Aktuálně: 3 730 inzerátů210 820 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.11.2024, 12:59:08 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.11.2024, 12:47:01

Já nikdy nebudu souhlasit s neustálou salámovou metodou, kterou nám ukrajují osobní svobodu. Nikdo nemá právo kecat do toho, co kdo chová, pokud zvířata netýrá. Přesně tyhle argumenty, které tu používáte , vedou k šikaně poctivých chovatelů. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.11.2024, 12:31:34 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.11.2024, 11:59:27

Jenže takhle se dá dívat zrovna tak na chov dejme tomu služebních a pracovních psů. Pod tímto úhlem pohledu by se krásně dal zakázat třeba chov ohaře všem, co je nepoužívají k lovu, tažných psů, honáckých atd. Jako společníky by si směli lidé pořídit pouze dejme tomu psy typu bišonek a pouze s průkazem původu. Chov kříženců by byl přísně zakázaný a trestaný pokutou, odebráním zvířat a jejich následným humáním utracením.  Stejně by se postupovalo u nepovolených chovů služebních a pracovních plemen.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.11.2024, 08:23:56 xxx:xxx.8551:2d4a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.11.2024, 21:16:53

Zdravím paní  Zrzavcová🙂. 

Rozumím, co tím myslíte – let je pro ptáky přirozený způsob života, a kdo je jednou viděl, jak si svobodně létají, chápe, proč to tak vnímáte. Sama ale věřím, že když mají zvířata vytvořené dobré podmínky, mohou být spokojená i v chovu, pokud se jim dostane péče a prostoru, který potřebují. Jako příklad mi přijde smutný příběh veverky Buráka. Buráka jeho majitel našel zraněného a v tak špatném stavu, že by nepřežil, kdyby ho někdo nezachránil. Díky majitelově péči se uzdravil, ale jeho zranění mu bránila vrátit se zpět do přírody. Burák se stal nejen domácím mazlíčkem, ale i inspirací pro spoustu lidí. Majitel začal sdílet jeho příběhy a videa na internetu, což mu pomáhalo získat finanční prostředky na provoz útulku pro další zraněná a potřebná zvířata. Přesto nedávno do domu vtrhla ozbrojená policie, a protože majitel neměl úřední povolení Buráka chovat, skončilo to tragédií. Buráka zabili.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/581905-do-voleb-v-usa-zasahla-mrtva-veverka-z-jejiho-utraceni-obvinuje-majitel-vladu

Tento případ ukazuje, jak jsou někdy zákony nastavené tak přísně, že potrestají i lidi, kteří se snaží dělat to nejlepší pro zvířata a zajistit jim šťastný život. Myslím si, že bychom měli mít možnost chovat i zvířata, která nejsou jenom nemocná nebo neschopná vrátit se do přírody. Hlavní by mělo být to, jestli se jim dostává odpovídající péče, navíc právě tito chovatele mají znalosti a schopnosti tato zvířata i odchovávat pro jejich další vypouštění do volné přírody. Dřív bylo například  naprosto  běžné chovat doma mladé straky. Dnes se to nesmí, zato se smí střílet jako škodná. Pokud se půjdete podívat třeba do ZOOPraha, uvidíte tam doslova hejna ptáků, třeba konkrétně strak nebo volavek i čápů, kteří se tam zabydleli. Žijí volně, ale i uvnitř voliér a rozhodně je nehodlají opustit. Bavila jsem se tam s několika ošetřovateli, kteří můj dojem o podnájemnících se smíchem potvrdili. Podívejte se na dokument Planeta Praha, mimo jiné tam třeba je přímo kus o volavkách v pražské ZOO. 

Osobně jsem proti jakýmkoli zákazům chovu zvířat, která nejsou nebezpečná. Podporovala bych pouze kontrolu podmínek, ve kterých jsou chována, a také požadavek, aby majitel prokázal potřebné znalosti o péči a životních potřebách těchto zvířat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.11.2024, 04:35:07 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 04.11.2024, 00:16:20

Souhlasím.  Chov v zajetí by měl co možná nejvíc respektovat potřeby zvířat a to včetně rozmnožovacího pudu 😃, jak zmiňuje Zrzavci. Nikdo by neměl mít podobné zvíře jen jedno, pak spokojené není.  Pokud u nás někdo chce podobná zvířata chovat, musí mít povolení a prokázat, že má podmínky a znalosti, není to tak jednoduchý. Když to splní a zvířata se u něj mají dobře, jsem přesvědčená že si žijí celkem spokojeně. Já jsem pro kontrolu chovů a trvání na dodržování určitých standardů, ale ne pro zákazy.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.11.2024, 20:28:46 xxx.xxx.171.143

Nevím jestli znáte Geralda Durrela?  Je to, vlastně byl to vynikající spisovatel, milovník přírody a celý svůj život zasvětil ochraně přírody. Mimo jiné chytal zvířata pro zoologické zahrady. Jednou během výpravy do Afriky došlo k převratu a on musel pochytaná zvířat v ypustit. Otevřel klece a domníval se, jak zvířata budou spěchat směr svoboda, volnost atd. Divoká zvířat měla věc poněkud jiný názor . Durrel popisoval jak všechna dřepěla v klecích a čekala, kdy bude snídaně,svačina, oběd a večeře. Byla to všechno divoká zvířata a potom co poznala blbce, který je ochoten jim opatřit chutnou stravu a bezpečný byteček , rozhodně ho nehodlala dobrovolně opustit a znovu se vrhnout do každodenní nejistoty a rizika, který s sebou nese život na svobodě.  Popisoval, jak se musel obrnit a být neoblomný a nic jim nedat,  zvířata pernatá a chlupatá několik dní podnikala výpravy zpět do tábora a škemrala o potravu. Já bych byla opatrná v tvrzení, co se líbí nebo nelíbí divokým zvířatům. Ani to zvíře není pitomeček, narozdíl od romantiků a má rádo jistotu plného žaludku, teplého pelechu či hnízda aochrany před predátory. Pokud mu majitel zajistí kvalitní žrádlo a ubytování, je ten čáp v pohodě.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.10.2024, 18:47:39 xxx.xxx.171.143

Také jsem to zhlédla. Já kyselinami neléčím, takže nemůžu skutečně objektivně posoudit a srovnat jejich plusy, u mě je to o pocitu. Nicméně vím že velkým zastáncem kyselin byl jednu dobu Bohemiageal.  Nicméně i on nakonec jejich použití omezil , jak psal v jednom z příspěvků, protože včely nebyly v cajku. Tahle informace je pro mě stěžejní, sebepřesvědčivější video je druhotné. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.10.2024, 07:45:56 xxx.xxx.62.226

Prosím vás, laskavě se hoďte do klidu. Já tu metodiku nedodržuju, řídím se těch částí , které mi vyhovují a úhyny zatím žádné nemám. Jen to tu ostatním nepředhazuju, protože včelařím příliš krátce a beru to spíš jako šťastnou náhodu. Jediné čím nás tu obohacujete vy , je propagace kyselin a ty do včel dávat nebudu. Díky Gorovi , Tomovi a ostatním, se snažím vyvarovat chyb, které jako začátečník dělám a také díky nim šetřím peníze, které bych jinak vyhazovala za nesmysly.  Ten igelit třeba . Ta tvrdá fólie se kupuje, stejnou službu udělá igelit z darma atd.

Tak se registrujte a dejte sem užitečné tipy z vlastní praxe, osobně budu jen ráda.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.10.2024, 17:40:58 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2024, 17:26:01

To co říkáte nedává smysl. Žádná metodika nefunguje na 100%. Ale jsou ty s lepšími a horšími výsledky a pak ty které hraničí s týráním nebo bezohledným drancováním včel. Nikdo nikoho nenutí používat tu nebo onu metodu, každý si může vybrat a každý má samozřejmě právo poukázat na body s nimiž v té či oné metodice nesouhlasí.  Tom50 je možná až příliš razantní v obhajování svých metod, ale vždy uvede důvody, proč nesouhlasí třeba s převěšováním plodu , používáním oček apod. Je samozřejmě vaše nezadatelné právo s Tomem nesouhlasit, ale pak byste, stejně jako on nebo jako to dělá Goro, měl vysvětlit, proč právě jeho metodu považujete za chybnou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.10.2024, 09:38:32 xxx.xxx.171.143

Já se ráda dívám na videa, když mám čas, ale určitě je lepší vložit spolu s videem také krátký komentář. Když je to jedno video, dejme tomu, ale když je jich víc za sebou,tak než se člově prokouše reklamami   a pak třeba různým balastem, už pomalu ztratím trpělivost. Třeba to třetí videí bylo pěkný, ale kdyby mu Goro😃 nedal hlas, už bych ho nezkoukla.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.10.2024, 07:06:58 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 28.10.2024, 06:55:19

Nebojte, dalšchí příspěvků se rozhodně vyvaruji,   abych se vás nedotkla.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 28.10.2024, 03:30:59 xxx.xxx.171.143

Hele demoško😃 ,vím dobře, že pastevecké psy nemusíte a znám vaše důvody. Prostě sem docela normálně vaše negativní zkušenosti napište. Nakonec rozhodně to sem patří, tazatelka by se určitě měla dovědět i opačný pohled. 

Takhle jen získá dojem, že ste hulvát.  Což ste. Jste hulvát, ale ne hlupák, tak se tu nevyjadřujte v holých větách, které nic nevysvětlují, ale normálně popište i ta negativa, ať ví do čeho jde , pokud se rozhodne si pastevce pořídit. Já bych taky nebyla ráda, aby se jejich chov moc rozšířil a vaše zkušenosti jak to vypadá  , když je v okolí někdo, kdo podobného psa nezvládá.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.10.2024, 16:10:23 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 27.10.2024, 15:56:35

Pastevecký pes se používá i jako hlídač domu a pozemku okolo. Tak to máme u nás, hlídá a brání domácnost včetně domácích zvířat.