Aktuálně: 3 733 inzerátů210 940 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.08.2024, 11:44:56 xxx:xxx.9cee:3abe

Španělská chřipka neexistovala, Denis Rancourt by vám předložil odbornou studii, že úmrtí způsobila duševní nepohoda, protože viry neexistují. A on to musí vědět nejlíp neb je probuzen a potvrdila mu to kanadská nezisková organizace.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.08.2024, 11:15:25 xxx.xxx.171.125

Hm, takže váš odborný článek sepsal fyzik, vyhozený z univerzity.  Člověk, který popírá existenci virů o jeho ostatních " odborných" názorech nemluvě.   To je skutečně ta pravá odborná studie, která nás všechny probudí😃🤣😂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.08.2024, 09:04:51 xxx:xxx.9cee:3abe

Ale anonyme, já narozdíl od vás, nemám na nesmysly čas a ani chuť 😂. To že podobné výplody a i mnohem důvěryhodnější nesmysly jdou snadno vytvořit, patří dnes ke všeobecnému vzdělání.

Nicméně, napřed se zeptám, ten Denis Rancourt, je to lékař? Když se vyjadřuje k medicíně, pak jím jistě je , že?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.08.2024, 08:59:00 xxx.xxx.171.125

😂😂😂

Vědci z Kanadské neziskové organizace. 

Už jenom tohle mluví za všechno.

Vy dva probuzení anonymové, laskavě si uvědomte, že nikdo ze začátku nevěděl co se děje a jak to bude probíhat. Tak si děte zas lehnout.

Takovýchhle rádoby odborných článků vám i se svojí minimální znalostí internetu vyrobím několik i s obrázky.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.08.2024, 07:44:18 xxx.xxx.171.125

Jo a ne. Když byly wyandotky dvě držely se spolu. Ta co zbyla teď pobíhá mezi hybridkami a phoenixy, chová se spíš jako hybridka, je klidná, hodně nebojácná, ale dává přednost menšímu kohoutovi. Phoenixky jsou opravdu krásné, schánčlivé, překvapilo mě že slepička vyseděla a odvodila kuřata a i to že ostatním slepicím to bylo jedno, neútočily na ni. Možná se bály kohoutka, ten si jí hodně hlídá a brání ji. Přez velký velikostní rozdíl mezi ním a minorákem, je jasným pánem dvorka.

Jen nevím jak to dopadne, protože v hejn mladých je jeden kohoutek, jestli se začnou prát, půjde jede z domu.  

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 21:11:02 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 08.08.2024, 20:18:54

Ne. Mají dva kurníky a společný zastřešený výběh. Ten je ale hodně výškově rozdělený a je v něm velké hnojiště. Mám dospělý pár zdrobnělých fenixek + 5 jejich odrostlých potomků, 1 zdrobnělou wyandotku, kohouta minoráka a 6 slepic ISA Brown.

Ty hybridky si vytvořily hejno s minorákem , Phoenixky dospělé se drží spolu a chodí víceméně s nimi ta wyandotka a dorostenci mají sólo hejno, chodí do kurníku k rodičům. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 20:50:03 xxx.xxx.171.125
Fikovnice:

Super za zveřejnění všech údajů! 👏 Ale trochu se o Vás, Drvodělko, bojím. Víte, že takovíto lidé se umí bránit i nehezkým způsobem…

Tak já se zase nebojím.  Tohle jsou veřejné údaje, je to státní zaměstnanec, placený z našich daní. Tyhle údaje si může každý dohledat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 18:26:21 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.08.2024, 17:51:40

No v tuhle chvíli mám na dvoře tři různá plemena slepic a každé se chová úplně jinak a drží se pospolu podle plemene. Ale neškodí si. Jen kohouti se sem tam proženou, slepice se vzájemně ignorují i přez velké rozdíly ve velikosti. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 16:34:40 xxx:xxx.9cee:3abe

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-desive-zabery-sef-statni-obory-brezka-brutalne-tyra-a-zabiji-zvirata-40483436#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Vedoucí obory:

Ing. Libor Beníček

tel: +420 720 986 567

e-mail: benicek@vulhm.cz, obora_brezka@vulhm.cz

Obora Březka

Kostelec u Křížků 75, 251 68 Kamenice

Telefon: +420 323 672 035

E-mail: obora_brezka@vulhm.cz

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 16:09:35 xxx:xxx.9cee:3abe

Nejspíš máte Tome4 a Goro pravdu. Naštvala mě ta reakce a hlavně to vlákno Marná snaha, najednou jsem toho měla plné zuby. 

Vrátím se k článku ve včelařství. On by nebyl až takový problém do toho nástavku dát prostě prázdné rámky na volnou stavbu nebo nějak podobně  a prostě tam jen za pomoci mřížky nepustit matku. Pokud vystaví nástavek plný divočiny, musí přece vystavět i rámky. V posledním včelařství se melecitoze hodně věnují a mimo jiné tam jeden z včelařů píše, že mu toho cementu nanesly na jeden úl 100kilo. Mě to prostě přijde škoda vyhodit a vlastně i jen zkrmit. Navíc takové množství se ani nezkrmí. Pokud jde med z paneské plástve dostat vytavením v hrnci nebo v troubě, no sice to nepůjde u chovatelů s větším počtem úlů, ale hodně včelařů má do deseti včelstev a ti by to využít mohli. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 08.08.2024, 07:05:15 xxx.xxx.171.125

Jj😀

Naše nejmenší psice se taky jmenuje Čivava- Čivinka. Nicméně, to i proto, že když jsem jí před takřka 14 lety dostala k narozeninám a synci mi hrdě oznámili, že to je čivava, no musela jsem ji tak pojmenovat. Tak všem mohu hrdě říct., že skutečně doma mám Čivavu. A elegantně tak vytřu zrak všem pochybovačům.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2024, 22:25:10 xxx.xxx.171.125

Podívejte Tome, já melecitozu řešit nemusím, u nás není a vzhledem k složení lesů ani nebude.   Pod tu bednu by se mohl dát výkluz a byla by odvčelená. Ten papír tam předpokládám dávají, aby ji v podstatě vyklopili. Pro mne je to jen teorie, kterou nikdy potřebovat pravděpodobně nebudu. Přečetla jsem si to a napsala hlavně jako zajímavost. Někdo třeba ty panensk rámky nemá.

Nicméně, přesvědčil ste mě, pravděpodobně sem hodně dlouho psát nebudu, pak nebudete muset smutnit.    

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2024, 19:43:57 xxx:xxx.b0db:e8c9

Teď jsem ve včelaři narazila na zajímavý článek o tom, jak melecitozu řeší včelaři v Rakousku, prý se tam vyskytuje mnohem častěji, než u nás. Když si všimnou včas, že včely nosí melecitozu, dají jim prázdný nástavek, nad mřížku, jako že úplně prázdný, bez ničeho. Jen do nástavku vloží voskový papír - přený postup viz včelařství. Včely vystaví divočinu a zanesou. Divočina se pak snadno vyřízne a  roztaví v hrnci, nahoře se udělá koláč vosku a dole je med. Tím, že je to z panenské nezaplodované divočiny, je prý med voňavý, normálně použitelný. Přesný postup popisuje poslední včelařství. Vím, že letos už je to passé, ale pokud by se podobné nadělení mělo opakovat, zatím mi tahle metoda přijde nejjednodušší a méně pracná, než časté vytáčení, máčení plástů atd.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2024, 16:32:01 xxx.xxx.171.125

Není to spíš ta plíseň, teď si nevzpomenu název, ale už se to tu probíralo. Ta vápenka mi přijde že bývá spíš na nohách než na hlavě. Respektive, aby byla tak rozlezlá na hlavě, tak by ten kohout pomalu nemoh běhat.

Taky bych mu usekla hlavu, ale jestli je to vápenka, měly by se slepice přeléčit, aspoň namazat nohy vazelínou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2024, 15:05:03 xxx:xxx.dd2f:5d65

Tome, já nad tím, co tu teď píšete přemýšlela. Ono je to těžké se na něco ptát, protože většinu věcí si tu mohu dohledat v probraných tématech a třeba mě je hloupé se ptát zas a znovu dokola, když jste na to už odpovídal nebo někdo jiný. Těch informací je tu opravdu spousta. S něčím, jako tou melecitózou, s tím se zjevně nic moc už dělat nedá. Navíc teď je takové už  pro mne poměrně jednodušší období. Máme vytočeno, takřka nakrmeno, do včel teď nelezu, abych je zbytečně neprovokovala k rabování, jen jsem zkontolovala, že je všechno jak má. 

Om se člověk ptá, když dělá něco,co ještě nedělal nebo je problém. 

Jinak článek je moc pěkný.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.08.2024, 16:47:40 xxx.xxx.171.125
Anonymní:

Ano, říkali to na ČT. Přesto vám držím palce ať vaše rodina je co nejvíce ušetřena nežádoucích účinků 

Ne, říká to zdravý rozum, který vy postrádáte. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.08.2024, 15:38:17 xxx.xxx.171.125

Anonyme jste jen hloupý fanatik.  T o jsou fakt tak neskutečný žvásty. Prý neimunizovaný neznamená nemocný.  Jasně, znamená potencionální přenašeč nákazy a čím je takových blahoskloných pitomců víc, tím víc bude mrtvých malých dětí a starých lidí. A ještě budou snad tahle paka mít pocit, že to byly jen slabší kusy a oni svým chováním geneticky vylepšili lidskou rasu.

No já jen doufám že se to vylepšení odehraje hlavně v rodinách těchhle sobců.