Fujtajxl.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Já to moc nezkoumala🤢. Přišlo mi že je má i ve svalech, byla prostě projetá celá nejen podkoží. Už jsem se s tím párkrát setkala, ale tohle byl extrém. Sice vím , že to není nebezpečný, tedy pro lidi, ale extrémní eklhaft to teda je. Docela by mě zajímalo, jestli tyhle paraziti napadnou i daňky, protože těch tu máme pořádně namnoženo.
Mě vám na divočinu nějak přešla, alespoň dočasně chuť. Nejsem celkem citlivka, ale dostala jsem srnu a když jsem ji zpracovávala, začaly na mne padat larvy střečků. No, maso jsem dala komplet psům. Dřív se zvěř odčervovala, tak nevím, jséstli na to v současnosti myslivci dlabou nebo se to nesmí, ale prostě teď nějakou dobu zvěřinu nebudu.
https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2020/Prosinec-2020/Streckovitost-srnci-zvere
Měli jsme křížence kavkazana a máme SAO, občas trochu hrabe, ale žádná tragédie.
1974, jo fakt nás bylo 52, ale určitě to nebyla standartní situace. V té škole, kam nás přifařili, z toho byli pěkně nasratí🙂. Ani jsme se nevešli do lavic, tak nám srazili lavice k sobě a vzadu jsme seděli jak slepice na bidýlku. Tam právě strčili ty děti, jako mě, co dojížděly. No, prostě z té situace nebyli řekněme nadšení. Vlastně to byl důvod, proč se tehdy naši přestěhovali, v té druhé škole nás bylo přeci jen míň. Taky se nedojíždělo. Mě se třeba to dojíždění líbilo - brali jsme to se spolužáky jako dobrodružství, ale moje mladší sestra by to nedala, byla dost nemocná. Jasně, že si takové ty drobné tělesné tresty pamatuju, taky stání na hanbě, ruce za zády a tak. Dneska by se rodiče asi potento. No, nám to zas tak strašný nepřišlo, když někoho potrestali, moc dobře věděl za co a když doma žaloval, dostal přidáno. Nějaké vyrušování v hodině se tedy rozhodně nekonalo. My to tehdy jako nějakou újmu nebrali, škola byla v pohodě.
Bobca:Nás bylo ve třídě 32..ale nebyly mobily..takže byl klid-musel být…ale taky jsme neměli cizince-to je fakt…Pro slabší žáky byla zvláštní škola,a tam jich bylo třeba 10-15 ve třídě a nebyly na ně tak vysoké požadavky a dostávali i 1,nebo 2-v normální by neprošli..A tím byli šťastnější,že nenosí 5…Od 8. jsme měli studijní-A-čko a praktickou-B-čko třídu…V nižších ročnících pamatuju i ruce za zádama-jak Dája..Byly sklápěcí sedačky…Byly hodiny tělocviku,kreslení,hudebka..Je to vůbec dnes?
Jdu dočíst zbytek🙂
Legrační, nás bylo v první třídě 52, naše škola se předělávala, tak jsem v Praze jezdila 4 stanice autobusem do té kam nás přiřadili.Nějak nemám pocit negramotnosti. Potom co jsme se přestěhovali nás ve třídě bylo pouhých 41, v ročníku byly 4 třídy + 1 pro těžké dyslektiky, kam jich docházelo je 15, lehčí dyslektici chodili normálně s námi. A stejně jsme se všichni normálně naučili všechno, jen se s námi nikdo nemazal. Pamatuji sijak k nám jeden kluk propadl, jeho maminka na něj byla sama a tak to byl takový divočák. Jednou řekl učitelce(byla to tělocvikářka v kondici), že je kráva a dostal facku až upadl. Druhý den přišla jeho maminka do školy s bonbonierou.
To krmítko je opravdu hodně velký. Jsou to potkani.
https://www.agrico.cz/chov-nosnic-v-obohacenych-klecich-1-72.html
Zrovna do toho se mi až tak nechce, i když to tak možná dopadne. Ale je to uprostřed polí a ten sad a křoví okolo tam láká hodně různých druhů , nechce se mi je lákat na mrtvé potkany s jedem v sobě. Zatím zvažuju, jak moc mi zrovna tady vadí. Pokud zabráním, aby lezli do krmítek, tak to nejspíš nechám být. Možná zkusím sklopec nebo je vyčoudit.
Jj. Navíc bych byla řekla, teda doteď, že potkani žijí spíš ve vesnicích a městech. Zjevně ne. Tak krmítko už visí a tak se do něj snad nedostanou.
PS. Veverky to nejsou.
Tak jsem zjistila další příčinu letošní enormní spotřeby slunečnice a přiznávám, že jsem měla pocit že dostanu infarkt. Chtěla jsem vyfotit další druhy, co chodí na ostatní krmítka. Někteří ptáčci létají jen do většího krmítka, tak jsem tam ten foťák dala taky a hele kdo se v noci přiživoval - foto
Jestli tedy zrovna náš národ historie něco naučila, pak to že smlouva nesmlouva, hodí nás přez palubu a spolehnout se můžeme jen sami na sebe.
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-otce-nas-jenz-kvakas-na-nebesich-v-madridu-stoupa-obliba-cirkve-gumove-kachnicky-40498770#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Konečně jsem objevila velkou pravdu. Škoda, že nemají pobočku v Čechách.
Já nacházím v některých včelstvech trubce každý rok, asi jsou opatrnější😃. Naštěstí zatím vždycky vyzimovaly vpořádku.
Nikdo v malochovu nevyprodukuje tolik vajec jak je potřeba.To zvládá jen velkochov = haly nebo klece. A ty haly jsou prostě humus a vejce z nich taky. Nejde vyčistit halu plnou slepic a jak vypadá hala plná slepic, která nejde vyčistit si tu umí všichni představit. A jak vypadá vejce z té haly a to v čem leží taky.
Tady řada lidí považuje kočku za likvidátora drobné fauny. A co ta slepice? Ta zabije na co narazí. Je to překvapivě univerzální predátor a důslednějši než kočka, pokud by ta nejna žila teoreticky venku, umíte si představit co toho dokáží zlikvidovat?
Polovina mojí rodiny zmizela v koncentráku , proletěla komínem.Válka není pěkná. Babička měla doma do konce života železnou zásobu potravin. Měla spočítané kalorie na den, počet členů rodiny a seznam a množství potřebných potravin pro všechny na tři měsíce.Vždycky když jsme jeli na chalupu, jely potraviny pěkně na výlet s námi. 😂
Utéct nemůžete. Ona ta Amerika a jižní zvlášť není ráj na zemi. Tady to aspoň známe a nakonec člověk když musí, poradí si.
Já to vidím tak, že dřív spousta dětí umírali na nejrůznější nemoci. Mohla to být třeba salmonela z vajec , mohla to být tubera z nepasterizovaného mléka. Díky chovům tak jak je vedou dneska, to už neznáme. Lidí je víc a všichni chtějí jíst vejce a pít mléko, to můžou jen díky podobným chovům. Lidé chtějí divokou přírodu a šelmy v lesích, dobrá. Pak ale je potřeba mít tyhle chovy, kde na malé ploše získáme jídlo pro velk množství lidí. Nebo můžeme část lidí vyhubit.
Nechci aby zvířata trpěla, ale to rozhodně není ani v zájmu majitelů těch farem. Ne proto, že by milovali slepice apod. Ale kvůli zisku. Trpící zvíře neporoste, nebude snášet a nebude dojit. Je v zájmu majitelů, aby životní podmínky těch zvířat byly co nejlepší, ať už si o tom ochranáři myslí cokoli. A iať natočí cokoli. Ta videa co pouští, jsou z farem, které zničí sami sebe a jde je zlikvidovat podle současných zákonů. Dobře vedený velkochov nemůže zvířata týrat, ne z lásky, ale kvůli ziskům.
Jasně že kdyby chtěli, tak to najdou. Šéf jednou na sebe pro zajímavost pozval kontrolu, jestli najdou rezidua v jahodách, stříkali jsme opravdu minimálně a myslel si že to ani najít nejde. Přijela ženská s kufříkem udělala rozbor a na místě jmenovala všechno, co se použilo. A to měla jen mobilní zařízení. Bylo to hluboko pod limitem, ale bylo to tam.
Na usmrcení zvířete není nikdy hezký pohled. Pokud by takhle natočili útok medvěda na člověka, vypadalo by to hůř. Tedy alespoň pro mě, jak to mají fanatici, kteří si víc váží života šelem než lidí nevím.