Aktuálně: 3 727 inzerátů210 976 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.05.2024, 12:04:58 xxx.xxx.171.178
Leithian:

Drvodelko. Byli to vlci cviceni pro film. Cili tyrani faaakt neprobehlo zadny a na zabaveni to taky neni.

Fakt si myslis ze clovek dodavajicic zvirata filmum bude riskovat nemit to v cajku? Ale notak. Vlk tam lezel pak se sel vyvencit napit nazrat. Kde je problem? Lidi ho nedesili ani nezajimali. Vydeseny evidentne nebyli. Ve spatnym stavu taky ne.

Co takhle zabavit zvirata vam jen proto zr nekdo ma na jejich chov a vyuziti jinej nazor nez vy? Budete happy?

Podle toho co se píše v článku papíry v pořádku nebyly. Navíc ta zvířata byla zavřená v autě a to bez klimatizace. Já nejsem fanatik ochránce, ale jestli se na jedné straně má trvat na dodržování předpisů, má se tak postupovat důsledně a všude. To znamená zasáhnout i když je zrovna tady v tom případě týrání pouze relativní.  Kdyby ste tam měla vlka nebo jakékoli jiné divoké zvíře vy, okamžitě na vás skočí. Všem prostě měřit stejným metrem.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.05.2024, 08:44:38 xxx.xxx.171.178

Já bych je zabavila + tučná pokuta za týrání.  Když tu někdo z nás najde zraněné divoké zvíře a nechá si ho, riskuje trest i kdyby mělo sebelepší péči. Tady měli mizerné podmínky a povolení žádné. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.05.2024, 16:49:11 xxx.xxx.171.178

https://www.kaufland.cz/product/475656813/?kwd&source=pla&sid=29967445&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=19011297544&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3tCyBhDBARIsAEY0XNkrd20mQB3FZLbLE1beoGeaZ-ehR5fxSVgygoU7Vu4yE10s47vwujQaApMrEALw_wcB

Zjistila jsem, že tohle krmítko nutně musím mít.

Máte už s takovým   krmítko někdo zkušenost?  Abych věděla co vybrat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.05.2024, 14:44:07 xxx.xxx.171.178
Tom50:

Netykáme si! 

Navíc mám profil a v profilu se lze dočíst plné jméno každého REGISTROVANÉHO uživatele CHZ.

Jako byste potvrzoval všechny moje domněnky stran IQ mnohých lidí. Anonymita nebyla jádrem sdělení, vy máte velkou potíž rozpoznat o co ve sděleních jde, viďte?

Předběhl jste mě.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.05.2024, 14:43:12 xxx.xxx.171.178
Anonymní:

Ked ti zapisovali údaje do občianskeho tak sa aj pytali či je tom50 meno alebo priezvisko ty anonym?

Anonymní přispěvateli, pokud máte alespoň minimální počítačovou gramotnost, můžete velmi snadno zjistit že tom 50 je sem přihlášen pod celým jménem,  dokonce sem píše články , kde jsou i fotky jeho a jeho úlů. Čím jste sem, mimo jízlivostí, přispěl vy?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 19.05.2024, 11:43:11 xxx.xxx.171.178
tom4:

Aby se nebály, mají většinou nad kasou kameru, takže plný košík cukru je dost pádný argument pro trest ve formě ztráty prémií. Ty kamery ZATÍM nemají všechny řetězce, ale většina už ano. Všimněte si, někdy

U nás je mají.  Já třeba dávám zboží do krabice, protože jezdím nakupovat ráda do jedné konkrétní prodejny, kde nás znají,   bylo mi divné,  proč  najednou tak důsledně vše na pás a ani třeba cukr navíc,  tak mi holky ukazovaly kamery. Říkaly, jak hlídají vše a za všechno hned pokuty.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.05.2024, 09:05:44 xxx.xxx.171.178
Varaxi:

To záleží, jak ty lidi za kasou hlídá vedení. Leckde kontrolují, aby ta položka byla namarkovaná opravdu jen jednou, maximálně dvakrát, a prodavačkám hrozí pokuty a ztráty prémií. Ta kasa sama eviduje, co se markuje, a potenciálně problematické nákupy sama nahlásí. 

Jestli to zatím nedošlo na Slovensko, nebojte, je to jen otázka času. 😉

Tak to je.Já s některým z těch pokladních znám,bojí se.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.05.2024, 09:02:24 xxx.xxx.171.178

Pořád se mi jako protirojové opatření nejvíc líbí nápad Toma , s tou metodou odebrání rámků. Přijde mi logická a vůči včelám maximálně šetrná. Taky je geniální, protože je rychlá.

Odebírat starou matku nebudu. Já jí i dokážu najít, ale ne vždycky a navíc mi to strašně dlouho trvá. Nerada se dlouho hrabu včelám v plodišti, podle mého je to stresující,   pro včely i pro mě. 

K tomu značení,   já to zkoušet nebudu.  Bojím se, že bych matce ublížila. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.05.2024, 22:44:57 xxx.xxx.171.178
goro:

😲

… vždy mám nakúpený cukor  v danom roku pre nakrmenie včiel v nasledujúcom roku + rezervu…

… tiež sú u nás akcie, že na jeden nákup je max. 10 či 20 kg cukru … tak naložím čo vozík znesie, panej  za pokladňou podám jenu kilovku, ona vystaví postupne 20 šekov, ja dvadsať krát priložím platobnú kartu.. je to otrava, ale keď čítam toto tu …tak zlaté  Slovensko…  šaškovať v klobúku nie je potrebné….občas síce nejaký medveď na ulici ale z cukrom sú menšie problémy….

Tak to byste u nás narazil. Ve vozíku smí být jen těch 10, víc ne.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.05.2024, 20:41:35 xxx.xxx.171.178

Já se bojím matku značit, mám strach že jí ublížím.

Mám tři matky koupené, značené a uznávám že to je velká výhoda.

Proč je špatně oddělek se starou matkou? Mě jeden známý pořád přesvědčuje, že bych měla starou matku dát bokem do oddělku, že to je protirojové opatření. Moc se mi tahle metoda nezdá, ale ráda bych znala další názor.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.05.2024, 09:35:13 xxx.xxx.171.178
ClitoLynx:

tomu se tak asi říká všude, byl to trochu záměr🙂 na větu o tom, že vzrostlá krušina ukojí dychtivé sosáky od května do září jsem ale nakonec odvahu nenašel🙂

Hm, neříká.  Slyším to poprvé,   ale jsem ráda,že vím na co si dávat pozor.😜

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.05.2024, 22:32:02 xxx.xxx.171.178

Ježíš vy se chlapi berete moc vážně 😀.  Vždyť je to legrace. Jasně že na tom člověk vlastně nic nešetří,  ale mě to prostě pobavilo. Včelám taky nechávám dost cukru, ale med chci. Takže cukr dostanou taky. Já bych ho koupila i za plnou cenu, ale je to věc principu a vůbec, mě to baví tyhle akce.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.05.2024, 19:27:51 xxx.xxx.171.178

Ale co, mě to pobavilo.  Navíc stejně nikdy neprodávají po víc než 10kg, takže já syslím celý rok. Když jim to udělá radost, klidně se jim projdu v Kukle po obchodě.  😂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.05.2024, 11:30:37 xxx.xxx.171.178
Fiona.Praha:

Už při zavedení povinnosti čipovat psa se měly začít rozdávat pokuty. Pokud by v očkováku nebyl nalepený štítek s číslem čipu nebo byl a veterinář na veterině by nenašel čip, dostal by kupující pokutu. Od pokuty za nečipovaného psa by kupujícího “zachránila” jednom kupní smlouva s údaji prodávajícího a částkou za štěně.  Pak by přecházela pokuta na prodávajícího.  Stačilo by zmedializovat pár smutných paniček, co “nevěděly” a dostaly pokutu a na potencionální kupující by to zabralo víc než reportáže o množírnách. 

Souhlasím.  Já bych dala mastnou pokutu každému,  kdo koupí štěně bez čipu. Pak bude zdroj štěňat snadno dohledatelný,aspoň myslím.   

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.05.2024, 20:54:14 xxx.xxx.171.178

Jsem ve svazu, věcí okolo papírů, s tím problém nemám. Spíš mi šlo o osobní zkušenosti,   na co si dát pozor a tak. 

Jinak, letos to určitě podnikat nebudu, tohle je příprava na příští sezonu😀 my jsme tak nízko, že níž už to snadani nejde. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.05.2024, 17:54:37 xxx.xxx.171.178

Zajímalo by mne, máte někdo zkušenosti s kočováním?  Já jen spíš sháním info. Syn má teď parcelu vedle trati, kde roste velké množství akátů, tak uvažuji,  jestli by se vyplatilo tam 2-3 úly odvézt v době kdy kvetou. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.05.2024, 11:41:33 xxx.xxx.171.178
Orionka:

I když VK obdivuji, dala bych přednost střeďákovi. Přece jen, když narazíte na žebřík, který se nedá obejít, uvítáte, že psa snesete v náručí.

Fakt je, že když se kdysi můj VK zranil, dokázala jsem ho odnést, když musím unesu dost, ale žebřík bych nedala. 

Nicméně zas ten výběr plemen nejsou zrovna drobečci.