»
Odpověď na příspěvek uživatele
tetrivek z 05.07.2024, 08:17:57
Hrozný příběh.
Já třeba a omlouvám se zdejším veterinářkám, obecně veterinárním lékařům a ani humaním lékařům, nevěřím.
Vždycky, když zvířeti cokoli je, snažím se najít si co nejvíc informací sama. Stalo se nám, že na místní oblíbenou veterinu, kterou každý chválí, jsme přivedli naši nemocnou fenku.
Měla opravdu akutní bolesti, doslova ječela bolestí, nechtěla se hýbat, pít, nic. Bylo to bez jakéhokoli varování, z minuty na minutu doslocva. Bez jakéhokoli vyšetření jí místní pan doktor zázračným okem určil diagnozu nemocná páteř a nutil nás k okamžité operaci, kterou můj muž odmítl. Na to konto dostal od lékaře něco jako alavis, prostě obří prášky, s minimálním účinkem na akutní bolest, potom jsme tam jeli odpoledne znovu, kdy jí píchl tedy injekci a napsal zprávu, že odmítáme operaci, která by psovi pomohla. Dal nám nějaký syrup na bolest. Já mezitím našla spoustu informací o tom, jak se vlastně určuje že je to skutečně nemocná páteř a také projevy onemocnění a prostě to nesedělo. Jeli jsme k jinému veterináři, který nejprve řekl, že původní veterinář má skvělou pověst ale protože umím být hodně neodbytná, fenečku vyšetřil. Uznal, že má zánět v uchu, ale stále se vracel k páteři. Bylo to jak s kafemlejnkem, kdy já trvala na uchu a on se pořád vracel k páteři, s tím, že není možná taková chyba na původní veterině se skvělou pověstí. Nakonec se zánět v uchu zvrhl na zánět mozkových blan. Fenečka se z toho téměř zázrakem dostala, ale průběh nemoci nemusel být tak těžký. Veterinář byl nakonec skvělý, pobavilo mě, že začal tehdy mít na stole knihu, kde vyhledával, jak to léčit, protože sám říkal, že tuto nemoc léčí poprvé. Nicméně, kdybych na začátku věřila vyhlášenému veterináři, rozhodně zemřela a ještě by mě to stálo tisíce za zbytečnou operaci.
Mě nevadí dát ty peníze, léčba přišla určitě nastejno, jako operace, ale já si vždycky všechno ověřuju . Dělala jsem to i před tím, ale potom to dělám ne 2x tolik, ale 10x a znovu se mi to několikrát vyplatilo.