Aktuálně: 3 450 inzerátů217 343 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 19:24:29 xxx.xxx.171.143

Mě Putin sympatický není, ale co je mi do něj. 

Nicméně s tím že velmoc vtrhne na cizí území, no to nám předvedli Američané mockrát. Vietnam, Chile, Irák atd atd.

Jak mohla země, která se ohání ochranou lidských práv, podpořit třeba režim jaký zavedl Pinochet? A to netrvalo jen pár měsíců, ale léta. V mých očích nemají žádnou důvěryhodnost. Lidská práva, svoboda, rovnost atd, to jsou jen a jen hesla, která mocnosti bez zábran zneužívali a zneužívají  jako záminku k přepadení okolních zemí. A to obě strany.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 18:18:54 xxx.xxx.171.143

Naše slavná vláda bude v případě konfliktu první, kdo zdrhne.

Já utíkat nehodlám. Ono taky kam, že jo. Prostě se   musíme připravit na horší časy. Dobré je mít aspoň trochu fyzičku, nějaké znalosti a dokázat se připravit na případný výpadek energií a dodávek potravin. Kdo žije na venkově má drobnou výhodu. Na venkově se zlé časy vždycky přežijí snáz. 

Jak se říká - člověk má doufat v to nejlepší a být připraven na to nejhorší. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 15:25:23 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 14:27:09

Podívejte a co navrhujete za řešení?  Něco konkrétního a alespoň relativně snadno proveditelného. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 14:22:40 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 14:03:48

Jj skvělé vyhlídky.  Ale opakuju, sice mi váš scénář přijde reálný, nicméně s tím nebo proti němu nějak nemám co udělat, pouze se připravit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 13:50:42 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.11.2024, 13:42:44

Ale samozřejmě že pokud dojde k válce, prohrajeme.  Já jen věřím že nedojde k válce provázené atomovými výbuchy. Prostě budeme zničeni ekonomicky.  Zničí náš průmysl- to už se téměř podařilo, začne recese, propouštění a budeme ještě vděční za kus žvance. Otázka je - dá se tomu zabránit?  Podle mého ne. Ale můžeme se na to připravit, někdo víc a někdo míň.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 13:42:40 xxx.xxx.171.143

Tome já to klidně převedu na včely. U včel se přece také snažíte vytvořit jim prostředí co možná nejpříznivější a díky tomu vám pak přináší vyšší užitek. Stejné je to s ostatními zvířaty. Proto nevěřím, že slepice v klecovém chovu nějak zvlášť trpí. Kdyby trpěla nenese. A stejný princip je u všech těchto chovů, to co si lidé představují jako strašnou újmu, tak být vůbec nemusí a stejně to platí opačně. 

Jinak prostudujte si ten odkaz, který jsem vložila. Třeba vás při jeho čtení něco napadne a dojde vám, proč se zákazu králíkáren nebojím😉

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 10:04:28 xxx:xxx.73ea:74e4

Ono je to těžký. Jak se na vás někdo takhle virtuálně upne a zvlášť, když se jedná o opuštěného staršího člověka, je to problém. A zvlášť, když se nakombinuje s záštiplnou potvorou, co ho nastrkuje jako štít. Protože, na jedné straně,má člověk zábrany ublížit staršímu člověku a na druhé straně se ta mrcha chechtá. Já bych je natvrdo obě jmenovala, i když už to nejspíš všem došlo. Aspoň toho nechají, není důvod se nechat vydírat, ani citově ani jinak. Díky těmhle pokřiveným vztahům sem spousta lidí přestala chodit a třeba příspěvky Zrzavcové mě vždy pobavily. A tenhle pocit tu postupně mizí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 08:57:50 xxx.xxx.171.143

Osobně si myslím že to dokonce je velmi reálné.  Ona by to klidně mohla být součást války. Každý si představuje bomby a tak. V dnešní době by postačil elegantní, promyšlený útok, který by prostě vyřadil elektřinu a dejme tomu počítače. Kdybych chtěla být hodně zlá, tak by se do toho odpálila třeba nějaká přehrada. A je to, do týdne se obyvatelstvo pobije mezi sebou. 

Vemte si takového Breivika. Napřed odpálil pár bomb na jednom konci země,pěkně způsobil paniku, sjely se tam všechny záchrané složky a on mezitím v klidu zlikvidoval pomalu celý ostrov plný lidí. Válku vlastně vůbec nepotřebujeme, v našich končinách jsou mnohem levnější a inteligentnější způsoby, jak dostat druhou stranu s tranu na kolena.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.11.2024, 07:37:47 xxx.xxx.171.143

Já si myslím, že příručku, jak se v podobné situaci chovat by měli posílat pravidelně. Vždyť nemusí jít vůbec o válku. Stačí živelná katastrofa, delší výpadek proudu 2-3dny nebo tak něco. Lidé by měli vědět jak si v takové situaci poradit. 

Osobně bych zapojila školy. Dneska děti povětšinou donesou na tělocvik omluvenku. Notak by to bylo , místo tělocviku a občansk výchovy,  něco na způsob výcviku přežití katastrofy. A do toho se mohou zapojit všichni, naopak právě třeba ti nemocní by měli přesně vědět, co mají dělat a jak se chovat třeba v případě blackautu. Třeba by to děti bavilo i víc než rozcvička.

Válka je samozřejmě možnost, ale zas bych to nedramatizovala. Nicméně ta příručka není špatný nápad, ale nestačí to.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.11.2024, 16:34:12 xxx:xxx.73ea:74e4

Mě napadá taková praštěná věc, co když si ta osoba a podotýkám že netuším o koho jde, prostě ani neuvědomuje, že její nevyžádané zprávy ostatní obtěžují. Jesli je dostatečně praštěná, tak jí to třeba nedochází a má pocit, že koná dobro. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.11.2024, 07:51:03 xxx:xxx.a37d:bd85

Dobrý den, Tome, ráda bych Vám upřesnila informace ohledně plánovaného zákazu klecových chovů, protože v této oblasti často dochází k nedorozuměním.

1.Zákaz klecových chovů od roku 2026 neplatí. Evropská unie aktuálně projednává legislativu, která by zakázala průmyslové klecové chovy, a to nejdříve od roku 2027. Tento návrh se zaměřuje především na hospodářská zvířata, jako jsou nosnice, prasata, telata a králíci v intenzivních velkochovech. Týká se to chovů, kde jsou zvířata chována v těsných klecích s omezenou možností pohybu a komfortu

2.Hobby chovy nejsou cílem zákazů. Návrhy se týkají výhradně velkochovů, kde jsou zvířata chována v těsných klecích. Domácí zařízení, jako jsou králíkárny, kurníky nebo chlívky, která poskytují zvířatům dostatek prostoru a péče, nejsou aktuálně předmětem této legislativy. Pro hobby chovy tedy žádný konkrétní zákaz klecových chovů v současnosti neexistuje

3.Kozy, prasata a drůbež v domácích chovech. Legislativa se dotýká například porodních klecí pro prasnice ve velkochovech, nikoli hobby chovů. To samé platí i pro drůbež nebo jiná hospodářská zvířata, pokud jsou chována v odpovídajících podmínkách. Hobby chovatelé mají stále možnost chovat zvířata v malých prostorech, pokud jsou zajištěny jejich základní potřeby, jako je dostatek prostoru a vhodné podmínky pro jejich pohyb

aktuálně probíhají návrhy, které směřují k postupnému zákazu klecových chovů pro vybrané druhy hospodářských zvířat, včetně králíků. Osobně s jakýmikoli zákazy v této oblasti nesouhlasím, protože si myslím, že je třeba najít rovnováhu mezi ochranou zvířat a možností chovu, který nebude pro zvířata stresující a bude odpovídat jejich přirozeným potřebám. Na druhou stranu, v současnosti nemáme konkrétní nástroj, jak těmto návrhům zabránit, neboť stále jde o návrhy, které budou muset projít schvalovacím procesem jak na úrovni Evropské unie, tak i v rámci implementace do národní legislativy České republiky. Je tedy důležité mít na paměti, že se stále jedná o fázi návrhu a projednávání, které ještě musí být přetvořeno do konkrétních zákonů. Nicméně, pokud máte obavy, můžete se zapojit do veřejných konzultací a vyjádřit svůj názor, pokud se k nim dostanete  - zde jsem vám našla odkaz - Pokud nepracujete pro mediální organizaci, můžete se na EU obrátit prostřednictvím Europe Direct, a to písemně nebo telefonicky na čísle 00 800 6 7 8 9 10 11.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zakaz-klecovych-chovu-2027-zabery-kamer-jatka_2312281427_epo

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/cs/ip_21_3297

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 20:07:59 xxx:xxx.96f9:d898
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 24.11.2024, 18:03:48

Pak se Tome neostýchejte a pochlubte se konkrétně tím jediným co můžete. Protože zatím jste tu jen na všechny vylil kyblík žluči. Vám se možná ulevilo, jen moc nechápu jakým konkrétním způsobem to pomohlo v boji proti Bruselským byrokratům.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 13:55:33 xxx.xxx.62.226

Víte co Tome?Přečtěte si ten svůj pamflet, sám sobě v něm odporujete. 

Řeknu k tomu jen jedno. Slušný člověk ta vaše pravidla nepotřebuje mít daná zákonem, bezohledný je   stejně dodržovat nebude.  

A to že odpovídám se zpožděním není tím, že bych se bála vás sama poslat do háje za vaše výmysly, ale tím že jsem v práci.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 13:26:30 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 24.11.2024, 12:56:10

Tome vážně nechápu, kde berete informace co mi vadí a nevadí a kdeberete informac   že mám včely na hranici pozemků se sousedy. Asi vlastníte satelitní stanici nebo křišťálovou kouli.  Abych vaše výmysly upřesnila, to co jmenujete mi samozřejmě vadí a nemám včely na hranici se sousedy, mám je na své vlastní zahradě ve středu pozemku a před nimi keře, proto také nikoho neobtěžují.  Nevidím jediný důvod, proč bych měla tleskat kdejakému nesmyslnému návrhu zákona, jen proto že vám se náhodou líbí . Mě ne a důvody jsem napsala výše. Můžete si je přečíst znovu, třeba je pochopíte. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 12:05:47 xxx.xxx.62.226

Právě proto, že mi zákazy vadí, jsem prostě proti jakýmkoli dalším. Moje včely nikoho neobtěžují už teď , to se nebojte. To, co vám přijde správné a logické na slovenském návrhu , tak tím by se snadno dalo argumentovat i v chovu třeba těch králíků. I těmi někteří mohou sousedům být trnem v oku, někdy právem a někdy ne. Já říkám že toto vše se dávno vyřešilo v současných zákonech, jen je dodržovat, což se mnohdy neděje.  

A jen k tomu zákazu, nic dodržovat ohledně toho nebudu. K tomu, aby někdo chodil na kontrolu, musí být důvod, kde není udavač není důvod. A udavač není, pokud nic neví. A víc k tomu na internet psát nebudu, protože v jednom máte pravdu rozhodně, všechno se dnes dá dohledat a použít.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 06:23:03 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 23.11.2024, 19:01:23

Já s vámi Tome celkem souhlasím, ale nechápu, proč se vám líbil ten šlovenský návrh. Zákazú a předpisů má prostě být co možná nejmíň a jsem proto ráda, že to neprošlo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.11.2024, 20:08:59 xxx.xxx.171.143

Můj názor je, že pro lidi jako jsme tu my všichni, je nejlepší stabilita a je úplně jedno, kdo vládne- samozřejmě pokud to není šílenec typu Pinochet nebo Polpot.   Mám známého ze Sýrie a bavili jsme se  i o situaci v Sýrii, ještě před válkou. Přesto že jemu samotnému hrozil trest smrti, pokud by se chtěl do Sýrie vrátit, byl proti svržení Assada. Říkal že pokud by ho svrhli, zahyne neskutečně moc lidí a země se dostane do rukou islamistů.   A těch se bojí i obyčejní muslimové.  Diktátor typu Assada to tam drží pohromadě  a chrání křesťany a jezídy. A tohle vám řekne člověk, kterého odsoudil k smrti. Takže zjevně ví, o čem mluví. 

Mě je opravdu jedno, kdo nám vládne, pokud zajistí stabilní prostředí pro práci a život obecně. Jestli bude někdo vykřikovat velké pravdy o SVOBODĚ a ROVNOSTI, hm to je jen iluze. Za to válka rozhodně nestojí a ani za to abych se pro to jakkoli angažovala. Co je platná válka Ukrajincům.  Celá generace mladých mužských mrtvá, zmrzačená, poznamenaná.  Ženské se protloukají samy s dětmi a staří živoří.   Energetická síť zničená, pole zaminovaná, zem v troskách a účet za zbraně budou platit i vnuci současných vojáků.  Stejně prohrají , ale i kdyby vyhráli, bude to Pyrrhovo vítězství.