Ono je to smutný, ale jsem ráda že to tu píšete. To o trubčicích jsem četla taky, že nelétají. Je dobře vědět, jak to je.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Já se ke včelám s tou hnátou pitomou nedostanu a zvědové jsou neschopní😄 Ale někam létají na česnech prý nejsou. O poli hráchu kousek odsud vím. Les tu máme taky, ale převážně borovice. Nejsem si jistá, ale na borovici asi červci nejdou?
Je taky dubový kus tak možná letí tam.
No jo no. To je holt život. Ona objektivně dokázala útočit do krve a dětem mohla být až nebezpečná.
Pokud něco chtěla nebo se jí člověk nelíbil a zaútočila, chápu že se ten člověk bránil.
Tuhle jsem dostala jako malou od známého a kdybych si někdy vzala další tak jedině do voliéry.
A komu patří ta Kavka?
Ta k někomu patří. Já měla ochočenou straku a byla úžasná. Byla na volno, létala kam chtěla. Mě a mého muže měla ráda, jenže útočila na lidí v okolí, zvlášť když měli něco co se rozhodla že je její. Což bylo cokoli od cigarety po jídlo nebo něco zajímavého.Co nedokázala odnést to zkoušela rozebrat. Já jí měla strašně ráda, ale pak jí někdo zabil. Obrečela jsem jí, ale další radši nechci. Kavky jsou prý mírnější a přátelské i k cizím lidem.
To ale musí být jen a pouze medovice. U nás zmrzlé i lidové květy, v tuhle chvíli nekvete nic.
Jenom krátké🙂
Teď jste mě pobavil. Mě nenapadlo to dělat jinak.
😀
Tak já jsem normálně vzala rámečky , natloukla na ně síťovinu a bylo to. Mám klasické rovné rámky o to je to jednodušší. Matku jsem tam pustila i s doprovodem. Jinak jsem postupovala jako ve videu. Do úlu jsem včelám dala v krmítko sirup, protože mi ty matky už přišly hodně pozdě, s krmením jsem počítala. Mě se tenhle způsob líbil, přišel mi takový šetrný ke včelám a zároveň jednoduchý.
Je jim to úplně jedno. Beru to podle situace, ke které došlo pžed lety v naší rodině. Mám, musím říct bohužel, velmi problémovou sestru, v dnešní době se už nestýkáme. Nicméně před lety jsem, ještě mladá a blbá, poskytla jí a její dcerce možnost bydlet u sebe v domě. Sestra mimo dcery přivezla také jorkšírka - fenečku. Podotýkám, že za dobu jejího 6let trvajícího manželství to byl její třetí pejsek. Bydlela u mě asi 3 měsíce, pak se objevila nová láska jejího života a za bouchání dveří odešla s dcerkou, ale bez psa. Když se objevila po dvou měsících a chtěla psa, řekla jsem jí že chcíp hlady.
Fenečka s vyléčeným zánětem uší už žila jako princezna v Praze u jedné starší paní.
Nicméně sestra si podle mých informací obratem pořídila nového psa. Životnost jejích zvířat je mezi 2 -3lety. Pak prostě zmizí a objeví se nějaký nový chudák.
S tímhle typem lidí nikdo nehne a to že jim zvířata umírají na nejrůznější nemoce a úrazy je jim jedno.
https://www.youtube.com/watch?v=HSI4klM5Vdg
V loňském roce jsem takhle přidávala matky a krásně to fungovalo.
Já bych bez pitvy nevrátila nic. To by taky nějaký chytrák mohl přijít a říct- štěně umřelo. To zatím může být kdoví kde. V dnešní době, kdy je tu plno množíren , si umím i představit, že vezmou své mrtvé či nemocné štěně a přijdou s pitevní zprávou jiného zvířete.
Peníze bych vrátila, ale jen na základě pitvy a potvrzení, že čip souhlasil.
Dát inzerát všude možně. Koťata hezky nafotit a udáte je. Zdravých koťat zas tolik není.
Jinak když už chcete dělat něco protizákoného, tak do toho laskavě netahejte ostatní. Rady by se taky mohly brát jako spolupachatelství.
Ta střecha mi taky přijde malá, chci to zkusit dát do obřího krmítka, co jsme loni vyrobili. Tam bude pěkně v suchu.
Fotopast mám, ale to krmítko mi přijde lepší. Už jsem to doma řekla, tak se těším.
U mladých zvířat nikdy nevíte na co mohou všechno mohou umřít a není to jen u psů.
Jednou nám umřelo štěně, rozkousalo hračku, kousek vdechlo a bylo to.
Chci říct že pokud v ruce nemáte výsledek pitvy, chovatel vám nejspíš nic nevrátí, protože možností proč může takové mládě umřít je moc.
Zdravím.
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti se zabezpečením stanovišť mimo zahrady?
Já mám jedno stanoviště na pozemku mimo obec, dala jsem tam pro jistotu fotopast a nachytala jednu sousedku jak si to tam prohlíží😃
Sousedka mi nevadí a fotopast taky vlastně funguje, jenže než jsem si všimla, že něco vyfotila, tak být to zloděj či jiný škůdce, byl by dávno pryč.
Máte někdo typ, jak to trochu vylepšit?
Krásně vysvětleno.
Já až do letoška zebrovala a letos jsem to udělala hodně tak, jak tu doporučuje tom a je to mnohem lepší. Dokonce jsem ani nedávala mřížku. Matky se drží v plodišti a v mednících vystavěly krásné plásty.
A to dokonce mám většinu medníků 39x24, takže vyšší míru než Tom doporučuje.
Příští rok už to předělám na nízké medníky, letos to musí vydržet.
Tím chci říct že moc děkuji, tohle je metoda která opravdu funguje. Navíc je všechno takové čistounké to je super.
Já nechci do lázní s taškou sprchových gelů🤣Já viděla v historii co vybírají. Chci krmítko a bednu šampusu 😀
lepší než dostat tašku sprchových gelů a lázeňský pobyt, který mi reálně hrozí že dostanu.🤣
Já mám plán, jak s cenou zatočím. Letos mám velké narozeniny a rodina by mi zas koupila věci, co se sice nadšeně tvářím, jakou z nich mám radost, ale … znáte to.
Tak jim naznačím po čem se poohlédnout. a nejspíš víc než naznačím😜