Zdravím.
Narazila jsem na článek, kde mimo jiné autor doporučuje úly barevně odlišit - pomalovat, aby se včely lépe orientovaly.
Tak se chci zeptat na názor ostatních včelařů, má to opravdu vliv?
Zdravím.
Narazila jsem na článek, kde mimo jiné autor doporučuje úly barevně odlišit - pomalovat, aby se včely lépe orientovaly.
Tak se chci zeptat na názor ostatních včelařů, má to opravdu vliv?
Ať je to co chce, hlavně že se to hojí. Já bych to klidně ještě vystříhala víc, když se nechá.
Vahine:Nedalo mi to a koukala jsem na ty první fotky, co jste sem dávala….a na téhle mi to ten kousanec připomíná, vidím dvě krvavé skvrny vedle sebe, ta druhá menší ranka se mohla už zatáhnout? …vidí to tak i někdo jiný??
vidím totéž.
Myslím že na veterině udělali chybu, když byl pes v narkoze, měli tu nohu pořádně vyholit a zkontrolovat, zvlášť, když tam došlo ke střetu s kočkou.
Ta jedna dírka, proč ne. Prostě ho chytla jak zrovna mohla. Nevím jestli vás někdy natvrdo pokousala kočka, mě jo a i malá kočka nadělá pořádnou paseku. To je rozdík, když jen výstražně cvakne a když se do toho opravdu pustí. Navíc ty rány strašně hnisaj.
Náš veterinář vždycky srst při problémech vyholí pořádně, aby právě viděl, co se děje. Dokud je tam srst, je to jen odhad.
A jakou máte barvu?
Tak ať mu to vyholí na veterině, takhle se to hojit nezačne zato se to zhorší.
To kousnutí od kočky se mohlo zatáhnout, než ste došli domů. Kočky mají zuby ostré a tenké, ta ranka vůbec nemusí být že začátku vidět. Zato potom to umí dělat velkou neplechu. Nevěřím že by to samo prasklo, když to teď krvácí a k tomu to černé kolem.
assil:To jsou ty starý typy, protože logicky u hlídacího psa ostražitost vůči cizím byla ve standardu a požadovalo se to, můj střeďák ze starý linie to měl taky, ale dneska už se to moc nevidí.
Tak ostražitost vůči cizím je za mě plus. Jasně nesmí pokousat všechno co se hne, ale cizí lidé nemají sahat na zvířata co jim nepatří. Velké psy mám zavřené, když pustím domů cizího, ale pokud stačí respektovat upozornění ať na malého psa nesahají, nepovažuji ostřejšího psa za problém.
To by fakt chtělo pořádně vyholit. Takhle pořádně nevidíte co se tam stalo a bude se to pařit. Já bych taky řekla že ho kousla a nejspíš něco zanesla do rány.
To dělá čivina taky, ale na druhou stranu já všem říkám ať na ni nesahaj. Když si to chtějí zkusit nemyslím že je to můj problém. Ona sama k cizím nejde a nevšímá si jich.
Pro zajímavost jsem si přez katastr jsem změřila vzdálenost pole a nejvzdálenější má střed 1200m a nejbližší 500m.
Já se jen hloupě zeptám, chápu správně, že před zimou hodím ten nejvyšší nástavek - KK, pod medník a tlumič se dá pryč? Nebo nechá, ale je to v pořadí tlumič - KK- plodiště?
Jo, tyhle pejsky znám. Hlídání beru jako práci = pracovní pes. Štěkání nevadí, vadilo by lovení drůbeže.Pokousat se nenechám a na psy, co mají vlastn názor jsem zvyklá.
No, ale stejně to bude až za pár let.
V loni se prodal hned. Pohanka meduje po ránu, odpoledne už ne. Tak to bylo i vloni, po poledni už na poli nebyla včelička.
Fakt je že smrdí strašně a moc mi nechutná, ale k mému úžasu ho lidi chtěli.
Tak mě dneska muž vylezl aspoň autem a na několika velkých polích těsně okolo nás rozkvetla pohanka.
Čmelíky přenáší divocí ptáci, ale jejich přemnožení si zaviní chovatel sám , tím že zvířata málo čistí. Pokud se k tomu přidá dřevěné chovatelské zařízení je to jak líheň na čmelíky. Natož když je klec z OSB desek. Křepelky odpařují strašně moc vlhka a ty desky už dávno nemůžou být hladké. Čmelíci si udělají kolonie v každé škvírce- hnus. To nejde pořádně vyčistit.
Když je čmelíků dost. dokáží vysát za noc slepici. copak křepelka.
Proto máme kurníky jen zděné a jednou za čas je vypálím letlampou.
Ne. Myslím to vážně. Já si klidně koupím psa s pp, ale ne chlupatou kuličku k ničemu.
Navíc teď to hned tak nebude, až za pár let. Třeba pak vyberu něco z útulku to ještě nevím.
Jde mi o typ pejska ne o tenhle konkrétní inzerát.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/186426342/stene-nemecky-spic.php
Hele je tu😀
Jasně je to trochu Voříšková, ale toho si jednou pořídím.
Mě se ten starší typ líbil víc. Navíc to byl i takový sympatický pracovní pejsek. Hlídací parťák k velkému psovi. Bystrý chytrý odolný. A ani tu srst nijak moc neupravovali.
Zdravím.
Pamatujete si, tedy asi starší ročníky, jak dřív na vesnicích bývali pomalu na každém dvorku takoví menší bílí psíci špicoidního vzhledu? Byli celkem hladcí, nebyli to ty chlupaté koule. Chytří , hlídali, nelovili. Jak je třeba ta pohádka Obušku ven, má ho kouzelný dědeček.
Chci se zeptat, dá se vůbec dneska takový pejsek sehna nebo je špic už jen ta chlupatá koule?