Aktuálně: 3 727 inzerátů210 980 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2024, 21:19:57 xxx:xxx.f24:15de

To je mi moc líto, tohle je smutná zpráva.

Až se stydím napsat, ale u nás jsou včely v pohodě. Nosí jak vzteklé  a staví jak vzteklé. Zkouší vaši metodu bez mřížky a vypadají docela spokojeně. Dala jsem všem až na 3 loňské pozdní oddělky medníky 39x24, vystrojené vaší metodou a tedy dívala jsem se jen zhora, ale rozhodně je zanášejí. 

Jak teď chodím dlouho z práce, šla jsem před cca 14 dny do včel a jak jsem unavená, nedala jsem jim jeden rámek. Musím říct škoda. Během strašně krátké doby vystavěly vzorný plást - trubčinu a už byl komplet zakladený, no zrušila jsem ji a dala stavební rámek.

Tak ať se vám včely dají rychle do cajku, dobrou noc.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.04.2024, 21:07:43 xxx:xxx.f24:15de

On je problém i v tom, že hromada zemědělců z různých důvodů používá i zcela neschválené pesticidy hlavně z číny. Celkem není problém je získat, když víte na koho se obrátit. A co obsahují tyhle šmakulády,  se můžeme jen domnívat.

Taky by mě zajímalo, jestli včely ovlivňují mikroplasty. Vliv na nervový systém teplokrevných živočichů rozhodně mají.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.03.2024, 16:31:14 xxx.xxx.62.226

Prý se tak dá včelařit, ale dá to mnohem víc práce a musíte být hodně zkušený, aby jste byl úspěšný . Pro začátečníka jsou rámky nesrovnatelně jednodušší. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.02.2024, 20:22:54 xxx:xxx.f24:15de

Já tedy nevím, není lepší jim nechat třeba nějaký med? Já jim nechávám část medu a samozřejmě cukr. Na jare jsem přikrmila jen oddělky a nemám pocit, že bych je šidila.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 21:41:23 xxx.xxx.171.177

Já mám odjakživa problém v létě spát. Jak se prodlužuje den, budím se den odedne dřív. Vidět ráno včely není problém 😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 19:51:35 xxx:xxx.f24:15de
tom4:

U divizny jsem dlouho nechápal, jak může být pro včely zajímavá, když tam nikdy nevidím ani křídlo. Pak jsem dostal radu jít tam brzy ráno-ano, divizna je včelami obsypaná, ale jen cca do 10.hod ráno. Pak atraktivita zmizí a až zase druhý den ráno

Já si to teď přečetla znova a líp pochopila, máte pravdu, létají na květy dopoledne. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 18:18:53 xxx.xxx.171.177

To je zvláštní, já na divizně vídám včely pokaždé, když kvete. Vždycky mají nožičky obalené pylem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 11:54:27 xxx:xxx.f24:15de

No, co jen říct. Výmluvy na komunisty po tolika letech vlády demokracie už tolik netáhnou. Naštěstí je tu válka 🤮

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 10:58:39 xxx:xxx.f24:15de

https://medium.seznam.cz/clanek/mlsoun-almeria-hororova-oblast-spanelska-ktera-zasobuje-evropu-zeleninou-3872

Dobrou chuť! Když pominu ,,kvalitu" levné zeleniny z tohohle plastového moře, levicově smýšlející člověk, by se třeba také mohl zamyslet nad tím, že nákupem podobné ňamky přispívá k vykořisťování tisíců dělníků, kteří tam otročí za méně než minimální mzdu. 

Mimochodem, skalním podpůrcům greandelu tohle plastové peklo nevadí, naopak. Údajně snižuje teplotu v oblasti, takže je to příklad hodný následování.

https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/sklenikove-peklo-spanelsku-prospiva.a-nam-by-mozna-mohlo-prospet-taky

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 10:41:35 xxx:xxx.f24:15de

Dávám dešťovku. Rosu mají rády. Na zahradě mám divizny, jednak se mi líbí, snadno se semení, mají dlouhou dobu kvetení v srpnu, prostě řada sympatických vlastností. Všimla jsem si, že pro včely, jsou atraktivní nejen květem, ale právě i listy, které jsou hustě porostlé stříbřitou plstí, která zadržuje spoustu rosy. Včely ji nadšeně sají.🙂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 10:34:25 xxx:xxx.f24:15de
Anonymní:

Většina zde nemá ani páru o čem mluví. Spotřeba pesticidů v České republice patří k nejnižším v EU viz.příloha. Přesto je ČR za otloukánka. Máme jedny z nejnižších evropských dotací na 1 ha v EU. Němci mají mnohem vyšší a přesto stávkují. Tlačí se na snížení pesticidů na 50 %. Jenže! se podívejte na graf, Belgie, Itálie, Španělsko můžou lehko snižovat na polovinu když mají spotřeu 3x vyšší než u nás ale u nás už to o 50 % rozhodně nepůjde.

A pak je tady naše slabá vláda. Green deal by nebyl až tak velké zlo jako je nyní kdyby jsme měli normální vládu, dám vám jeden příklad a těch je desítky. Přišel nákaz rozbít velké lány polí na menší. A jak se k tomu postaví záleží na každé zemi zvlášť. Například Slováci přistoupili na rozumnách 50 ha jedno pole. Poláci poslali tento návrh úplně do prdele a naši? Ti vzali to nejmenší co šlo - 30 ha. A tak se dá pokračovat i s dalšími opatřeními, pořád někomu lezeme do zadku a bereme ty nejpřísnější opatření místo abysme je posílali někam.

Obrázek

Škoda že v grafu chybí zmínka o spotřebě pesticidů na Maltě a Kypru, tam mají krásných 10kg/hektar.

A to se to napříč EU přísně hlídá. Škoda že chybí spolehlivá data ze zemí mimo EU.

https://www.euro.cz/clanky/pesticidy-v-pasti-n-1424429/

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.02.2024, 06:37:42 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 18.02.2024, 23:00:15

Právě že misky s mechem se jim líbí, miska je obsypaná  Já bych to na nich i nechala, ale nechci je přímo u dveří do domu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.02.2024, 22:30:41 xxx:xxx.f24:15de

S tou vodou je to stejně zvláštní. Všichni se shodujte, že včely v podstatě pokryjí spotřebu vody olizováním kondenzované páry. 

Já teď řeším problém, že se rozhodly chodit na vodu na umělý travní koberec, co jsme kvůli pohodlí babičky natahli před vchod do domu. Neustále sem chodí pít. Docela se bojím, co bude až se víc oteplí. 

Přitom mají vodu krásně vysráženou na foliích na stropě. Už jsem jim rozmístila misky s mechem a vodou na vhodnějších místech po zahradě, celkem tam létejí, ale část si prostě oblíbila koberec přímo před vchodem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.02.2024, 20:44:25 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 19:40:17

Takže to, že tady píšete nesmysly je hodnocení vaší inteligence? Ne, není. Nicméně, zároveň je mi jedno, že si to myslíte.

Urážíte lidi, kterých si vážím a kteří odvádějí záslužnou práci. Je mi jedno, jestli si mě člověk jako vy váží nebo ne. 

Zemědělci podstatnou měrou tvoří a vždycky tvořili krajinu, v které žijeme. Dělají to tak pořád navzdor všem řečem plným pohrdání, které tu vůči nim lidé jako vy vypouští z úst. Až se vám podobným podaří zemědělce konečně zlikvidovat, pak teprve uvidíte, jak a čeho se najíte. A taky za kolik. Protože nám to sem nejprve dovezou levně, ale až už nebude konkurence, pak teprve všichni uvidíme, proč je dobrá potravinová soběstačnost.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.02.2024, 18:42:23 xxx:xxx.f24:15de
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 18:15:40

Bohužel tu opět melete nesmysly. Rovné podmínky znamenají, že zemědělci, kteří chtějí dovážet do EU by měly dodržovat podmínky jako naši zemědělci - welfare zvířat, množství postřiků, povolené postřiky, nekrmit krmivy s GMO, nepoužívat ve velké antibiotika,  nektarodárné pásy atd, atd

Do toho chce EU v rámci Greandelu snižovat uhlíkovou stopu, tím že omezí zemědělce. A bude zároveň uzavírat dohody s Jižní Amerikou? Aby se sem vozily potraviny, které tu můžeme vypěstovat, přez oceán?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.02.2024, 13:55:48 xxx.xxx.171.177
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.02.2024, 12:37:14

To jsou jen neskutečně hloupé kecy.  Zemědělci u nás dostávají zlomek toho co třeba ve Francii nebo Německu. Zemědělci jsou neustále omezení tisíc a jedním předpisem, neustále na ně chodí kontroly. A potom se dováží obilí, vejce, maso ze zemí, které mají nulové předpisy. Zemědělci mají být omezeni kvůli Greandeal a zároveň se má dovážet zemědělská produkce přez půlku světa. 

Doufám že zablokují Prahu aspoň na týden a nejlépe za měsíc znovu.