Aktuálně: 3 726 inzerátů210 942 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.06.2024, 20:03:39 xxx.xxx.171.125

Teď ve zprávách ukazovali že teplota silnice byla 60stupňů. Jak to asi snáší včely umístěné na střechách domů různě ve městech? 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.06.2024, 18:38:58 xxx.xxx.171.125

Na to je jednoduchá odpověď.  ŽÁDNÁ.

Jakmile začněte počítat a započítáte i svou práci, rychle zjistíte, že to je prodělečné a zvlášť pokud začínáte nemáte žádné nářadí ani zrychtované chovatelské zařízení a žádné zkušenosti. 

Malochov musí člověk brát především jako koníček, který se ,až se vše po několika letech a mnoha neúspěších, naučíte a budete šikovná dokáže zaplatit tak, že ste na nule.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 19:19:46 xxx.xxx.171.125

Tohle je výhoda velkých teritoriálních psů. Nám někdo zkusit prostříhat plot, skončí jako psí žrádlo.

Navíc, protože je to relativně nežravec ,nesnáší uzeniny a kohokoli cizího, kdo mu nabídne něco k žrádlu považuje automaticky za zvlášť zákeřného  nepřítele, asi by šel i špatně otrávit.

Měli jsme tu dělníky a jeden z kluků měl pocit, že si Haryho nakloní, kdy ž se s ním podělí o svačinu. To byl takový řev a útok na stěnu kotce, že jsem se lekla aby nevyvalil stěnu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 13:47:00 xxx:xxx.4285:18f6

Jo, taky jsem se na poslední schůzi spolku, kromě doporučení měnit matky každou sezonu, dozvěděla o nebezpečí, které hrozí vzácnému místnímu chovu stran zavlaečení buckfastek.😊

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 10:53:56 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 29.06.2024, 08:40:46

A já to zkoušet nebudu. Mě ten systém NN neláká. Kdybych někdy něco chtěla zkoušet, tak ležan. 

Ale napřed se pořádně musím naučit s tím co mám teď, takž za pár let.😀  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 10:45:47 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 29.06.2024, 09:25:05

Jo, měla jsem dojem, že se snaží kupující oblbnout. Stejně přijde že těch prodejců je rok od roku víc a víc.

Teď to ještě chvíli musím vydržet s těmi Singerkami, aspoň jsou hodné a pak asi pořídím buckfastky. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 08:30:49 xxx:xxx.c37f:bff0

Při prohlížení inzerátů, jsem si všimla že se objevilo velké množství nabídek různých linií kraňky. 

Namátkou Singer, Sklenar, Praděd, Vigor, Karnika, Karpatra, Cimala , Kývalka a to jsou jen namátkou ty, co jsem našla na prvních stránkách u inzerentů.

Je skutečně velký rozdíl mezi těmi jednotlivými liniemi? A popravdě řečeno, některé z nich, Je vůbec reálná možnost je k nám dovézt? Třeba tu Karniku, o té jsem našla informace snad pouze v ruštině.

Podle prodejců, je samozřejmě ta jím nabízená linie to nejlepší na trhu, vážně nevím, kde vlastně najít objektivní informace. Já letos určitě nic měnit nebudu, ale informací není nikdy dost a vzhledem k tomu, že mám matky Singer f1, možná budu příští rok některé měnit a zkusila bych něco jiného.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.06.2024, 08:05:39 xxx:xxx.c37f:bff0

Mě se metoda blaníku líbí a pro včelaře s omezeným počtem včelstev je určitě výborná. Na druhou stranu , chápu lidi, kteří se chovem živí a mají včelstev velké počty, že je pro ně jednodušší mít jen jeden typ nástavků.

Nicméně, pro mě je lepší metoda kombinovaná.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.06.2024, 16:59:42 xxx.xxx.171.125

Hezký je jak se naučily vletět do chlívku otvorem velikosti cihly. Původně jsme jim otevírali půlvrátka, ale všimla si jich kočka a loni dvě mladé chytla, mrcha. Tak létají jen okénkem, tak na ně nemůže.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.06.2024, 08:20:33 xxx.xxx.171.125

Já a opravdu se za mě na to nezlobte., mám stejný názor jako leithian. 

Jsem opravdu ráda, že sem poctivě dáváte záznam toho, jak se zranění vyvíjí. Nicméně musím říct, že alespoň pro mě je poučné ve smyslu, na jaké chyby si dát pozor a čemu se vyhnout.

U svých psů bych trvala na jiné léčbě.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2024, 18:35:13 xxx.xxx.171.125

Možná  nebo je kombinace zlikvidování mikroflóry či rovnováhy uvnitř těla včel - možná toho tvz kvásku. Ve chvíli, kdy se to stane na dostatečně velkém území dojde ke kolapsu a hromadného úmrtí včelstev.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2024, 15:51:06 xxx.xxx.171.125

Já si myslím že včely o tomhle moc dobře vědí. Když se dělal pokus se značením mladušek, spočítali že 40% mladušek se usídlí v jiných úlech. Možná včely instinktivně rády přijmou cizí mladušku, aby se právě se očkovaly enzymy ostatních včelstev.

Možná se ty hromadné úhony objevují ve chvíli, kdy nejrůznější chemií plošně včelám tenhle mechanismus narušíme a už ani nemají možnost získat ji z okolních včelstev.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2024, 14:17:14 xxx.xxx.171.125

Já tohohle retrívra viděla jen jednou, takže ho vlastně neznám. Ale i za tu chvíli mi strašně lezl na nervy nepřetržitým nadšeným kničením.  Já bych to nesnesla, musím mít doma takové ty rezervované, klidné psy. I fenka co teď máme je až až přátelská. Ale zas je opravdu chytrá a poslušná i tak jsem ráda že pes je kliďas. I když upřímně až tak chytrý není, čubiny ho vždycky chudáka ošidí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2024, 09:01:30 xxx:xxx.f6e7:229e

K těm cenám, moje šéfová si kupovala štěně leoparda, nemá děti a pes je středobod vesmíru, takže jí rozhodně nešlo o peníze, ale o kvalitu zvířete. Koupila v zahraničí a fenečka stála stejně jako u nás, jen z mnohem lepšího chovu, po všech stránkách.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.06.2024, 08:33:16 xxx:xxx.f6e7:229e

Tak nevím, ale pořád mám dojem že se jedná o stejný princip i kdyby byl v tu danou chvíli účel jiný a autor to jinak nazýval. 

Když si to představím jednoduše Dárce - včelstvo se zdravým nebo řekněme supervýkoným mikrobiomem a Příjemce  - včelstvo které mikrobiom tak výkonný nemá.

Tím že část mladušek - dárkyň, kterým už mateřské včelstvo naočkovalo ve formě krmné kaše výkonný mikrobiom, přendáme do včelstva Příjemce, dojde k předání - naočkování výkonným mikrobiomem.

To, co si včely vlastně přesně předávají, jestli je to bakterie nebo třeba nějaký enzym přesně nevíme a můžem to jen odhadovat. Nicméně pro praktické využití je důležité jen to, že to na ně má pozitivní vliv.

Takhle to aspoň chápu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.06.2024, 18:00:42 xxx.xxx.171.125

Já tomu co píšete o kvásku, absolutně věřím. Mám doma starou knihu s názvem  MALÁ VČELAŘSKÁ ENCYKLOPEDIE z roku 1954 a sice to nenazývají kváskem, ale přesně váš postup doporučují

je to na straně 563, nazývají to TRANSFUZE KRVE.

Doporučují to jako jeden ze způsobů léčby nosematického včelstva a docela určitě v tom hraje roli právě váš CHLEBOVÝ KVÁSEK.😀

Podobně, je to tedy nechutné, číňani kdysi léčili některé druhy nemocí ,, polévkou" z exkrementů mladých zdravých chlapců a dnes se provádí prý poměrně nadějné pokusy s obdobnou léčbou autismu, kdy nemocným aplikují klystýrem roztok, no řekněme zdravých bakterií.  

Pokud to funguje i u lidí, proč by to u včel bylo jiné 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.06.2024, 15:39:57 xxx:xxx.eb53:3c10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.06.2024, 13:10:23

Já bych si klidně 50 000 řekla, když je zájemců dost a vím že štěně tu cenu má. Ale nedala bych ho na splátky. Když někdo chce špičkovou kvalitu musí na ni mít nebo prokázat vytrvalost tím, že si našetří.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.06.2024, 11:49:36 xxx.xxx.171.125

Jestli to jsou dvě feny, tak bych sehnal jorkšířici hlídání.  I kdyby spolu vycházely na procházce, po pár dnech někde v chatě to bude jiné. Navíc osobně bych nevydržela v klidu, furt bych byla ve střehu. A to pak je dovolená na houby. Malého psa někdo snáz pohlídá než medvěda, ustoupila bych.