Takhle to probíhá u syna. Jeho kočka a čuvač.
A tyhle roztomilé miláčky lovíme u nás.
Takhle to probíhá u syna. Jeho kočka a čuvač.
A tyhle roztomilé miláčky lovíme u nás.
kometa:Norek? Jako evropský nebo americký? Na potkany?
Taky bych tipovala spíš fretku. Každopádně díky, ne. Smrdí a to strašně.
Spíš pořídím tak deset dalších koček a rozdám je po vsi.
Tady můžete vidět, jak potkani krásně bydlí. Je to slepičí výběh a vedle je hnojiště, tak tam slepice vždycky nahrabou, tak to podle toho vypadá. Na jedné fotce je vidět, jak hezky prošli betonem.
Kocour pravidelně nosí potkany, nežere je, hezky mi ho položí ke dveřím, takže vím dost dobře, jak velké loví ale vážit je rozhodně nebudu. Už jsme museli nasadit jed. Takže fakt super, že nikdo ze sousedů nemá kočky. Navíc vedle nás je starý sousedský pár se spoustou stodol a zarostlým pozemkem. Dřív tu měl kočku každý, ale zato neměl potkany, holt vývoj.
Co jsem se bavila s kamarádkou z vedlejší vesnice, je letos z potkanů zoufalá.
Tak to prosím přijeďte vysvětlit liškám u nás. Ty tu vaši teorii nějak neberou, letos na jaře mi za bílého dne zadávila slepičku liliputky a zahrabala ji na zahradě. Sousedka v poledne hnala lišky že slepičího výběhu. 😄😄😄
Jinak já mám obří hrnec, který naplním od oka do ½ - 25 l vody hadicí a pak sypu cukr a mícĥám klasicky vařečkou nad plynem. Rozpouštím najednou po 30 kilech. Po vychladnutí, nevařilo se to, to liju nádobou do konve, klasické na zalévání. Letos berou stejně rychle, tak to rozpočítám na úl/cukr.
Když já neumím vysvětlovat, můj muž mi kvůli tomu furt nadává😜, taky nedokáže pochopit co mu někdy říkám.
Já letos dala cca 2o kg/ úl. Braly to jak vzteklý,
pomalu jsme nestíhali doplňovat. Víc ale zatím dávat nechci, počkám až na konec srpna. Bojím se, abych je neulila. Navíc někde něco kvete, protože nosí, tak uvidím.
megi-the-pes:Jen esi nemáte vadnou čtečku. Majitel zvěře je nájemce honitby. Ať si to daj do pořádku!
Éee, došlo k chybě, volný pohyb potkanů jsem chtěla říct.
Jinak jdu vysvětlit kocourovi, že už další lovit nemá, protože to správná kočka nedělá.😂
Já hledala čip a nemá ho. Není zákon na omezen volného pohybu?
Jo, když už potkana vidíte naživo, je jich mega. Takový potkan je skvělé zvířátko, nejprve nepostřehnete, že je na zahradě, pak se vám tam objeví velké díry. No a potom už se objevují všude, doma, v klecích, voliérách, garážích, sklepech. Žerou všechno, od zeleniny po zvíře do velikosti králíka a v případě ohrožení klidně zaútočí na člověka. Jako bonus přenáší všechny možné nemoce, včetně těch co se jimi nakazí člověk jako leptospiroza nebo salmonela. Prolezou i velmi malým otvorem a dokáží se prohrabat i skrz beton, dám dokumentační fotky. Dceři v přístřešku zničili jezdecké boty, okousali sedlo, deky na koně… škoda tak za 70 - 80 000. Byla teď nemocná, tak si to tam na měsíc uskladnila, bohužel už se to vyhodilo než jsem to nafotila.
Takže jo dost bylo koček, ať žijí potkani!!!
U nás máme kočky široko daleko jen my. Za to, jaká náhoda invaze potkanů. a to nejen u nás ve vesnici, ale i v těch okolo. Jo, je to pravda, že na vesnicích problémy s kočkami nebyly a jasně že to je proto, že se prostě nadbytečná koťata likvidovala. Byla prostě jiná doba a kočky nebyly kastrované. Za mě bylo rozhodně lepší nechat kočce jedno kotě a pořádně se o něj starat, než nechat 5-6 a pak nemít peníze na péči. Dneska nemá žádné, protože je kastrovaná.
No, to o některých prakticích je absolutně pravda. Jeden můj známý, také starý včelař, mi zas tvrdí, že oddělek může udělat až když včelstvo postavilo matečník. Když jsem mu řekla, že přece stačí plást s vajíčky, nevěřil mi. Novou matku mají včely ze specielních vajíček, teda asi, já už se radši dál neptala🙂.
K tomu roztoku, já si opravdu nedělám legraci a neironizuju, když říkám, že mi vaše diskuse s tomem pomohla. Já to vážně dělala pomalu s lékařskými váhami a tady během těch diskusí mi došlo, že to je blbost. Nemám samozřejmě žádný důkaz, kdo z vás má pravdu, ale musím říct, že kloním k názoru Toma. Jestli ten řidší roztok berou snadněji a líp než hustý, asi je to tak, že jim víc vyhovuje. Proč? To nevím a je mi to vlastně jedno. Proč jim nevyhovět, když se jim to tak líbí. Já totiž neviděla argument, proč vlastně dávat hustý orztok, odpařování vyšší rychlostí asi nebude pravda. To by přece ten hustý roztok mizel rychleji a ne naopak.
https://www.metro.cz/praha/chcete-vlastni-med-vcelare-amatery-opet-verbuji-v-kunraticich-i-ve-kbelich-zajem-je-velky.A240811_192056_metro-praha_peskk
Nechtělo se mi zakládat nové téma a tohle je zajímavý nápad pro podnikavé
12 000 víceméně čistého / úl a k tomu otroka zdarma. To fakt není špatný kšeft😜
Já vám na to názor řekla. Nechodím sem diskutovat o tom kdo je víc namyšlený, ale o včelách. Navíc a o to vás opravdu prosím, pište pod přezdívkou. Ne jako anonym, debata se pak stane nepřeheldnou.
Díky.
Naše obec je v tomhle na 💩. Museli jsme si pomoct sami. A pak jse viděla ve zprávách , jak jsou v tom zas i podvodníci. Dost jsme se báli, ale zrovna jsme měli štěstí na solidní firmy.
Je škoda to nevyužít.
Šlo by udělat, aby šel příspěvek úplně smazat? Já někdy něco chci vložit, pokazím to a pak už příspěvek nesmažu, nejde to. Pak tam kliknu třeba písmeno a tedy vložím, vypadá to divně.
Pokud by někdo měl zájem, my jsme letos a loni využili dotace na ohřev vody, zateplení apod. Máme tedy objektivní zkušenost s firmami a nemusíte jít do rizika, že vás někdo okrade. Pokud máte zájem, přes soukrom zprávy mohu poskytnout kontakt.
Přijeli, sepsali jsme smlouvu, vyřídili dotaci, přišli nám peníze na konto, zavolali jsme už je to tu, přijeli šikovní kluci, všechno namontovali, pak přijel technik provedl kontrolu, převzal peníze z dotace a hotovo. Pokud si někdo netroufáte o ty dotace požádat, aby vás neokradli nebo se bojíte, že to je složité - NENÍ. Jestli můžete, jděte do toho. Je to jedna z mála věcí, která vám může v dnešní době uspořit dost peněz.
Já si třeba z debat o hustotě roztoku vzala to, že todělám od oka. Dřív jsem dělala roztok 3 ku 2. Zvyklá přesně dodržovat návody na míchání roztoků, ve chvíli, kdy pár gramů či milimetrů rozhodne, že rostlinu zničím nebo naopak bude postřik neúčinný, jsem to otrocky odměřovala. Teď si jen zapisuju váhy suchého cukru a roztok prostě míchám od oka. Je řidší než 3:2, ale hustší než 1:1. Neskutečně my to usnadnilo práci😜.
Nicméně, pravda je že řidší roztok berou nadšeně, mnohem líp než ten hustý, tak proč jim ho nedopřát.
v
Jo na ifaunu si pamatuju. Hlavně na to, jak místo diskuze o včelách, se to zvrhlé ve vzájemné urážení. Ano, Tom5o je někdy ve svých názorech radikální , no kdo ne, na druhou stranu, vždycky tu on nebo Goro všem poradil a radí.
Budu jen ráda , když se přidá další zkušený včelař jako vy. Ráda se dozvím další, třeba jiný úhel pohledu. Prostě nechci a právě po zkušenostech na ifauně mám oprávněnou obavu, aby se to ti zvrhlo. Aby se člověk místo čtení o včelách, jen nedočetl vzájemné obviňování, kdo je horší debil.
Na fauně se spolu bohemia geal a tom také hádali, tady spolu přesto slušně a věcně diskutují. Já si ráda přečtu vaše ARGUMENTY, v čem nemá Tom pravdu a a co vás oslovilo u včelařů, kter jste jmenoval. Věřím, že jsme všichni schopni slušné debaty nenecháme se strhnout, právě fauna je odstrašující příklad.
Víte a platí to pro všechny,myslím že bude lepší, když se VŠICHNI zhluboka nadechneme a začneme diskutovat o včelách a přestaneme s diskuzí o sobě vzájemně.
Jsem si absolutně jistá, že to bude mnohem přínosnější.
Kočky byly na vesnici vždycky a nebyl s nimi problém. Problém nastal když se nastěhovali lidé z měst. Najednou anglické trávníky, když je zrovna nesekaj, tak je sypou jedy proti plevelům, žádné stromy ani keře, aby se nemuselo uklízet listí, místo záhonů skalky nejlíp s kaktusem a bazén plný chemie. Ptáci a ani hmyz nebo ještěrka nemají co žrát a kam se schovat. Náplavy se pak hrozně diví kam zmizeli ptáci a svedou to na kočky, které na vsi byly dřív.