácím, mám ráda rezervu, dvacet tisíc není zas tolik.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 11:17:38 xxx.xxx.171.177
impact:

Můžete se v DP zeptat sama, když mi nevěříte. 🙂

Já Vám bohužel podrobnosti toho, čeho jsem sama byla svědkem, na anonymní diskuzi psát nebudu. Lidí se na to ale složilo dost, jakmile došlo na to, že jsou tihle bílí koně úplatní.  Ale určitě máte právo tomu nevěřit. To Vám snad nikdo neupře.

A tak já si pamatuju, jak mě šokovalo že tady tahle chovatelka vysvětlovala, jak je normální že pětiletí psi - jorci nebo Biewři už mají nárok na to nemít skoro zuby. To mi stačí, víc říkat nemusí. Samozřejmě, dohledat to nejde, na fauně ty diskuse zmizely, ale mě stačí, že si to pamatuju, věřit může kdokoli čemukoli.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:33:50 xxx.xxx.171.177
bohemia.gall:

Stejná šablona jako u nás. Jedno jméno je fuk. Jsou všude, prakticky ve všech stranách a maji jedno společné…Aspen institute. Podle toho poznáte koho nevolit.

Taky si myslím, že na jednom jméně nesejde. Tyhle neřádi jsou jak hydra. Jednu hlavu useknete a naroste několik jiných. Mají spoustu času na sebepropagaci, protože práce je pro ně neznámý pojem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:29:38 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 03.02.2024, 09:59:03

Za chvíli takhle budeme v klecích všichni. V Polsku vlci zjevně zařadili psy na jídelníček, čekala jsem jestli místní zastánci vlků vysvětlí chovatelům, jak k tomu došlo a jak se jim bránit, ale nějak se jim nechce.

Kdysi byly doby, kdy jsem ekologům fandila, dneska má pro mne slovo ekolog zcela odlišný význam než dřív. Ekolog, je největší škůdce a pohroma pro přírodu co může být.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 10:22:31 xxx.xxx.171.177

Já jsem si všimla, že čím víc zemědělci pořádají akcí, zasypypávají brusel hnojem, blokují silnice a převrací kamiony s jídlem zcely ekologicky dováženým přes půl zeměkolule a postříkaným kdejakým sajrajtem, tím míň se o tom píše na seznamu a jen velmi málo mluví ve zprávách, To když ta hovada z Hnutí Poslední generace udělají nějakou akci, je to všude jako hlavní zpráva, asi aby měli co největší reklamu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2024, 07:54:38 xxx.xxx.171.177

Ono je toho víc, co prosazují. Jen by mě moc zajímalo, jak mi kdo dokáže, co jsem kam zasadila. 

Když jsem dělala ve škole, měli jsme tam dost cikánů. Celkem s nimi byla zábava. Svým způsobem to byla škola života . Jednou jsem se s nimi bavila o policii a vyšetřování, protože zrovna jednoho odvezli. Říkali mi, pani mistrová, nikdy se nesmíte k ničemu přiznat. I kdyby vám řikali,  že vás někdo viděl i kdyby vás kamera natočila, nikdy se nepřiznejte. Dokud se nepřiznáte, tak vám to nedokážou. Navíc přiznání je sice polehčující okolnost, ale nemá vliv na výši trestu. Jo, něco ta moudrá dítka uměla dokonale. Nevím kolik jsem je toho ze zahradničiny naučila já, ale já se toho od nich naučila dost.😜😇