Já zkoušet zabít před úlem zabít cokoli raketou, zabíjí včely mě. A to si myslím, jak nemám mírné včely. Tyhle na videu jsou nemocné, ne mírné.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Hele, ale vyste vůbec nepostřehly, že jsem poslala návod i s obrázky, kam si zajet chytit luskouna.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/15003587177-divoke-vcely/
Tenhle pořad si zhlédněte. Já se těšila, jak se pokoukám, ale hlavně jsem se naštvala.
Dozvěděla jsem se, jak včelaři vyhubili divoké včely, aby jejich geny neničili ušlechtilá včelstva. Ničíme je stále, protože divoké včely jsou menší a naše vykrmené je vytlačují z květů. Jsou tam i další věci, připadá mi to jak masírka, aby si připravili cestu k omezení nebo likvidaci včelařů, něco jako chystali na Slovensku.
Ten článek mě pobavil. V životě jsem neviděla vosu, jak napadne na česně včelu, ukousne jí hlavu a křídla a odletí. Těmhle vosám já říkám sršni.🙂
V tuhle dobu vosy otravují, ale mě. K úlům se nepřibližují, bojí se. Všimla jsem si, že to zkouší až na podzim, když se ochladí a včely jsou už trochu ztuhlé. Vosa je přeci jen vůči chladu odolnější.
megi-the-pes:https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-trilety-chlapec-z-minnesoty-pokousany-buldoky-daroval-srdce-rocni-holcicce-40483016
strašné.
Letos jsem to už prošvihla. Ale díkyza tip. Myslí že by se jim u nás mohlo dařit. Jsme kousek od Liblického zámečku, vlastně náš sad je kousek od velké chráněné mokřadní louky, kde rostou dokonce nějaké endemické druhy. Světluškám by to u nás slušelo.
Pamatuji si z dětství, měli jsme chalupu v Lázních Bělohrad a tam v parku Bažantnice doslova svítilo každé křovíčko. Byla to krása.
Ale kdoví jestli tam ještě jsou.
https://www.denik.cz/zvireci-denik/vosy-v-cesku-vcerlari-vedou-valku-melacitozni-med.html
Já tomu nerozumím. Prostě jsou nějaké testy na množství testosteronu, kvůli dopingu. Pokud jimi ty osoby prošly, pak se přece musí projevit že ho mají nadlimitní množství. Potom nemohou prokázat, že si něco neďobly a měla by automaticky následovat diskvalufikace. Jestli mají hladinu testosteronu OK a narodily se jako ženy, není co řešit.
Vůbec 😀
Už jen to, že se ptá, znamená že si nepřečetl ani ceduli na kleci😂
Já to prodávat nechci , ale člověk má spoustu kamarádů, různé tetičky, doktory atd. Pořád je komu dávat a tohle by rozhodně potěšilo.
Tak to je nádhera. Já to zatím vždycky viděla jen v plastových krabičkách a to mě teda nepeřsvědčilo, abych to zkusila. Ale tohle je jiná liga.
Medar:BG, díky za názor. Pro labilní padesátku potřetí. Ptám se, to snad můžu ne? Tak si strčte ty litanie do řiti, nezajímá mě to. Vy snad tady jako nikdy neteoretizujete, jo? Tak to se směju, až se válím po podlaze.
Vytáčení medu je nutné zlo. Lisování je jednodušší, tím neříkám, že běžně med lisuju. Není důvod. Stále větší část produkce dodávám například do hotelů jako celé panenské plásty, nebo prodám v menších dárkových krabičkách zákaznikům jako luxusní dárek před Vánoci, nebo nařezané kousky menších plastových vaničkách, na to si lidé zvykají, ale musí se jim to nabídnout. Cena je asi trojnásobná oproti medu ve sklenici. Jen to dílo mě samozřejmě mrzí, je to asi jediné mínus.
Mohl byste pro inspiraci vyfotit ty dárkové krabičky? Já podstatnou část medu rozdám jako pozornost rodině a přátelům, tohle by byla zajímavá obměna.
Mě to přijde jako perfektní nápad. To je to, co jsem říkala, že by do medníku šly dát rámky na volnou stavbu a divočina tam nebude. Asi by část melecitozy vytlačit šla, ale pořád si myslím že to spíš bude muset projít teplem. Nicméně normální med by tak šel získat stoprocentně.
😀vám leithian se mohu pouze smát.
Já se nejvíc budu smát, jestli tedy vymyslí něco jako digitální měnu, až přijde jedna větší sluneční erupce a všechny ty hejblátka a vymyšlenosti se prostě zastaví. A šlus.
Rouška venku je blbost.
Ale v dopravních prostředcích a budovách smysl má. Pokud prostě je někdo nemocný, má ležet doma a vypotit se, když už musí někam jet má si tu roušku vzít. Nemusí prskat na všechny okolo, to je prostě nevychovanost a kdo to dělá je prase.
Přehánělo se to o tom žádná, přesto nevěřím že v tom bylo nějaké spiknutí, prostě tu nastala nějaká situace a řešila se za pochodu.
Jinak strkat sem články od obskurního rádoby vědce typu Denise Rancourta, to vážně nedokážete najít někoho, kdo by šel brát aspoň trochu vážně?
To můžu jedině souhlasit.
Nikdo nepopírá, že váš způsob je lepší, aspoň já ne. Nicméně je tu spousta včelařů, kteří prostě nemají panenské souše v medníku a pravděpodobně jim byl článek ve včelaři především určen. Taky a to je další věc, je sice hezké vytáčet co tři dny a dává to i smysl, nicméně pro řadu lidí to prostě z časových důvodů nepřichází do úvahy, něco podobného jste ostatně zmiňoval také. Nejlogičtější je separátor, ale každý ho nemá a kvůli pár úlům ho nejspíš pořizovat nebude.