Aktuálně: 3 726 inzerátů210 956 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.02.2024, 15:37:44 xxx:xxx.f24:15de
Tenurri:

No, já z vašeho textu stále chápu to, že dle vás, kdo nemá přirozenou autoritu, nemůže cvičit a vychovávat psa, protože mu nepomůže nic a s tím já nesouhlasím.

určité typy psů by člověk bez potřebné autority skutečně mít neměl. Ostatně u popisu některých plemen to i máte zdůrazněné, že se to plemeno pro každého nehodí. Že to lidé nerespektují nebo své schopnosti přecení je druhá věc. To jsou potom ti, co se o nich píše v novinách, v tom smyslu, že jejich psi někoho roztrhali. Přitom s jiným majitelem - vůdcem smečky nebo tomu říkejte jak chcete, by k tomu vůbec nemuselo dojít.

Ještě je možnost, že takoví psi končí někde zavření v kotci a majitel se jich bojí. Tak končí psi, co mají smůlu, že si jejich majitel myslí, že všechno zvládne po přečtení příručky a může si pořídit jakékoli plemeno.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.02.2024, 14:10:15 xxx.xxx.41.1
balu:

Vy fakt věříte, že RD fungují psi na principu strachu?  To je přece kravina.

Já měla k Desenskému výhrady, kvůli metodám co používal dřív. Nicméně to co dělal teď se mi líbilo. Psy mu nefungují ze strachu, prostě má autoritu, to mají psi rádi. Autorita není strach, autoritu může mít i velmi laskavý a vlídný člověk. Jen se to často zaměňuje.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.02.2024, 13:06:20 xxx:xxx.f24:15de

tak já taky chovám králíky v králíkárně, ale mám je na maso. Proč chová psa v kleci tenhle člověk nechápu. 

Jo a moji králíci mají čistou vodu  k dispozici nepřetržitě, stejně jako seno.

No, já mám psy ty velké venku a když někdo přijde, jsou v kotci, když si ale představím, mít je tam prakticky celý den a bez vody, fujtajxl. A tenhle dement  o tom napíše knihu a chlubí se tím.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.02.2024, 11:55:30 xxx:xxx.f24:15de

Tak hlásím nádherné počasí, včely létají jak vzteklé, zůžila jsem je, tedy oddělky a dokonce jsem viděla včelu, co nesla pyl. Měla krásné žluté rousky.🙂

Koukla jsem do všech, mají zásoby, vypadají čile. Svět je zas o něco hezčí😊

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.02.2024, 20:08:51 xxx:xxx.f24:15de

Musím složit poklonu úlům a včelaři. 🙂

Ty stříšky jsou zajímavé. Já uvažuju, že se stavám v místní výrobně sklolaminátu, jestli by nebyli ochotní vyrobit z toho stříšku. A taky za kolik.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.02.2024, 10:09:26 xxx:xxx.f24:15de

Je pravda, že nezateplené medníky by mi ušetřily dost peněz.  Bylo mi řečeno, že v nic včelám , když to řeknu zkráceně nebude v létě takové vedro, nebudou muset tolik chladit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.02.2024, 10:06:20 xxx:xxx.f24:15de

Klidně mě jmenujte, psala jsem to😜.  Prostě mi to tak doporučili, nicméně je pravda, že se vejdou i tak jak říkáte🙂.  Nicméně, teď už to nezměním.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.02.2024, 08:55:48 xxx.xxx.171.177

Ono je to tak bohužel se všemi odbornými knihami. Mám doma starou knihu Malá včelařská encyklopedie z roku 1954 a Včelařství - Veselý a kol.  Ta encyklopedie je prostě lepší.

Pro pobavení, jedna z mých oblíbených zahradnických knih je 1000 dobrých rad mladým zahradníkům z roku 1960. Kniha určená odrostlým dětem a jsou v ní odbornější věci, než dneska v knihách určených dospělým. Ty dnešní jsou jen obrázkové publikace.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 19:46:43 xxx:xxx.f24:15de
tom4:

Teď by měla v dotisku vyjít kniha Quido Sklenára-moje včelí matička. Originál práce vynikajícího včelaře

Tu mám, je pěkná.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 16:09:58 xxx:xxx.f24:15de

Tak, proč by to nemohlo mít vliv, klidně může. Slyšela jsem jak , tuším ve Francii, uhynuly krávy, když spustili věrnou elktrárnu a něco špatně uzemnili a byl to jen slaboučký proud. 

Zvířata a včely můžou reagovat na všechno možný.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 13:15:25 xxx:xxx.f24:15de

Nemáme ho doma, mají ho mladí. Zatím není dospělý, ale je to pohodář. Chodí s nimi nadšeně po výletech, doma začíná hlídat, ale nic dramatického, na procházce je  v pohodě. Pár jsem jich znala, zdraví rezervovaní celkem pohodoví psi, až na jednu výjímku, ten byl hodně ostrý, možná to bylo majiteli.

Cizích lidí si nevšímá, ale toleruje je. Nevím jestli je to výhoda, ale lidé se ho nebojí. Je krásný a bílý, takže respekt budí jen velikost. Lidé ho často chtějí hladit, není nadšený, ale ani mu to nijak extrémně nevadí. Domácí má samozřejmě rád.  Za plotem štěká, nicméně nedělá taková ta agresivní divadla, jen prostě hlásí.

Co se týká poslušnosti, není to NO, ale na to že je v pubertě poslouchá dobře.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 10:03:44 xxx.xxx.171.177

Já bych se i ptala, ale má zánět achilovky a nohu v gypsu.

Nicméně se zeptám, když mám včelstva na dvou nástavcích a zabydlely se uprostřed, mám ty přepážky dát nad ně? Přelezou do tepla?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 09:01:14 xxx:xxx.f24:15de

Já se právě divím, že se berňák neprobere. Nemusí se nám to líbit, ale ty množky, pokud dají psům nažrat, napít, prostě splní základní minimum, nedělají nic protizákoného.

Nicméně, moc by mě zajímalo, kolik zaplatí na daních, protože příjem mají pořádný. Na to bych se soustředila, kdybych je chtěla dostat.

Koneckonců, daně musíme platit všichni, není důvod, aby to někdo měl jinak. No a vyplatit by je mohla hezky zpětně, za řadu let i s pokutou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.02.2024, 06:57:26 xxx.xxx.171.177
impact:

A to jsem si myslela, že mě v kauze Plavsko už nic nepřekvapí. 🙃

Obrázek

Já tomu nerozumím, koho se vyptává, respektive, proč?