Velký knírač.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Anonymní:V květnu se těžiště včelí pastvy postupně přesouvá z lesů a ekotonů jejich okrajových porostních plášťů blíže k obcím až do jejich intravilánů, kde rozkvétají velké plochy pampelišky lékařské, na kterých včely sbírají v dopoledních hodinách dostatek nektaru i oranžového pylu.
Postupně rozkvétá řada druhů ovocných dřevin, z nichž některé patří k nejkvalitnějším zdrojům včelí pastvy. Ještě kvalitnějším zdrojem nektaru i pylu než třešně jsou višně. Později rozkvétají hrušně poskytující mnoho kvalitního nazelenalého pylu (poněkud méně atraktivní nektar) a jabloně, které jsou bohatým zdrojem nektaru i světle žlutohnědého pylu.
Tak to je jistě pravda, nicméně je to už cca 14 až 21dní pasé.U nás z toho jmenovaného leda pampelišky.
To je skvělý výsledek.
Já už teď vím o řadě chyb, kterými jsem včelám zkomplikovala snůšku, příští rok to napravím. Stejně jsem zvědavá, jak se to letos bude ještě dál vyvíjet.
Vlastně ještě musím poděkovat. Povedlo se to bez mřížky, podle vaší metodiky, takže super.
Děkuju😀 já jsem hlavně nadšená, že se zapojila rodina. Bála jsem se že nebudou mít čas, třeba je to naláká na včelaření. To by mě smířilo i s utrženou achilovkou.
Oni jim tam nechali i hodně zásob, kdyby bylo škaredě.
Ale, co už. Já to četla, stejně mám radost. Ty oddělky jsem dělala extrémně pozdě a ještě nanesou,neměly pořádně zalepeno. Navíc mám radost, že se o vytáčení postarali mladí, protože já jsem na pár měsíc mimo provoz.
Jasně, vždycky může být líp, ale taky hůř .
Jsem spokojená😜
Pro dnešek hotovo. Jeden úl se vyrojil , ten tedy nic moc, pak celkem málo ve třech pozdních odděleních, ty byly na jaře slabší. Z osmi zbývajících 110kg. 😀
Začínáme😀
U nás kvete pole jetele inkarnátu.😀
Ježíš, to má práciusnadnit, ale jak to popisujete je to spíš pro zlost. Hlavně že to stojí hodně peněz.
Tak mě zatím baví obojí. Líbí se mi i to drátkování, vždycky si i toho s mužským povídáme a je pohoda.
Jenže to je i tím, že oproti vám dvěma mám jen pár úlů. Jakmile je jich moc, musí si člověk tu práci usnadnit a tě odvíčkovací stroj je krok správným směrem.
Zdravím.
Chci si pořídit něco šikovného na vytavení starých souší. Ale nabídka různých tavidel a vařáků a tak je velká, nevím co si vybrat? Máte nějaký šikovný tip?
Je fakt žemě odvíčkovávání baví. Miluji jak to voní
Já mám pár úlů, pro mě to není🙂. Navíc už teď mám problém s místem. Ale vypadá to moc šikovně.
Tak jsem zvědavá jak budete spokojený.
Mě se líbilo, jak vysvětlil co se stane po zákazu chovu. Ale ta metodika tipování invazivních druhů byla taky pěkná.
Já to napsala nepřesně. U nás už byly stromy víc připravené na květ a poupata zmzla. Z akátového medu letos nic nebude, tedy u nás.
Tak 7hodin je brutální . Zaujal mě posledn panel pan docent Patočka, tam velmi srozumitelně vysvětluje, proč jsou pozitivn seznamy špatnou cestou a naopak volně žijícím živočichům v případě realizace uškod í.
Máte pravdu,děkuj😀
Já u nás viděla i zmrzlé akáty. Jsem jen zvědavá z čeho nanosí holky u nás 🤔
S tím Bruselem právě nemáte úplně pravdu. Pozitivní seznamy jsou výmyslem zelených ekoteroristů, kteří nasbírali dostatek hlasů občanů vEU na podporu jejich výmyslu a v několika zemích EU se je už podařilo prosadit. Teď právě Brusel vytváří komisi, která má posoudit, jestli se prosadí, aby platili v celé EU. Proto je právě teď strašně důležité co nejvíc a co nejhlasitěji dávat najevo nesouhlas s nápady tohoto typu.
Ono se to týká například i chovu včel, který by tvz ekologové chtěli razantně omezit. A začíná to právě podobnými články, které jim mají naklonit veřejné mínění.