S těmi kyselinami to je určitě pravda. Známý léčí kyselinami- ekolog. Stále se diví, že mu každý rok padne - vytratí se obvykle ještě na podzim cca třetina včelstev. Věřím, že to dělá sám , protože je během roku několikrát přeléčuje kyselinami.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Já jsem vlastně nepochopila, proč se vlastně tyhle rámky vyrábějí. Mají nějakou výhodu?
Buggyra:Není třeba zadavatelku oslovovat, úvodní příspěvek je z roku 2021 🙂
Máte pravdu, úplně jsem to přehlídla.
Jasně, riziko, které může vyjít. Já to chápu. Ale holt když to nevyjde, tak ty samé peníze utratí za lítání po veterinářích. I 20 000 je vlastně nic v porovnání s tím,kolik pak ta veterina stojí. Navíc perská kočka na mazlíčka, zas o tolik víc stát nebude. Co vím, tak chovatelé koček ta méně perspektivní koťata dávají podstatně levněji. To se stačí poptat.
Nezlobte se na mě, ale chyba je na vaší straně. Jestliže kupuju zvíře, nekoupím si zvíře v absolutně bezvadném zdravotním stavu a to když kočce tečou oči rozhodně značí že je nemocná. To že to nevíte je váš problém, to si máte zjistit před koupí nebo si s sebou vzít někoho, kdo tomu rozumí.
Pokud u veterináře zjistíte, že je zvíře nemocné a chcete ho vrátit, tak ho máte původnímu majiteli odvézt vrátit hned a ne platit veterinu. Původní majitel vám sice může, nebudu psát musí protože na křížence bez pp nejspíš smlouvu nemáte, vrátit cenu za zvíře, ale určitě nebude proplácet vaše náklady navíc. To je váš problém.
Na začátku jste šli do rizika, kvůli ušetření bagatelní částky za čistokrevné zvíře. Toto jsou nyní následky.
Tady je vidět, kdo nad ním drží ochranou ruku.
Souhlasím, jestli mu to neustřihnete, utrhne to sám. Otázka je, jestli si to nechá líbit.
Buď jak buď, až to bude pryč začne se to pořádně hojit.
On se Gustíka bojí každý mimo mého muže, kterého Gustav miluje a on nad ním drží ochranou ruku. On by nebyl problém s Gustavem zatočit, ale já ani psi kupodivu , mu nechceme doopravdy ublížit, takže máme zábrany, kdežto Gustav žádné nemá. Je kdykoliv ochoten nám něco provést. Má pořádnou sílu a přesně odhadne vhodnou chvíli, kdy se nemůžu bránit. To třeba člověk nese kýbl kvašených slepičáků a není vhodnější chvíle na to bránit se vřeštící huse, co do vás štípe a mlátí křídly. Skončilo to tak že jsem mu ten kýbl chrstla na záda, on mě pěkně ohodil a já ho pak honila kolem stromu s klackem a chtěla ho zabít. A zas ho Petr zachránil, normáln spolu drží basu.
Mě se z toho videa úplně dělalo zle. Chudáci včely.
Stejně by mě zajímalo, kolik můžou nanést třeba ty afrikanizované včely v Jižní Americe. Ale asi to bude ta Čína.
Je to hnus. Kdyby byli ti jejich včelaři lepší a dělali medu víc a levněji, tak člověk zatne zuby a je zticha. Ale tohle falšování je jenom důkaz o tom že náš trh slavná EU vůbec nechrání.
Zdravím.
Dívala jsem se včera na leták a nabízeli med za 109 korun/láhev.
Já tedyfakt nechápu, jak se dostanou na podobnou cenu. Vždyť co vím, tak ve výkupu nabízejí snad 90 kaček. K tomu láhev, víčko, balení, dovoz do obchodu a, marže atd.
I kdyby to byl med z dovozu, ta cena je přece úplně mimo mísu.
Nebo jsou skutečně v zahraničí tak dobří včelaři že dokáží vyprodukovat med o tolik levněji než v Čechách?
Já bych tohle nedělala. Včela ví sama nejlíp, co v okolí meduje, když jí ošidím a návodu na jinou rostlinu, budu mít medu míň. A i kdyby mi někdo nabízel platby za opylení, stejně bych do toho nešla. To se určitě vyplatí velkovčelařům, prý někteří se živí jen tím a medem se ani nezabývají, ale takové včelaření by mě nebavilo. Jestli to vůbec ještě je včelaření.
Kdoví, mohla tam jít lovit myši. I ta kočka je tam nejspíš lovila. Jen si říkám, když dělali ten rozbor, nenašli by tam nějaké zbytky jedu?
Ono je to nakonec jedno, hlavně že se to už hojí.
To není oblíbená hračka 😃
Ten kocour je hodně velkej, ale je to i fotkou.
Zrzavci:asi jednou v té jámě zmizí.
smeták jeden drzácká 😀 hřeší na jeho dobrotu, se bude divit, až mu jednou pokrátí brka na zadku! 😀
Já už ta videa s Gustou nerada točím, protože dokud je nechám na pokoji tak se každý drží ve svém koutě a když je Gustav u sekaček tak tam nejdou. Jenže takhle je doslova pronásleduje a škodí. Tuhle jsem slyšela strašnej řev. To Gustav zjistil že Hery spí v boudě a šel ho zmlátit. Normálně ho štípal a mlátil křídly, no kupodivu opět přežil, ale měl namále. Zkusit totéž na Belinu, ukousla mu hlavu.
Jinak do mě už se párkrát pustil taky. Měla jsem pořádné modřiny, honila jsem ho pak z klackem a přežil jen proto že sem byla pomalá a pak mě zastavil můj muž.
asi jednou v té jámě zmizí.
gustav dokazuje, že trpělivost SAO nezná meze.
Náš SAO zahrabává všechno, včetně oblíbených hraček. Jednou jsem z okna sledovala, jak se pokouší přesvědčit svého oblíbeného kocoura , že nejlíp mu bude v jámě, kterou pro něj vyhrabal. Normálně ho tam odnesl, uložil a divil se že kocour nespolupracuje.
hery 2,5měsíce a tři roky