Aktuálně: 3 726 inzerátů210 944 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.07.2024, 15:47:12 xxx.xxx.171.125

Tak u nás není, ale komu se nepovedlo získat první snůšku, tak prý skoro nic nemá. Známý vytočil z osmi úlů 50 kg.  A prý to tak má podobně víc místních. Asi to tak i bude, protože já mám med  , tedy to co jsme zatím vytočili, komplet vyprodaný. 

Ještě vytočíme tenhle víkend pohanku a pak už asi začnu krmit.

Jsem ráda, že melecitosu nemusím řešit i když bych někdy takový ten tmavý med chtěla. Ale u nás není “správný” les.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.07.2024, 10:52:30 xxx:xxx.1354:39fb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bohemia gall z 09.07.2024, 10:46:05

Smím se zeptat, na zdroj matek Buckfast?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.07.2024, 06:56:05 xxx.xxx.171.125

Vzteklinu se nevyplatí podceňovat. To že tu chvíli není zachycená nic neznamená.  Lišky už se neočkují ,   jich hodně a stačí jedno nakažené zvíře a máme ji tu zpátky. Nežijeme na ostrově. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.07.2024, 09:13:20 xxx:xxx.32c6:f6d
assil:

Ale to je jen zákon nabídky a poptávky. Kdyby to lidi nekupovali, nebyly by klecové chovy. Ale je to stejný jak s množkama štěňat, odbyt je, tak se té nabídky vždycky někdo chytne.

Jistě. Prostě většina lidí, co podepsala ty archy a blbla se zavíráním do klecí, jsou pouze pozéři. Nebo se nechali zblbnout novináři. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.07.2024, 07:17:55 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 08.07.2024, 01:35:59

S těmi kopřivami to zkusím. Ale jinak, já oddělky vždycky převezu na druhé stanoviště cca 3km vzdálené, zatím vždycky létaly od prvního dne. Jo, ale česna jim nasměruju do křoví kolem, takže také nelétaji napřímo, musí se prokličkovat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.07.2024, 16:44:58 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.07.2024, 15:47:33

Já to mám jinak. Musím se se zvířetem tak nějak sžít. I když se mi třeba líbí, taková ta láska ke mě přijde až časem. Určitě to není tak , že vidím fotku nebo   i toho psa a začnu mít dojem, že jen ten a žádný jiný. Krásných hodných psů je prostě spousta, když zrovna nebudu mít toho z fotky, budu mít jiného. A bude lepší ,protože bude můj😁

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.07.2024, 16:33:40 xxx.xxx.171.125

No, jo no. Jenže s tím vším těžko něco zmůžem. Takže jsme zpátky u našich mezí, kam můžem sem tam něco naset😀

Já klidně rohnu sršeň, krtka i jinou potvoru, ale zas kde neškodí, tam mi nevadí. Jestli víc škodí chemie, mikrovlnny  a nebo i něco jiného s jistotou nevím.  Nicméně nic z toho určitě prospěšné není.

Ale z toho co jste jmenoval mi jako nejškodlivější faktor vychází ti tvz ekologové.  Tam mám jistotu 😄

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.07.2024, 14:29:52 xxx.xxx.171.125

Smlouva je smlouva. Za sebe říkám, že bych si za takových podmínek psa nevzala. Na druhou stranu, když smlouvu podepíší, mají ji dodržet.

Psů a koček je spousta a bez podmínek, přece není potřeba si vymýšlet a lhát. Je to nedůstojné a pro obě strany postupné. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.07.2024, 13:44:49 xxx:xxx.da83:c998

Já tak nějak věřím, že je potřeba set všechno možné a podporovat tím nejen včely, ale i ostatní druhy hmyzu. Když jsem byla u moře v jižních státech, všimla jsem si, jak málo tam létalo hmyzu. Když se podíváte na množství pesticidů, které smějí použít a stále používají, je celkem jasné kam zmizel. Pak se nemůžou divit, že když se jim tam objeví třeba ta sršeň asijská, živí se jen na včelách. Nemá ani jinou možnost.

S tím co lidé používají na zahradách, máte Tome pravdu.  Po povodních v roce 2002 vypláchly také Spolanu. Místní zahrádkáři žádali o náhrady za kontaminaci zeminy jedy ze Spolany. Majitelé Spolany tehdy nechali udělat rozbory půdy ze zahrad a pro porovnání z cesty vedoucí skrz zahrádkářskou kolonii.  V půdě ze zahrádek bylo tehdy 20x víc reziduí, než na cestě cca 10m od nich😜.  Místo náhrad tam teď smějí pěstovat jen trávu.

Toho NPK bych se ale nebála. To je prostě výživa, ale je hloupost tím hnojit, když se dá hnojit líp a zadarmo. Problém jsou postřiky na plísně a proti škůdcům. 

Jinak rajčata je stejně nejlepší hnojit nakvašeným slepičákem, nic to nestojí a rostou skvěle. Navíc se nezasoluje půda, naopak podpoříte mikroorganismy. Kdo nemá slepice, může nechat nakvasit kopřivy nebo kostival.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.07.2024, 10:51:46 xxx.xxx.171.125

Pokud to chcete mít pro včely, je lepší jednodruhový porost. V tuhle dobu ještě můžete vyset komonici, lékařskou i bílou. Je to dvouletka příští rok pokvete od května až do září a podsévá se. Jestli chcete květy letos, můžete ještě naset svazenku.  Jestli chcete letos pozemek připravit a naset příští jaro, vynikající je brutnák.  

Až budete kupovat semena, hlavně to nekupujte po pár gramec h, to je strašně drahé.  Já doufám, že to nebudete brát jako reklamu, ale dobrá firma je contact@gardenseedsmarket.com

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.07.2024, 15:28:07 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.07.2024, 15:13:26

Vážně mě pobavilo, jak 78% zákazníků říká že bere do úvahy životní podmínky slepic. Poněkud tomu odporuje, že právě vajca v akci jsou největším hitem prodeje a supermarkety už teď pomalu ustupují od velkohubých slibů, jak je nebudou nabízet.

Prostě z lidí opět udělali blbce. Já když si vzpomenu jak se někteří naši zpěváci a herci angažoval a nechávali se zavírat demonstrativně do klícek, nevím jestli se mám víc smát nebo mít vztek.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.07.2024, 14:49:26 xxx.xxx.171.125

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zakaz-klecovych-chovu-neprezije-15-procent-drubezaru-vejce-to-zdrazi-40479004#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nedá mi to a ještě se vracím ke klecovým chovům. 

Tady se můžete dočíst, jak to je s produkcí klíčových vajec. Polsko například o rušení klecí ani neuvažuje a o Ukrajině ani nemluvě.  Takže levná vejce budou, jen zkrachuje pár našich drůbežářů. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.07.2024, 11:16:29 xxx:xxx.213c:4a3c
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 05.07.2024, 08:17:57

Hrozný příběh.

Já třeba a omlouvám se zdejším veterinářkám, obecně veterinárním lékařům a ani humaním lékařům, nevěřím.

Vždycky, když zvířeti cokoli je, snažím se najít si co nejvíc informací sama. Stalo se nám, že na místní oblíbenou veterinu, kterou každý chválí, jsme přivedli naši nemocnou fenku.

Měla opravdu akutní bolesti, doslova ječela bolestí, nechtěla se hýbat, pít, nic. Bylo to bez jakéhokoli varování, z minuty na minutu doslocva.  Bez jakéhokoli vyšetření jí místní pan doktor zázračným okem určil diagnozu nemocná páteř a nutil nás k okamžité operaci, kterou můj muž odmítl. Na to konto dostal od lékaře něco jako alavis, prostě obří prášky, s minimálním účinkem na akutní bolest, potom jsme tam jeli odpoledne znovu, kdy jí píchl tedy injekci a napsal zprávu, že odmítáme operaci, která by psovi pomohla. Dal nám nějaký syrup na bolest. Já mezitím našla spoustu informací o tom, jak se vlastně určuje že je to skutečně nemocná páteř  a také projevy onemocnění a prostě to nesedělo. Jeli jsme k jinému veterináři, který nejprve řekl, že původní veterinář má skvělou pověst ale protože umím být hodně neodbytná, fenečku vyšetřil. Uznal, že má zánět v uchu, ale stále se vracel k páteři. Bylo to jak s kafemlejnkem, kdy já trvala na uchu a on se pořád vracel k páteři, s tím, že není možná taková chyba na původní veterině se skvělou pověstí. Nakonec se zánět v uchu zvrhl na zánět mozkových blan.  Fenečka se z toho téměř zázrakem dostala, ale průběh nemoci nemusel být tak těžký. Veterinář byl nakonec skvělý, pobavilo mě, že začal tehdy mít na stole knihu, kde vyhledával, jak to léčit, protože sám říkal, že tuto nemoc léčí poprvé.  Nicméně, kdybych na začátku věřila vyhlášenému veterináři, rozhodně zemřela a ještě by mě to stálo tisíce za zbytečnou operaci.

Mě nevadí dát ty peníze, léčba přišla určitě nastejno, jako operace, ale já si vždycky všechno ověřuju . Dělala jsem to i před tím, ale potom to dělám ne 2x tolik, ale 10x a znovu se mi to několikrát vyplatilo.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.07.2024, 21:03:34 xxx.xxx.171.125

Já věřím že inteligence hmyzu je podceňovaná.  Věřím že pokud se mravenci dokáží vzájemně léčit, mohou tuhle schopnost mít i včely. Konečně mravenci a včely jsou vzájemně velmi blízce příbuzní.